Adatok
Melania
0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Megszeretjük a takarítást, ha megértjük mögöttes értelmét*
Linda Thomas, a világszerte ismert, híres takarítóasszony küldetésének lényege: ha tudatosan ápolunk egy teret, az gyógyítóan hat szűkebb és tágabb környezetünkre. Hogyan lehet egy teret ápolni és…..
Melania
2014.03.18 09:57:53
Ez egy piszok jó cikk, köszönet!

Nyers céklát gyümölcscentrifugába teszünk és kicsavarjuk a levét. Illik hozzá a répalé. A tömény leveket mindig harmadrész ásványvízzel keverve fogyasszuk el, így finomabb az íze is.
Főleg télen a legfontosabb vitamin- és ásványianyag forrásunk. A cékla vastartalma révén…..
Melania
2013.12.09 18:28:39

Közkívánatra egy újabb recept avokádóval! Az avokádó jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően kitűnő antioxidáns. Az avokádókrém illik a paradicsomhoz, főként nyári melegben, nyárutón ajánljuk. Hozzávalók: 500 g hámozott…..

Kedvenc jógatanárnőm receptje. Savanykás, sós, édes, erős és fanyar – az összes íz benne van, ami az életenergiánk keringését lendületbe hozza. A színei nem kevésbé harmonikusak, már a látványa beindítja az emésztőnedvek elválasztását.
Hozzávalók: 1 kígyóuborka, 3…..
Melania
2013.08.25 18:55:53
@Makronauta: Nagyon jó, kezdem érlelni az avokádót!:)

Még egy zöld levél, ami csak néhány éve került a köztudatba, de azóta mindig várom, hogy megjelenjen erdőben, piacon, bioboltban. Enyhén fokhagyma íze van, nagyon kellemes vajas kenyérhez, szendvicshez. Ez a leves pedig csodát tesz: tisztít, könnyen emészthető, szinte vérré…..

Cikksorozatunk harmadik részében a szokásos karácsonyi saláták mellé szeretnénk tippeket adni néhány makrobiotikus ünnepi fogás bemutatásával, amelyek november végén megjelent, Főzz évszakok szerint! című könyvünkben is megtalálhatók.
Mandulás brokkoli…..
Melania
2012.12.15 10:02:29

A farsangi időszak szalagos fánkjai után nézzünk egy különleges változatot. Alapanyaga a szójatejkészítés mellékterméke, az okara, ez a vízben megduzzadt szójabab darálmánya, amiből kifőztük a szójatejet és a szűrőkendőben visszamaradt. Kiválóan felhasználhatjuk…..

Egy kis fantáziával feldobhatjuk szokványos leveseinket, de érdemes különféle népek konyhaművészetéből is meríteni.Búzás bablevesNem tudom, honnan ered ez a leves, felőlem akár az ókori Egyiptomból is ránk maradhatott - finom, annyi bizonyos!Ugyanúgy készítjük el, mint a…..

Jobb mint a császármorzsa. Azért is neveztem el királymorzsának, mert király!Hozzávalók:20 dkg köles, 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt vagy zabkorpa, 10 dkg kristálycukor, barnacukor vagy nádcukor ízlés szerint – 2-3 evőkanál méz is helyettesítheti, 10 dkg vaj, vagy 1 dl…..

Nyáron az udvarok napos sarkaiban vagy az ablakok, erkélyek muskátlis ládái mellett megjelennek az ötliteres dunsztosüvegekbe elrakott erjedő kovászos uborkák. A körfolyosós házak meghittségéhez is hozzá tartozik ez a látvány, mert a napon érlelt természetes savanyítás szokása…..

Újabban feltűnt egy szer, ami gyors és eredményes fogyást garantál még akkor is, ha nem változtatunk semmit étkezési és életmódbeli szokásainkon. „Megdöbbentő információk a méregtelenítésről” meg „Fogyókúra nélkül, örökre, gyors” – ilyenekkel…..

Kedves Olvasók!Osszák meg velünk érdekes, mulatságos, tanulságos etetéssel kapcsolatos történeteiket, akár olyan meséket, amelyek sikeresnek bizonyultak etetés közben. A történeteket a felhívás komment rovatába várjuk augusztus 31-ig, a három általunk legjobbnak ítélt írás…..

Hozzávalók:30 dkg tofu, 1 csésze (1/8 liter) szójatej vagy víz, 2 evőkanál napraforgóolaj, 5 dkg áztatott mazsola, 5 dkg méz, 10 dkg eper. Ízlés szerint egy csipet finomra reszelt friss gyömbér (vagy por).A tofut a folyadékkal, az olajjal és a mézzel pürésítjük. Belevegyítjük…..

Az algák főként a tengerparti népeknél évezredek óta magas tápanyagtartalmuk miatt fontos táplálék kiegészítők. Néprajzi források szerint azonban egyes vidékeken, Magyarországon is fogyasztottak vízinövényeket. Jelentőségüket mai civilizált világunkban sem kell lebecsülni:…..
Melania
2011.03.29 14:19:44

A tradicionális japán fogások alapanyagaik révén védelmet nyújtanak a sugárszennyeződés káros hatásaitól. A szusi a japánok szendvicse. Ezek a tetszetős falatkák - lazacosan, tenger gyümölcseivel vagy anélkül - már néhány éve nálunk is hódítanak. Ám nem csak a szépség…..

Fahéj fokhagymával? Ki gondolná, milyen jól megfér egymással ez a két fűszer! Ehhez jön még a kakukkfű, a miszó – mindjárt felsoroljuk, még mi minden van ebben az egzotikus kis gombócban. Pikáns? Markáns? Az ízek tökéletes harmóniája! Hozzávalók:Ebből a…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz