Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morgó Muki

0 bejegyzést írt és 765 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blue Lemon Kelkáposzta főzelék 2017.04.07 09:41:25
A 'nem lehet mindig rántott húst enni' rovatunk mai darabját félévente egyszer nyugodtan elkészíthetjük, mert viszonylag rossz menzai emlékeink dacára finom tud lenni. A jól elkészített kelkáposzta főzelék illatában kiegyensúlyozott a zöldség, a kömény és a füstölt szalonna zsírban pirított liszt…..
Morgó Muki 2017.08.28 13:01:30
@Hajdu Imre, Gombos Levente: Még négyet kell aludni szeptemberig. :)
Érdekes listát közölt a TIME magazin, amelyben a 2016-os év legjobb és legfontosabb 25 fejlesztését és találmányát listázták. A listán – talán meglepő –, de négy olyan eszköz is helyet kapott, amelyet az egészségügyi szektor használ. Párhuzamosan megjelent egy másik összegzés is, ez már a The…..
Morgó Muki 2017.07.28 15:32:54
Számtalan írás jelent meg már azzal kapcsolatban, hogy mibe kerül nekünk a vizes világbajnokság. Nem akarok ezekkel az írásokkal vitatkozni, mert nem vagyok a megfelelő ismeretek birtokában. De talán azzal is érdemes foglalkozni, hogy mit hozhat ez az esemény a konyhára...
Morgó Muki 2017.07.28 09:09:26
Az utolsó kérdést (Mennyit ér?) számszerűsítette mindenki magában? Hol van az a határ, ahol a többség azt mondja, hogy ennyit nem ér? Neked hol van, Gábor? Senki sem vitatja azt, hogy nem számszerűsíthető a csillogó szemű gyermek öröme, de otthon a saját gyermekeddel is olyan megengedő vagy mint most a vízes VB döntéshozóival, kivitelezőivel?

A gyermeked kér 500.000.- forintot egy autóra, amit te boldogan odaadsz. Majd hazaállít egy olyannal, ami 1 milliót ér, de ő másfél milliót fizetett érte ráadásul a különbözetre hitelt vett fel, amit te fogsz fizetni. Akkor sem háborognál, mert mennyi szép élmény fogja kötni az autóhoz? Azt gondolnád, hogy ha kifizetem a különbözetet, akkor mennyivel faszább apaként fog emlegetni a haverjainak? Összességében te is szívesebben nézed a gyermeked drágább autóját mint az olcsóbbat. Mennyivel jobban növeli majd az önbizalmát is egy drágább autó.

Most pont ilyen érveket hozol a vízes VB feleslegesen túlárazott beruházásai mellett.

Támogattam azt az olimpiai mozgalmat, amiben te is részt vettél. Hiszem, hogy meg tudnánk rendezni egy olimpiát. Akkor vesztettem el a hitem, amikor a politika rátelepedett, majd ezzel a VB-vel bebizonyította, hogy miért nem kell ezt még nekünk megrendezni. Ahogy te is, érzelmekre hatva próbálja megmagyarázni az elszálló költségeket. Hazafi és nemzeti érzelmű az, aki támogatja a VB-t (lásd a kommentek), semminek örülni nem tudó, és fejlődés ellenes vagyok én és mindenki, aki háborog a pénzszóráson.
Morgó Muki 2017.07.28 13:53:46
@legyetek5ó6éú2: Komolyan úgy érzed, hogy jó az analógiád a vízes VB-re? A most megépített infrastruktúra egy évek alatt többszörösen megtérülő befektetés? El se kezd, hogy az élsport egészségre nevel! Kérlek, vesd össze Magyarország egészségi állapotát az elmúlt 30-50 év sportsikereivel! Elég nyilvánvaló, hogy a magyar lakosság nagyon szereti nézni, de nem szereti csinálni a sportokat. Ráadásul nem az az alapvető problémám, hogy rendezünk egy ilyen VB-t, hanem az, hogy irreális áron. A Gábor posztjával épp az a bajom, hogy azt az erkölcstelenséget mentegeti közvetve, ami miatt ez ennyibe kerül. Valaki mindannyiunk közös malacperselyéből több pénzt vett ki mint amennyi reális lett volna. És nem azt mondjuk, hogy bíróságra velük, hanem hogy drága, de hát a csillogó szemű gyerekek, meg a szurkolók öröme, meg hazafiasság, meg...
Az álhírek és a kreált, párhuzamos valóságok korát éljük, de hála az Internetnek és a töredékmásodpercek alatt átfutó információáradatnak, a hamis, úgynevezett igazságon túli tényeket azért elég hamar le lehet leplezni. Képzeljük el azonban azt a korszakot, amikor se okostelefon, se világháló nem…..
Morgó Muki 2017.07.18 09:26:48
@cardiobascuralis: Ha van egyáltalán egy stílusnak kezdete, akkor a punk valóban Amerikából, de nem az USA-ból és nem a Ramonestől jött. 1964 és Peru:
www.youtube.com/watch?v=haVaaDLwWvI

Tatatatatatatata jajajaja

Bontsuk le a vasútállomást (4x)

Rombolás rombolás rombolás

Bontsuk le a vasútállomást (3x)

Tatatatatatatata jajajaja

Szeretném felrobbantani a vasútállomást (2x)

Rombolás rombolás rombolás

Jejejejejejeje (3x)

Rombolás rombolás rombolás

Rombolás rombolás rombolás

Ahh

Tatatatatatatata jajajaja
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
Egy ideje már kerestem hátizsákot, de nem akartam elkölteni rá 10-15.000 forintot, mint amennyibe a nagy márkák jobb darabjai kerülnek. Mivel a Xiaomi termékei hagyományosan jó minőségűek, az árazásuk viszont sokkal kedvezőbb a konkurenciánál, ezért mindenképpen ki akartam próbálni egyet. Ennek a…..
Még én sem hittem volna, hogy ilyen létezik, de Kínában van használható, rendesen működő okosóra kettőezerhaszáz, azaz 2600 forintért. Nem egészen 9 amerikai dollárért. Ez már az én szememben is a hihetetlen kategóriát veri. Best buy termék tesztje következik!..
Blue Lemon Spaghetti carbonara 2016.06.20 09:14:16
Folytatjuk  a 'zacskós és üveges mártás alapok nélkül könnyebb' sorozatunkat, aminek első eleme a mézes csirke volt. A spaghetti carbonara alapnak nevezett ételport a boltban lehet kapni, 26 grammot 338 forintért. A gyártó így írja le a receptet: "a csíkokra vagy kockára vágott sonkát vajon…..
Morgó Muki 2016.06.21 10:27:54
Schuster Lóránt P. Mobil-vezetőnek kijött egy könyve, a Kaptafa. Nem vállalta senki a kiadást, szóval szerzőiben jelent meg vécépapíron, ahogy Schuster mondja. Azért nem kockáztatott senki, mert alaposan alázza a zenésztársait benne, Schuster számít is a perekre. A Blikk idézett…..
A nyári uborkaszezon nagyszerűen alkalmas arra, hogy felidézzünk néhány régi, ám szívünknek kedves történetet. A Queen, akkortájt a világ egyik legfelkapottabb zenekara, 1986 hasonlóan forró nyarán Budapesten koncertezett. Az esemény nemcsak rockzene-történeti jelentőségű…..
Deák Bill Gyula örök és elpusztíthatatlan. Infarktusa már a múlté, életkedve és ereje pedig semmit sem kopott az első színpadra lépése óta. Július 24-én, a Campus Fesztiválon mindenki megnézheti, hogyan is kell a rock and rollt meg a jó kis bluest nyomni. 67 éves vagy, de ez…..
Morgó Muki 2015.07.21 15:59:32
Csak rákérdeztem volna, hogy mit szólt "a" Hobo interjú rá vonatkozó részéhez:
"Deák Bill amióta nem a HBB-ben játszik, és nem mi írjuk a számait, nem játszik blues-okat..."
"Minden dalt neki írtunk azon a lemezen. Az István, a király-beli szereplése után már kifelé tartott a zenekarból, a Vadászathoz valójában már semmi köze nem volt, csak én ragaszkodtam a szerepléséhez. Az iránta való szeretetünkből írtuk meg a szólólemezét, így a Közép-Európai Hobo Blues III-at…Őt én jobban és elfogultabban szerettem, mint Póka, aki miközben a Rossz vér-t csináltuk, azt mondta, hogy figyeljem meg, abban a pillanatban, hogy kész van a lemeze, megváltozik a magatartása. Nem tudtunk turnéra menni az albummal, mert eltört Döme Dezső keze és nem akartunk helyettessel játszani. Ez volt az egyik ürügy, amibe a kiválása idején belekapaszkodhatott. De mikor bevettük Billt a bandába, azt mondtuk Pókával, hogy segítjük őt, amíg nem lesz saját lemeze. Egyébként is már korábban megérdemelt volna egy saját zenekart.
Egonnak igaza lett, Bill megváltozott, mert a környezete elkezdte mondogatni neki, hogy te el vagy nyomva a HBB-ben, és mi majd igazi sztárt csinálunk belőled. El is jutott a kommunista ifjúsági világtalálkozóra Moszkvába. Tovább nem. Később azt nyilatkozta, hogy azért került a HBB-be, mert én nem tudok énekelni… Ez azért elég mulatságos. Beveszel egy féllábú, félszemű cigányembert, segítesz rajta, dalokat írsz neki, megosztod vele a pénzed, és ez lesz belőle. De hát a hála a pisztolynál is bizotosabban öl. Az igazi probléma az, hogy nem folytatta a bluest, miközben a műfaj a testére volt szabva. Káprázatosan csinálta."

via
nullahategy.hu/amikor-felallva-tapsol-a-kozonseg-nem-erdekel-hogy-mit-irnak-rolam-interju-foldes-laszlo-hoboval-1-resz/
Az elmúlt két évben egészen el voltunk kényeztetve könnyűzenei koncertek terén, gondoljunk csak a Depeche Mode, Bryan Adams, Sting vagy egészen egyszerűen Bruno Mars zseniális koncertjeire az Arénában. Az idén várható Rihanna a Coldplay is, de még nincs lefixált időpont. Addig is…..
#421 Faludy Györgynek hihetetlen kalandjai voltak a második világháborúban, az amerikai hadsereg tisztjeként. Egy rövid repülőút során az őket szállító gép futóműve megsérült, és elfolyt a fékfolyadékuk, de a másodtisztnek mentőötlete támadt: megkérte a raktérben…..
Morgó Muki 2014.03.08 21:20:43
@Pipas: Sajnos a víz alkalmatlan fékfolyadéknak, mert fékezéskor a surlódás hatására hő keletkezik, emiatt a víz gőzzé válna.
A bizarr tárgy annyira hátborzongató, hogy a Bajor Nemzeti Múzeum évtizedek óta nem tud vele mit kezdeni.   A nácik guillotine-jával ellenállókat és a rezsim ellenségeit, például Sophie Schollt végezték ki. A múzeum vezetői nem tudják eldönteni, állítsák-e ki a…..
TComment Soha többé BMW-t! 2013.10.10 08:56:51
Az egy éve használtan vásárolt M6-os motorja három hónap után felrobbant. 8,5 millió a kár. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Most hétvégén kerül megrendezésre a Hungaroringen a WSR, azaz a World Series by Renault. Ez az esemény négy bajnokságot foglal magában: a Formula Renault 3.5 Seriest, a Eurocup Formula Renault 2.0-t, a Eurocup Megane Trophyt, és a Eurocup Cliot. A különböző bajnokságokban a…..
Morgó Muki 2013.09.10 20:39:45
hogyvolt Észbontók 1x01 2013.04.11 21:02:18
Van, hogy az agy vérellátása nem kielégítő, mivel a muszkuláris diszbalanszok, vagy éppen a az emlőimplantátumok ezt akadályozzák. Vagy egyszerűen csak festett szőke műkörömépítő az illető. Ezt az előítéletet erősíti legalábbis a Viasat3 új vetélkedője, amiben…..
Morgó Muki 2013.04.11 21:38:38
Komoly indulatokat korbácsolt fel a Red Bull Racing hazájában, Nagy-Britanniában Sebastian Vettel malajziai húzása, amikor a csapat utasításának ellenszegülve megelőzte csapattársát, Mark Webbert, és megnyerte a versenyt. Gerhard Berger szerint a világbajnokokból nem lehet kiölni a…..
Március 25-én lép fel Magyarországon Mick Hucknall. A zenész leginkább a Simply Red énekesként ismert meg a világ, most azonban másfajta dolgokra szeretne koncentrálni, így jobbnak tartotta, ha saját név alatt járja körbe a világot. Telefonon beszélgettünk vele. Nemrég…..
Morgó Muki 2013.03.19 19:38:45
Visszatérő zenekarok és új nevek is gazdagítják a 2013-as Sziget fesztivál fellépőinek bővülő névsorát. A fesztivál szerdán jelentette be, hogy többek között Boys Noize, Nicky Romero, a Die Ärzte, a Seeed és Azealia Banks (képünkön) is fellép az augusztus 5. és 12. között…..
Morgó Muki 2013.01.23 16:32:30
“A neve Big Baba Bird,” mutatja be a vállamra telepedő nagy fehér kakadut Muraco, az üzlet tulajdonosa. Nem számítottunk rá, hogy az egyik leghíresebb seattle-i gyógyászati marihuánát áruló bolt, a Zöld Buddha fő dísze egy madár lesz, akinek ráadásul még sztorija is van.…..
Morgó Muki 2012.11.14 19:01:50
@frontember876: Ezt nem lehetne belevésetni Rogán Rikkancs szobrába? Ő eldöntötte, hogy Blikk legyen az újság címe, a nézők eldöntik a tartalmat!
A hülyébbje már megint nem tudja eldönteni, hogy kétségbeesett, vagy rafkós gerilla amit lát. Hú de rafkós! Egymillás jutalmat, valami lovat-csónakot (fűtfát?) ígér a hirdető, amennyiben vevőt hozol a házára. Itt az adatlap. Ki tud eladni egy házat a piaci ár 70%-ért,…..