Regisztráció Blogot indítok
Adatok
$Joey

73 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
apuka.blog.hu Az érkezés 2020.09.04 14:41:37
Úgy gondolom, hogy az életben sok mindenre fel lehet készülni lelkileg, de adódhatnak helyzetek, amikor egy váratlan esemény minden felülír. Szeptember 2-a reggel hasonlóan indult, mint anno Daninál: fogtuk az összepakolt kórházi csomagot és elindultunk a szülészetre. Ott is minden úgy zajlott,…..
apuka.blog.hu Holnap... 2020.09.01 21:46:09
Végül nem érkezett meg a baba a 40. hét előtt. Előfordulnak már fájások, de hamar el is múlnak. Nem sokat mozog már Olivér a pocakban és a méhszáj is eléggé nyitott állapotban van már. Így holnap reggel 6:30-ra kell mennünk a kórházba, ahol a tervek szerint elindítják a szülést. Anyuka nagyon izgul…..
Néhány hete lesétáltunk a Dunához. Persze az út jóval tovább tartott, mint általában, mivel anyuka már egyre nehezebben cipeli a pocaklakót. Sajnos ugyanaz a probléma újra előjött, mint a korábbi terhességnél: a lábai nagyon vizesednek, pláne, ha nem pihen eleget. Ami újabban rendszeres, az az esti…..
apuka.blog.hu Nyakigláb 2020.06.13 21:45:40
Bár még "csak" a 28. hétben járunk, már most hatalmas a pocak mérete. A doki szerint magas gyerek lesz, így mivel még nincs fix nevünk nyakiglábnak szólítjuk (időnként Voldemortnak vagy Anonymus-nak :)). Nagyon hadilábon állunk a névválasztással, de visszatekintve ez Daninál sem volt másképp. A…..
apuka.blog.hu apuka 2.0 2020.05.31 17:47:53
Eltelt 9 év és már a 26. hétbe léptünk a második pocaklakóval. Mostanra értünk el odáig, hogy mind az anyagi körülmények, mind a lakás mérete lehetővé tette a második gyerek érkezését. Bár viszonylag nagy lesz a korkülönbség a gyerekek között, mégis optimistán állunk a szituációhoz és mindent…..
Eljött a nagy nap, amikor anyuci és a gyerek is feljönnek a Pesti albérletbe. Egész héten készültem, a lakástakarítással. Remélem elégedettek lesznek... Daninak beszereztem egy jó nagy mikuláscsizmát is, hogy legyen mibe gyűjtenie az ajándékokat.Meglepetésként készültem még…..
Szülőakadémia Hullámvölgyek 2011.11.17 08:59:00
Sajnos tényleg elhanyagoltam mostanában a blogolást. De a heti egy bejegyzésem, mint az előző blogban, így is megvan. Persze ez a mennyiség nem törvényszerű, ha többet leszek én is a babával, akkor talán több mindenről tudok majd írni. Addig is mindig nagyon várom anyuci…..
Szülőakadémia Dani 1 hónapos 2011.11.07 08:19:00
Ismét otthon kellett hagynom a családomat, ami egyre nehezebb. Jó lenne, ha már ők is itt lennének velem Pesten, hétközben is.A gyereken egyre jobban látszanak a fejlődés jelei. Ma kereken 1 hónapos. Mikor a közelébe megyek, már nem kancsalít, hanem a szemembe néz. Mikor a hátamra…..
Szülőakadémia Honvágy 2011.11.01 17:10:02
Alig várom már a holnapot: végre hazamehetek a kis családomhoz. Nagyon hiányoznak. Nemrég beszéltem a anyucival, aki elmondta, hogy tegnap nagyon nyűgös napjuk volt. Dani olyan volt, mint egy kis éhenkórász. A "fejlődési ugrás" miatt kapott is 2 óránként enni, de mint…..
Szülőakadémia A kezdet.... 2011.10.27 10:08:00
2011 október 6. esteÚton hazafelé Pécsre, a két és félhetes szabadság kezdete. Tudtuk, hogy most már bármikor megindulhat a szülés. Már a 41. héten voltunk.Érden felhívott a Picur, hogy szivárog a magzatvíz. Nem mondom, eléggé elkezdtem pánikolni. Hosszú kilométerek…..
apuka.blog.hu folytatás... 2011.10.26 22:11:00
A továbbiakban a büszke anyukával együtt dokumentáljuk a tapasztalatainkat/kalandjainkat a kis Dániellel, így az apuka.blog.hu megnevezés már nem aktuális.Az új blog neve és elérhetősége: szuloakademia.blog.hu ..
Tegnap délben megszületett a legnagyobb csoda az eddigi életemben: Dániel (3820g/50cm).Apás szülés volt. Tiszteletem minden anyukának az elviselt fájdalmakért! Ezt szerintem - persze csak ha lehet - minden apának át kellene élnie, mert egyébként elképzelhetetlen, ami a szülőszobán…..
apuka.blog.hu 40. hét - 40+ 2011.10.05 21:03:00
A fiatalúr sajnos úgy döntött, hogy - mit sem törődve az anyja pontosságérzetével, és a türelmetlenségünkkel - nem szándékozik kijönni a megadott időben. Az eddigi késése 2 nap. A Picurral való egyeztetés után - élve szülői jogunkkal - úgy döntöttünk, hogy ez 2 hét…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember és a felesége, aki babát várt. Nem is akármilyen babát, hanem egy csodálatos fiúgyermeket. Így éldegéltek egy picinyke házikóban boldogságban, békességben. Volt azonban egy csúf, gonosz vasorrú banya a falu végén, aki…..
$Joey 2011.10.04 20:39:35
@Csöpp (the one and only): köszönjük szépen, bár még várat magára a fiatalúr. Reménykedtünk benne, hogy hétfőn a Pose-n (aznapra volt kiírva) hajlandó lesz kijönni, de sajnos nem így történt...
Mindenesetre nagyon várom már a kis lurkót. Azért időnként biztos fogom még update-elni a blogot, mint újdonsült apuka... :)
Addig is kívánok ti Csöpp-ségetekhez is minden jót, és boldog várandósságot! :)
...idegen szám sms-visszahívást kér. Gondoltam sosem lehet tudni, felhívom. A srác torkaszakadtából ordít a telefonba:- FIÚ LETT TESÓ! FIÚ LETT!!! VÁÁÁÁÁÁÁÁ...!!!!!- ööö... tudom, hogy fiú lesz. (más hirtelen nem jutott eszembe)- ... - nagy csend, elnézést kért, majd…..
Talán a véget nem érő várakozás, talán a munkahelyi feladatok torlódása miatt, úgy érzem mintha enyhe depresszió tüneteit tapasztalnám magamon (fáradtság, antiszociális hangulat, stb...). Bár amikor a kis családommal vagyok, valahogy gyorsabban megy az idő, és nem érzem ezt.A…..
$Joey 2011.09.26 20:15:30
@Csöpp (the one and only): Köszönjük, de még nem hajlandó kibújni a kisfiunk. Úgy tűnik túl jó dolga van ott bent anyuci pocakjában.
Mi is gratulálunk nektek a kis pocaklakótokhoz, és kívánunk nagyon boldog várandósságot! Meglátjátok, ez az egész a legcsodálatosabb dolog az életben. :)
Már a célegyenesben vagyunk. A védőnő szerint már csak napok vannak vissza. Ezt a Picur arcából állapította meg, mivel állítólag a szülést megelőző napokban némiképp megváltozik a kismamák arca. Igaz, az orvos szerint "csak" 1 ujjnyira nyitott a belső méhszáj, és…..
myscripts Perl - check_ssl_cert.pl 2011.09.01 10:45:00
#!/usr/bin/perl   ####    ##    ####  ##  $JOEY ####   2011.09.01.use strict;################################################# | DESCRIPTION:# |     Check the remaining days from ssl-certificate# | USAGE:#…..
# Filesystems over 80%M=80;df -Ph|while read L;do S=`echo $L|awk '{print $5}'|sed 's/\(.*\)./\1/'`; if [ "$S" != "Use" ];then if [ $S -ge $M ] ;then echo $L;fi;else echo $L;fi;done ..
#!/usr/bin/perl   ####    ##    ####  ##  $JOEY ####   2011.08.31.use strict;use Net::Ping;################################################# | DESCRIPTION:# |     Test if host is reachable# | USAGE:#…..
myscripts Perl - current_ISODATE.pl 2011.09.01 07:20:00
#!/usr/bin/perl    ####     ##     ## ##  ##  $JOEY ####   2011.08.31. use strict; ################################################ # | DESCRIPTION: # |     Get the current date in YYYY-MM-DD format or the time…..
Elértük a 35. hetet. A múlt heti orvosi vizsgálat alkalmával közölték, hogy ettől a ponttól már nincs visszatartás. Amikor a baba jön, akkor szülünk. Ezért - mivel én hétköznap Pesten vagyok - állandó 24-órás készenlétben vagyok. Ha jön a telefon - egy közeli barát…..
A kis tökös mostanra más kész vasgyúróvá erősödött. Az esti "pocak-fülelés" alkalmával olyan erőseket rúgott, hogy a fejem föl-le emelkedett.Kicsit aggódtunk a sűrű csuklás miatt (napi 2-3szor 10 perc), ezért utánaolvastam, hogy nem-e probléma. Az interneten több…..
Tegnap este kis híján a frászt hozta ránk a Kölök: egész nap alig mozgott, ráadásul amikor a Picur háton feküdt, akkor sem rúgott sokáig. Ez nem igazán megszokott tőle, mert ilyenkor (este, háton fekve) mindig sokat mozog. Csak akkor lélegeztünk fel, mikor fél óra noszogatás és…..
Vasárnap elhoztuk a pelenkázókomódot. Ezzel a nagyobb beruházással járó eszközök sora bezárult. Igaz, az asztalos 28.000Ft-ot kért érte, de legalább pont olyan lett, mint amilyennek elképzeltük. Amúgy a boltban sem úsztuk volna meg sokkal olcsóbban. Ott 22-24.000Ft körül lett…..