Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csigafattyú

0 bejegyzést írt és 331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország fejlődésében, kultúrájában és történelmében egyaránt jelentős mérföldkőnek számít a Széchenyi István nevét viselő Lánchíd megépítése, amely elsőként készült el a Duna magyarországi szakaszán, és elsőként biztosította az áthaladást Pest és Buda között. Az azt megelőző korokban ideiglenes…..
Pedagógus egy olyan személy, aki tanult pedagógiát, vagyis az oktatás tudományát. Tanár az, aki képes ismereteket átadni másoknak. A pedagógus szükségszerűen nem lesz azonnal tanár, ahogy a tanár nem mindig pedagógus. (Hír Tibor – Redland 2017) Hagrid, a Harry Potter sorozat…..
Nincs bizonyíték Czeglédy Csaba ellen, mégis meghosszabbítják az előzetes letartóztatását. Egyre inkább úgy tűnik, hogy mindenki megszívja, akinek az ügye Szegedre kerül. Összegyűjtöttünk 7 indokot, ami ezt alátámasztja...
Csigafattyú 2017.08.18 08:14:49
@Proud Mary: Nem, te a büdös életben nem voltál a rács túlsó oldalán. Mindössze próbálsz jólértesültnek és különlegesnek tűnni. Magyarán trollkodsz. Köszönöm a beszélgetést.
Csigafattyú 2017.08.18 08:21:54
@Proud Mary: Ennyi? Tudsz te többet is, ne frájerkedj. Egy ilyen kemény sittes szóljon be rendesen.
Csigafattyú 2017.08.18 08:55:35
@Proud Mary: A tököt volt, Marikám. Azt mondtad, a rács másik oldalán voltál. Ne kamuzzál összevissza, hol ez vagy, hol az. Egyik sem voltál.
Császy Zsolt reagált az őt a Sukoró-ügyben letöltendő börtönre ítélő kúriai döntésre...
Csigafattyú 2017.08.18 00:06:21
@FCUK4: Az a baj, tudod, hogy bár ezek megérdemlik a valagba rúgást, de a jogállamiság lebontása téged is negatívan érinthet. Nem gondolod, hogy kizárólag a politikai ellenfelek ellen fogják használni a jogtalan eszközöket? Dehogyis! Nincs annál kényelmesebb, mint az előre lezsírozott ítéletek futószalagon. Nem kell bajlódni nyomozással, bizonyítással, és a végén tuti ki lehet adni a győzelmi jelentést. Elvégre "megállapította a bíróság, hogy".
Az alábbi Bűnügyi Játékban önnek döntenie kell, hogy a magyar rendőrség helyében mit lépne a két opció közül. Izgalmas meglepetésekkel teli fordulatos játékra számítson! Hogy ellenőrizze a helyes megoldást, vagyis azt, hogy a BRFK mit tenne az adott szituációban, az egér…..
A 20. század egyik legégetőbb és máig aktuális problémája a magyarországi cigányság integrációja. Olyannyira az, hogy a kérdés az ezredfordulón túl is folyamatos politikai csatározások, a mindennapi közbeszéd témáját szolgáltatja, a legmesszebb menő indulatok mellőzése…..
Büntetőjogi szempontból igen nehezen értelmezhető eklektikus határozattal utasította el a BRFK azt a feljelentésünket, amelyet a Facebook-on menekültekkel szemben szerveződő „vadászat” miatt tettünk. Az ügyészség pedig egyetért a rendőrséggel, ezért az ügy jogilag lezárult...
Gyerekkoromtól Star Wars rajongó vagyok és az új rész is elvarázsolt. Viszont orvosként és méginkább orvosi jövőkutatóként végignéztem az összes epizódot újra és ilyen szemmel érdekes dolgokat találtam. Habár bolygó nagyságú űrhajóktól és fénykardoktól hemzsegnek a…..
Philip K. Dick horogkeresztes-felkelő napos disztópiája a világháborút elvesztett Amerika lakóinak életébe enged bepillantást nyerni és ezáltal kiemelkedik a szokásos sorozatos alapfelállások közül. Nem is sci-fi, de nem is történelmi dráma, egy kicsi mégis van benne…..
  Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.Utoljára frissítve: Június 9.-e, 10 óra 37 perckorSzerkesztve: Jún-12 Pörögnek az események: a Tolvajkergetők múlt szombaton, 2014. május 31.-én nagy nyilvánosság mellett lebuktattak és megszégyenítettek egy nagy…..
A hangsebesség kétszeresével száguldó Gripen vadászbombázóval több, mint tíz évig csak férfi pilóták repültek. A világon elsőként, 2010-ben egy együléses Gripen Jas 39C típusú vadászrepülőgéppel Catherine Labuschagne, a Dél-Afrikai Légierő (SAAF) pilótanője…..
A cseh rendőrség nem viccel és megmutatja, hol a náci helye. Arccal a föld felé, vinnyogva. Lecke a magyar hatóságoknak. + Frissítve! Alaposan leosztotta a cseh rendőrség Prágában a CSKA Moszkva huligánjait, akik a Viktoria Pilzen elleni vereség és kiesés után nem bírtak…..
Teljesen elképesztő, állatias viselkedést tanúsított naiv vendéggel és családjával az Üvegtigris Étterem üzletvezetője, amikor beszóltak neki, hogy miért hajtottak el egy mozgássérült kislányt az üres étteremből, amikor az a vécét kereste. Először rájukcsapta az ajtót,…..
Titkos dokumentum bizonyítja, hogy csak az utolsó pillanatban sikerült hatástalanítani a bombákat 1961-ben.   Az amerikai légierő drámaian közel került ahhoz, hogy a Hirosima fölött felrobbantott atombombánál 260-szor nagyobb hatóerejű bombát robbantson fel Észak-Karolina…..
Csigafattyú 2013.09.24 08:09:46
Ezt a "fúú majdnem felrobbant a bomba és az utolsó kapcsoló állította meg" témájú mesét kb. 15 évente lehet olvasni. Valóban volt ilyen baleset, és nem kell hozzá titkos dokumentumokat felkutatni, mert sosem volt titok. De azt, hogy a négyből csak egy biztonsági rendszer működött, már a buta újságírók költötték hozzá, akik nem értették meg, hogy mit jelent a "fail-safe" rendszer.

Egy nukleáris bombán - de egy jobb hagyományoson is - olyan védelmi berendezések vannak, amelyek úgy vannak tervezve, hogy meghibásodásuk esetén is megakadályozzák a robbanóeszköz nem kívánt elműködését. Magyarán: olyan kapcsolók, amik ha beragadnak, akkor csak "ki" állásban tudnak, vagyis ha el is romlanak, nem történik semmi baj. Ez a "fail-safe" technológia.

A négy biztonsági rendszer mind ilyen "fail-safe" volt. Nem az történt, hogy három nem működött, tehát hagyta volna felrobbanni a bombát. Ellenkezőleg! Ezek a rendszerek tönkrementek ugyan, de abban a pillanatban olyan állapotot idéztek elő, amelyben a bomba nem tudott robbanni. A negyedik rendszer pedig nyilván nem romlott el, hanem élesítetlen állapotban maradt. Ezt viszont a hülye újságírók az egy szál érettségijükkel nem értették, nekik izgalmasabban hangzott, hogy "majdnem atomkatasztrófa történt."

Emlékeztek, mikor a Mir űrállomást lehozták a légkörbe megsemmisülni? Másnap a Blikk öles szalagcímben közölte, hogy "Megúsztuk a Mirt!" Mintha valami kontrollálhatatlan zuhanás történt volna, ami ki tudja, hol ér véget, a Földön bárhol becsapódhat. A pánikkeltés egyetlen oka az volt, hogy az oroszok közölték, hogy a roncs a Csendes-óceánba fog csapódni, de nem lehet pontosan megmondani, hová. Ezt ők úgy értették, hogy valahol a bazi nagy vízben, ahol több ezer kilométerrel arrébb sincs semmi, csak további bazi nagy víz. A balfasz újságíró meg azt hitte, mindjárt valami sűrűn lakott területre fog esni az egész...
Aszongya ez a strasbourgi emberi jogi bíróság, hogy egy elítéltet 25 évtől tovább fogva tartani nem kéne. Meg, hogy a sitten meghalni a tényleges életfogytiglani következményeként "embertelen és megalázó".  Meg az anyátok picsája, az.  A konkrét ügy amiben kimondták…..
Csigafattyú 2013.08.23 03:52:15
@kiwirágós kivirradtig: A gyilkosság - ami szabatosan az emberölés minősített esete - halálbüntetéssel sújtandó. A modern materialista jog egyébként abban is hibás, hogy az emberölés minden esetét bűncselekménynek tekinti, és csak nagyon-nagyon kivételes (gyakorlatilag megvalósíthatatlan) helyzetekben menti fel az elkövetőt. A magyar jog még inkább élen jár ebben, mert itt még azt sem szabad megölni, aki fegyverrel rád támad vagy a családodat fenyegeti.
Csigafattyú 2013.08.23 11:47:55
@Penivaldes: Mondhatod, szabad vallásgyakorlás van. :) Azzal amúgy keresztyénként is egyet kell értened, hogy a földi élet nem végleges, és nem ér véget vele a létezés. Mellesleg a Bibliában egy rakás utalás van a reinkarnációra. A feltámadás maga is az. Maga Jézus is demonstrálta, hogy a halál nem végleges, és nemcsak saját magán. Máté 11:13-14-nél pedig egyértelműen megnevezi Keresztelő Jánost mint Éliás próféta reinkarnációját.
Kívül tágasabb A világ 2083-ban 2013.08.20 06:52:00
Aligha akad olyan ember, akit ne érdekelne, milyen lesz a (nem is olyan távoli) jövő. Egy előrejelzés szerint a 2080-as években a biotechnológiának köszönhetően mindennaposak lesznek a beültethető mesterséges, szuperérzékeny szervek, ami jó hír. Ami viszont rossz, hogy a Balkán…..
Naiv ügyfélnek étel és italfogyasztás után sem voltak hajlandóak egy pohár vizet adni a Gastland Bisztróban a Széll Kálmán téren: Barátnőmmel betértünk a minap a Széll Kálmán téren nemrég nyílt all-you-can-eat étterembe. Rendesen fogyasztottunk, italt is rendeltünk…..
Csigafattyú 2013.08.10 14:00:17
@l4c1: Hát én itt nem látom ezeket. Sem odakint. Az én meglátásom szerint a magyarok többsége buta, meghunyászkodó, szolgalelkű és Stockholm-szindrómás, vagyis mindezt normálisnak tartja. Mondj még egy országot, ahol erény, ha egy szar munkahelyen fillérekért keccsölsz, kilátások nélkül ("én becsületesen dolgozom!"), és kiközösítik, akinek nem ilyen az élete.
Csigafattyú 2013.08.10 14:49:30
@das boot: "Úgy tudom, hogy a posztoló nem régen szabadult előzetesből, amit garázdaság gyanúja miatt kapott." - Ezt hol írta a postoló? Miért nem mindjárt emberölést írsz, az hitelesebb. Garázdaságért senkit se raknak előzetesbe.
Csigafattyú 2013.08.10 15:03:47
@das boot: Nem benne, hanem bennem. Az előzetes letartóztatás és a házi őrizet pedig nem ugyanaz.
Radikális Femen aktivisták támadtak rá a tunéziai miniszterelnök, Ali Larayedh autójára kedden Brüsszelben. A négy aktivista fedetlen keblekkel vezette rá magát az autóra, de a biztonsági erők gyorsan leszerelték a lányokat.   Az akció egy újabb tiltakozás volt a csoport…..
SPOILER - Manapság, amikor önkényuralmi rendszerre utalhat Kodály Zoltánról elnevezni egy utcát, szinte felüdülés, ha olyannak állítanak emléket, akinek a szobrát aztán senki nem akarja nyakon önteni egy vödör festékkel. Márpedig abban mindenki egyetért, hogy Bujtor István…..
Csigafattyú 2013.05.06 14:26:23
@sanche: Úgy dicsérgeted az égig ezeket a ripacsokat, ahogyan akarod, de attól még nem lesznek jó színészek, Kállay és Reviczky kivételével. Attól ez még egy szánalmasan rossz film marad. Tőlem hőböröghetsz a jelzőkön, ahogy akarsz, de ha neked a belterjes magyar "filmvilág" etalont jelent, akkor élvezd... jó szórakozást. Szerintem az összes jó magyar film, ami az elmúlt 20 évben készült, mind független alkotás volt, az ilyen "nagy költségvetésű" erőltetvefingások pedig nézhetetlenek.
Csigafattyú 2013.05.06 14:33:37
@sanche: Hát ezt most beszoptad, mert el fogom mondani. Az utóbbi évek legjobb magyar filmje az A nyomozó volt. Ott van aztán a Konyec, a Roncsfilm, a Buhera Mátrix. Például. Mi a közös jellemzőjük? Nincsenek túllihegett karakterek, nem akartak hollywoodi léptékben gondolkodni, és tudták, mi az a dramaturgia.
Nincs keresnivalója Európában olyan országnak, ahol törvényt fogadnak el a parlamentben, amelyhez hasonló jogi munkát csak Szaud-Arábiában a Korán védelméről hoznak. Előttünk a jelenet: Semjén Zsolt fatvát kiállt a dán karikaturistára, mert a Szent Koronát illetlen…..
Garai-Édler Eszter sok társával együtt a szélsőjobb célkeresztjébe került, mert résztvevője volt 2012. július 16-án megrendezetett flashmobnak, amelyet Csatáry László lakása előtt tartottak. A flashmob résztvevői ellen hadjáratot indítottak, Efraim Zuroffal, a Simon Wiesenthal…..
Csigafattyú 2013.02.23 00:45:28
@pirosfeherzoldezamagyarfold: A vita nem azon folyik, hogy kivel tette, hanem hogy tette-e egyáltalán. Ne terelj, ne hazudozz. Ennyi a kérdés.
Csigafattyú 2013.02.23 00:45:35
@reccs: Kötelet? Mire fel? Megállapította valaki a bűnösségét Efraim Zuroffon kívül? Megsértődsz, ha én meg azt mondom, koncentrációs táborba veled? Vagy csak neked szabad ilyet?
Egy tüntető hallgató arról számolt be társainak és tudósítónknak, hogy a metróaluljáróban kapcsolták le a nyomozóiroda emberei, majd körülbelül öt órán keresztül faggatták a 6. kerületi kapitányságon - neveket akartak hallani, illetve a diákság által tervezett utcai…..
Csigafattyú 2013.02.20 18:21:46
@hoplita: Hát én pont nem, de pár órával később pótoltam az elmaradást, és a rendőrség is a sajátját...
Csigafattyú 2013.02.20 18:23:03
@komplikato: 24 órája várom, hogy megnevezd azt a helyet a neten, ahol szerinted a tévéostrom során ellopott archív videóanyagok tekinthetőek meg. Ha további 24 óra után sem kapok választ, kénytelen leszek szavahihetetlennek nevezni.
Csigafattyú 2013.02.20 19:40:03
@komplikato: Igen, ilyesmiket. Címeket, elérhetőségeket, torrentoldalak neveit. És azért kérem, mert az imént határozottan állítottál valamit, amivel megrágalmaztál egy csomó embert, köztük engem is, mert én is ott voltam. Ha most visszatáncolsz az állításod bizonyításától, akkor ne várd, hogy túl jó véleménnyel legyek rólad. Szóval melyik torrentoldalon kell keresgélnem és mit?

Olyan csacsiságokat már meg sem kérdezek, hogy melyik huligánnak volt otthon 16 mm-es filmdigitalizáló laborja, vagy Beta videómagnója, hogy a hazavitt anyagokból feltölthetőt varázsoljon. És azt sem, hogy egy több tízmillió darabos archívumból hogyan választották ki, hogy melyiket kell felkapni, ugyanis az MTV archívumában a dobozok nincsenek felcímkézve, hanem katalógusból kell kikeresni mindent, mint egy könyvtárban. Azt sem kérdezem meg, hogy miért nem láttunk soha egyetlen képet sem a feltört és szétdúlt archívumokról, pedig ahhoz, hogy oda bejussanak, jó pár biztonsági rendszert szét kellett volna verniük.

Nyilván megérted, hogy ezek után fenntartásokkal kezelem a szavahihetőséged, amíg az ellenkezőjét nem bizonyítod. Nagy nyilvánosság előtt vádoltál, hát bizonyítsd, vagy ismerd el, hogy hazudtál.