Regisztráció Blogot indítok
Adatok
félszemű a király

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostantól mindenkinek úgy kell élnie, ahogy azt a Fidesz-KDNP előírja számára. ..
félszemű a király 2019.06.07 14:16:22
A jogrendszernek van egy szép tulajdonsága. AZ, hogy igazából olyan, mint egy közlekedőedény, és mindig egyensúlyra törekszik. Ezt úgy kell érteni, hogy ami az egyik oldalon jogként, vagy negatív jogként jelenik meg, az a másik oldalon kötelezettségként. Ezt lefordítva: Az oké, hogy a hajléktalannak nincsen joga az utcán hajléktalankodni, de akkor ez az államra ró kötelezettséget, hogy tessék őket emberhez méltó módon elhelyezni. Ha ez az egyensúly megbomlik, annak katasztrofális következményei lesznek. Ilyen következmény a jogfosztás, mások tulajdonának az elvétele, (gondolok itt a személyes holmijaik tárolására, azok megsemmisítése szabályozására, a nevetséges kártalanításra) és végső soron a népírtás. Mert mi lesz azokkal, akik nem jutnak orvosi ellátáshoz, gyógyszerhez, stb. Már régóta nem hagy nyugodni egy gondolat. Ha megpróbálom összerakni a puzzle-t, amelynek egyik oldalán vannak az ilyen, és ehhez hasonló jogszabályi rendelkezések, a kórházi fertőzések nagy száma, az elégtelen egészségügyi és szociális ellátás, az olyan alacsony jövedelmek, amelyek a minimális megélhetési szükségleteket sem fedezik, a másik oldalon meg a gyerekbarát ország, a csodálatos családtámogatás, csok, stb, amelyek mind mind egy meghatározott társadalmi csoportot preferálnak, és arra irányulnak, hogy a majd megszületzendő gyermekek leginkább ebbe a csoportba szülessenek, ugyanakkor meghallgatjuk Tölgyessy-t is, aki egy nyilvános előadásán ezt a szót használta: "Roncstársadalom" Velünk egy nagyon csúnya dolog történik. Mondhatnám úgy szépen, hogy társadalmi mérnökösködés áldozata a magyar társadalom, ha szókimondóan akarom mondani, akkor itt szerintem szervezett népírtás zajlik, és alig burkolt lakosságcsere terveit dédelgeti a kormány. Vagyis azokat, akik nekik terhet jelentenek, mert gondoskodni kell róluk, fogyatékosok, rokkantak, szegények, egyéb okból ellátásra és támogatásra szorulnak, egyre inkább a "természetes" pusztulásba, öngyilkosságba, vonat alá, metró alá kergetik, míg azon ügyködnek, hogy azok a rétegek, társadalmi osztályok szaporodjanak, akik nekik kedvesek. Akik adót fognak fizetni, katonáskodásra lehet őket kötelezni, tehát az államnak hasznot jelentenek, és nem kötelezettséget. Ezt Orbán nagy elődje, Hitler eutanázia tablettával oldotta meg, de el kell olvasni a Mein Kampf-ot, kifejti benne a szerző, Orbán igyekszik megcsinálni ugyanezt ilyen tabletta nélkül, "civilizált" módon. Na ez a véleményem. Ugyanakkor hallgat a mély. Nem hoznak nyilvánosságra adatot arról, hogy hányan halnak meg kórházi fertőzésben egy évben, hányan fordulnak fel éhen, szomjan az utcán, hányan halnak meg azért, mert nem kaptak időben, megfelelő orvosi kezelést, hányan azért, mert a kezelésüket, gyógyszerüket elveszi a Nemzeti Egészségbiztosítási Akármi, mert ilyen is van ám! Azzal a címszóval, hogy az nem gazdaságos! Borzasztó az, amikor az emberi élet meghosszabbítását gazdaságossági mutatóktól teszik függővé! Ez helyes? Ezt nem nácizmusnak hívják?
félszemű a király 2019.06.07 19:09:31
@R.V.J.: Nem volt rá szükség. Nem azért jöttek, mert szükség lett volna rájuk, vagy hívtuk volna őket. De a lecsúszott, önálló életre képtelen populációknak is ugyanannyi joguk van az élethez, mint Neked! Ha tetszik, ha nem. Állítólag keresztény ország vagyunk. Különben is, a mai világban, itt, Magyarországon bárkiből, bármikor lehet lecsúszott! Igen!! Belőled is! Jó lesz, ha visszaveszel a nagyarcú stílusból!
A ferencvárosi stadion megépítését a magyar atlétika jelenlegi színvonala nem indokolja, de ha már mindenképpen lesz, akkor a kerület déli részének fejlődését kellene vele felpörgetni. A NAV-ot érdekelhetnék a parkolási pénzek. A kerületben jelen lévő vállalatokat érdekeltté kellene tenni abban,…..
Kötőszó A názáreti senki 2018.12.24 09:59:25
„Isten valóban egy senki képében érkezik hozzánk a karácsonyi reggelen egy büdös, koszos, rongyos istállóban. Isten az, aki egy olyan helyről származik, ahonnan semmi jó nem jöhet. Isten az – hogy saját szavaival éljek –, akit nem fogadnak be sehova, ha nincs otthona, akinek nem adnak ruhát, ha…..
Puzsér Róbert feldobta a labdát, hogy elindulna a budapesti főpolgármesteri székért a jövőre esedékes választásokon, s azóta a sajtóban több helyen is interjút adott a témában. Ne legyünk naívak, ismerjük a politika működését. Jelenleg egy nyilvánvaló előfelmérés…..
félszemű a király 2018.11.11 17:09:47
@Nancsibacsi: Mondjuk ezt én nem tudom megtenni, már mint hogy külső kerületben dolgozzak, mert elég sokat szólít a munkám pl. a PKKB-ra, de szerencsére az gyalog öt perc onnan, ahonnan lakom, így még közösségi közlekedést sem kell igénybe vennem. Viszont a közösségi közlekedés nagyobb állami támogatása nem ördögtől való. Egyrészt az un. fejlett nyugaton is ezt csinálják, másrészt a környezetvédelmi helyzeten is javít, harmadrészt az adóforintjaidat így is úgy is elköltik, és akkor már inkább erre költsék, aminek ráadásul társadalmi haszna is van, és nem kicsi, mint politikusok bérezésére, aminek viszont garantáltan semmiféle társadalmi haszna nincsen. Öreg professzorom, dr. Péteri Zoltán az államelméleti képzésünket így kezdte: "Hit, Értelem, Közjó!" Na a mai államéletből csak ez a három hiányzik. Ez helyett van korlátlan magánérdek, korlátlan lopás. Pedig sok parlamentben ülő látszatjogászt is tanított Ő annak idején. Úgy látszik, már elfelejtették, amit Tőle kellett volna tanulniuk. Annak idején, amikor általános iskola 8.-ba jártam, a történelemtanárom arról mesélt, hogy a 30-as években sok embernek elérhetetlen magasságokban járt egy buszjegy ára is. Akkor nem gondoltam volna, hogy még az én életemben ez ismét bekövetkezik. Hogy embereknek kell arra spórolniuk, hogy két három buszjegyet meg tudjanak venni maguknak. Szerinted jól van ez így? Ha igen, akkor csak sajnálni tudlak! És Neked is van felelősséged abban, hogy ide jutottunk! Mert hallgatsz. Mert helyeselsz!
Állunk a Lehel piacon a kedvenc savanyúsomnál. Savanyúkáposzta. - Megkóstolhatom? - Persze, de nagyon vigyázzon, nem jó így belenyúlkálni, még valami fertőzést is kaphat az ember ugye. A migráncsoktól – teszi hozzá magyarázólag. - A migráncsok hozzák ide a fertőzést meg a betegséget nekünk.  ..
félszemű a király 2018.09.23 22:40:12
@midnightcoder2: Istenem! Több eszük van azoknak annál, mint hogy egy szegény elmaradott orszégban éljenek, ahol ráadásul egy diktátor pöffeszkedik. Éppen ez elől menekülnek!
Nem csak Kossuth-szoborcsoportot avatott szerdán az Országgyűlés elnöke a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, hanem az intézmény diákjainak is előadást tartott az adóforintokból egyébként igen impozánsan felújított Ludovika-campuson Kövér László: a szerda délelőtti beszélgetésen (értsd: Kövér László…..
félszemű a király 2018.09.23 22:26:58
@maxval balcán bircaman: Mit szívsz? Valami nagyon jóféle anyag lehet! Csak a szegénység növekszik, meg persze miért szaros vagyona
Természetesen Európa sosem volt csak keresztény kontinens, sőt maga az állítás és az egész kontextusa hajmeresztően primitív, habár szimptomatikus. Az utóbbi ezer évében sem volt keresztény, dominánsan talán, de fundamentálisan nem, kivált kizárólag nem. Annál sokkal több rétege van annak, ami a…..
Az Alaptörvény XVI. cikkének (4) pontja szerint „A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.” Ekkora baromságot! A szülő-gyerek kapcsolat, ez talán eléggé evidens, nem egyenrangú. A gyerekvállalás a szülő(k) egyoldalú döntése, szándéknyilatkozata…..
félszemű a király 2013.02.13 00:17:36
@think-tank: Kedves Szerző!!! Köszönöm, hogy szerény kommentemet válaszra méltattad!!

Maradok tisztelettel:

Troll

Egyébként aztán nekifutottam még egyszer a cikkednek, és végigolvastam. Meg pár kommentet is elolvastam itt. A válaszod alatt vagy kettővel, Takács Bálint kommentjét ajánlom a figyelmedbe. Ez az alaptörvényi rendelkezés egy jogelv, aminek az alkotmányba foglalása véleményem szerint nem kifogásolható. A jogelv rendeltetése az, hogy elvi szinten mondjon ki rendelkezéseket. Ezzel lehet egyet nem érteni, elvégre véleményszabadság van. Amit cikkedben írsz, hogy lézer jancsi városában, vagy bárhol máshol erre való hivatkozással pereket indítanak, az szomorú. A gyakorlat az, hogy jogelvre nem alapítunk keresetet, és amelyik bíró az erre alapított keresetet kisöpri, teljes mértékben helyesen jár el. Viszont van számodra egy rossz hírem: A magyar jogban az ominózus alapelv alkotmányba foglalása előtt is létezett a szülőtartás, valamint általános jelleggel, a családtagokra vonatkozóan a tartási kötelezettség intézménye, amely a Csjt.-be volt foglalva. A múlt idő itt annak szól, hogy még a Csjt. a hatályos jogszabály, de éppen ma fogadtak el új Ptk.-t, tehát ezek a rendelkezések is változhattak, amely változást én még nem ismerek, de jelentősége is majd csak lesz, mert még nem lépett hatályba. Szóval: szülőtartás és tartási kötelezettség nem új dolog, ez eddig is volt és jogilag kikényszeríthető volt. Sőt: A tartási kötelezettség elmulasztása meg Btk. tényállás volt az 1978. évi IV. Tv. rendelkezései, tehát a régi, a most hatályos Btk. előtti jogszabályban! Tehát nem új dologról beszélünk, és jogilag kikényszeríthető dologról beszélünk olyan szinten, hogy aki ezt elmulasztja, az ellen büntetőeljárást is lehetett indítani. Az új Btk.-t még ilyen szinten nem ismerem, úgy hogy erről nem nyilatkozom. Az ominózus törvényi tényállás a régi Btk,-ban így kezdődött: "Aki jogszabályon alapuló tartási kötelezettségét elmulasztja" Úgy gondolom, ehhez nincs mit hozzátenni, amit leírtam!! Annyiban ismétlem korábbi kommentemet, hogy a magam részéről fenti jogelv alkotmányba foglalásával egyetértek.
Formailag minden rendben volt a köztársasági elnök éjfél után leadott szilveszteri beszédével, amelyet a nemzethez intézett, mégis olyan dologra vetemedtem, amire korábban soha: a nyílt színen, pezsgőspohárral a kezemben küldtem el egy bizonyos helyre Áder Jánost.A k. elnök nem…..
   A Fricz Tamás nevű bohócról jutott eszembe.     A választási regisztráció egy politikatudós számára nem napi politikai vitatéma, hanem feladat. Itt egy politikatudományi kategóriáról van szó, amelynek története van, amelyről már sokan sokfélét írtak. A politikatudós…..
  Gál András Levente, jelenleg a Jó Állam fejlesztési koncepció összehangolásáért felelős kormánybiztos, leleménye, hogy a járási hivatalok kialakítását, azért tartja fontosnak, mert így az állam lába leér a földig. Ebben a véleményben, nem is nagyon rejtve,…..
félszemű a király 2012.05.05 13:49:53
Kedves Tarján Úr!

Az Ön nézőpontja is egy nézőpont, az új közig koncepció meg egy másik. Szerintem egyikre sem lehet azt mondani, hogy jó, és a másikra sem azt, hogy rossz! Vagyis dehogynem! Az Ön, és az SZDSZ álláspontjáról az elmúlt 20 évben bebizonyosodott, hogy eszmeileg szép, de a gyakorlatban túl sokat nem ér. AZ szerintem viszonylag egyszerű dolog, hogy kongatjuk a vészharangot, hogy most itt már végea demokráciának, valamint mindenkit kinevezünk sátánnak, aki bizonyos, hangsúlyozom, hogy nem csaK politikai, hanem szakmai, közigazgatási jogi kérdésekről nem úgy gondolkodik, ahogyan mi. Itt a mi országunkban szerintem az a legnagyobb baj, hogy 20 éve már a farok csóválja a kutyát, vagyis a politikai megközelítési mód szinte minden esetben megelőzi a szakmait. Ez sajnos az Önök pértja gondolkodásában is így van, ugyanúgy, ahogy az önökkel politikailag szembenálló oldalon is! Én most rövidnek nem mondható kommentemben megmaradnék a szigorúan vett szakmai megközelítésnél.

Az Ön által visszasírt közigazgatási rendszernek volt sok fogyatékossága, de én most két nagyot emelnék ki:

1.) Az egyik az, hogy alapszinten, a helyi polgármesteri hivataloknál összekeveredett az a hatáskor, amit mint alapszintű államigazgatási hatóság birtokolt azzal, amit mint a helyi önkormányzat képviselőtestületének a hivatalaként látott el.

2.) A másik fogyatékosság az volt, hogy az állam lepasszolt a helyi önkormányzatok részére nagyon sok állami feladatot a települések vízellátásának a biztosításától kezdve az útfenntartáson át az oktatás, valamint az egészségügyi ellátás működtetéséig, amihez viszont forrásokat nem biztosított, így ennek az eredménye az lett, hogy ahol nem volt elegendő helyi adó bevétel úgy, hogy közben az adórendszerrel az állam gúzsbakötötte az önkormányzatokat, mivel szinte valamennyi forrást elvitt lentről, amiből a kvótarendszeren keresztül alig csurgatott vissza, ott vagy nem voltak meg az alapszintű közszolgáltatások, vagy csődbement az önkormányzat, miután valamennyi vagyonát felélte.

Kétségtelen, hogy az új rendszernek is vannak, illetve lesznek hibái, mivel nem biztos az, hogy valamennyi településen lesz pl. gyámhivatal, vagy építési hatóság, vagy más hatóság, így az embereknek utazni fog kelleni számos ügyük elintézése végett, de ezen is lehetne segíteni, ha pl. minden településen működne un. kormányablak.

A többit majd meglátjuk, mindenesetre én nem állok be kongatni a vészharangot!!
Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál, Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál, Nincs baj, budaigyula ébren vár. Van közöttük számos szép, narancsos birka. Van közöttük számos szép, narancsos birka. Több, mint ami a mesében elő van írva!(via) Miről ismered föl a fidesz…..
  „Kétségkívül az volna a legtermészetesebb, ha mindenkor a legjobb állna az élen, a legokosabb és a legtöbbet tudó, a legerősebb és a legvértezettebb, az a szem, amely legmesszebbre lát előre is és hátra is, ama világító gyújtópont, melyben a világ minden sugara…..
félszemű a király 2012.01.29 17:11:36
Az előző kommentemhez még ennyit tennék hozzá: Elvileg minden demokratikus politikai párt programja - a Jobbikot is ideértve!-azért jön létre, hogy a közjót szolgálja, ami egy elvont, közelebbről meg nem határozott, és meg sem határozható fogalom! Ezt a közjó szolgálatát az egyes pártok különböző módokon, általában az mentén a politikai ideológia mentén teszik, amelyik mentén megszerveződnek. Igenis van különbség a konzervatív, a liberális, és a szocialista politikai filozófia között, és az egyes eszmerendszerek a közjó elvont fogalmára is a saját homokozójuk felől közelítve tekintenek, és megoldást a helyzetre, vagyis kormányprogramot is ez mentén alkotnak, legalább is elméletben. A gyakorlat az persze torzul, mint ahogyan az a posztban is le van írva! Nálunk a baj ott kezdődik, hogy senki sem hiszi el arról a politikai erőről, amelyik a paletta másik térfelén áll, hogy ők is ugyanígy a közjót szolgálják, mint mi! De ezen nem hiszem, hogy bármilyen új politikai erő színrelépése segítene. Az okok azt hiszem, sokkal mélyebben gyökereznek, és ez az elfuserált rendszerváltásnak köszönhető. Mire a helyzet kiforrna, letisztulna, már nem lesz Magyarország! Azt hiszem, a probléma ott gyökerezik, hogy20 év után sem tudtunk szembenézni a múltunkkal, és azt feldolgozni, mint ahogyan azt más volt szocialista országok megtették,é s így még mindíg szellemekkel hadakozunk, a kommunizmus kísértetével!
Handó Tünde, Szájer József felesége követheti Baka Andrást a főbírói poszton. Ezek szerint kormányunk úgy döntött, francba a látszatok kergetésével, van nekünk éppen elég más dolgunk, ilyesmire nem érünk rá matolcsysta tervek írogatása és az IMF-hez szóló kódis…..
félszemű a király 2011.12.08 13:31:21
@kíváncsivagyok: Könyörgöm gyerekek! ebben az országban 20 éve a politika nevez ki mindenkit. Csak azt lehet kinevezni bármilyen tisztségre, legyen az főbíró, alkotmánybíró, bármi, akihez az aktuális kormánytöbbség, és igen, a miniszterelnök is4 hozzájárul! Itt már 20 éve nem beszélhetünk ilyen értelemben független intézményekről, az előtt meg értelemszerűen nem beszélhettünk ilyenekről, mivel többek között pl. alkotmánybíróság, meg pl. ombudsmann sem volt! Ahova meg kineveztek valakit, az az mszmp kb vagy pb hozzájárulásával történt. Emlékezzetek arra a kutyakomédiára, amikor több mint egy évig nem lehett kinevezni a legfelsőbb bíróság elnökét, mert sorozatosan leszavazták a pártok a Köztársasági Elnök jelöltjét! Hányadszorra ment át Baka? Mutassatok egy olyan alkotmánybírót, akiot nem azért neveztek ki, mert valamelyik éppen többségben lévő pártnak valamilyen szinten csókosa volt! A baj csak Bihari Mihállyal volt, akit az MSZP nevezett ki alkotmánybíróvá, aztán meg szénné szopatta gyurcsányt! :-)
1991. szeptember 24-én, ezen a napon jelent meg a Nirvana második, Nevermind című nagylemeze, amiről a korabeli sajtó először alig vett tudomást. Azóta viszont nem csak, hogy az akkori fiatal generáció meghatározó anyaga lett az album, hanem az igazi klasszikusok közé emelkedett a…..
Gréczyblog Orbán betilt 2011.09.16 06:28:00
Tragikomikus történetek esnek meg Magyarországgal. A méltán megvetett Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke, levelet írt a főnökének, a Fidesz elnökének, hogy lehessen elvenni Kossuth-díjat, ha valaki nem fogja be a száját, uram bocsá', baromságokat ír.A miniszterelnök, mit sem…..
Stadler Mária egyelőre verbális ámokfutásában nem csak az a gyalázatos, amit mond, hanem az is, amit gondol. Ez a „világnézet” a Fidesz, ez az orbáni mentalitás. Tehát rögzítsük: egy Fidesz-taggal van dolgunk, aki lelövetné azt az embert, aki legyőzte Orbán Viktort.…..
félszemű a király 2011.08.19 11:18:51
w Elvis él, Budapest élni fog 2011.03.11 06:30:00
Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós.…..