Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fibi Büfé

28 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rovarirtó tea Nem vagyok egy nagy teás. Menzateákon nőttem fel, a teakultúrám elég szegényes. A gyümölcsösök még könnyen csúsznak, zöld teát is iszok minden nap üresen, de a fekete teákat nem csípem. Az alábbi cikk pedig nem lendített azon, hogy igyekezzek megszeretni.…..
Inzulinrezisztensként szigorú diétát kell követnem. Nem azzal a legnehezebb megbarátkoznom, hogy nem ehetek cukrot, fehérlisztet, tejterméket (max. néha egy kis kecskesajt mehet, amit aranyárban adnak), hanem azzal, hogy ez nem is diéta. Ez egy újfajta életmód. Egy új élet, ami…..
Nyitnikék Nem csak a virágok nyílnak, hanem 60 budapesti épület is. A KÉK és az OSA idén is megkeresték az idén százéves házak képviselőit. A befogadó épületek között 25 közintézmény – köztük van a Katona József Színház és a Külügyminisztérium is – és 35…..
Kulturkoszt Babra megy a játék 2012.03.28 09:00:00
Nagy rajongója vagyok az angol komédiasorozatoknak. A Csengetett, Mylord? és a Waczak szálló mellett Mr. Bean volt a kedvenc. Az eredeti 1990-es sorozatból a mai napig van pár jó pillanatú rész, amit bármikor újranézek, de a Mr. Bean nagy filmek nálam egyáltalán nem működnek. 1,5…..
Kulturkoszt Gömbölyű örömök 2012.03.01 09:00:00
Itt a tavasz. És nemcsak a rügyek pattannak ki, hanem - gondoljuk - a szemetek is, hogy mit keresünk újra itt, hiszen nagyon eltűntünk. Bár néha-néha a medvékhez is bekucorodtunk téli álmot aludni, de az igazi ok, amiért nem voltunk, hogy különböző szakmai fórumokon ettük magunkat…..
Kulturkoszt Nem kerget a tartár 2012.03.15 10:00:00
A jó ételhez idő kell… - gondolom, sokaknak eszébe jutott már ez a mondat, miközben korgó gyomorral nyitogatta a sütő ajtaját, vagy kóstolta a marhahúst a pörköltben. És csukta is vissza lefittyenő szájjal az ajtót, tette vissza a fedőt, mert az étel bizony még mindig nem…..
Igen, igen szülést sikerült olvasnom szélütés helyett és már azon gondolkoztam, hogy miféleképpen védhet meg? Megszül helyettem? Vagy új védekezési módszer? Aztán újraolvastam a címet. Szóval a csokoládé megvéd a szélütéstől. Legalábbis svéd tudósok erre a…..
Kulturkoszt Francia csók 2011.09.27 19:52:00
Igazi francia pékség nyílt BudapestenFranciaországba 2 bőrönddel 1 elhatározással és 0 nyelvtudással érkeztem. Elhatároztam, hogy 2 hónap alatt megtanulom úgy a nyelvet, hogy a fogadó család - akik rám bízták 3 és 6 éves gyermekük nevelését - nem jön rá, hogy egy szót sem…..
Kulturkoszt A nap jó híre! 2011.09.14 12:10:00
A zsíros ételek jó hangulatba hoznakMindig is édesszájú voltam és egészen a gyerekvállalásig nem is küzdöttem ellene. Aztán megtudtam (ez kicsit így eufemisztikus - mert hogy megtapasztaltam), hogy a teherbeesést is megnehezítheti ha valaki csokit csokival eszik, merthogy az…..
A világ legerősebb csilijéből könnygáz leszA csípős ételekhez a viszonyom nem teljesen egyértelmű, ugyanis nagyon izgalmas fűszernek tartom a csípős dolgokat csak éppen nem bírom. Néha vagánykodom és a zöld paprikát megpróbálom a májas kenyér mellé harapni, de amint az…..
Kulturkoszt Szemezgető 2011.06.10 08:30:00
Most először lesz nő a NYT főszerkesztője Jill Abramson személyében először neveztek ki nőt a 160 éves The New York Times élére. megy a drukk Hogyan készül a tökéletes tojásos étek? Bugyantott és főtt tojás, no meg omlett készítési fortélyok a tojás nagymestereitől,…..
Kulturkoszt Egy, megérett a meggy! 2011.06.08 08:30:00
Keceli Meggyfesztivál, június 10-11. Anyám egy nagy kosár meggyel állított be hozzám pár napja. Azonnal pörgettem az agyam, mi készülhet belőle: szörp, dzsem, hideg meggyleves, meggyes piskóta, pálinka...Már csak azt kell megszervezni, hogy energiabomba Borim mellett bármelyiket is…..
Biograd gasztro fesztivál, június 3-5. Kapd nyakadba a csajodat/pasidat/családodat/gyerekedet/kutyádat/nagymamidat és irány a horvát riviera, a Biograd-i gasztro fesztivál. A hatszáz méter hosszú asztalokon a Zadar megyei vendéglátósok eredeti receptek alapján készült helyi…..
Kulturkoszt Mindennapok ünnepe 2011.05.18 07:30:00
Ez se mai darab. 2005-ben készült a cikk. Azóta is sok minden változhatott. Várom a friss élményeket, tapasztalatokat "négy fal között vadulok" jeligére. Budapest centrumában áll a Centrál Kávéház. Bárhányszor arra járok, úgy látom ezt az épületet, mint egy…..
Kulturkoszt Ami belefér 2011.05.12 08:00:00
Olvasási rekordkísérletVidd magaddal a könyved, és tégy te is ezért a példaértékű kezdeményezésért. Olvass többedmagaddal és dönts rekordot. A Szabó Ervin téren május 13-án 13 órai kezdéssel (regisztráció 12:40-től) össznépi olvasási rekordkísérletre várnak minden…..
Kulturkoszt Kikerekedve 2011.05.09 07:30:00
Hányszor adatik meg, hogy úgy érezzük, mi vagyunk a világ közepe? És kiknek köszönhetjük ezt az érzést? Mindannyiunknak nagyon jól tud esni, amikor úgy érezzük pár pillanatig, hogy csak a mi kedvünkért, csak mi ránk süt a nap. A lányomnak most volt a keresztelője, és bár a…..
Kulturkoszt Eheti 2011.05.07 08:00:00
Ez nem tűnik nagy felfedezésnek. A tartalmas pasikat is az orrunknak köszönhethjük :) - Egy hormon segítségével tudjuk "kiszagolni" a tartalmasabb ételeket Beleszippantok én is Érezd a ritmust, érezd az ízeket. Bár lenne ilyen itthon is! - Éjszakai kajaparti a piacon…..
Kulturkoszt Tavaszi zsongás 2011.04.28 15:27:00
TánchónapIsmerd meg a világot a táncon keresztül. Május idén is aTánc Hónapja lesz a Gödör Klubban. A Tánc Világnapja (április 29.) után egy hónapig a népszerű táncórák és a Spicc Színpad előadásai mellett táncfesztiválok, közösségi táncprogramok, kiállítás és…..
Kulturkoszt Krúdy egészségére 2011.04.26 07:30:00
Péntek este nyolc óra. Szindbád film Latinovitssal, baráti társaságban. Nyálam folyik; hogy tudott enni ez az ember. Velős pirítós, sör bő habbal, irigylésre méltó édes-bús ízű magyar beszéd. A tévé előtt kuksolóknak ropi, nem is ropi, hanem sctickletti, meg a dobozos sör,…..
Rántottás reggelihez kifejezetten illik - Bacon illatú kölni Fújok magamra belőle   Aki ennyit fizet érte, az megérdemli - Luxushotdog szarvasgombával, tizenháromezerért forintért Harapnék belőle egy ezresnyit   Nem csak édes és finom, de még gyógyít is - A…..
Fodrászatok éjszakája Idén először vágnak bele ebbe a szimpatikus kezdeményezésbe. Április 14-én 9 fodrászüzlet egészen éjfélig várja azokat, akik kipróbálnák az éjszakai nyiratkozást. A szalonokban dj-k gondoskodnak a hajmeresztően jó hangulatról és kortárs festők…..
Kulturkoszt Már nyílnak a ... 2011.04.01 08:51:00
A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője Peter Greenaway filmjei nálam nagyon működnek. A párnakönyv volt az első, amit láttam tőle és tényleg nem csak azért hagyott bennem mély nyomott mert Ewan McGregor több snitt erejéig is meztelenül látható. A most ajánlott filmben…..
Kulturkoszt Préz Lee 2011.03.24 18:35:00
Már tudom, milyen tortám lesz idén a 18. szülinapomon :) - Magyar siker a romániai gasztronómiai kiállításon Elolvasom...   Ez soha nem volt kérdés - Az olaszoké a világ leghosszabb kolbásza Elolvasom...   Bár szeretem a kutyákat, azért ez kicsit túlzás -…..
Kulturkoszt Kacsamesék 2011.03.23 08:00:00
Egy igazi műalkotás olyan, mint a szerelem. Megváltoztatja az életed. Örömet okoz, vagy éppen bosszúságot, a lényeg, hogy egyszer csak semmi sem lesz már úgy, mint régen. Hatással van rád és formál, ahogy a folyó a köveket. Te pedig vissza-visszatérsz hozzá, nem tudod soha…..
Kulturkoszt Éledj! 2011.03.18 07:30:00
1. URBAN Circolombia Most aztán cirkuszolhattok kedvetekre! Latinos vadsággal és szenvedéllyel fűszerezve jó testű artista fiúk (és persze tökéletes, áramvonalas csajok) ugrálnak a magasban, zuhannak a mélybe. Engedd, hogy magukkal rántsanak, hogy aztán felrepítsenek. Irány a…..