Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vTomi

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A George Lucas-nak hála a köztudatba beépült "előzményfilm" terminus ismeretében jómagam is igencsak kétkedve fogadtam 3 évvel ezelőtt a hírt, miszerint a nagy klasszikus A majmok bolygója prequel-t kap. Ráadásul nem is egyet, hanem kapásból hármat... Ha nem többet. Miután az…..
A Magyar Képregény Szövetség kidolgozta az Alfabéta-díj új nevezési, jelölési és zsűrizési rendjét. A díj továbbra is az előző év legjobb új magyar képregényeit ismeri el, két kategóriában: kép-regény (önállóan, nyomtatott kötetben vagy füzetben megjelent, legalább 20 oldalas történet) és…..
Geekblog The Raid: Redemption 2012.06.03 19:20:00
A The Raid a vihar előtti csend pillanatainak ábrázolásáért igazán jó. Mint egy szamurájfilmben, ahogy a harcosok kivont karddal, némán, mozdulatlanul állnak egymással szemben egy szélfútta réten. Vagy mint egy westernben, ahogy a párbajhősök izzadva néznek farkasszemet egy poros…..
Azt mondtam, hogy megizzasztott, de hogy megérte. Nos valóban. I. Alapadatok Neve: Fire Plane (tűzoltó repülő)Sorozatszám: 4902Témakör: CityAltéma: Forest Fire (erdő, tűz, erdőtűz?)Kiadás éve: 2012Kockaszám: 522Minifig: 3Ár: kb. 11.000 forinttól II. Mi van a dobozban? Nagyon…..
Úgy nagyjából a második másodpercben fogalmazódott meg bennem, midőn először megpillantottam a hetedik sorozatot ábrázoló promó képet, hogy: KELL!!! Aztán az is hamarosan világossá vált, hogy legalább egy szakasznyi (Ez nálam 5fő, tiszt nélkül négy)  Muszáj volt az…..
Mert ebből sosem elég... sok olyasmi van benne, ami a korábbi trailerekben nem volt. ..
Az én gyerekszobámban a plafonról soha nem lógott semmi (nem is tudom miért), ezért mindig irigykedve bámultam, hogy Rali barátom ágya fölött micsoda csatákat vívnak a damilra aggatott világháborús repülőgép-modellek. Szerintem nagyszerű ötlet a LEGO-tól, hogy a Planet Set…..
Tegnap ünnepeltük március 15-ét. Két lehetőség van, Kedves Olvasónk: vagy már nagyon unod a megemlékezéseket, vagy épp ellenkezőleg - az éjszaka sem volt elég, hogy lecsillapodjon a forradalmi hangulat, amely hatalmába kerített. Akárhogy is legyen, amivel mára készültünk,…..
vTomi 2012.03.16 16:34:56
Az új Friends-vonal, mint tudjuk, főképp a lányokat hivatott bevonni a legózás gyönyöreibe. Ez kétségen kívül helyénvaló, a LEGO hosszú évekig kutatta az új célcsoport igényeit, és ehhez mérve fejlesztette ki az új Friends-készleteket. Az én véleményem kicsit azért…..
Ugye nincs már olyan köztetek, aki nem hallott még az Anonymusról? Mikor már az ifjú kereszténydemokraták seggébe sem fér be a zabszem a név hallattán, akkor kimondhatjuk, megérett az idő a legó-színtérre lépésre. Olvasónk, leopold getz tökéletes munkája a figura.…..
vTomi 2012.03.04 15:56:20
Az én lengyelem újabb Porschéja. Az Octan cég már kinőtte a Földet, a kutatások galaktikus mezők feltárására irányulnak. A jeruzsálemi Szikladóm beleférne az Architecture-sorozatba?  Ha már Architecture: Tier jól megépítette Yooha Egri…..
Nem kell mindent halálosan komolyan venni, így a végigjátszásokat sem. Tamás egy gigantikus méretű készletről küldött tanulságos végigjátszást.  Szülinapom környékén akaratlanul elterjesztettem a baráti körben, a kezdődő Lego függőségem és ez jó ötletet adott nekik…..
vTomi 2012.03.01 11:33:25
@egak: Most nézegetem, a figurákat amiket külön meg lehet kapni és 1000 ft-tól vannak akár 4500 ft-ig (ez utóbbi egy SW klón) Gogy kerülnek ki ezek a készletből? És miért ilyen drágák? Ezekhez képest az egyedi gyűjthető figek filléres tételek.
vTomi 2012.03.01 17:41:57
@Stiel: Kösz a tippet!
@Darth Brick: Ebben tényleg jók vannak. Mint pl a Páncélos Sci-fi harcos, hippi, piroska, rogramozó, nyuszijelmezes fickó
images.wikia.com/lego/images/7/76/Series7Pic.jpg
A Super Heroes készletek első blogos bemutatására sem kellett túl sokat várnunk, hála a Tier által küldött kritikának. Geekek előnyben! I. Alapadatok Neve: The Dynamic Duo Funhouse Escape Sorozatszám: 6857 Témakör: Super Heroes Altéma: DC Universe Kiadás éve: 2012 Kockaszám:…..
vTomi 2012.02.28 14:07:33
Tejó ég hogy oldották meg a fehér szemeket!
www.youtube.com/watch?v=Cg2YU4AoxM8&feature=fvwrel
Ha leveszed a sisakot, akkor izzadtságfogó fejpántként mutat. :)
vTomi 2012.02.29 17:08:12
@Yooha: Ez lenne a jó megoldás.
Remélem lesz olyan kisebb készlet, amikkel be lehet szerezni pár figurát. Hogy is hívják amikkor egy figura van benne meg pár kocka?
1 db 10179 Ultimate Collector's Millennium Falcon 5344 kocka 3.572.568 poligon 670 óra renderelés 1 év modellezés 6 hónap animáció, kockáról kockára, frame-ről frame-re összesen 3 év kitartó munka Francisco Prieto, le a kalappal előtted! | Köszönjük a linket Tomi! |..
Orangyal007 egészen komolyan vette, mikor a múlt héten bátorkodtam javasolni, kezdjetek valamit az életetekkel. Régi ötletét transzformálta valósággá: legó szelepsapkákat készített. Őrült kúler! ..
Már a tervek alapján is bizakodók voltunk, a végeredményt látva azt hiszem, igazán örülhetünk!                                                                     A Star Wars-sorozat legnagyobb ruhatárával és…..
vTomi 2012.02.23 18:41:13
@Llew: Úgy értettem, csak elfelejetettem írni, hogy boltban. Szeretek személyesen vásárolni. Mert előfordul még pár darab, mint írtam. Gondoltam hátha van egy lego outlet valahol.

Melyik készletben szerepel ez az Amidala?
Épp csak kiejtettem a számon, hogy engem megvettek maguknak az idei Dinók, szakacsa tényleg meg is vette az első készleteket. Extrafriss duplakritika. Nem terveztem ugyan, de úgy alakult, hogy a 2012-es készletek sorában az elsők között a Dino-k érkeztek. Nem is egy, hanem rögtön…..
Az a szerencsés, aki szombaton 19:46-kor az m1-re kapcsolt az ebbe a képbe ütközött: Ha ez nem volna elég, ezután még úgymond szakértettem is egy kicsit klón-legó témakörben. Tekintettel arra, hogy a helyzet felettébb zavaros Magyarországon a klón-kockák jogi megítélésével,…..
Szinte minden témában megérkezett már az idei készleteket népszerűsítő "hivatalos" tévészpot a LEGOtól. Bár a nyolcvanas évek más technikákkal, más gyerekeknek készült reklámfilmjeit következetesen jobbnak találom, azért alapvetően ezek is rendben vannak. (Na jó, egy…..
vTomi 2012.02.16 11:59:26
@rixman: Az a kiegészítés a szarvakkal irtó ötletes és jól megoldott, mert nem torzítja-nyújtja a fejét. Melyik a legkisebb készlet amiben van Darth Maul? Vennék egyet a figura kedvéért. (és elküldeném első végigjátszásomat):)
vTomi 2012.02.16 13:11:52
@Mnarko: Nemár! Azt hittem ez alap, hogy van csukjája és szarvas kipája :)
Vagy ha a ló túl drága, van szamár is: Dathomir Speeder
(7957)
vTomi 2012.02.16 15:44:33
@rixman: Félmeztelen Darth Maul! :)
Van itt pár érdekesség pl. a gyűjthető galaxis (valószínűleg) 2. szériája. A mini AT-ST nagyon klafa,

Boba Fett a sarlacc torkában priceless! :)
Dávid rövid és szikár kritikát küldött nekünk egy kicsi, ám érdekes Castle készletről. I. Alapadatok Neve: Dwarves' Mine Defender (Törpék bányájának védője)Sorozatszám: 7040Témakör: CastleAltéma: Fantasy EraKiadás éve: 2008Kockaszám: 86Minifig:3Ára: 2290Ft bontatlan…..
Bizony, volt idő, amikor a számítógépek még nem rontottak el mindent!  LEGO mérnökök legót mérnökölnek. Kár, hogy nem látszik a képeken mi készül éppen. | via Codex 99 |..
Moleskine + LEGO = ikonikus + ikonikus = kúl + kúl ≠ menő. Vagy mégis? Ilyenkor (és hasonló esetekben) egyre többször jut eszembe: nem használják el/túl a brandet? (Persze akkor kell meglovagolni a hullámot, amikor hullám van, és amíg dől a lé a céghez, addig kocka is jut…..
Egy aukciós oldalon akadtam rá egy classic tányérsapkás minifigre, melynek az volt az érdekesége, hogy a kezében egy világító (!) elemlámpa volt. Hú de menő, gondoltam, ráadásul még sosem láttam ilyet. Érdeklődő levelemre egy kedves topictárs írta meg (köszönet érte ezúton…..
vTomi 2012.01.26 14:38:51
@Llew: @Yooha: Jaj bocsi, igazatok van én az ep. VI-re gondoltam. (de az a harmadik film a régiek közül:))
Ez a Droid escape nagyon jó kis setnek tűnik, de nem sok kb 8000 ft érte, amikor fele ennyiért meg lehet kapni pl Snow Trooper Army Pack (8084)-et és ebben is 4 fig van.