Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Nagy Villamos

10 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasó, ugye, megesett már, hogy bementél egy könyvesboltba és a science fiction kötetek felé való láthatatlan vonzás ellenére mégis csak Paolo Coelho-t vásároltál? Pedig a moziban hatszor láttad a Bosszúállókat, ötször a Prometheust és legalább tízszer A Gyűrűk…..
A Nagy Villamos 2012.07.17 17:54:37
@DBL47: Szerintem nem néz hülyének, egyszerűen csak nem neked szánta a szöveg Coelhos részét.
és nagyon messzire gurult a gyógyszere, az biztos
Gyűjteményünk első felében elkezdtük végig sorra venni a Trónok harca világának tíz legalávalóbb, legbitófapozitívabb, legganajoslábúbb karakterét. Nehéz vállalkozás tíz főt kiemelni ebből az erkölcsi fertőből, ebből az orbitális rothadáshalomból, mi mégis úgy…..
A Nagy Villamos 2012.06.26 15:40:37
@Csigataposó: @Hamlet: @aeidennis:

"Fontos megjegyezni, hogy szubjektív listánkban most a sorozatra (és nyilván azon belül is az első két évadra) koncentráltunk..."

Értjük, kollégák? Ezért nincsenek benne a mocsadék Freyek meg Boltonok és ezért néz ki úgy a lista, ahogy

bár az igaz, hogy szerintem a zanpagras olvasta a könyveket, mert van pár olyan dolog a cikkben amik csak abban vannak benne szóval nem sikerült csak a sorozatra koncentrálni. Dádá!

@Emmett Brown: neked nagyon igazad van. már a soroza alapján ide való
Subba Faszkorbács: CsakaPázmány! 2012.03.12 12:31:00
HÖK( ha-haaaa) választási dal! Ha ez kell nektek, akkor jó! /thx balint/..
A Nagy Villamos 2012.03.14 11:33:27
@melonbaron: Elnézését kérem uram, viszont objektív ítéletem önről, hogy maga egy galád nagy fasz.
A vallás és a tudomány között hajlamosak vagyunk egyfajta szöges ellentétet feltételezni. Létezik is valamiféle szembenállás, az igaz, és sokan érzik úgy, hogy a tudomány a vallás fölött áll, mert racionálisabb, vagy pont, hogy úgy vélekednek: a vallás a tudomány felett…..
A Nagy Villamos 2012.03.09 09:40:14
@DBL: Hirtelen mi a harag bajod lett a bloggal? Megsértett valaki a cukrászda előtt és ezért többet arra ezért nem mész? Hány éves vagy, öt? :D (A cikkíró meg szerintem már föl is akasztotta magát, jó ég, rossz helyre írt egy szót!... Amit szerintem nem is írt rossz helyre, de mindegy. Ha csak ennyi bajod volt a bejegyzéssel, és ettől már nem jössz ide, uccu, hiányozni fogsz.)

@Link Elek:
imádnivaló a stílusod. :) Arról nem is beszélve, hogy a vallás és a tudomány egy dologban biztosan megegyezett: az ember fejlettebb dolog a légynél. Rossz a párhuzamod.
A Nagy Villamos 2012.03.09 16:04:58
@csak_csendben2: csendike, elégtelen, ülj le a helyedre! :D
Miközben mi itt csak a magaskultúráról elmélkedünk, és blockbusterekről meg a nagy figyelem övezte forgatásokról értekezünk, bizony belecsúszunk a sznobizmus mocsarába. NEM. Nem feledjük a söpredéket, az alját, az igazi ZS kategória gyöngyszemeit! Ha Uwe Boll munkába áll, az…..
A Nagy Villamos 2011.11.18 10:32:03
@Doktor Kotász: Hallod, ezt örökké meg fogod kérdezni? Emlékeim szerint már kaptál választ rá kicsimate-tól.
Zavar az a nő? Ha küldesz képet, szerintem bármikor lecserélik a csajt, és mehetsz a robot mellé, vagy tetszőleges hölgy családtag
Egészen pontosan letelepszik nálunk. A múlt héten már beszámoltunk arról, hogy aszteroidaháton megérkezett hozzánk Superman unokahúga. Látogatása során azonban olyan jól érezte magát a Földön, hogy úgy döntött, élvezi még egy ideig az itteni vendégszeretetet. A nagyváros…..
A Nagy Villamos 2011.11.14 13:48:22
2011. szeptember 26.-án Szócska Miklós egészségügyi államtitkár éppen megkezdte felszólalását, amikor is egy váratlan fordulat következtében előkerült egy...Galaktika Magazin! Az offenzíva megkezdődött! Galaktikát minden képviselőnek!..
A Nagy Villamos 2011.09.28 11:27:41
@mrbloodbunny: Miért negatív ez, Vérnyúl elvtárs? :) Végre kiderül, hogy időnként értelmes írott anyag is megjelenik a Parlamentben. Ami nem olyan nagy baj. :)
Nagy igazság, hogy a számítógépes játékok bizony tele vannak igazán kúl, vagány alakokkal, különösen, ha az akciójáték zsánerbe tekintünk. Egyszemélyes, atlétatrikós tankok (Bruce Willis ftw), vagány orgyilkosok, cinikus szemétládák mentik meg a világot rendszeresen,…..
A Nagy Villamos 2011.09.20 14:22:46
@CyberPunK: Egyetértek, bár az igaz, hogy a warhammeres jump packok egyáltalán nem valók (vagy jók) repülésre, ahogy nevük is prezentálja, rövid ugrásokra vannak kitalálva.
A munkanélküliség Középföldét is sújtja.....
A Nagy Villamos 2011.09.02 15:58:41
@Doktor Kotász: Igen, és mivel a wow előbb volt még a piramisoknál is, ezért zöldnek kell lennie az orkoknak.

@Szaros Képmutató: te ne képmutassá, mert az szar.
A márciusban bekövetkezett katasztrofális 9-es erősségű japán földrengést leginkább a fukusimai események kapcsán szoktuk emlegetni és tragikusnak tartani, melyekről Arnold Gundersen nukleáris szakértő azt nyilatkozta, hogy "Húsz Csernobil zajlik egyszerre.". De nem…..
A Nagy Villamos 2011.08.14 20:19:37
@solymosgyu: Gyu, a két kérdés összetartozik? Azaz a sátán afféle idegen lény az értelmezésed alapján? Érdekes gondolatmenetnek tartom!
Gyors körkapcsolás: mi a helyzet a jelenleg készülődő filmeknél? Forog a The Dark Knight Rises, az Elysium és a World War Z. Némi vizuális infó következik.Kezdjük Gotham városával (a.k.a. Pittsburgh), ahol a tél hamarabb érkezett meg a vártnál. Csípős szél fúj, de néha…..
A Nagy Villamos 2011.08.14 19:42:45
@The Cube: a Z-vel kapcsolatban egyetértek, abszolút. Azért a többit is megnézem, a Batmant is, hogy elmondhassam kicsimatenak a véleményem. És ha tetszeni fog, még elnézést is kérek tőle a cs*szegetésért :)
Pontosan. Legutóbbi szerepe, a Trónok Harca sorozatból ismerős Ned Stark kapcsán többen felkiáltottak: hé, én ezt az embert már láttam meghalni! Nos, valóban, erre jó esély van, ugyanis kevés színész produkált annyi halálesetet, mint Sean Bean. Egy hangulatos haláltánc-videó…..
A Nagy Villamos 2011.08.03 14:23:09
Felejtsük el egy rövid időre az idei nyár blockbustereit, és vigyázó szemeinket 2012 júliusára vessük. Ugyanis tucatnyi kamu-előzetes és fan-videó után pár órával ezelőtt a hivatalos Batman teaser trailer is napvilágot látott!Christopher Nolan igazán csúcsra járatta a…..
„Wenn das Geld im Kasten klingt, die Seele in den Himmel springt.”(„Amint a pénz a ládában csörren, lelked rögtön a mennybe röppen.”)Johann Tetzel dominikánus búcsúcédula-árus szólásmondása – 1507. Nemrég megszületett az új törvény az…..
A Nagy Villamos 2011.07.27 14:02:25
@Kiszámoló: Aki tud érte fizetni, barátom. Az fizetne.

Egyébként, speciel engem nem érdekel, milyen egyház mennyi pénzt kap, HA! és csakis HA elszámol vele és kiderül, hogy valami olyan dologra költi, amiből valamennyi VISSZATÉR oda, ahonnan jött (pl. kivilágítják az egomi bazilikát, ami sok pénz, de az évi 10.000 koreai turista miatt talán megéri fizetni a városnak is..., vagy mondjuk olyan minőségű iskolákat ill. kórházakat működtetni, amik valóban jó ellátást nyújtanak.
A Nagy Villamos 2011.07.27 14:02:49
@Martian: Kúl, ezzel szerintem brutálisan szívesen kiegyezne az egyház is.
Csakhogy az államosított területeken tudod, mi van? A mi megyénkben (GYMS) pl. szinte kizárólag jól menő borászatok (nem egy közülük állami /!/, merthogy még ilyen is van, vagy csókosé), ahol a szőlők azóta ott vannak, hogy az egyházi alkalmazottak elkezdték valamikor... hmm... 1500as évek?... szóval jó, földek vissza, állami támogatás nyesta. Ki fog ez ellen véleményed szerint tiltakozni?...
SF.blog HoldfényCon augusztusban! 2011.07.26 17:15:00
Ha megkérdezel egy SF rajongót, hogy hol is lehet találkozni egy helyen Darth Vaderrel, Boba Fettel, na'vikkal, cylonokkal vagy Yagami Lighttal, a válasz egyszerű. El kell menned egy cosplay rendezvényre! Irány a HoldfényCon!Bizony, a HoldfényCon minden fantasy, sci-fi, anime és…..
A Nagy Villamos 2011.07.27 10:03:52
@gibbonsatellite: Jól beszélsz! Én a magam részéről inkább elmegyek, mert a magam részéről szívesen találkoznék a szexi vámpírlányokkal valamint vonzó, miniszoknyás animehősökkel, nem is beszélve az 501-es Légió rohamosztagosaival...
De lehet, hogy velem van a baj. :)
Minden formában díjazzuk a szépséget, találjuk azt művészetben vagy akár egy csillogó szempárban. Azonban arra is nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy az Olvasó mit tart szépnek! Ezzel kapcsolatban egy versenyt hirdetünk. Az érdekelne minket, hogy melyik 3 Galaktika magazin borító…..
A Perth és Sydney közti távolság több, mint 5000 kilométer. A húszéves Jacob French arra vállalkozott, hogy gyalogosan tegye meg ezt az utat - Rohamosztagosnak öltözve. A cél nemes: pénzt gyűjteni a Starlight Foundation számára. Go, Jacob, Go! Jacob bemelegítésként októberben…..
A Nagy Villamos 2011.07.21 11:45:21
A Caprica, egy vadonatúj sorozat, mely a 'Battlestar Galactica – Csillagközi romboló', kultikus sci-fi sorozat előzményeit dolgozza fel. Elmeséli, hogy mi vezetett az emberiség, vagyis a Tizenkét Kolónia pusztulásához. A történet több, mint ötven évvel a Csillagközi romboló…..
A Nagy Villamos 2011.07.21 10:45:17
@solymosgyu: Miféle rossz infó, ember? Az tény, hogy a sorozatból nem csináltak második évadot ("elkaszálták"), de ebben a bejegyzésben semmiféle téves infó nincsen. Szedd össze magad.

@AlexWolf: Én szerettem, de ez szubjektív. Tény, hogy úgy indult, mintha kicsit ifjúsági, kicsit családi, kicsit háborús, kicsit krimi, egyszóval kicsit minden, de igazából semmi akarna lenni, de a harmadik epizód után, amikor felpörögtek a dolgok, akkor már egy igazán szerethető kis sorozat volt. NAGYON megnéztem volna, hogyan fut tovább.

@Gukker: És a Dallasból egy részt sem néztél? :)
Rendeződni látszanak az élőszereplős Akira film körüli hercehurcák. A már több éve húzódó előkészületi procedúrák újabb stádiumba léptek, aminek eredményeképpen lecserélték a rendezőt és kijelölték a bemutatás évét.Ráadásul Keanu Reeves is kiszállt a…..
A Nagy Villamos 2011.07.21 10:40:38
@kicsimate_galaktika: Hát igen, ez pontosan így van! De még az sem lenne jó, ha nem perrizhiltonnyal csinálják.
A Nagy Villamos 2011.07.12 23:58:32
@Chelloveck: Kedvellek, jól beszélsz.
A Nagy Villamos 2011.07.14 09:56:20
@kicsimate_galaktika: Hallod, szerintem neked még az Európai Unió is tetszik, ha Nolan épp azon belül van.
A "Galaktika Arca" verseny kapcsán igazán időszerű, hogy toplistába rendezzük a legszebb SF színésznőket is. Lesznek itt szőkék, barnák, vörösek, feketék - és kékek is. Egyelőre csak filmekből merítünk, de a szöveg helyett beszéljenek a képek! A lista…..
A Nagy Villamos 2011.07.04 21:27:22
@Pestabácsi: Ezer éve kinn van (ma reggel), szedd össze magad, nekem már meg is van.

Hát, én egy Jessica Bielt még beraktam volna a Blade III-ból, vagy Kristanna Lokent a T3-ból (hiába volt pocsék a film). Meg Jessica Albát is elviselném.
A Nagy Villamos 2011.07.05 09:31:27
@Bambano: Brangelina, jó ég, Bambi, ne mááár.
Az első 3 nagyon full, de mondom, hogy Jessica Alba és Biel
A "Galaktika Arca" verseny kapcsán igazán időszerű, hogy toplistába rendezzük a legszebb SF színésznőket is. Lesznek itt szőkék, barnák, vörösek, feketék - és kékek is. Egyelőre csak filmekből merítünk, de a szöveg helyett beszéljenek a képek! A lista határozottan…..
Nagy Villamosblog A kedvenc tankom 2011.06.29 20:13:00
A kedvenc tankom a T-54/55 jelzésű szovjet jószág, amit 1945-ben fostak ki először a szaratovi és voronyezsi gyárak, de csak 1947-ben került sorozatgyártásra. Miért ő a kedvenc tankom? Baszki, mert ez a világon az első tank, amely kétéltűként átment a Dunán.…..
És igen, ide is eljutottunk: a Könyvhéten megkezdett Galaktika Arca Szépségversenyt a mai nappal megnyitjuk! A szavazás menete a következő: a bejegyzésben szereplő lányokat a sorszámukkal lehet megszavazni, kommentben, vagy itt, vagy a Galaktika facebook bejegyzése alatt,…..
A Nagy Villamos 2011.06.24 01:47:31