Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kén-e egy nick?

0 bejegyzést írt és 362 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyolcvanas évek szelleme kísért a kerékpárok felszereltségét előíró rendeletben, ami alapján simán büntet a rendőr is. Legutóbb egy hegyikerékpáros versenyzőt bírságoltak meg, pedig neki aztán tudnia kéne. De mit is? ..
kén-e egy nick? 2011.06.07 00:35:14
@cso zsi:
Bocs, kitörlődött pár szó, ez lett volna:

Mindkettő van, a kombinált kormány-fék (és részben gázkar) neve gyeplő a lovaskocsin, kantár a hátaslovon. :-)
kén-e egy nick? 2011.06.07 12:54:36
@Kolb Ace:
Amikor jellemzően Trabantok meg Lada 1200-asok (meg egyéb keleti járgányok) voltak a városban, 60 km/h volt a megengedett. Ezt egyébként mindegyik lazán hozta, a Trabi is kb. 100-ig gond nélkül tudott teljesíteni, a rallye-versenyeken meg ment, mint a meszes, sokat jártam, sokat láttam.
Az 50 km/h-t a Nyugat-Európával való egységesítés miatt vezették be a 80-as évek végén. A nyugati kocsik kilométeróráján már akkor is az 50-nél volt rég a piros csík, jelezve a városban megengedett maximumot.
Az 50 km/h négysebességes autóhoz szerintem is lassú.

@o$zama:
Ezt a marhaságot (mármint hogy a rallye-autók repülőgépbenzinnel mennek - ami persze hogy nem kerozin, az ugyanis petróleum) honnan szedted?
A repbenzin literje jelenleg közel 900 Ft.

Nem, sima kereskedelmi benzinnel mennek.
(Rallye-versenyző volt az egyik szakoktatóm.)
kén-e egy nick? 2011.06.07 13:10:31
@a-kis-herceg:
5-6 sebességeseken 4.-ben pont jó.
A 4 sebességeseknél viszont a 3.-ban túl sok, 4.-ben túl kevés.
Járj 65-tel, remélem, megbüntetnek annyiszor, hogy leszokj róla.

@kisceruza:
Ezt most írd le magyarul is, akkor majd megértem, mit akartál mondani.
Kocsmablog Zöld Pardon 2011.05.31 17:55:00
A cikkben szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, jelen témában újabb véleményünket ITT olvashatjátok!Helyszín: 1117 Bp., Goldmann György tér Látogatás: 2011. május 6. 19:45-22:15 Bezárt, megszűnt!  > Ahogy Deutsch Tamás megfogalmazta Twitteren a…..
kén-e egy nick? 2011.06.01 01:58:02
@Susy Peti:
Hőskor?
Egy kb. 12-13 éves helynél (ha jól emlékszem, 1998-ban nyitott meg először) 3 évvel ezelőtt? (Addig volt 100 Ft a belépő, kb. 2007-től, addig meg ingyen.)
Ez volt a tréfa, vagy mi?

@Anti Anyag:
Csajozni kb. annyira lehetett, mint bármelyik másik szórakozóhelyen.
Aki béna, annak sehogy, aki meg tudja, hogy kell, annak nagyon.

@brekkk:
Nem tudom, honnan a történet, de marhaság.
Valójában az Almássy téri Nincs pardon tulajdonosai gondolták, hogy jó lenne itt egy nyári hely, mert nyáron a zárt kocsmákba nem jár senki, és lőn.
A név meg adta magát, a zöldben volt, nem volt ott más, csak egy pult meg egy színpad (30 centi magas dobogó), se kerítés, semmi, körben bármelyik irányból be lehetett menni.
Akkor kezdett el nem tetszeni, amikor elkerítették (először csak drótkerítéssel), majd megjelentek a szekusok (a totál agyatlan fajtából), na, onnantól már el volt baszva az egész.
Mára meg már az előnevét is kinőtte, már rég nem zöld ott semmi, nincs se fű, se fa.

Persze aki nem tudja, milyen volt, annak lehet, hogy tetszik így is, mert nem tudja mihez hasonlítani.
Szép mellek, két film, s valójában semmit sem lehet róla tudni, csak azt, hogy igazán vonzó és modellkedik. A részlet viszont magáért beszél. ..
Úgy tűnik, Sauternes a magyar borlélek egy súlyos traumája, és a vele kapcsolatos elfojtások az ismétlési kényszer hatására – bár mindig kicsit más formában – újra és újra a felszínre törnek. Néhány éve még egy veszélyes új stílus képviselőjét látták benne…..
kén-e egy nick? 2011.05.05 23:28:49
@bogancs:
A Szépasszony-völgyben jó bort nemigen találsz.
kén-e egy nick? 2011.05.07 14:57:03
@bogancs:
Hááát... nem.
Én a környékből származom, régen tényleg lehetett jó bort _is_ kapni, ma már csak kvázi ihatatlan pancsokat mérnek.

És hidd el, nem sznobság.
hogyvolt VV4 - 4X140 2011.05.06 18:55:00
Ez az utolsó előtti előtti előtti poszt, furi, de még nem kezdek nosztalgiázni. Majd holnap. Igen, el fogok érzékenyülni. Azt is holnap. De most nézzük, mit akart Ági szájába adni Jerzsi. Jaj, de aranyosak vagytok, csiripelnek a Villaleányzók, a fiúk tálcákkal sorakoznak az ágy…..
kén-e egy nick? 2011.05.07 00:40:45
@MegLepke:
@csikarcsi:

Valamit úgyis írni fog, mert az a fixa ideája, hogy tud.

Ja, Ágica egyébként teljesen dugható nő.

Csak mit csináljon vele az ember dugás előtt meg dugás után?
Mert az, hogy hülyeségeket beszél, nem gond, a gyerekek is azt szoktak.

De mi van, ha én is beszélgetni szeretnék?

(Ja igen, a régi vicc:
Mi a nő?
A pinának az a része, amivel dugás után beszélgetni kell.)
390 perc alatt nyertünk egy kupát, és négyből csak egyszer kaptunk ki a Barcelonától. Legek. A legjobb játékos: Iker Casillas Mégcsak apróbb hibájára sem emlékszünk, nagy bravúrjai viszont igen. A legnagyobb csalódás: Kaká Három meccsig jegelte őt Mourinho,…..
kén-e egy nick? 2011.05.05 01:08:38
@flea:
Kaká sérült volt 3/3 évig, és még mindig nem 100%-os.
Röviden ennyi.

A dicsért Özil meg csak elbaszta az összes labdát, nem adta le soha, és mindig elvették tőle, amikor néha mégis passzolt, akkor meg nem emberhez.

Arbeloa és Albiol viszont szerintem nem Real-szintű játékos.
(Ahogy Adebayor, Diarra, Marcelo és Pepe sem, Adebayor helyett Szalai Ádámmal - akinek a neve szintén felmerült a télen - szerintem jobban jártak volna. És nagyon hiányzik egy Raúl-szintű agy a csapatból.)

@Úviusz:
Nem mutatott semmit, csak levette Messit a pályáról.

@jojo7474:
Azért ezzel a Barcelona- és Messi-méltatással kicsit óvatosabban. Jusson eszünkbe egyrészt az egykori Honvéd Puskásékkal, a Real szintén Puskásékkal (és az akkori Barcelonában volt Kocsis és Czibor!), meg Puskás mellett Pelé, Garrincha, Maradona, Rivaldo, Ronaldo (nem C, hanem a brazil), Best, Bobby Charlton stb., stb. Vagy akár a pár évvel ezelőtti Ronaldinho, akivel először lett a Barca megint nagy. Amikor még élvezte a focit, és pl. Angliában felálltak 0-3-ról a Chelsea ellen.
Esetleg a holland csodák, Cruyff, Gullit, van Basten... (utóbbi 2 Rijkaarddal kiegészülve kb. verhetetlenné tett bármilyen csapatot, nem véletlenül nyertek együtt az Ajaxszal, majd együtt a Milannal BEK-et, csodajátékkal).

(Vagy igaz, hogy csak a maga területén, de mondjuk Roberto Carlos és Seedorf, akiket ugyan egyszer sem választottak meg az év játékosának, de volt, amikor lehetett volna, vagy a mostanában csodagólokkal levezetgető Juninho.)
Szóval jó-jó, de azért nem kicsi a tábor, ami legalábbis vele egyenrangú.
(És oké, hogy megdöntötte Puskás 60-as években felállított egy szezonbeli gólrekodját, de Puskás hány meccsen érte el, és Messi hányon? Azért az sem mindegy.)

@Pistie:
Esetleg járjon utána a magyar Aranycsapatnak és egy bizonyos Sebes Gusztávnak. Ezt ugyanis ő találta ki.

@szferi:
Mivel kora tizenéves korától a Barcánál van, nyugodtan mondhatjuk rá, hogy saját nevelés.
Ilyen focistát ott csináltak belőle.
kén-e egy nick? 2011.05.05 20:49:33
@flea:
Na ja, akkor a kapus befelé ütötte, ha mellé ment volna.

Hagyjuk már ezt, hogy akkoriban könnyebb volt.
És Puskás, ha akkor lett volna ilyen tévéközvetítés, messze verte volna a mai Messit. Így, hogy nem volt is ismerte a világ, még azok a részei is, ahol a foci nem igazán van a legnézettebb sportok között. És nem véletlen, hogy ah felmerül Magyarország neve, elsőként az ő nevét említik (az idősebbek).
Szerinted Messire ki fog így reagálni 50 (vagy inkább már 60) év múlva, ha Argentína neve felmerül?
A legújabb itthoni szabályozás minden eddiginél szigorúbban ítéli meg az autópályák környezetében elhelyezhető hirdetéseket, és balesetmegelőzési szempontból egy csomó hirdetőtábla lebontását rendeli el. Kíváncsi lennék a rendeletalkotók arcára, amikor ezt a valóban…..
kén-e egy nick? 2011.05.05 15:04:24
@grenadirmars:
Tízszeres nagyságrend nincs.
A tízszeres különbség egy nagyságrend (mivel tízes számrendszert használunk).
Nemcsak borból lehet ám kézművessel találkozni, bizony van olyan is, hogy a sör kézműves. Sőt továbbmegyek: jövő hétvégén rendezik meg Budapesten az Első Hazai Kézműves Sörfesztivált, ismertebb nevén FőzdeFesztet. Szerény személyem sörkultúrailag eddig a régen…..
Ahogy kezdtünk, abból akár izgalmas meccs is kijöhetett volna, pontozással nyertük az első negyedórát, a 20. percben pedig Valdeznek egy béna kirúgása utána úgy járattuk a labdát hosszú ideig, ahogy a brazilok a legszebb időszakukban - mégsem írhatunk Barcelonát -, és a végén…..
kén-e egy nick? 2011.05.04 18:10:33
@potyus:
Te, CR mikor láttad utoljára reklamálni?

Másrészt hogy hangzik a "Miért csalsz?" spanyolul, ha te ennyire leolvasod a szájáról?

@Girardelli:
Portugálul az bizony zsozé.
Szóval, hogy téged idézzelek:
"nemcsak hülye vagy hozzá, de dicsekedni is akarsz vele"

Egyébként meg ez a portugál tahóparaszt nyert egy spanyol kupát, amit a Madrid 18 éve nem, legrosszabb esetben is második lesz a bajnokságban, mint tavaly, és 4 közé jutott a BL-ben, amit utoljára kb. 5 éve.
Elég szar edeménylista, nem?

Egyébként a bíró nagyon a Barcána fújt ezen a meccsen, Mascheranót is még az első féidőben ki kellett volna küldeni 2 sárgával, Marcelo szerelése meg nem volt sárga, mivel elérte a labdát.
A meg nem adott szabadrúgásokról és a teljesen szabályos, de meg nem adott gólról nem is beszélve.
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Egymilliós bírságot kaptak, amiért Vásárhelyi Mária előadását egy dominaként fellépő személy szexuális szolgáltatásához hasonlították. Van, akinek addig fontos csak a szólásszabadság, amíg nem róla szólnak szabadon. A Fővárosi Bíróság a minap Vásárhelyi…..
  Van ugye a Szeretem Budapestet Mozgalomnak ez a Szexi Budapest elképzeléscsomagja, amelyiknek egyik sarkalatos pontja a budai borkultúra feltámasztása, vagy legalábbis megidézése. Ennek egyik eleme, a Vár keleti lejtőjére telepített kis szőlőültetvény már meg is valósult.…..
kén-e egy nick? 2011.04.26 16:56:52
@Csokis:
Igen, csak ezek nem a Három nyulak, hanem inkább az Ali baba meg a 40 rabló.
kén-e egy nick? 2011.04.26 18:30:35
@denever333333:
Mint mondatam, olyan, hogy egész nyáron több koncert (ami persze mindig 2-3 napos buli volt) 2 évig volt, még Katona Tamás (polgármester, 1990-1994) idejében, de ő volt az, aki vissza is vonta az egészet 1994-ben. Utána már nem volt. Beszélgettem vele erről, ő mondta, hogy túl nagy volt az okozott kár a nyereséghez képest.

Azt követően csak május 1. és aug. 20., persze általában ezek sem egynaposak voltak, attól függően, milyen napra esett az ünnep, bár most hétvégén egynapos lesz (Edda a fő fellépő, brrr.... hányinger).

A Budapest Búcsú meg egész Budapesten volt, sok helyszínen, ezek közül 1 volt a Tabán, volt ott felállítva egy darab berlini fal is (Berlin ajándéka Budapestnek), amit aztán valami barmok rozsdavörösre festettek, majd a szálloda miatt pár éve eltávolítottak.

A színpad nincs elfordítva, el van bontva. A mostani bulik pár száz méterrel odébb vannak, a Kereszt út (a hegyről lefelé vezető műút) másik oldalán.

Az építkezést 2004-ben kezdték meg, akkor már 10 éve csak 2 buli volt évente.

Hidd el, eléggé képben vagyok a tabáni bulikat illetően. Legutóbb pedig ma reggel jártam a Tabánban. Előtte meg szombaton délután.
És biztos többször és több bulin voltam ott, mint te, egészen a 80-as évektől kezdve, és nem is mindig csak egyszerű nézőként.

Egyébként tabáni május 1-jei bulik a 70-es évek eleje óta vannak. Az LGT Gyere ki a hegyoldalba c. száma a tabáni buliba hívja a népet. De mint írtam, akkoriban csak ez az évi 1 buli volt ott.

A tabáni bulik a 90-es évek közepe óta a kerület támogatásával szervezett magánbulik voltak, leginkább a Rózsa Records, Rózsa Pisti cége szervezte őket (és nem járt belőlük rosszul, a belépő persze ingyenes, de a szponzorpénzekből ő is rakott zsebre jócskán). Ádámnak nem sok köze van hozzá azon kívül, hogy néha fellép.
kén-e egy nick? 2011.04.26 18:31:58
@Julio cesar:
Csinálni kell a fészbúkon 1 millióan a Tabán beépítése ellen! csoportot. :-)
Régóta beszélünk róla titokban, de ma csendben felkapcsoltuk a szakítós.hu-t, hogy a hosszú hétvégén mindenki nyomogathassa egy kicsit a szuper vasárnapi buli előtt, amit a Mika Tivadar mulatóban tartunk, és amit röviden locsolós parasztbulinak nevezünk. Lesz Kolin Márk, Szabó…..
Régebben kipróbáltam a netes ismerkedést. Rövidecske, még nem is jártunk, nem igazi szakítás, inkább lekoptatás. Régebben kipróbáltam a netes ismerkedést. A srác fényképen jól nézett ki, a levelekben megtaláltuk a közös hangot, így boldogan egyeztem bele a találkába.…..
kén-e egy nick? 2011.04.22 21:16:48
@mütyür:
Biztos szakítani akar, és gyűjti az ötleteket. :-)
kén-e egy nick? 2011.04.22 22:32:09
kén-e egy nick? 2011.04.22 22:42:36
@mütyür:
Te miket nézel?
Értem én, nehéz lehet a labdarúgást nem követő műsorvezetőnek, amikor valami spanyol focihírt kell kommentálnia, hiszen a Fókuszba csak akkor kerülnek be az ilyenek, ha kétfejű birkát fogad örökbe az egyik futballista, esetleg valami modellnőt dug halálra a Sóhajok hídján,…..
kén-e egy nick? 2011.04.22 13:46:09
@johevi:
Nem, a lényeg az, hogy az kritizál, aki/ami maga is ugyanilyen faszságokat követ el (itt nem sixx személyére, hanem a médiára gondolok, mielőtt még megsértődne).
Tehát ez a bagoly mondja verébnek, hogy más szemében a szálkát tipikus esete.

Apropó, sixx, szólj már a fent említett Joó Gabinak, hogy a wife többes száma NEM wifes. Merthogy a mai shakirás cikkében azt írta.
A Kispál és a Borz történetének a 2010-es Szigeten lett vége. Lovasi Andrásról sejteni lehetett, hogy a Kiscsillagba menti át kreatív energiáit, viszont ma a zenekar könnyedén felismerhető gitárjátékát szállító Kispál András is újrakezdi a koncertezést. A Velőrózsák…..
Mindig örömteli látni, ha egy tévében sűrűn előforduló arc rácsodálkozik valamire, mint a szörpgyáros Zsanett annak idején a Big Brother kameráira, jé, engem egész nap kukkolnak? Most éppen Damu Roland barátnőjének története hozta elő a naiv kisfiút Hajdú Péterből, aki az…..
kén-e egy nick? 2011.04.20 19:09:11
@Bérgyilkos Bohóc:
A tirpák alatt meg nem a szláv népcsoportot, hanem a parasztot?
kén-e egy nick? 2011.04.20 19:13:45
@sixx:
Megnyugodtam. :-)

@hópapa:
Ez itt konkrétan interjú, nem riport.

Úgyhogy majd akkor adj tanácsot, ha legalább a műfajok közti különbséget megtanultad. :-)
Figyelem! Ebben a posztban nincs kemény pornó. Akit az vonzott ide, tovább böngészhet az interneten. A 18-as jelzést a szókimondó, pajzán szöveg és egy-két balkáni macsós, erotikus jelenet apropóján raktam ki.   A jugoszláv filmgyártás egyik legprovokatívabb jelenete…..
Ossian - Az lesz a győztes (Hammer Records) Attól tartok, ezúttal elkerülhetetlen lesz, hogy lefussunk bizonyos kötelező köröket. Ez azonban jelen esetben szerzőnek és véleménynyilvánító olvasónak egyaránt érdeke. A magyar heavy metal lakossági műfaj, a Kérdezz, felelek pedig…..
kén-e egy nick? 2011.04.20 04:38:24
kén-e egy nick? 2011.04.20 14:51:30
@denvonbelga:
Hát a metál dalszövegek mélysége sosem érintett meg annyira, hogy megtanuljam őket. :-)

A Beatricét metálnak nevezni azért elég merész. :-)
A Lordot dettó.

Az idézett mottó viszont Schuster Lóritól származik, amikor még értelmes volt, nem politikus.

@Darky_:
Ja, szóval ha kizárjuk azokat a műfajon belüli csapatokat, amelyek rajtuk kívül is megtöltik a PeCsát, akkor csak az Ossian tölti meg.
Így érthető.
hogyvolt VV4 - 4x122 és 4x123 2011.04.19 15:00:00
Reszkető kezekkel nyúlok a billentyűzethez, fél füllel hallottam valamit arról, hogy jártak anno azok, akik rossz híreket hoztak, mégis le kell írnom, Olivér visszaköltözött a Villába. Fejet hajtok Isten (és a király) akarata előtt és emelt fővel viselem a nép haragját. Na most…..
Nem a bulvár szót a pinához hasonlóan csak rémülten suttogó esztéta, és még csak nem is a Nemzeti Együttműködés Rendszere beszél belőlem, de azért az mégiscsak furcsa, hogy a Tv2 szerint az új alkotmány csak egy mínuszos kishír a húsvéti nyúlsimogatás és az ENSZ-főtitkár…..
Három lovasemberrel nyit a Trónok harca, középen egy önelégült fejű, macskabajuszos kisfickó, ő a főnök láthatóan. A másik kettőhöz hasonlóan talpig fekete hacukában indul neki a téli erdőnek, valami bazinagy jégfalból jönnek ki, amikor a kamera kizoomol, láthatjuk, hogy van…..
kén-e egy nick? 2011.04.19 18:52:16
@(त्वष्टृ):

Barbarosz = szakállas görögül.
Hannibál se római nem volt, se görög. Pun (föníciai) volt.
kén-e egy nick? 2011.04.20 03:05:42
@qwertzu:
Légy erős: nincs.
Max. pár idióta belső szlengjében létezik. Az meg nem a magyar nyelv.

@sixx:
Hát még nélküled! :-)
Egyébként ír akcentusa van, hallgasd meg egyszer eredetiben.
A többit viszont kösz. Az égést, ha égés, vállalom.
Vedd észre: érted haragszom (vagy ahogy az ÁVH-s tiszt mondta: érted jöttünk, elvtárs, nem ellened! :-).

@(त्वष्टृ):
De, be kellett volna, nagy hadvezér volt, csak nem római. Írni már remekül tudsz, az olvasással és főleg a szövegértéssel láthatóan vannak még gondjaid.

A makedón meg egy görög törzs volt (görög nép, mint olyan, nem létezett, csak törzsek voltak, illetve városállamok, amelyek olykor egy törzsön belüol is harcoltak egymással, de biztos ezt is tudod).

@thinkEdem:
Már miért is ne lenne?
Ezt a hülyeséget honnan szedted?
Igen, tényleg öngól, csak te rúgtad. Azért magyar nyelvből nem te fogsz megfogni, öcsike, vagy legalábbis nem az elkövetkező 10 évben, ahhoz ugyanis nagyon sokat kéne még tanulnod. :-)

@antiszociális exlúzer:
Kérdezz meg 1000 véletlenszerűen kiválasztott átlagembert, mit jelent a hentelés szó (tudod, reprezentatív minta, csecsemőről nagyapáig, nem 1000 szerepjátékos netes akárkit).
Ha 1000-ből 500-nál több tudja, akkor van létjogosultsága.
Ha nem, akkor nincs. Akkor sem, ha valami idióta ezt jópofának találta, mások meg, mert milyen vagány gyerekek, átvették.
kén-e egy nick? 2011.04.20 04:13:40
@sixx:
Mégse, én basztam el, rossz filmeket láttam vele eredeti hanggal, ott íreket játszott. :-(

Viszont akkor még jobb színész, mint amilyennek eddig gondoltam.
hogyvolt VV4 - 4X119 2011.04.15 15:31:00
Tegnap este óta sugárban ömlik a nyálam, úgy ennék pörköltet. Na nem Alekosz miatt, még mielőtt. Még csak főzni sem tudok elvágólag. Nem is akarok. Mást sem akarok úgy csinálni, khm, és felőlem a cipők is állhatnak össze-vissza. A hétvégi menü meg is van. Kakaspörkölt. Jó…..
kén-e egy nick? 2011.04.15 18:51:32
@Hódos Hajnalka:
Még nem vallottam be? :-)
Jóvátehetetlen mulasztás... :-)
kén-e egy nick? 2011.04.15 19:10:29
@Hódos Hajnalka:
Na jó, akkor ezt nem halogathatom tovább. Bevallom. :-)

De mit szól majd a férjed?