Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vishnu

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki harminc fölött van, mindenki emlékszik erre a lendkerekes autóra, ugye? A Tárgy Állítólag egy Packard alapján készült, alapjában véve tökmindegy, az egyik első lemezárugyáras lendkerekes autó volt az ötvenes évek közepén, ami a boltokba került, és olyan sokáig…..
Nemrég írtunk a Coca-Cola weboldalán olvasható undorító receptekről. Andrei nem tökölt, elkezdte megcsinálni a kólás kuglófot. Eddig jutott: Elkezdtem összekotyvasztani a kólás kuglófot, de a kóla hozzáadásakor feladtam... Eddig jutottam... Üdv, Andre..
Sok vicces karácsonyi történetet hallunk, de ficcé az első, ahol a bolt azért nem rendelt be egy előrendelt terméket, nehogy a nyakán maradjon. A bolt neve Kika, a termék pedig egy másodpercek alatt amortizálódó képkeret: Karácsonyi bevásárlás, munka után vastagkabátban…..
Vishnu 2007.12.19 12:54:40
Egy nyári történet:

"Édesanyám kapot egy 20k-ra szóló utalványt, amit csak ott lehetett elkölteni, így hát mit tegyünk, megtettük. A nézelődés első perceiben kezdett megfogalmazódni bennem, hogy ezek vajon mit akarhatnak, mert hogy eladni nem, az biztos. Ugyanis nagyjából minden 3. kiállított elem kopott/sérült és nagyjából minden 10. csúnyán rongálódott (Törött, elcsúszott, szétesett) volt. (Ez a példa? Ezt vegyem meg?)

Amikor elérkeztünk egy nagyjából méter magas és arasz*arasz méretű üvegajtós szekrényhez amin a „41.999” címke fityegett tűnt fel, hogy az árazásnál is elvannak tévedve, nagyon nagyon csúnyán, nem kell félreérteni, semmi extra nem volt abban a szekrényben, összesen kb 15elemből állhatott, sima pozdorja, sima patent meg sima zsanér. Volt aztán sima egyszerű négylábú (fémkeretes) családi asztal + üveglappal majdnem 100k-ért, meg ami kell.

Ezen túltettük magunkat, egy laza „ide se jövünk többet” legyintéssel. Ezek után kinéztünk egy egyszerű cipőtartó szekrényt (itt találkoztunk egyedül kedves és segítőkész személyzettel), meg egy akciós szennyes tartót, ami fölött a 3.999 2.999 felirat csüngött (ez még később fontos lesz:)).

Elindultunk a kasszához, amiből kettő volt, és kb 5en álltak előttük összesen. Beálltunk az elsőbe, aminél ugyan hárman álltak, de kevesebb cuccal mint a másiknál álló kettő. Kb 3 perc után, amikor a másik kasszánál már teljesen lecserélődtek a vevők, mi pedig még mindig 4en álltunk az első kassza előtt, átmentünk a másikhoz. Itt egy kellemesen frusztrált, idegesen csapkodó, szimpatikusnak nem kifejezetten nevezhető kasszás fogadott, lepittyegte a szennyes tartót és természetesen a 3.999 jelent meg (Erre az életem is feltettem volna, ebben teljesen biztos voltam, hogy így lesz). Megemlítettem, hogy hát'ő, erre nem ennyi van kiírva, erre vissza kérdez hogy van-e kuponunk. Az egy dolog, hogy kuponról szó nem volt a termék fölött az volt kiírva, hogy 2.999Ft, de hogy ezek után mi odabökjük neki a szaros újságjukat, amit az aluljáróba nyomtak a kezünkbe és erre ő azt válaszolja, hogy nincs kivágva és hozzánk vág egy csorba(!) ollót, mind ezt türhetetlen modorral... Hát ez azért nem semmi, a story vége semmiképpen sem.

Anyám jelezte az elején, hogy 20k-s utalványa van, na ehhez képest az összes cuccot a bútoron kívül összeadta, és várta hogy kifizessük. Az hogy esetleg azokat is az utalványból kimaradt összegből kéne kivonni nem jutott neki eszébe, biztos sose látott még ilyentot'. El szöszmötölgetett aztán, csapkodott, nem válaszolt a kérdéseinkre elsőre, újra számolta a cuccot, és távoztunk. (A szomszéd kasszánál még mindig a már olyan régről ismerős arcok álltak, immáron egyel előrébb)

A megrendelt bútort az épület hátsó sarkánál lehet átvenni, ezért oda mentünk, egy ablakon anyám beadta a salátákat, és megkérdezte, hogy kb. mennyi idő mire kiszolgálnak, ugyanis előttünk is vártak páran, erre egy nem túl meggyőző „nemsoká”-t kapott.

Miközben várakoztunk (5-10 perc) eltűnődtünk, hogy mi a szentfazék telik ennyi időbe, mert ha egy komplett konyhabútort rendeltünk volna, rendben, de ez egy sima kis dobozka lesz, hónom alá csapom és agyő'.

Egyszer csak egy kellemesen tahó hang beröfögte a hangszóróba a nevünk és hogy mehetünk, majd kinyílt egy ajtó mögöttünk. Én mentem be, nekik is odaadtam a salátát (miért adták vissza elsőre a beloginnál?) . 4en álltak a pultnál, ebből az egyik a hangosbemondós figura lehetett, mert ránézésre összetudtam párosítani a hangjával. Na a lényeg, hogy a 4 ember az összes lapot aláírta (mindenki mindet) és mindenki mindre nyomott egy vagy két pecsétet... A kommunikációjuk földön kívüli volt, leírhatatlan, és főként érthetetlen. Felkaptam a dobozt, és mentem volna vissza, erre tahókám bevágja az ajtót előttem, és közli a bájos hangjával, hogy na arra nem lehet, tilos!, menjek ki meg kerüljem meg... Lenézően mosolyogtam rá, szegénykém, ennyiből áll az élete... És megkerültem a sarkot, ami nem volt nagy távolság, de senkinek nem tört volna le a lába ha ott megyek ki ahol bejöttem... Szánalmas.

Haza fele menet olyasmik jutottak az eszembe hogy:
„Kika – Akárhova, máshova.”
„Az ideális üzletben nincsenek vásárlók, és a kika mindent meg is tesz azért, hogy üzlete közelítsen az ideálishoz...”
(Gyk.: Az ideális rendszeren nincsenek felhasználók, és a rendszergazda mindent meg is tesz azért, hogy rendszere közelítsen az ideálishoz.)

Meg még pár dolog, amit a tv-ben sípolással szokás illusztrálni."
Van-e idegesítőbb annál, amikor mások b*sszák el az ember idejét? Például, ha a telelésre szánt 8 napból hármat eltesz a Best Reisen utazási iroda kft, mint ahogy az levélírónk esetében összejött: Történt, hogy barátainkkal összebeszélve októberben, késő nyári elmaradt…..
Ismét nagyot alkotott a magát szoftverrendőrségnek képzelő jogvédő szervezet, a BSA. Amióta márciusban kiadtak egy közös nyilatkozatot az adóhatósággal új levéllel terrorizálják a kisvállalatokat. Azt írják, ha ismételt felszólításukra sem küldik el nekik szoftvereik…..
Vishnu 2007.10.26 10:32:49
NEWS RELEASE

Magyarország helyzete a BSA és az IDC tanulmánya tükrében

háttéranyag

Az illegális szoftverhasználat csökkentésével a prosperáló számítástechnikai szektor további 1,2 milliárd amerikai dollárral (mintegy 250 milliárd forinttal) járulhatna hozzá a gazdasági növekedéshez
A virágzó szoftver ágazat segítségével a magyarországi számítástechnikai ipar 2,1 milliárd dolláros iparággá n tte ki magát. A magyarországi 44%-os szoftver illegalitási arány 10%-os csökkentésével az ágazat 2009-ben akár 3,3 milliárd USA dollár forgalmat is elérhetne.
Az illegális szoftverek arányának további csökkentése különböz el nyöket, közte új munkahelyek teremtését eredményezheti
Az illegális szoftverek arányának 44%-ról 34%-ra történ csökkentése 720 millió amerikai dollár bevételt eredményezne a gazdaság számára. A csökkentés több mint 480 millió dollárral növelné az iparág helyi forgalmát, és további 145 millió dollár adóbevételt jelentene. A tíz százalékpontos csökkentés akár 2500 új számítástechnikai munkahelyet teremthetne.
A szoftver iparág továbbra is er síti a gazdasági növekedést
Az utóbbi 4 évben bekövetkezett, a világon a harmadik legjelent sebbnek számító, 9 százalékpontos csökkenési arány 6700 új, jól fizet számítástechnikai állás létrejöttét eredményezte Magyarországon. Figyelembe véve a szoftver iparág jöv beni jelent s hozzájárulását a számítástechnikai szektor növekedéséhez, az IT ipar növekedése a tervezett 45% helyett akár az 55%-ot is elérheti. A gyors iparági növekedés eredményeként Magyarországon összességében véve akár 15000 új állás jöhet létre 2009-ig.

Muhaha
A Homárnak eddig egy meglepően gyors lefolyású pozitív kalandja volt csak a MÁV Biztosítóval, de Szücsi példája a korábban dokumentált rémhíreket erősíti. Most végre kiderül, mi történik akkor, ha mávosba ütközik mávos. Fejetlenség, káosz, havonta egy, a…..
Miklós története még a békés természetű Homárt is ollónyitogatásra ingerelte. A Bécsbe tartó naiv ügyfél az osztrák vasút szerelvényére szállt volna bicajával, amit a kaller érthetetlen okból megakadályozott, majd az időközben helyszínre érkező rendőr igazoltatása…..
Vishnu 2007.09.06 22:28:36