Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Texn

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt blog! Úgy látom a hozzászólásokból, hogy az általam átélt rémálom már untat néhány kommentezőt. Nem kívánom nekik, hogy szintén hasonló megaláztatásban kelljen részt venniük, de biztos vagyok benne, hogy akkor ők is másként állnának az ilyen történetekhez. Ha…..
Texn 2011.04.01 17:39:44
@Máгia:
A megjegyzésemet Magyarországra vonatkozóan írtam. És csak azért, hogy ne ez az adat legyen az alapja a véleményformálásnak. Nem értem, hogy a moderátor a posztírót a pornózással összefüggésbe hozó kommentjeidet miért nem veszi ki.
(Texasban nem kell üzemorvosi vizsgálat a munkához.)
Texn 2011.04.01 21:32:21
@Akitlosz:
Sajnálom, hogy beírtam azt a mondatot, mert nem tartozik a témához, csak Mária megjegyzésére volt reakció. Hanyag a megfogalmazás, nyilván a munkáltató megkövetelheti bizonyos esetekben a munkakörnek megfelelő vizsgálatot, akár a drogtesztet is. De nem törvényileg előírt minden munkához.
„Minden baromságért pereskedni” – :) Nem olyan rossz hely ám ez az Amerika, mint amennyire a magyarok szeretik látatlanban utálni.
Texn 2011.04.01 21:56:35
@kermi:
„nem tudom ki hányszor járt orvosi rendelőben, én sokszor, és nem emlékszem rá, hogy ott bármelyik orvos egyedül dolgozott volna (leszámítva az otthon dolgozókat, de itt nem arról van szó). Minimum egy nővér vagy egy gépíró bent volt még, de leggyakrabban mind a kettő.”
Én háromszor voltam üzemorvosi vizsgálaton (három különböző munkahely Budapesten), és egyszer sem volt benn a vizsgálatnál senki rajtam és az orvoson kívül. Ez alapján még teljesen valós lehet a történet.
Praxis A földön kellett aludnom 2011.03.17 06:00:00
2011. január 15-én, az esti órákban kórházba kellett mennünk a 18 hónapos kislányunkkal, mert befulladt. Az ügyelet, amit már másodszor jártunk meg 2 nap alatt, már nem tudott semmit tenni érte.Bementünk a kórházba. Felvették a kislányt, ellátták. Már első körben…..
Texn 2011.03.17 17:37:44
@TamásD:
Köszönöm a választ! Amit írtam, az a posztban lévő:
’ Még egy vacak matrac sem jut.’ – megállapításra lett volna egy lehetséges megoldás. Akkor valószínűleg az sem felel meg az előírásoknak, hogy a szülők a földön alszanak pokrócon.
Van még egy ötletem: emeletes ágy. :)Felső szinten szülő, alsón gyerek.
Texn 2011.03.17 22:48:58
@Eleven Ezüst:
Most már csak olyan szintű problémán szabad szuttyogni, amiben van legalább egy atomfelhő és több százezer éhező?
Az eset a mi osztályunkban is megtörtént, először azt hittem, valamelyik osztálytársam anyukáját még ennyi idő után is zavarja az eset.     Én levetkőztem, és félmeztelenül kellett végigolvasnom a betűket a szemvizsgálathoz, félmeztelenül nézte meg a doktorbácsi,…..
Texn 2011.03.16 04:43:33
@Akitlosz:
Tudom, hogy nem engem kérdeztél, de úgy tűnik, én vagyok közeli időzónában.
Ha esetleg nem bírod kivárni, amíg Leroi felébred, akkor rákereshetsz arra, hogy belgyógyászati anamnézis és fizikális vizsgálat, és így találhatsz leírást.
Jó hosszú és részletes. Ha még nem olvastál ilyet korábban, akkor valószínűleg meg fogsz lepődni.
Texn 2011.03.16 21:25:12
@SAM2:
„Nézd volt olyan időszak is az orvos tudományban,amikor meg ruhán keresztül,alíg kigombolt felső részen keresztül zajlott a szív,tüdő meghallgatása…”
Ezt eddig nem akartam leírni ehhez a témához, mert jöttek volna a szokásos negatív kommentek, de az a két orvos (háziorvos és allergológus), akinél eddig itt Dallasban jártunk és szívet és tüdőt is hallgatott, mindakettő pólón keresztül vizsgált minket a fonendoszkóppal. Amikor a vérnyomásomat mérték, akkor is én ajánlottam fel, hogy teljesen vállig felhúzom a ruhám ujját, nem csak a könyök hajlat felé kicsivel.
Ha legközelebb megyek meg fogom kérdezni tőle, hogy miért nem kell levetkőzni.
A nőgyógyásznál meg át kell öltözni kis köténykébe, utána az orvos bekopogtat, hogy bejöhet-e, és mindig csak a vizsgált testtájat takarja ki magának egy rövid időre, úgy hogy a mellette lévő asszisztens már semmit sem lát, csak az eszközöket adogatja.
Texn 2011.03.16 21:47:05
@Leroi:
Igen, szemérmesek. :) Bár a nőgyógyászom litván, nagyon vidám volt, hogy van egy új európai betege.
Az édesapám tüdőembólia gyanújával került be 2008. júliusának elején, egy pénteki délelőttön a budapesti Szent Imre Kórházba, ahol a Sűrgősségin hagyta a mentő a protokoll szerint. Ez azt jelentette, hogy a mentővel behozott betegek - némelyek öntudatlanul, némelyek pokoli…..
A múlt hétvégén Érden jártam. A hatalmas méretű alvóváros, amely valaha Európa legnagyobb falva volt, méreteivel, kísérteties ürességével, a kilencvenes évek nagy vállalkozási felbuzdulásából feltorladt, félbemaradt épületeivel Jean Baudrillard Amerikáját idézte fel…..
Texn 2011.03.11 21:49:20
@Advanced Flight: Nyugodj meg, nem jár mindenki közösségi mosodákba Amerikában. Ahol én élek (Dallas), csak többnyire a legszegényebb bevándorlók mosnak ezeken a helyeken. A mi házunkban és a hasonló színvonalú bérlakás komplexekben a lakásokban saját mosókonyha van (utility room) kiépített mosó- és szárítógép csatlakozóval vagy néhány helyen akár a bérleti díj által fedezett saját gépekkel is. Ha meg nem vesznek az emberek maguknak gépeket, akkor általában bérelnek a bérháztól vagy egy a házzal szerződött szolgáltatótól, itt 40 dollár/hó a bérlés. Van a házunkban két közös mosószoba / laundry room is, de ez 200 lakásra kb. 4-5 gépet jelent. Nem arra van kitalálva, hogy mindenki ott mosson. De a normális egzisztenciával rendelkező családos emberek többsége itt családi házban lakik, ők meg főleg nem járnak közösségi mosodába.