Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spambella

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Garázsadó lesz Zuglóban. Az ötlettel egyszer már 2015-ben is megpróbálkoztak a szocialisták, most  - nyilván  - az LMP-s Vida  Attila képviselőnek jutott eszébe a bölcs ötlet.  Az általános, hozzávetőlegesen 15%-os adóemelést Rózsa András a Momentumos alpolgármester terjesztette elő, mely a…..
Spambella 2019.12.07 16:11:49
@Drizari: Nem, nem jól érted, mert nem csak az, aki a kertjében parkol, hanem a tulajdoni hányada erejéig az is, akinek nincs autója, de olyan társasházban lakik, ahol osztatlan közös tulajdon a mélygarázs.
A '80-as/'90-es években készült horror-, sci-fi és akciófilmek kedvelt húzása volt, hogy egy-egy jól ismert rock- vagy metalbanda a stúdió vagy a rendező felkérésére írt külön egy-egy kislemezdalt: optimális esetben ez nyertes szituáció volt mindkét fél számára, hiszen külön marketingkampány nélkül…..
Spambella 2019.10.13 15:07:39
@inkábbkeddenvásárolj: Mátrix nem csak RATM féle Wake up, hanem Rammstein: Du hast, Ministry: Bad blood is említésre méltó.
Spambella 2019.10.13 15:11:14
@]{udarauszkasz: Nekem néha a Rollins band : Ghost rider kerül néha elő a holló zenéjéből :)
Manapság már szinte senki sem veszi fel a Minta Jánosné nevet csak azért, mert beházasodik a Minta családba, és a Mintáné Séma Mária verzió is visszaszorulóban van, ami már csak praktikus okokból is nagyon helyes az alábbi okmányirodai és  postai közös bénázással…..
Spambella 2017.11.02 08:34:10
@Darth Revan: De igen, pont hogy szerepet játszik. Ha megtartja a lánykori nevét, akkor nem kell az összes hivatalos iratát cserélni, és nincs ez az egész bénázás.

@Erőlködj csak De igen, érvénytelenítik, ha bevállalod a dupla kaland kockázatát, azaz postai úton kéred az újat, és nem személyes átvétellel a hivatalban.
Ha azt a nyugdíjtervezetet megvalósítják, amin gondolkodnak, az lesz a legszemetebb és legigazságtalanabb rendszer. Több nyugdíjat kapjon az, aki gyerekeket nevelt fel és aki iskolázottabbá tette utódait, azaz egyetemre járatta... Akiknek nincs gyereke, majd nyomorogjon, ráadásul…..
Spambella 2014.06.08 00:50:26
@@bbwd:
"akinek nincs gyereke, ezt a pénzt bespórolja, úgyhogy kuss!"

Az is megspórolja, akinek van 10-12 sikertelen in vitroja? (állambácsi csak 5-öt fizet)
Szombat este eldőlt, hogy Kállay-Saunders András képviselheti Magyarországot a dániai Eurovíziós Dalfesztiválon. A zsűri Király Viktort, Kállay-Saunders Andrást, a Fool Moont és Bogit vitte tovább. Utóbbi Csiszár Jenőnél és Rákay Philipnél is első lett, Kovács Kati szerint a…..
AnyaMama Ha apa van GYES-en 2013.05.29 09:01:52
Amerikában egyre erőteljesebb trend, legalábbis az NPR (vagyis a National Public Radio) szerint, hogy az apukák maradnak otthon a gyerekkel. Ez a legutóbbi adatok szerint az USA-ban is még csak 3.5%, de így is egy évtized alatt a duplájára nőtt. Magyarországon az arány mindössze 1 -…..
Spambella 2013.05.29 23:45:08
@Brother Hate: Az elég indok, hogy anya kétszer annyit keres, és a kisebb fizetést bukja a család?
Aki intézett már hivatalos ügyet Magyarországon (azaz szinte mindenki), alighanem megtapasztalta, hogy a magyar bürokrácia sok szempontból a párját ritkítja Európában. Mégis, Márti története annyi abszurd elemet hordoz magában, hogy muszáj vagyok közölni. Kíváncsi vagyok a…..
Spambella 2013.05.05 01:31:43
@labirintus1:
De vehet bérletet, diákbérletet, csak eléggé hülye módon van megcsinálva, az EU-s kisiskolásnak is főiskolás típusút kell venni (árban ugyanannyi a közoktatási és a felsőoktatási típusú). Eu-s diákigazolvány kell hozzá. BKV-s vízfej alkotott.
Spambella 2013.05.05 01:43:26
@Vittore.: XIV-ről tudok nyilatkozni, 200 000 fős nagy kerület, sokan tartoznak hozzájuk lakcímkártya ügyben, a többi, bárhol intézhetőről még szó sem esett. Régebben hétfő és csütörtök volt a sorszámos, szerda és péntek az időpontkérős nap. Egyszerűbb a sorszámos napokon intézni a dolgokat, nekem személyi igazolvány intézésekor kb 20 percet kellett várni.
Tisztelet Mt! Csökkentett munkaképességű munkában, vettek fel hogy dolgozunk, és egészséges emberek munkáját végeztetik velünk. A cégnél terrorizálnak bennünket, csúnyán beszélnek velünk, mindenféle nyomoréknak lehordanak bennünket. A cég az államtól elég jó…..
Spambella 2013.02.22 19:17:26
@lavór: Az első háromnál valóban kilóg a lóláb, hogy csak a járulékkedvezményre és az állami támogatásra hajtanak.
A támogatás meg elméletileg abból a pénzből kellene menjen, amit a kvótát nem teljesítő cégek fizetnek állambácsi felé. Mértékét pár hozzászólással korábban protézisesh már leírta, keress vissza a pontos összegre. De csak elméletileg, hiszen itt, Mutyilandban bármi megtörténhet ...
Spambella 2013.02.22 19:20:59
@A Tyne folyó déli partja:
Szalag mellett óránként kell lehetőséget biztosítani pisilésre, ivásra, azaz az alapvető higiéniai dolgokra, ilyenkor áll a munka.
Teljesen más, mint egy jó kis kényelmes iroda, ahol akkor mész ki pisilni, amikor akarsz. Irodában tényleg a 20 perc pihenő van, amit min 3, max 6 óra után ki kell adni.
Spambella 2013.02.22 19:38:23
@A Tyne folyó déli partja:
Kép alatt "szalagba nem akarnak beülni". Nekem ez eléggé gyárnak tűnik, ahol nem szalagmegállítással, hanem "beugróssal" oldják meg a higiéniai dolgokat.
De abban igazad van, hogy ilyen helyen tényleg nem szabad késni.
Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Miután személyesen, emailben megkerestek egy konkrét állásajánlattal, idén márciusban felvettek a világ egyik vezető telekommunikációs vállalatához, a British Telecomhoz 3 műszakos, két idegennyelvet igénylő munkakörre. Én nem sokkal az előtt…..
Spambella 2011.06.01 22:09:41
@Minerva12: Nem kell kifizetni, majd később fogja terhelni, amikor a GYED/GYES lejárta után kiadja vagy felmondás esetén megváltja. Illetve, ha szülés előtt kiveszi anyuka a teljes évi szabit, akkor előre terhelte, de TGYÁS/GYED/GYES alatt pont nem.
Spambella 2011.06.01 22:11:59
@Borcsika: Valószínüleg GYES mellet dolgoztál, mert akkor van/volt első 6 hónapra mnimálbér alapján a GYÁP.
Spambella 2011.06.01 22:20:27
@veron3: A tgyás 24 hete + GYED első éve alatti szabinak az az értelme, hogy a gyed alatt nem adhatod be bölcsibe a gyereket. A GYED/GYES lejárta utáni első napon kezdheted beszoktatni a bölcsibe/oviba. Ha esetleg kivetted a szülés évében a teljes évre járót, akkor épphogy elég a beszoktatásra, amikor az anyukának együtt kell menni a bölcsibe a gyerekkel. A beszoktatási időszak kb. 3 hét, azaz minimum 15 nap szabi kell rá, de nagyon "anyás" gyereknél hosszabb is lehet.
Sziasztok!   A egy élelmiszer üzletben dolgozok, és nagyon fura dolgok vannak nálunk. Minden reggel le kell adnunk a személyes dolgainkat az irodában, úgy  mint a telefont,pénztár­cát, bankkártyát, utalványokat.Sőt közös mappában kell jegyzetelni, hogy mennyi pénz van…..
Spambella 2010.03.11 00:12:07
@_Molly: @Magg:
Bruttó 73 500 a minmálbér, aminek a nettója tényleg 60000 körül van, Kata szerintem a nettó összegre gondolt, amikor a 60000-t említette.
Spambella 2010.03.11 00:21:38
@Animacs:
"@hunter84: egyetértek. világosítson már fel a munkaadó, h. a bankkártyámhoz pláne mi köze a munkahelyemnek? azt még aláírom, h. a pénztárcát kint kell hagyni (megfelelőel elzárva, saját szekrényben), a pénzzel foglalkozó dolgozóknak. De a bankkkártya???? és ha hitelkártyája is van, az azon lévő keret is érdekli? vagy több bankkártya? több folyószámla?"

Kifelejtetted, hogy ha 2 számlatulajdonos van, akkor a társtulajdonos személye, neki van-e kártyája, az ő általa generált napközbeni pénzmozgás is érdekli-e a munkáltatót.
Spambella 2010.03.11 00:26:26
@Schulteisz, az ikrek:
Lehet, hogy elvált, és a párjáe maradt a lakás.
Avagy hogyan szívassuk meg azon kevés szerencséseket, akik a megadóztatás ellenére is kapnak idén cafetériát. Volt egy ici-pici kiskapu a hideg étkezési jegynél kétszeres összegben adható melegutalványnál: két, magyar tulajdonú üzletlánc, a COOP és a CBA is beváltotta azokat,…..
Sziasztok!   Egy nagy állami cég alkalmazottja vagyok, nem rég kerültem ide, miután elveszítettem korábbi állásomat. A munka elég nehéz, de nem panaszkodok, örülök, hogy sokakkal ellentétben nekem még van hol dolgoznom.   A problémám a vezetéssel, egészen pontosan a…..
Kedves Erynnis! A következő, szerintem tisztázásra váró, sokak által érdekelt téma lenne a kérdésem: Ha valaki határozott idejű munkaviszonyban van, és akkor esik teherbe, vagy már éppen terhes a munkaviszony megkezdésekor, akkor hogyan zajlik a gyes, munkaviszony kérdés? Ha…..
A miért nem dolgoznék a Mekiben c. írásra reagálva szeretném leírni a történetemet. Diplomás, nyelveket beszélő 31 éves lány vagyok Bp-ről. Szüleim már nem élnek, rokonom nincs, barátom, mikor megtudta, h munkanélküli lettem: elhagyott, így anyagilag nem tudtam kire…..
Spambella 2009.11.12 11:55:18
@Azhát: bocsi, azóta már én is észrevettem. Csak nem olvastam végig az összes hozzászólást, hanem "csípőből tüzelve" válaszoltam.
Spambella 2009.11.12 12:40:11
@Ami429:
Oda kell figyelni, mit hol veszel meg. Pl húst, tejet, akciós cheeseland sajtot az intersparban szoktam, de mosóporért meg a bölcsibe havonta beadandó szalvétáért és szemetes zsákért a tescoba megyek én is, a gyereknek a túrókrémet a pennyből hozom, pelenkát a rossmannban veszem akciókor kuponnal stb ... Mondjuk nekem szerencsém van, mert mind van a közelben.
Olvasónk közös megegyezéssel jött el munkahelyéről, de a távozás nem ment zökkenőmentesen, volt főnöke rácsapta az ajtót és perrel fenyegette meg. Tisztelt Cím!Tegnap mondtam fel a munkahelyemen - közös megegyezéssel jöttem el. a munkaviszonyom hivatalosan augusztus 23-ával…..
Spambella 2009.08.10 10:52:00
@zsoci:

Ha engedélyezték a magáncélú használatot, akkor a magáncélú dolgokat, pl a gyereked fotója, amit háttérképnek használtál, csak személyes információt tartalmazó e-mailek, vagy a bescannelt nyelvvizsga bizonyítvány, ki kell adni, anélkül, hogy a cég számára másolat készült volna róla.
Nu, eljött ez a nap is, lehet örülni, vagy szomorkodni, ki ki vérmérséklete szerint, befejeződött az ötödik Lost évad, azaz már csak 16 rész, de 18 órányi anyag van hátra minden idők egyik legaddiktívabb sorozatából, ami ezzel a befejezéssel is ütött egy óriásit, és bár…..
Spambella 2009.07.28 12:57:14
@vadász2: A "Purge" 1992-ben történik.
Spambella 2009.07.28 13:30:31
@vadász2: 1988-ban szenved hajótörést a francia expedíció.
Dió nevű olvasónk hívta fel a figyelmemet az alábbi kommentre. Ti végig csinálnátok az alábbi tortúrát havi bruttó 180 ezerért?Szeretném megosztani a tapasztalataimat okulásul.Kiindulási helyzet: rendelkezem egy okleveles közgazdász diplomával és két posztgraduális szakirányú…..
Spambella 2009.06.04 15:43:13
@Dezsőjóska: ha hűségidőn belül van Stricinek számlás előfizetése, akkor hiába lenne jobb helye annak a 24K-nak, fizetni kell, vagy jön a következő hónap elején az előfizetésenként 50-70K körüli büntetés, ami 5 előfizetésre 250-350K.
Az álláskereső nők nincsenek könnyű helyzetben, pláne akkor, ha kiskorú gyermeket nevelnek. Számtalan posztot lehetne írni a nők hátrányos helyzetéről a munkakeresés és a munka terén. De én csak a saját példámat szeretném elmesélni, mert felháborítónak tartom, hogy a…..
Spambella 2009.05.22 12:12:18
@blacklord:

Jelenleg 15 nap betegszabdság van, amit a munkáltató fizet, utána kezdődik a tb által fizetett táppénz, ha ezen a 15 munkanapon túlvagy az adott évben. Kórház, GYÁP, és a munkahelyi baleset miatti valamint a passzív táppénz nem számít bele a 15 napba.
Munkahelyi (T)error Kaja terror 2009.02.13 00:07:00
Aki kitalálja, mivel kezdem mai bevezetőmet, az meghívhat egy sörre :). Na jó, csak vicceltem, de tényleg itt a péntek és ennek nagyon örül valaki... Atir9 levelét olvashatjátok a hét utolsó munkanapján, aki a munkahelyi étkezés szabályozását nehezményezi. Kedves Elnyomott…..
Az igencsak előkészítetlenül bevezetett szmogriadó számos kérdést felvet. Mi történik mostazokkal, akik például páros rendszámú autóval vidékről jönnek haza, mondjuk egy csecsemővel, és Budapest egyik belső kerületében laknak?Tisztelt Zugügyvéd ! Ezt is megértük,…..
A felsorolás szubjektív és természetesen nem törekszik teljességre (elég sok lenne beírni ide több millió nevet, akik leléceltek végleg az idén). Mindenesetre nem tartalmaz politikusokat (pl. Suharto, Jörg Haider, Hua Kuo-feng, Bronislaw Geremek), akikből mindig túl sok van még úgy…..
Spambella 2008.12.30 12:24:17