Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mazsan

131 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... a szobatisztaság felé :) A folyamat úgy nagyjából másfél hete kezdődött, akkor vettünk Zoénak egy bilit. Pár hete tapasztaltam, hogy Zoé jelzi, ha bekakil. Ez volt az első jel - számomra! Amúgy is terveztem, hogy a nyáron elkezdjük a bilizést, vagy ha az nem válik be, akkor a…..
Nos igen ... megint meg kell állapítanunk, hogy milyen gyorsan repül is az idő :D. Tegnap másfél éves lett a mi pici lányunk! Ennek örömére ma elvittem a védőnőhöz és a dokihoz is .... nem voltak örömteli találkozások! A védőnős találkozás inkább anyának nem volt túl…..
Barni híradó A Baleset 2012.04.07 23:08:00
Kicsit lemaradtam a naplóírással, de nem ilyen apropót akartam az új bejegyzéshez!Kedden Barni ugyanis balesetet szenvedett, mondjuk úgy háztartási balesetet. Az úgy volt, hogy rohant, mert ő folyton rohan, sosem ér rá! Szóval futott be a teraszról és valamiben megbotlott - máig sem…..
Zoé mindennapjai Új szavak 2012.04.02 19:18:00
Zoé szókincse ismét bővült. Tudatosan használja az anya és apa szavakat, és már nemcsak az apát mondja nagyon szépen tisztán, érthetően, hanem azt is, hogy anya :) Mondja, hogy TENTE: ilyenkor vagy lefekszik a földre vagy az ágyra, vagy akkor mondja, mikor a babáját altatja. Egyre…..
mazsan 2012.04.06 11:22:56
Hónapok óta készülünk a holnap kezdődő egy hetes lazulásunkra! Nagyon nagyon vártuk már apával, hogy eljöjjön végre ez a nap és kicsit mi is kikapcsolhassunk. Van egy üdülési jogunk Dobogómajorba, és az idén anyukámék is velünk jönnek. Így többen leszünk Zoéra, és mi is…..
mazsan 2012.03.24 10:49:20
Nem győzök időről időre áradozni nektek erről a Kanga Klubról. De persze mindezt csak azért teszem, mert nagyon meg vagyok vele elégedve. És én személy szerint arra bíztatok mindenkit, aki csak teheti, hogy hordja el közösségbe a gyerkőcét, mert nagyon jót tesz nekik. Sajnos…..
Tegnap írtam, hogy Zoé összeszedett egy kis megfázást, amit nagy C-Vitamin kúrával igyekeztem kezelni. Jelentem, a kúra bevált. Zoénak nem, hogy az orra nem folyt mára, de a kedve is sokkal jobb lett. Olyan vidáman ébredt ma reggel, és abszolút nem folyt az orra, nem tortyogott.…..
Manócsárda Elköltözök 2012.03.03 00:02:00
Tévedés ne essen, csak a blog költözik. :o) Ide. A régebbi bejegyzéseim folyamatosan kerülnek majd át amoda. A friss írásaimmal pedig várlak benneteket az új helyen! :o)..
Igen, tudtuk ezt előre. Figyelmeztettek is bennünket és sejtettük is, hogy nem lesz egyszerű, ha külföldön születik a gyermekünk. Rengeteg utánajárás, idegbaj és hosszú-hosszú idő, mire minden rendeződik. Alapvetően egy nyugodt ember vagyok, tudom azt, hogy mindennek megvan a…..
Manócsárda Hét hónapos 2011.07.18 20:21:00
Ez a hónap úgy elszaladt, hogy észre sem vettük. Kicsit sok volt az izgalom. A kisasszony meg látványosan fejlődik közben. Nézzük a változásokat!MozgásA gurulás után itt a kúszás. Pár napja elindult felfedezni a lakást. A fenekét és hasát is emelgeti és próbál térdelni.…..
mazsan 2011.07.20 04:42:56
@Lillusék: Itt sem ajanljak kb masfel eves korig az epret. Viszont talaltam az uveges bebietelek kozott 6 honapos kortol adhato epres kajat. Megkostoltuk es nagyon fini. :D Panka sem ul annyira stabilan, es csak par napja ul egyenes(ebb) hattal. Hanna is hamar megerosodik, ugyesen mozog nagyon. :))
mazsan 2012.02.26 22:58:08
@didö: Az a véleményem, hogy a baba, akire vigyáztál teljesen normálisan fejlődő gyerek. A fogzás sokkal később is kezdődhet, vannak gyerekek akik egy éves korukban fogatlanok. Ha már egyik irányba tud fordulni, akkor nincs messze a következő lépés, ráadásul a nehezebbik forgást tudja. Ülni még nem kell neki, csak támasztással. Az étkezésre nem tudok mit mondani, mert nekem anyatejes babám van és neki máshogyan kellett adnom a szilárd ételt, de ő sem evett ilyen idősen sokféle ételt. Mekkora gyermekeid vannak?
Manócsárda Kanadai és magyar 2012.02.23 22:09:00
A mai naptól Panki hivatalosan magyar állampolgár (is) lett. Nagy meglepetés ért bennünket ma. Megérkezett a várva várt magyar anyakönyvi kivonata Panka babának. Őszintén szólva sokkal későbbre vártuk. A biztonság kedvéért két úton - Kanadában és itthon - is benyújtottuk a…..
Manócsárda Almát eszem... 2011.05.24 05:38:00
Ma elkezdtük a hozzátáplálást. Panka baba alma evő nagylány lett. A javasolt 6 hónapot nem tartottuk be, mert június végén nagyon sok változásban lesz része a kicsi lánynak. Úgy gondoltuk, hogy a költözködés és az utazás is nagy esemény a törpikénknek, és nem akkor kellene…..
mazsan 2011.07.24 21:55:37
@gitta11: az alma PAnkinak is fogja a hasat, igy keverem valami lazito gyumivel. Junius vegen koltozkodtunk at Calgarybol Torontoba. Lehet kesobb majd olvasol is rola itt a blogon. :)
mazsan 2012.02.22 21:27:07
@didö: Nyugodtan kommentelj máskor is! :o) Köszönöm!
Manócsárda Házunk táján 2012.02.20 22:57:00
Az elmúlt hónapban megint nagyon szűkszavú voltam, ami a blogot illeti. Ez idő alatt... ...elköltöztünk. Megjegyzem egész rutinosak voltunk/vagyunk már. Viszont még most is félig üres a lakás. Majd idővel minden meglesz, amire szükségünk van. Így is remekül érezzük itt…..
mazsan 2012.02.22 17:28:00
@sebeszter: De édes. :o) Remélem tavasszal valamikor személyesen is puszilgatják majd egymást! Köszönjük a dicséretet!
Itt vagyok. Élünk és virulunk. Csupa kaland az életünk. :o)))) Vegyük szépen sorba, hogy mi történt velünk mostanában! Panka...-körülbelül két hete jár, egyre többet és ügyesebben, de óvatosan megy :o)-sokmindent megért már, de kevés értelmes szót mond ki-szól ha éhes,…..
mazsan 2012.01.30 17:17:41
@sebeszter: Rutin az van. Költöztető céget kellene nyitnom. :P Nem egyszerü a kicsivel költözni, de megoldható. Egyébként kiváló segítség, ami a pakolást illeti...:D A mamihoz elhelyezés viszont remek ötlet. :o) Arra gondoltam, ha megyünk Kalocsára, akkor írok majd nektek, hátha éppen otthon lesztek Ti is. Egyszer csak összejövünk. :o)
Puszi mindenkinek plusz egy nagy a pici Zoénak!
mazsan 2012.01.30 17:19:12
@mamsli: Köszi, köszi, köszi. :o) Szegedi tali remek ötlet!!! Szeretném ha összejönne. :o)
Rohan az idő, talán még gyorsabban is mint Kanadában. :o) Egyszerűen nem érek ide soha. Pedig lenne mesélnivalóm. Nem is próbálom bepótolni az elmaradásomat. Inkább jövök most egy kis helyzetjelentéssel. Az első és legfontosabb hírem, hogy Panka elindult. Igen, tityi-totyi kicsi…..
Alig több mint egy hete vagyunk itthon. Panki hihetetlen fejlődésen ment keresztül ez idő alatt. Beszédben és mozgásban is látok változásokat. A magyar levegő jót tesz neki. :o) Amióta Magyarországon vagyunk folyamatosan mozgolódunk, utazunk. Hol az egyik mamánál, hol a …..
Manócsárda Irány Magyarország 2011.12.26 23:03:00
Menetrend szerint december 20-án délután 7 órakor indult a repülőnk. Most "csak" fél évnyi cuccot kellett összecsomagolnunk. :o) Igazából profi költözködőnek érezzük lassan magunkat. Egy hete pakoltam már a bőröndöket, mégis az utolsó pillanatig volt mit csinálni. Nem volt…..
Manócsárda Az első szülinap 2011.12.26 22:04:00
Vasárnapra esett Panki szülinapja. Nagy volt már a felfordulás nálunk, mert két nap múlva indultunk haza Magyarországra. Aznap nem pakoltunk, nem intézkedtünk, csak a kisasszony körül forgott minden. Ez volt az Ő Nagy napja, az első születésnapja. Családi összebújással…..
Én nem féltem. Egyáltalán nem. Mert már láttam, amikor a Panni, a tengerimalac szült. Mamánál. Megmondom őszintén, hogy a tengerimalac igazi hős volt, mert minden segítség nélkül pottyantott vagy hatot pár perc alatt, ehhez képest mi igencsak megküzdöttünk a könnyűnek…..
mazsan 2011.12.18 23:53:38
@-j-: :D Hasonló volt a reakcióm...:D
mazsan 2011.12.20 06:35:41
@Lillusék: az egész család köszöni szépen! ;o)
Manócsárda Az első év 2011.12.18 05:26:00
Hetek óta nosztalgiázom, folyton az elmúlt egy év eseményeit elemezgetem. Elrepült gyorsan az idő, miközben egy pici lány kész hölgy lett. Sokmindent szeretnék mondani, de képtelen vagyok értelmes szavakkal kifejezni, hogy mit érzek, milyen volt ez az egy év, hogyan váltam anyává,…..
...kellene a gyerekhez, gyereknek. Igen, ma már így álltunk Apával a fennálló helyzethez. Panka sikít, visít egész áldott nap. Nem viccelek, hihetetlen hogy még van hangja egyáltalán. És így megy ez pontosan öt napja.Mindig a fogzással jövök, tudom unalmas. De mit tegyek, ez…..
Zoé új kedvenc "játszótere" a franciaágy! Mióta minden különösebb erőfeszítés nélkül fel tud mászni, azóta állandóan ott gubbasztana. Ennek viszont anya nem örül, mert így most minden veszélyes közelségbe került. Illetve ennél nagyobb gond, hogy Zoénak zéró…..
mazsan 2011.12.11 00:52:36
Manócsárda Fentről lefele 2011.12.10 04:36:00
Eddig csak az volt az érdekes, hogyan kell kicsi és szűk helyekre, vagy valami alá bebújni. Mostmár az olyan snassz. Felfele sokkal izgalmasabb az élet. :o) A kisasszony új akciója, hogy mindenre fel kell mászni. Illetve egyelőre csak kellene, de nem sok hiányzik hozzá, hogy önállóan…..
mazsan 2011.12.10 17:24:49
@sebeszter: Köszi Eszter!Látod, a Csajok példát mutatnak egymásnak. Zoé szaladgálós videóját mutogatom én Pankinak. :o) Ja és kérek egy alvós felvételt is...:P