Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SAM2

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók! Ahogy látom, nagyon mennek az érvek pro és kontra, lehet-e félmeztelenre vetkőztetni fiatal lányokat egy-egy vizsgálaton. Elárulom, hasonló sztori nem csak iskolaorvosnál eshet meg egy tudatlan fiatallal. Két évvel ezelőtt albérletbe kellett költöznöm 17 évesen.…..
Levetették aztán az alsó gatyát és negyed órát vártunk a széken ülve anyaszült meztelenül. Gondoltam én is elmesélem a történetem. Általános iskolás voltam 6.-os . Szokásos orvosi vizsgálat volt. Az iskola orvosi szoba olyan volt hogy bementem az ajtón egy kis szobába ahol…..
SAM2 2013.09.21 23:41:08
@csak néha benézek ha marhaságot látok:

NÉzd fiúknál meg születéskor már megnézik leszálltak a herék innentől fogva nem hinném erre hivatkozva kamaszok nemiszervét kellene nézegetni,ha az orvos jól végezte dolgát anno akkor nem lehet semmi baj,hisz elég sokáig baba korban megnézik minden okés vagy sem.Valahogy igen el van az egész cseszve.
SAM2 2013.09.21 23:49:21
@BigPi:

Azért ne haragudj egy kiskamaszt lányt ilyen módon megvizsgálni durva.Azt sem tudják mit miért csinál az orvos,azért bármilyen nemiszervet érintő vizsgálatra anyukának kellene felkészítenie a gyereket,megbeszélnie mégis mi fog történi és az iskolai orvos nem alkalmas erre,hiszen egy szakorvoshoz ha elmész akkor gondold végig nem pucéron fognak megvizsgálni más osztálytárs előtt,itt meg nem hinném megvárják hogy felölözzenek a gyerekek felülről,az meg hogy egy 13 éves pucéron terpeszen be más előtt elég durva már.Azért ha odaképzeled a helyzetet nagyon durva.

Most ha végig gondolod nem normális eljárás ez ,hiszen ezen az alapon mindenkit ilyen vizsgálatra lehetne ilyen olyan okra hivatkozva kényszeríteni.

A gyerek azt sem tudja,érti mi is történik,csak egyet tud igen csak megalázzák
Praxis Vegye le a bugyiját! 2010.09.03 06:00:00
Tisztelt Praxis!   Az én történetem másfél évvel ezelőtt kezdődött.Kiütések jelentek meg rajtam mindenhol és mivel kis koromban nem sikerült átesnem rajta, majdnem biztos voltam benne, hogy bárányhimlőm van. Akkor múltam el 18 éves és úgy tudtam, hogy már nem…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt Praxis blog!   Egy…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
SAM2 2011.07.19 19:49:54
@Leroi: Senki nem írta soha hogy perverzek,meg pedofilok lennének az iskola orvosok,én is olvasam hasonló posztokat amik tinikről szólnak.

És tudom nem fog tetszeni de én sem vetkőtem volna le és most sem vetkőznék le iskola orvos előtt,esetembe üzemorvos előtt teljesen meztelenre,bugyira igen ,de tovább nem és tovább vizsgálni se engedtem volna,ez valami mostani hóbort.Ha megakartam volna vizsgáltatni magam akkor elmentem volna nőgyógyászhoz.Az én időmben pedig 30 sem vagyok még bugyira sem kellett vetkőzni és mégis minden rutin vizsgálat megvolt.

Senki nem arról írt panaszában hogy az iskola orvos mivel 17 éveseket hoztál fel,így ez a téma,rájuk kíváncsi,de tény hogy még felnőtt fejjel sem vetkőznék le orvosi vizsgálahoz meztelenre,hiába nem rám kíváncsi az orvos,sose volt ez szokás.Mindig arra törekedtek hogy a vizsgált személynek is meg legyen a kényelem érzete.Ez olyan mintha közölné velem az üzemorvosm vetkőzzek le meztelenre,ez diáknál is olyan.Én is magán nőgyógyászhoz járok és több év kellett mire rászántam az első vizsgálatra magam.Azért diákoknál az hogy vetkőzz meztelenre és tedd szét a lábad,mert kb így zajlik,igen is durva és sértő,sehol nem így vizsgálnak,betartanak bizonyos szabályokat,arról meg ne is beszéljünk,nálunk is kevés idő volt a vizsgálatokra és nem is voltak ilyen indiszkrétnek nevehető vizsgálatok sem mégis egyenként vizsgáltak meg,itt meg sokat lehetet olvasni,hogy az orvos úgy képzeli egy még ezt is a többi diák előtt csinálja,azért ne haragudj,lehet sok diák bunkó,néha apró érthetelenségek miatt is kikéri magának,de azért ilyet sehol sem szabadna.Eltértünk a témától,de én így látom.És azt hozzá tenném az ilyen orvosok,meg a többi lelkiismeretes és valóban a betegeivel törödő orvos járatja le.

De egy biztos engem a doktornő tapintatlanság sokkal inkább felháborít.

Itt nem arról van szó,hogy az a baj,nem nézett rá,de én is igen szarul érezném magam,ha bemennék egy orvoshoz köszönöm,vissza se köszön rám se néz,nekem is olyan lenne mintha undorodna vagy valami.Bár ezt lehet eltúlozta,de igen sokan félnek a vizsgálattól és egy kedves szó,egy köszönés azért jól esik.

De az sokkal gusztustalanabb volt,sőt az volt gusztustalan amit a doktornő csinát,hogy ott vizsgál és behívja kávézni az ismerősét.Na az ilyet bűntetném renesen,ez nem engedém sehol sem.Én ha orvoshoz megyek,és vizsgálnak akkor ott semmiféle barátnak nincs keresnei valója,azért ez nagyon megalázó
SAM2 2011.07.19 19:57:39
@prolee: Nem lehet mindenki nudista sem,van akik szégyenlősebbek,amivel nincs is baj,hogy ha van szeméremérzete.Bár a posztot írónál engem a doktornő jobban felháborítót.Az meg nem mindegy ki néz a lában közé,mert egyfelől nem mindegy mennyire diszkrét,bejárkálás ne legyen vizsgálat közben és nem utolsó sorban mennyire ügyes,mennyire tud óvatosan vizsgálni,figyel rám stb..Akárki előtt mert orvos nem húzom le az alsóneműm és hát nem mindegy az ügyessége az orovosnak sem.Meg szeretem magam eldönteni mikor is óhajtok elmenni.Azért a vizsgálat nem kellemes ezért is fontos a jó és ügyes kezű orovos.
Én sem mennék nudistastrandra ezen mi meglepő?Nem vagyunk egyformák,hagyni kell hogy mindenki megtalálja kinek milyen strandolási forma a lejobb,ettől senki sem lesz jobb,vagy rosszabb.Nekem a nudizmussal nincs semmi bajom,de azt utálom amikor sokan azt hiszik,hogy nyugodtan kérdezés nélkül rányithatnak a másikra,akár ha az még gyerek.
SAM2 2011.07.19 20:02:01
@prolee: De ez megint másik téma a tapintatosság,és figyelmesség témája.

Én példám:
Amikor gyerek voltam a nagybátyám 2.felesége gondolta (2 gyereke volt az előző házasságból,na egyik magamutogatos,de szószerint,meg kikapos lett,a fiú meg tök szégyenlős,ezért sem értem hogy gondolta az ő fia 9 évesen már zárta a fürdőszobát akkor ő idegen,ismeretlen gyerekekhez csak úgy bemehet )hogy mivel gyereke van,bármilyen korú,nemű gyerekhez kopogás,kérdezés nélkül benyitogálhat csak úgy.Sőt felnőtthez is,azzal a szöveggel,ne zavartasd magad,engem nem zavar.

Röhej engem sem zavarna,ha én nyitok másra rá direket.Bezzeg ő nem tolerálja a fordítottját.
Tisztelt blog!   Édesapám egy hónapja egy kórház geriátriai osztályán volt ideiglenesen elhelyezve idősotthoni elhelyezésre várva. Mentális állapota a közepes demenciának megfelelő volt, előre kiszámíthatatlanul erősen hullámzóan jobb és rosszabb periódusokkal.Jobb…..
SAM2 2011.06.23 18:36:58
@DrPinokkió:

A vád nem is a kórház ellen szól és csak az én mamámról szól a történet,hanem arról amik ott zajlanak.

Ha nem eszik,iszik egy beteg,hadjuk majd következő étkezésnél megprobáljuk,ha akkor sem megy akkor így járt a beteg.Ha 2 nap múlva ez van,akkor talán adunk infúziót,ha nagyon haza akar menni jobb lenyugtatozni stb.Látni kellene hogy mik mennek némely helyeken még a jobb helyeken is.

Engem az embertelenség háborított fel,én amikor a mamán ittattam nem tudtam nem meg itattni a mellette lévőt.Emberség.Hány idős ember halhat így meg,ez a szörnyű.Sajnos nem mindenki tudja ott hagyni munkáját és így magához venni a szüléjét és aki nem tudja és kórházba adja,akár idősek intézményében ott is megtörténhetnek ilyenek,a tv-ben is volt ilyen,és nem akarámennyit fizettek hogy a szülőik,szép szobát,konyhát,fürdőszobát kapjanak,mert messze laktak,amikor mentek látogani akkor szembesülek csak hogy amit az első nap láttak hazugság.

Engem ez a közömösség bánt.És igen hiányzik nagyon is,nem sokan szerettek engem,vagy legalábbis nem éreztem ezt.
SAM2 2011.07.03 16:15:35
@DrPinokkió:

Szia!

A mamánál nem volt csengő,hogy szólni tudjanak ha van valami.Nekem a gondom azzal van,hogy mért nem engedték hogy én haza vigyem,amíg jól volt,nekem azt mondták akikkel együtt lakik azok vihetik majd csak haza,bárkinek nem adhatják ki és amikor meg már magatehetetlennél vált,de még tiszta volt tudatilag,akkor meg azt mondták vihetem én is akár,aztán másnap meg leesik az ágyról és még rosszabb állapotba kerül,mert mért nem adtak neki infúziót sem.pedig nem hazudok de komolyan,amikor oda bevitették,jól volt a mama,és haza akart menni és akkor nem engedték,pedig ha azt modják lehet vinni,mehetet volna haza.Tudod ha otthon nem is tudtam volna vele végig maradni,de pár napot kitudtam volna venni,ha akkor engedik haza vinni és eltudtunk volna közössen intézni mi legyen.Amikor oda került erre senki sem gondot,mert nem volt olyan rossz a helyzet.Viszont ott féltek az idősek,mert az egyik néni leejtette az alma héját és oda jött egy ápoló férfi és azt mondta neki remélem nem direkt volt,mert tudja mi lesz.Én nem tudom mi lett volna,de meg sem tudod mozdulni.Én adtam annak a néninek is inni,mert szomjas volt szegény.Meg amikor a mamához mentek ő is mindig szomjas volt.Azt nem is írtam hogy a mama cukors volt,azt mondták azért kell a mamának még maradnia,mert a cukrát beállítják,de ahhoz nem kell 2 hét.Hidd el mama haza akart jönni.Az első baleseténél is magatehetetlen volt,de ott azért mert leesett a lépcsőről és igen beütötte magát,de ott az első naptól kapott infúziót,igaz ott sem voltak kedvesek az ápolók,de viszont mindent megtettek hogy jobb állapotba hozzák a betegeket és mehessenek haza minnél előbb.Itt viszont ezt nem tapasztaltam ezt.

De
SAM2 2011.07.03 16:27:22
@ @DrPinokkió:

De mamát szerettük volna másik osztályra vinni,de arra is azt volt a válasz,egyenlőre nem lehet,mert az egészségügyi állapotát akartuk volna helyre hozni,mert agresszív tényleg nem volt,hisz olyan gyenge volt,a kis botjával lassan tudott csak menni.

A dédim is bekerült kórházba,ő távol lakott tőlünk nagyon,meg a mama azért vitette oda mert a dédim igen kövér volt,145 cm és legalább 100 kg,és ő egyedül élt,aztán 88 évesen szintén elesett és nem tudott a súlya miatt lábra állni,a papa meg ekkor volt rákos,amiből sikerült kigyógyulni,(sajnos 1 éve halt ő is meg szívinfartusban)és a papához is kellett futkosnia,meg a dédihez is.De a dédit sikerüt közössen egy magán kórházba rakni,ahol 2 ember volt egy szobába,külön fürdővel,és tévével.De ott megvoltak fizetve az ápolók és ott meg a mamám azt tapasztata hogy egy idős hölgyet,megfürdetek és rányitották kinnt a beszélgető folyósón az ablakot,ott sírt a néni,mert megfeledkeztek róla,pedig kéz alól is igen sok pénzt adtak az ápolóknak is.A mamám törölgette meg a néni haját és ő szólt érte.A dédihez meg a mama mindig futott be,ő csinálta a fürdetést,az etetéts,hogy ezt se kelljen elvégezniük ott és mégis néha ott is tapasztaltak ilyet.persze volt 2 igen kedves ápolónő,akik érzéssel végeztek mindent.De sajnos ez gyakori tapasztalat.

Nagyon köszönöm,hogy meghallgattál,mert nagyon nehéz még most is,tudod kifele nem mutatom,azt hiszik talán nem is fáj,de én kiírom így gyászolók,nekem csak ő volt,aki szeretet,meg a dédi,mert a másik mamám az nem nagyon éreztette velem a szeretetett,mivel ebből ha bevallom hiányom is van,ezért hiányzik még inkább a mama.De majd az idő talán segít.

De mivel ti sem tudtátok magatokhoz venni a nagyikat így talán megértesz engem is és nem ítélkezel.De egyszer megprobáltuk a mamát ide csalni,és pár napot itt is töltött,ez még az első balesete előtt volt,de nincs 1 éve de visszavágyodott a saját kis szobájába.A nagybátyáméknál is ez volt a helyzet,visszavágyodott oda ahol eddig lakott,meg emlegette mindig a panellakását,milyen jó volt ott és ez igaz,mert oda mindenki szívesen ment.

Kösz a megértésed és én is szeretnék neked részvétem kifejezni a te nagyiaiddal kapcsolatban.Igen nehéz lehetett neked is.
Sziasztok!   Egy elég megalázó helyzetbe kerültem a minap nőgyógyászati vizsgálaton. Ha erre valaki azt mondja, ez is pénz kérdése, akkor tényleg nem tudok mit mondani, szerintem itt odafigyelésről volna szó. Szóval ultrahangra mentem a megyei kórházba, kivártam a nem…..
SAM2 2011.05.31 19:11:51
@Desiderata:

Az írásodból az jött le,lehet te is ilyen jellegű munkát végzel,mert E/3 személyben írtad.

De figyelj veszekedés nélkülis lehetet szólni,rendre utasítani az asszisztensnőt,ilyennek meg sem szabadna történie.

És valószínűleg ez nem az első eset lehetet.
Bocs de tudod milyen megalázó lehetet,most ha magamat képzelném bele,eleve elég szégyenlső vagyok,nem tudom hogy léptem volna úgy ki az ajtón,hogy tudom azok ott kinnt is mind láttak.Sok embernek az orvos előtt sem könnyű vetkőni,mert lehet beszélgetünk,nevetgélünk velük,de ez feszültség oldásként szolgál,és ettől még kényelmetlen azért,ha nem is valljuk be
.
Egy ilyen helyzetet még egy bocsánat kéréssel sem lehetne elrendezni ha velem történt volna.Élje át ő maga is aztán majd meglátjuk hogy fogja érezni magát.

Eleve egy ilyen helyzetnek elő sem szabadott volna fordulnia,ahol ez előfordul,hogy így megalázzák a beteget arról nincs mit mondani.

És egy kicsit a témától eltértően még le szeretném írni:

Mivel itt dolgozol szerintem,vagy ilyen jellegű munkát végzel,gondolj bele,a legtöbb nőt az is zavarja,ha nőgyógyászhoz megy ha nem húzzák el a függönyt,hiába asszisztens mivel csak az orvos vizsgál,elvárható lenne hogy ilyenkor függönyt húzzák el és más ne lásson be,hiába van eg.ügyi iskolája,a vizsgálat eleve igen kellemetelen,elég fusztráló érzés,ott szétterpesztve lenni szerinem.

Azt sem értem nőgyógyászati vizsgálatnál,ha van is távolabb vetkőző,mért nem lehet a vizsgáló ágyhoz alsóneműben bemenni és ott lekapni gyorsan,azért az igen kellemetelen hogy meztelen fenékkel vonuljon végig az ember a vizsgálóig.De ez csak egy apróság,nem eget verő valami,amit ne lehetne megoldani.

Az a baj,hogy elfelejtik igen hamar az e.ügyben dolgozok,ha nem saját magukról,családjukról van szó,hogy az emberek többsége azért nem szeret vetkőzni,eleve hiába orvos elég kellemetelen mégis,és nem veszik ezt figyelembe.
Hallottam olyanról hogy vizsgálat közben,urológiáról beszélünk,simán csak úgy benyitottak és neki álltak kávézni,szerencsétlen foszer meg ott állt alul semmiben,ami szépen összezsugorodtott zavarában.

Azért ilyennek sehol sem szabadna megtörténie.

Amikor meg intim területet érintünk,vagy még jobban ki kell vetkőznie,ill. le kell vetkőznie a betegnek akkor meg még inkább ügyelnie kellene hogy legyen valamiféle intimitás,ne átjáróház legyen,meg csak a feltétlenül szükséges ember mennyiség legyen bennt.

Lehet nekik megszokott a meztelen test látványa,de fordított esetben ha választhatnának szerintem ők is inkább 1 embert választanának,mint hogy 3-4 keveregjen bennt fölöslegesen.Meg ugyanúgy zavarban lennének ha velük történe ilyen,mert nekem is van eg.ügy-ben végzett osztálytársam és elárulom igen már nem dolgozik ápolónőként ott,1 évig dolgozott csak,de nagyon szégyenlős.

Nem téged akartalak bántani,valószínűleg nem ilyen vagy,de egyre többször fordulnak ilyen esetek elő.Ha valaki bármilyen mértékben is de le van vetkőzve akkor nem átjáróházként kell kezelni a renderőt,még ha óvodásgyerekről lenne szó,akkor sem.

A lényeg,bár elkanyarodtam ilyennek meg sem szabadott volna történie.
SAM2 2011.06.01 20:18:57
@Leroi:

Ha orvoshoz megyek mindegy milyen vizsgálat céljából nem a csábítás a célom,ahogy senkinek sem.

Engem akár köti a titok tartás akár nem jobb szeretem ha egészségügyis személy van jelen még ha adminisztrátor is,meg ha nincs bennt tömeg vizsgálat alatt.

Abban meg nincs semmi prűdéria,ha egy oda nem illő személy,másik beteg előtt nem szeretne bárki is meztlenül mutatkozni,vagy amit itt írtak,hogy ki nyitja a ajtót és az össze várakozó mindent lát.ez egy totál normális elvárás lenne.

Nem hiszem hogy kitaláció lenne,mert én már valahol leírtam szereitem 8.-as koromba gerinc vizsgálatra mentem, én kértem a vizsgálatra utalást és ott is nekem kellett az orvosnak szólni hogy legyen szíves az ajót nyitógatást befejeztetni,mert minden ajtó nyitásnál a folyoson ülök beláttak,nem volt külön vetkőző,és nem értette mért nem vetkőzők és akkor közöltem még azt is hogy a függönyt nem lehetne elhúzni mert velünk szemben ablaktisztó munkásot vannak,ahogy én láttom őket,őgy ők is engem.

Persze ezt inteligens hangnemben tettem és semmi felháborodás nem volt benne,igazat adott és diszkrét módon lezajlott minden,de az is igaz meglepődött hogy szólni mertem.

Vannak normális orvosok,ahol eddig jártam ott azért mindig törekedtek arra hogy minnél kevésbbé legyen kellemetlen a betegnek és nézték az érdekeiket is,de egyre többször hallani még ismerősőknél is az ilyen oda nem figyelésről,meg kellemetlen helyzetbe hozáról.

Azért ha ez a történet igaz,akkor igen durva.Ott áll valaki egy polóban,bugyi nélkül aztán kinyitják az ajtót és a folyosonyi beteg előtt villog a ......
Akinek ez nem megalázó annak nem tudom hogy mi az.
SAM2 2011.06.01 20:22:18
@Leroi:

Ha a hátam egy adminisztrátor meglátja nem zavar,de ha már pucéron látna azért az zavarna.

Más ha a nő kollegák alsóneműben láttnak,vagy félmeztelenül egy férfit,a strandra is így jár és más lenne,ha tök pucéron.

Azért az sem mindegy eg.ügyi végzettségű kollegák vagy sem.Engem zavar amikor megtudom hogy nincs olyan végzettsége és mégis végig nézi a vizsgálatot,mert nálunk régebben az egyik helyen pont az íróasztallal szembe állították a vizsgáló asztalt,igen kellemes volt mondhatom.
Olvasva a kommenteket úgy tűnik, a helyzet sok esetben ugyanaz: egy idős ember ha bekerül a kórházba, az már csak egy halálra ítélt"kolonc". Édesanyám rendszeresen járt a háziorvos és szakorvosok által előírt vizsgálatokra. Ennek ellenére nem vették észre, hogy komoly…..
SAM2 2011.05.28 19:00:28
Sajnos ez igaz,sokszor úgy érzem mintha ott megölnék legális keretek között az időseket.Bocsánat hogy nem tudom értelmesen leírni,de még eléggé fáj ami az én mamámmal történt és nagyon bonyolult a családi helyzetünk,mindenki össze-vissza dolgozik,anyu pl csak péneken jön haza.

A mamám nem rég halt meg,leesett a lépcsőn(az első kórházbólmég haza került) és utána képzelégések felerősődek benne,látot valamit a tévében és bele tette a szereplők közé az ismerősőeit,unokáit,gyerekeit,én is egy szerelmes szapanoperába kerültem,de istenem,ez legyen a legnagyobb baj,meghallgattam,simogattam a fejét,amit szeretett volna,hogy jóléljenek a gyerekeik,azokról képzelget,azokat hitte igazak,de csak meg kellett hallgatni,szeretgetni,igen aranyos volt mindig is.

De evett és ivott rendesen,meg voltak tiszta pillanatai a baleset után.A mama nem velünk,hanem előszőr a nagynénéméknél,majd a nagybátyáméknél élt(Mindenét oda adta,abból lett házuk és mindig akkor voltunk mi jók,ha valamit tenni kellett,ha valami kellett a mamának,amikor ide bekerült majd a másik kórházba ahol gondoskodtak hogy ne is kerüljön ki,meg lehetet nézni mi voltunk akik futokostunk,akik addig kedvencek voltak és mindent megkaptak,mindent zsebre tettek ,azok megint mikor tenni is kellett fére vonultak,ahogy ez szokott lenni,pedig mama mindent nekik adott a többi gyermekétől,unokáitól ezáltal megvonva szinte mindent)

A mama innen kikerült,de mivel néha voltak ezek a képzelgései,amik nem voltak veszélyesek és le is gyengült,kellett volna a felügyelet mellé,átkerült a nagybátyámékhoz,remélték így majd még több bevétel lesz(a nevelt fiúnak a barátnőjének nem volt munkája és ez bevételi forrásként jól jött nekik,meg a nagynénémék nem akarták már a mamát,a nyüg miatt,mert már gond volt vele)hát 1 hónapot sem volt itt,megváta a nagybátyám felesége,hogy a fére kimenjen dolgozni Bécsbe és nem szóltak senkinek,bevitették a pszihiátriára szépen,a képzelgések miatt meg könnyű volt ott tartani,persze nem szóltak erről,egy napra rá tudtunk meg,a nevetséges alíg 4 km-e laknak és nem onnan jött a hír,hanem Bécsből szóltak,mi van a mamával és amikor bementem előszőr jól is volt a mama,ott a kép előttem ahogy szomrúan ült és felcsillant a szeme hogy ott vagyunk és elmondta hogyan került ide,meg hogy mindent intézzek el,menjek intézkedjek és ő nem sokára haza tud menni,és az első pár napban nem is volt gond,probáltunk intézkedni,de akinek a neve alatt lakott a mama,az vihette volna csak haza,és orvossal nem lehetet beszélni,mert az már 14 kor nem volt sehol,ráadásul minden nap más kezelő orvosa volt,más név és soha senkivel nem lehetet az ápolokon kívül beszélni,ahol meg voltak igen agresszív fellépésüek is.

Mindig kérdeztük mikor vihetjük haza,szegény csak haza akart menni szegény,a válasz mindig az volt ameddig nem engedi az orvos,akit persze nem lehetet elérni,meg mindig más volt éppen az orvosa.

Aztán egyik nap bementünk,mama teljesen ki volt ütve,benyugtatozták és ez így ment tovább,választ nem kaptunk,mikor hozhatjuk haza,mit adtak neki és miért is.

A nyugtatótól elfáradt,a beszéde zavaros volt,végén már nem akart se enni,se inni a fáradságtólami egy idős,gyenge emberné érhető is,csak aludni akart,úgy kötözték őket,mert több idős is volt a korterembe a fotelekhez,hogy ne csak feküdjenek és ne essenek le.

Szépen pár nap alatt ki is szárad és még rosszabb állapotba került.Ameddig jól volt kapott estére ágyrácsot,amikor már alíg mozgott nem és leesett onnan és még rosszabbul lett,de ezt már csak utólag tudtam meg,mert mire már nagyon rosszul volt addigra mondta azt az ápolóval üzenve az orvos hogy haza lehet vinni,persze mi szóltunk a nagybátyáméknak,mert nem igazán mentek a mamáért és mondták hogy jó mennek másnap,el is mentek,de leesett esete az ágyról és rosszabbul lett és nem lehetet haza vinni,na persze mért is szóltak volna erről,persze erről nem szóltak,mi meg gondoltuk egy napot kihagyunk,(mert állandó rohanásba voltunk,munka után gyorsan mindig felszedett a tesóm és úgy rohantunk be,azóta is nekem a többi rokonsággal szemben lelkiismeret furdalásom van,és azért is mi van ha azt mondtam volna nem érdkel haza viszem,mindegy ki neve alatt lakik a mama,csak én is naív voltam féltem hogyan oldjam meg,haza vihettem egyáltalán stb. )és megyünk másnap át a mamához akkor tudtuk meg hogy nagyon rosszul van,akkor már haldoklott.

Amíg nem gyógyszerezték be jól volt,evett,ment,ivott,az idegesítette őket ,hogy azt hajtogatta haza akar menni és nem ő volt az egyetlen akit könnyebb volt begyógyszerezni,aztán akkor majd hallgat,ha eszik,eszik,ha nem akkor meg nem.
A legrosszabb esetben kiszárad és majd ráírják végelgyengülésben hunyt el.
Volt ott olyan néni,aki amiatt került be,nagyon idős volt 90 körül,mert nem akart enni és valahol el kellett helyezni,ezért ide kerülni.

A legrosszabb hogy nem hagyhatod ott a munkahelyed hogy haza vidd őket ápolni.,ott meg megtehetnek velük bármit.Senki nem érdemli ezt!!!

A dédi mamám története meg az:,hogy szegény már nem tudott járni,igen kövér asszonyka volt amúgy,így magán kórházba került,ami nem olcsó mulatság,ő nagyon távol lakik tőlünk,muszály volt a mamámnak bevinnie,mert eközben a papa rákkal küzdött,képzelhetitek hogy kikészült futott a férjéhez és az anyukájához.Ott meg volt hogy vízes hajjal kirakták az idős nénit az előtérbe rányitva az ablakot és ott sírdogált a néni,a mama csukta be az ablakot,törölgette meg a nénit,volt olyan fiatal 50 körülni hölgy aki meg strok miatt lebénult fél oldalára és hiába fizettek igen sok pénzt,oda rakták a kaját aztán egyél ha tudsz.Pedig higyétek el mentek látogatni,tisztába rakni a betegeket,etetni,itatni,fürdetni a családtagok,amiben tudtak segítettek és itt nem 90.000 Ft-ot kerestek az ápolók sem,mégis emberszába sem vették sokszor ezeket az idős,kiszolgáltatott embereket.

Az egész igen szormorú.Nem tudom hogyan hagyhatják ezt,kíváncsi lennék,ha lenne ezeken az osztályokon egy igazi kiterjed nyomozás,mikre derülne fény,hány idős ember az aki tényleg végelgyengülésbe,betegségbe halt meg, és nem gyógyszerrel gyengítették le őket.

Részvétem,remélem idővel könnyebb lesz feldolgozni.
Kedves Praxis, Tanácsotokat szeretném kérni. 3,5 éves fiam ma (vasárnap) elesett, beütötte a szája fölött az asztal sarkába, egyből csupa vér lett minden. Jó mély seb, széthasadt a bőre jó mélyen, úgy döntöttem, ezt szakemberre kell bízni. A Madarászba mentünk, volt itt…..
T. Praxis blog!   15 éves lányom a héten olyan orvosi "vizsgálaton" esett át, ami azt gondolom felháborító. Miután elmesélte a történteket elhatároztam, hogy lépni fogok az ügyben, hogy ilyesmi másokkal ne történhessen meg. Kérem a kedves olvasókat, hogy ha…..
Kedves Praxis blog!   A kislányomat vérvételre kellett vinnem a múlt héten, mert a háziorvosunk elküldte, korábban sajnos a leletei erős vashiányt mutattak. Odamentünk reggel hétre, mert nem akartunk utolsónak érkezni. A kicsi elég stresszben volt, nagyon fél minden…..
SAM2 2011.04.16 16:37:07
Azért nem minden szülő túlérzékeny és hisztis,ahogy a gyerekek sem!

Engem is 5-8 éves korom körül többször kellett vérvételre,inekciós kurákra vinni és sose ijjesztegettek az orvossal,mintha az valami rossz lenne,nem tudom ezt honnan vette az egyik kommenteleő.

De sok múlik mennyire empatikus,ügyes a vért vevő,vagy inekciót adó hölgy/úr!!!Nekem nagyon jól látható vénáim voltak már kiskoromba is,mégis többszöri szúrással tudott az egyik hölgy vért venni és anyuval is akkoriban bunkózott,mert halkan sírdogáltam,meg nekem se akarták beengedni.És utána oda jött egy másik hölgy aki becsukatta velem a szemem,összeszorítatta a fogam és hip-hop semmit sem érezve levette a vért,közben beszélt hozzám,kérdezgetett és nem volt se sírás,se semmi.Anyu is hálás volt,desszertet vettünk neki,alíg akarta elfogadni és mindenkivel ilyen kedves volt.Ember függő nagyon.

Na nem voltam beteges gyerek,de a mandulás csupa genny volt és a műtét nem volt megodható,mert folyton mire sorra kerültem volna már lázas is voltam,lehet valami védelmi mechanizmus,meg a háziorvos is lebeszélt minnket mert orrvérzős is voltam.Így marad a tetanusz kúra,ami még rosszabb mint amikor simán a fenékbe kapunk szúrit.Na ott is úgy voltam,ekkor meg még kisebb voltam 3,5 éves,hogy a végére mert tudtam mi lesz annyira féltem már,hogy az orvos elől a ágy alá bújtam és könyörögtem ne bántson,fiatal,helyettesítő orvos volt,aki szintén beszélgetett velem,kicsalt és még lidokaint is adott rá.

Szóval nagyon is függ hogyan állnak a beteghez,főleg ha az gyerek!

Ma is félek a tűktől,de hál istennek idáig ügyes kezű doktorokkal találkoztam eddig.

És a szüleim sose beszélek az orvos ellen,inkább elmagyarázták mit miért csinálnak.

Itt is az anyuka mikor másik hölgyhöz vitte egyből letudta venni a vért.

Az orvosok,ápolók erősségei is a szakmában eltérnek,de azért egy kedves szó,nagyon sokat tud segíteni ezt hiddjétek el.

Annak örülök,hogy utána megtapasztalata az anyuka hogy vannak kedves,lelkiismeretes emberek is.
Tisztelt blog! Úgy látom a hozzászólásokból, hogy az általam átélt rémálom már untat néhány kommentezőt. Nem kívánom nekik, hogy szintén hasonló megaláztatásban kelljen részt venniük, de biztos vagyok benne, hogy akkor ők is másként állnának az ilyen történetekhez. Ha…..
Sziasztok!   A legelején szeretném leszögezni - megelőzendő a sok támadást - nem az orvosokkal általánosságban van problémám, sőt, az egyik gyerekkori barátnőm maga is orvos. Egy bizonyos személyre haragudtam meg mérhetetlenül, mert úgy bánt a kisfiammal, ahogy az…..
SAM2 2011.03.27 20:35:27
@csuhajja!:

Tök igazad van,örülök mindenki rajtunk kívül luxus munkahelyen dolgozik és csak úgy haza mehet,hát nálunk ilyen nincs,találnak más munkaerőt van elég jelentkező.Nem azért küldi a gyereket az anya egyedül dokihoz mert felelőtlen,hanem mert nincs más megoldás.

És már írtam nem az összes orvos van támadva,de kokit adni,kiabálni nem kellett volna,egy gyerek már attól is elsírhatja magát.
SAM2 2011.03.27 20:39:13
@Erika László:

Ez így van,bőven van ilyen gyerek is,nem kell mindjárt ráfogni,hogy a szülő nem törödik velük,meg ilynek.Nem mindenkit tudnak állandóan kísérgetni,aztán normális felnőtt lettél,mindent eltudsz simán intézni,nem látszat önállóságod van,mint sokaknak.Én is iskolás korom óta kulcsos vagyok,a sulim nem volt messze,de elsőbe is 3-szor elkísértek,jó van egy 2 évvel idősebb tesóm,de mentem egyedül,a mamához is aki meg 2 km-re odébb lakott.Annyi hogy önállóságra neveltek.
Az eset a mi osztályunkban is megtörtént, először azt hittem, valamelyik osztálytársam anyukáját még ennyi idő után is zavarja az eset.     Én levetkőztem, és félmeztelenül kellett végigolvasnom a betűket a szemvizsgálathoz, félmeztelenül nézte meg a doktorbácsi,…..
SAM2 2011.03.20 18:25:47
@ladyshoe:

Figyelj nem arról beszélünk,hogy minden vizsgálat ellen kell lázadozni,de akkor is be kell bizonyos szabályokat tartani.

Az meg hogy nem idegen előtt veszi le az iskolás a alsónadrágját,melltartóját,hanem osztálytárs előtt akkor meg minek ekkora hú hót csapni,elég nagy hülyeség.

Én sem vetkőzők le a munkahelyemen vagy az iskolában sem vetkőztünk le pucéra egymás előtt.Mindenkinek joga van eldönteni kit enged az intim szférájába.

És eleve nem csak a duci kislány szégyenlős,sokszor aki igen szép az is szereti megválasztani hogy ki előtt vetkőzik.Ehhez mindenkinek joga van.Nekem meg volt egy ideig egy látványos forradás szerűség,én sem vetkőztem,nem műtéti heg,hanem valamivel végig karcoltam de idővel eltűnt,krémet kaptam rá,de fél év is volt mire teljesen eltűnt,volt striás, anyajegyes osztálytáram(hasán egy hatalmas 3-4 cm-s,ja meg volt vizsgáltatva egyébként,csak esztétikai hiba),barátnőm ők is mind szégyenlősek voltak.De volt húsos és vézna fiú is akiknek meg az volt a bajuk.

Igen is azt figyelembe kell venni,hogy az intim szférába akárki nem fér bele.Lehet hozzád bárki aki veled egynemű belefér,de sokakéba nem.Azért mert neked nem zavaró,másnak még az lehet.Ezt kell tiszteletben tartani.

És itt nem minden ellen ment a vita,hanem bizonyos dolgok betartásáról és arról hogy egy szem,hallás vizsgálathoz nem kell vetkőzni,legalább is az én részemről.
SAM2 2011.03.20 18:57:00
@Leroi:

Én értem mit írsz,de más oldalakon nagyon sok ilyen esetről lehetet hallani,ahol nem figyeltek az intimitásra,a diszkrécióra.Akkor ezek szerint orvos vagy.
A gond akkor is hogy meg kell adni,teremteni még abban az egy-két percben is egy diáknál,gyereknél az intimitást,nálunk sem volt több idő,de mégis egyesével eltudták végezni.

Szervezettség kérdése is ez,mert nálunk a látás,hallás,vérnyomás,magasság,súlyt felöltözve is eltudták végezni,na ott az ápolónő aki besegített az egyszerre több gyerek adatait tudta bediktálni,ketten vizsgálták ezeket és az asszisztens meg jegyzetelt,az orvos elé meg egyesével kerültünk,más nem látot,az külön részben volt.

Itt nem minden vizsgálat a baj,hanem igen is egy kettőhöz nagyon is kell diszkréció.Akármiért én se hagynám hújjogni a gyereket,de amit én sem tűrnék el,azt tőle sem várnám el.

Az a baj ez egy eset volt,de az internet tele van ilyen történetekkel,és más diákok is hozzászóltak és leírták a tapasztalataikat.Volt olyan,(olvastam)ahol a doki kijelentette bár egyesével vizsgált,egyesével mentek be hozzá a gyerekek,hogy fiúk, azok tök pucéran ,a lányok meg egy bugyiba kell hogy bemenjenek már hozzá,magyarul meztelenül várakozzanak hosszú percekig.Azért ez nem normális nem de?Fél perc sincs hogy majd ott vegye le ami feltétlenül szükséges.És a végén a fiúknál sem vizsgált semmit,ami indokolta volna a meztelenséget,mert mérg a fejlettséget értékelő adatot sem kellett rögzíteni,hanem meztelenül kellett végig olvasni egy táblát,meg hallást néztek,na ezt innentől már eleve nem értettem,és középiskolások voltak ők is.

Az ilyen történetek miatt van ez a sok hozzászólás,a sok ellenérzés.

Nem mindenkit támadnak,de az ilyen eljárást az igen és ezt joggal is szerintem.

A fiatalokhoz:

Igaz nem olvasnak,keveset mozognak,de ez még a legkisebb gond,szülők is igen hibásak a sok kényeztetés miatt,csak lessek,amikor nálunk is telefonon 7 órakor elkezdni hívnia gyereket,hogy fel kellt e már.Meg mekkora próblémát csapnak hogy egy 10 éves eljusson egyedül a suliba,10 éve még akár 7 éves is eltudott menni iskolába egyedül,szóval azért túláz amit művelnek a szülők is.

Az orvos témához:

Igen vannak lelkiismeretes orvosok is,valószínűleg már ha jól értelmeztem akkor az lehetsz te is,még ha nem is értünk mindenben egyet.

De nem feledkezzünk meg hány olyan eset van,én is tapasztaltam,amikor időpontra mész és már egy órát várakozik az ember és kihallatszik,ahogy már fél órjája kávézgatnak reggel,vagy behívja dumcsizni a haverját.Meg hány rutin,mandula műtét volt,ahol pici gyerekek belehaltak,bennt felejtett szíke,törlőkendő.Szóval ez is egy oldala ennek az orvos dolognak.

A nagymamám például elesett egyszer,eszméletlen,vagy zavart állapotba került,a fejét nagyon beverte,amikor magához tért de zavart volt,összehányta magát,levették a ruháját,nem zavarta őket,hogy látogatok is vannak,és ráterítettek egy kórházi köpenyt,de csak hogy a mellét takarja,és úgy hagyták,szóval csak elől és hogy a takaróból a melle ne látszodjon ki és úgy hagyták.Mi ha nem megyünk be hozzá,akkor majdnem pucéron ott hagyják egész napra,én öltöztettem fel.A köpeny még rá sem volt kötve,ha úgy mozdul mindene kint lett volna,utána meg a még hogy pisilni tudjon a tálkáért is úgy kellett könyörögni.

Szóval sajnos ilyeneket is tapasztalunk.Én is kerültem gerincvizsgálat miatt orvossal összeütközésbe 14 voltam,nem az volt a bajom,hogy le kell vennem a felsőm,direkt én kértem nézzük meg a testtartásom miatt a gerincem állapotát még az iskolai orvosomtól,aki a körzetim is volt.A lényeg,az orvosi szoba ablaka egy közeli épületre nézet,ahol munkások dolgoztak és mindent lehetet látni,ráadásul egykollégája ki-be járkált és minden ajtó nyitásnál úgye bár a folyósóról be lehetet látni és szóltam neki,hogy húzza el a függönyt mert a munkások pont erre néznek meg legyen szíves az ajtót is rendesen becsúkni.Normálisan közöltem,hát meglepődött hogy szólni mertem,elég csúnyán nézett meg valamit beszólt,de az asszisztense mondta igazam van,szóval lehiggadt,elküldütt röngre a vizsgálat után,mert nem látott semmit,de iszonyatosan nézet ki a testartásom miatt a hátam,és vissza kellett jönnöm utána a röngent képpel,na a kép szerint nem volt g.ferdülésem,ami érdekes volt és utána mondta,hogy elnézést,igazam volt,legközelebb figyel.Szóval a rosszban azért volt jó is az én esetembe.

De egyébként tisztelik az orvosok többségét,szóval értem,hogy véded őket,de azt is mérlegelni kell joggal véded e,itt csak egy eset volt.De nagyon sok negatív esetről lehetet hallani és nem is egyre reagál a többség.

Azért én is inkább egy általam ismert orvossal vizsgáltatnám már inkább meg a gyerekem,ha kényesebb,intimebb jellegű.Sokszor hallottam olyat,hogy orvos végzettségű sem hagyja,engedi bármelyik orvossal vizsgáltatni a gyermekét,inkább maga ad oltást be,vagy vizsgál,esetleg egy általa sokra becsült orvos.
SAM2 2011.03.21 19:31:49
@Leroi:

Köszönöm a válaszokat.Igen a baj most ott van,hogy nem tudjuk pontosan a történet egészét,de nem is csak erre a történetre reagál a többség.Túl sok a negatív tapasztalat amit másoktól hallanak,vagy saját maguk éltek meg.

Elég sok mindenben megegyezik a véleményünk,de továbbra sem tartom korrekt dolognak a meztelen vagy tömeges vizsgálatokat,vagy az indokolatlan vetkőzést.A többség itt akad fennt.Ezt én sem tudnám elfogadni,hacsak mint már sokszor írtam a szülő,diák felvilágosítva van,maga döntött róla és diszkréten zajlik minden.

De a legtöbb vizsgálatot támogatom azért,de sehol sem mindegy hogy mi és hogyan is zajlik.Engem is érdekelne a gyerekemmel majd mi történik.A szülőket is érdekelnie kellene.

Mivel mindenhol eltérnek a vizsgálatok erről részletes tájékoztatást kellene kapni,ha elveszíti, elhagyja a szülő ezt az már a maga baja.De legalább meg kellene kapni,itt lehetne elindulni.

Megszabad kérdezni milyen orvos vagy,vagy ez túl indiszkrét?

Engem például sose borítottak ki diákként az iskolai vizsgálatok,(pedig alapból elég gátlásos voltam,utáltam vetkőzni),mert nagyon korrekt módon zajlódtak le és mindig csak annyira kellett levetkőzni is ami tényleg indokolt volt,beszélgetni velünk sem tudott az orvos nagyon,de arra törekedett hogy neki és nekünk is minden tökéletes legyen.De azok amiket most olvasgatok azok engem is kiborítottak volna.

Szóval valami nagyon el van rontva,lehet tényleg az lenne a jó megoldás,ha lenne felvilágosítás mi történi,miért,ha engedi az ember,hogyan.Talán itt lehetne kezdeni.

Azért az orvosok többségével semmi bajom nincs,nagyon sok tisztelere méltó van,aki még nem fásult bele,vannak igen kedvesek is és még lehetne sorolni.
Tisztelt Praxis! Gimnazista lányom történetét szeretném elmesélni önöknek és egy olyan problémára felhívni a figyelmet, amely sokakat érinthet. Minden iskolában szokott lenni orvosi vizsgálat, évente egyszer, vagy kétszer. Ilyenkor megmérik a gyerekek magasságét, súlyukat,…..
SAM2 2011.03.11 19:43:29
@miklos.rabai:

Miklós,van gyereked egyébként?

14 éves kor.Na sok lány 11 évesen már menstuál,van nuni szőre,meg cici akár már 8-9 évesen nőhet,látni polóban is,14 évesen viszont már nagy lány,mell és minden van,de a mensi ott is 16 éves korig kell hogy megjöjjön.Fiúknál meg 12-12,5 éves korban ha magas,normál fejlettségű egy fiú már van szőre,de a 13 éveseknek ha nem törpike akkor már van.De írtam ám hogy a divat a szőrtelenítés.És orvosok is írták,hogy ennyi idősen tök eltérő fejlettségűek lehetnek a diákok ebbena korban.

De a serdülés már jóval korábban egy normál fejlettségű,magasságú gyereknél beindul.

De én középiskolásokról beszéltem.Ha meg valaki kis adottságot örökölt genetikailag akkor nincs mit tenni.úgyan úgy ha valaki kisnövésű akkor mert az ősők is azok,akkor sem tudsz mit tenni.Én ilyesmikre gondolok

De az nem igaz,hogy minden a pénz hiány miatt van,meg a rendszer.Az orvosi hozzáállás a lényeg.

Írtam már tök pénzhiányos suliba jártam és mégis meg oldották,és sok ismerősőm van,ahol szintén nincs vizsgáló helység és ott is meg tudták oldani.A tanár és az igazgató is mindig azon volt,de ilyen intim vizsgálatok sose voltak,meg még alsóneműre sem kellett vetkőzni.Rendesen gatya,polóba bemenni,ott levennia felsőt,vagy felhúzni,lúdtalphoz meg cipó,zokni le,ennyi.
SAM2 2011.03.12 20:03:43
@Hatodéves:

De én itt nem a kislányok melltartójánál akadtam le,az ez felesleges vita,és azért is mert én sok orvosnál forultam meg,szóval volt inkább úgy fogalmazok jó pár helyettesítő orvos a környékünkön,és van aki nálunk is melltartóba vizsgál,vagy csak a felső felhúzást kérte kicsit,na aki ezt a módszert szokta meg,az meglepődhet,a másik meg leveteti a felsőt,most új dokink van,az meg fekve hallgat,ami furcsa volt,szóval sok féle szokás van.De a többség leveteti ezzel nincs is gondom.De nem kellett volan ebből akkora nagy problámát csinálni,megtudta volan úgy is vizsgálni.Ezt túl komplikálták,ezen nem kellett volna vitázniuk.

De meztelenül diákoknál vizsgálatra nincs ok iskolán belül,szerintem semmi féle sem.

Elhiszem,hogy ha valaki nem figyel,ügyel és korán kezdi a nemiéletet akkor szifiliszes lehet,de ez iskolában elég ritka eset,vagy baktériumot,gombát bárhol össze lehet szedni.De iskolákban nem ez a többség,ez nagyon ritka.Nem lehet senkit azért meztelenre vetkőztetni mert azzal jövünk,hogy ilyen,meg olyan baja lehet.Ez nem így működik.De azt probáld megérteni,hiába is akarsz te segíteni,nem lehet egyszerűen azt csinálni,hogy oda megy egy idegen orvos és azt mondja vegyél le mindent,állj ott ádám/éva kosztümben.Ez senkivel szemben sem ferr.

Elhiszem hogy benned még ott van hogy midenki egészséges legyen,de ez így nagyon nincs jól.Akarata ellenére nem lehet senkit megvizsgálni,főleg ha az intim részeket is érint.Egy ilyen vizsgálat életre szóló emlék tud maradni,főleg ha az elsőről van szó.

És nem a kislányról beszélek most,de meztelenül vizsgálgatni fiúkat,bárkit nagyon sértő.Felnőttként sem akárkinek mutatod meg a szerszámot stb.,ha ilyen gond van,vagy ellenőrzésre szeretnél menni oda mész akinek ez a szakterülete,nem fülészhez,munkahelyi orvoshoz úgyebár.
Ez olyan mintha munkahelyen is közölnék vetkőzz pucéra mert megvizsgál tudsz rendesen olvasni,jó a szemed.

De ha meg is vizsgálta volna fiúkat,ezt így nem szabad,én sem engedtem volna,vagy nagyon fiatalon lehet hogy nem mertem volna nemet mondani,de írtó megalázónak tartottam volna és megmarad volna a negatívum.

Nem vitázni akarok de próbáld nem csak egy lehendő orvosként nézni a dolgokat,hanem a diákok szemszögéből,vagy egy sima,civil szemszögéből.

Hidd el mindig van lehetőség hogy valamiféle diszkéció legyen,nálunk megoldották,de sajna én is tapasztaltam már hogy milyen tapintatlanok tudnak lenni néhol.Nálam is pont ezért volt,hogy nem mentem évekig orvoshoz,mert tartottam tőle,csak a kényszer vitt rá,munkahely váltás.

Annak örülök,hogy ebből kevésszer volt részem,inkább normális hozzáállású orovokkal találkoztam,akik az akaratukat nem erőszakolták ránk és adtak választási lehetőséget.De az azért felháborít,amilyen élményeket osztanak meg a gyerekek több oldalon is.Nálunk semmi nemi fejlettség,meztelenre vetkőztetés,sőt még alsóneműre sem volt sose.(ill. fiúknál lehet már írtam fel volt ajánlva hogy van ilyen vizsgálatra lehetőség,elmondták nem kötlező,kérdezgettek inkább,de azt is négyszemközt.Szóval teljes felvilágosítást,választáis lehetőséget kaptak és szülők is értesítve voltak róla.)

Évtizedekig nem volt erre szükség,akkor most mi ez a hülyeség,hogy nagykamasz akár 16-18 éveseknél akarják hogy lehúzzák az alsógatyát hogy ránézzen a doki,vagy asszisztense minden vizsgálat nélkül,és beírja fejett vagy sem,ahogy lányok is íráták már több helyen a melltartót azért kellett levenni,hogy ránézett csak a doki és beírta fejlett.Azét ez nem normális eljárás.

Nem veled van a bajom,de hiába sorolod fel a sok nemibajt,amik előfordulhatnak,de ezt akkor sem szabad,akkor felnőtteknél,ha munkahelyi orvos éves vizsgálatra megy ott is erre hivatkozva levetkőztethetnek bárkit pucérra.Ez így nincs jól.

A vonalért bocs az véletlen volt,nem tudom mit nyomtam le.

Most sorolhatjuk milyen nemibetegségek lehetnek,de ez nem csak gyerekeknél,akkor sem lehet senki ilyen kényes terület vizsgálatára kötelezni.

Pár nagylány olyanokat is leírt,hogy félmeztelenül kellett bemenniük és úgy volt az általam sokszor említett vérnyomás,magasság,látás,hallás stb vizsgálat és utána teljes körű vizsgálatra hivatkozva azt akart az orvos feküdjön fel az ágyra és vegye le ég a bugyiját is és terpeszen be,azért semmilyen normális helyen,iskolában nem kell meztelenül beterpeszteni nem de? A többség megtagadta,de már a szitút is elképzelni durva,ez elképesztő.És több lány is jelen volt.Csupa ilyen történeteket írnak le,vagy hogy még olyat is hogy több orvos is részt vett és ki-be járkáltak az ajtón így minden ajtó nyitáskor be lehetet látni.

Valami nagyon nincs jól itt.De te,aki orvosnak készülsz,ill. ti tudnátok változtatni hogy ne legyenek ilyenek.Hogy senkit akarata ellenére ne tudjanak kényelmetlen helyzetbe hozni,hogy visszatérjen a bizalom.Szóval ezen te,ti új,még friss orvosnak készülők,vagy már kezdő orvosok tudnátok változtatni.
SAM2 2011.03.14 17:22:32
@Leroi:

Már leírtam nem azon akadtam fennt,hogy le akarták vetetni a melltartót,azt többnyire mindenhol így csinálják,azzal nincs semmi gond,de normális helyen nem más osztálytárs jelenlétében.A melltartó levetetését hagyjuk már,azzal normális körülmények között nincs semmi baj.

A többség,velem együtt a tömeges,egymás előtti vizsgálatokról beszélt.Úgy látom elbeszélünk egymás mellett.Az az igazság nem tudtam elolvasni az összes hozzászólásodat a témához.Én meg nem csak ehhez a történethez reagáltam,hanem az összes hallotthoz.

A katonaságot hanyagoljuk,ezek gyerekek,nem pedig katonák.Ez a téma nem tartozik ide most.

Én azokat írtam el,amikről panaszkodnak a gyerekek,nekem is van több ismerősőm,aki panaszkodott,hogy mit és hogyan akartak csinálni náluk is.

Nem az orvosokat bántom,nagy többségével az ég világos semmi bajom,de akik nem korrektek,sértően viselkednek,(mert ezt én is tapasztaltam már),azok rontják a többi hivatás tudattal és a betegek minden féle szempojból érdekét néző orvosok az hírét.Ha gyerekekkel foglalkozó orvosokat kérdezel meg ebben a témában ők is mind az ilyen eljárásokról negatívan nyilatkoznak és nem helyeslik.A többséggel nincs semmi baj,ezt most mégegszer leszögezném,nem az össze orvos ellen megy itt a vita,hanem akik nem tartanak be bizonyos szabályokat,akik már csak a gyorsaságra törekednek elfelejtve,hogy embereket,gyerekeket vizsgálnak,nem húsdarabokat.

Persze hogy vizsgálja meg,de nem mindegy hogyan,más ne legyen bennt,és annyira kelljen levetkőzni amennyire megkívánja a vizsgálat.

A kis unokahúgomnál ezt úgy képzelte el a doki mindenki egy száll bugyiba legyen és hallás,látást vizsgálatnál is mindet így csináljanak,mert nekik így gyorsabb.

Persze hogy vizsgáljon az orvos,de én személy szerint tudni szeretném hogy normálisan történik minden.

És tényleg nem szabad bele törödni,ha nem korrekt egy orvos,de a többi orvost viszont meg kell védenünk,mert sajnos úgy jön le,ha egyet megkérdőjelezünk,hogy a többit is támadjuk,holott ez nincs így.