Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gasztroszexisták

119 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha korábban Villánnyal kapcsolatban arról volt, szó, hogy a borvidék elmúlt húsz éve igazi sikertörténet, akkor Csongrádnál bajba kerülünk. Ez a borvidékünk ugyanis gyakorlatilag láthatatlan a mai napig, csak az igazán elszántak és a helyiek ismerik. Kezeket fel, ki tud akár…..
Az őseim cowboyok voltak. Persze nem a bagórágó, pisztolytáskás fajtából. Böcsületes marhapásztorok voltak, kéremszépen, akik fegyver helyett az ostort forgatták. Nagyszüleim karikás ostora – apám egyetlen öröksége – ma is ott lóg az előszobánk falán, megfakult…..
Gasztroszex Tavaszi rózsafa 2012.04.03 10:00:00
Négy borvidék négy rozéját ajánlja GodardRamsay húsvétra, nyárelőre, örülni a tavasznak. Fogyasszátok szeretettel!Planina rozéKezdjük az elején. Örömömre a Márton-napi skanzen járásnak köszönhető első 2011-es rozé élményem pont e remekbeszabott bor volt. Mit lehet…..
Gasztroszex A Varázsfazék 2012.03.28 08:00:00
Nemrégiben kaptam egy nosztalgiarohamot és feltúrtam a régi játékos ládikámat. Rongyosra játszott Uno, Gazdálkodj okosan! meg kinder játékok között, egy fekete doboz több rétegben összecelluxozott (tixolozott) tetején csillant meg a fény. A megviselt dobozon a toldásfoldás…..
Gasztroszex Vega vasárnap 2012.03.25 20:59:00
Küzdünk a tavaszi fáradtsággal...
Édesapám a szokások rabja. Életét a karórája irányítja, még a párnája alatt is elemlámpát tart, hogy az éjszaka közepén álmából felébredve egyből ellenőrizni tudja az időt anélkül, hogy felébresztené édesanyámat. Immár nyugdíjasként is minden áldott nap pontban hat…..
Gasztroszex Ek-mek 2012.03.14 09:38:00
Annyit mak-mekelnek a törökök, Mekk Mester elbújhatna mellettük. Jöjjön tehát a török kenyér, az ekmek. Az itteni változat általában 300 grammos kiszerelésben kapható, ropogós héjú, csónak alakú, a két végén gusztusos kis csúcsokban végződő alakulat. Csak frissen érdemes…..
Peruban mindenképpen, bár az abonyi vadaspark tulajdonosa szerint itthon is ez lenne a megoldás a tengerimalac szaporulat kordában tartására. Hagyom is a témát: a perui konyhában, azon belül is a street foodban pont akkora a szerepe, mint a máknak a magyar gasztronómiában. (Megígértem…..
Gasztroszex Hagymás megaröszti 2012.03.09 08:30:00
Viszonylag higgadtan fogadom, ha épp nincs otthon parmezán, de botrányos volna egy burgonya és/vagy hagyma nélküli spájzra eszmélni. Két zöldség, amik nélkül szinte elképzelhetetlen egy magyar háztartás. Már amelyikben főznek is. Alap esetben mindkettőt olcsón be lehet szerezni,…..
Ha ezzel a játékkal próbálnád beoltani a kölköt a főzés örömével, kizárt, hogy aktiválódnak a gasztrofil génjei. Viszont ha nem vagyunk modoros, túlkomoly emberek, akik megrögzötten keresik mindennek az értelmét, akkor a karton kaják és a műanyag nyúlbogyók bökdösésével…..
A nosztalgia egy rohadék, mindig akkor jön, amikor a legkevésbé számítunk rá, aztán hirtelen távozik, magára hagyva az embert ködös gondolataival. (Elkapnám egyszer a grabancát, ha lenne neki, de miféle szó ez is, talán gyermekkoromban hallottam utoljára hasonlót konyakos…..
És akkor mi mással búcsúztathatnánk a telet, és köszönthetnénk a tavaszt, mint egy jó kis GodardRamsay szöveggel a disznóvágásról. Mikor is a február valódi télbe fordul, elengedhetetlen a disznóvágás mellett megállni, pórusainkba plántálni a hagymásvér illatát és az…..
Gasztroszex Recept: Acarajé 2012.02.29 08:00:00
Hozzávalók(jó sok lesz belőle, különösen, hogy olyan laktató, de nagyon jó party kaja):Acarajé1 kg száraz bab, a híres black-eyed peas fajta2 ek só2 közepes vöröshagyma, összevágva1 l pálmaolaj a sütéshez Töltelék2 bögre füstölt, szárított garnéla (a füstölt elég…..
Nem olyan régen ért véget egy intenzív, négy éves világ körüli trippem, mely során alsó hangon 35 országban és öt kontinensen jártam. Most eljött az idő, hogy megosszam veletek csodálatos felfedezéseimet a gasztronómia legizgalmasabb szegletében: az utcai kaják világában.Mert…..
Gasztroszex Sósat is, édeset 2012.02.22 10:00:00
Külföldi utazások alkalmával persze rápörgünk adott ország konyhájára, de amit különösképpen szeretünk, azok a különböző pékáruk. A lepények, croissantok, leveles és zsíros tészták, burekek, a hajtogatottak és kelesztettek, a fujtósak és párnapuhák, mazsolával,…..
Az Erasmus gyakornoki programnak köszönhetően visszatérhettem pár hónapra a varázslatos Isztambulba. Nos, nem sok minden változott, talán egy-kettővel több felhőkarcoló van. De az élet ugyanolyan vásári forgatag, mint tavaly. Dudálnak az autók, a gyalogosok beugranak közéjük a…..
Gasztroszex Megszépültünk 2012.02.08 08:00:00
Örömmel jelentjük be, hogy akkor hosszas huzavona, háttérmunka és keresgélés után itt az új kinézete a gasztroszexnek. A munka teljes egészében Grabal-é, aki önzetlenségből, felebarátiságból (meg egy karesz borért) hozta össze az új szkint, legnagyobb örömünkre.Legnagyobb…..
Gasztroszex Köszi a halakat! 2012.02.02 18:28:00
Köszönünk minden jókívánságot, tegnap minden kedves olvasónk egészségére ittunk. A koncepció az volt, hogy a begyűjtött külföldi borokat isszuk, egyik rosszabb volt mint a másik, de sebaj, mert mellé belga sült krumplit nyomtunk marhafaggyúval, meg hamburgert, 20 dkg/kopf…..
Gasztroszex 1 2012.01.31 13:51:00
Lassan magunkhoz térünk a hétvégéből. Még úgy adódott, hogy lementünk Horvátországba a durván védett Kopácsi-rétre, ahol a Kormorán Étteremben a környék híres ételét, a csíptetett pontyot ettük. Kép innen.Az étel során úgy készül egy értéktelenebb alapanyagból…..
Na, ma túldolgoztuk magunkat, és beleragadtunk egy doboz Steffl meg egy üveg Hoegaarden között az estébe, mint a fickó, akit tönkretett a borlap reménytelen bámulása.A kép innen...
Mea culpa, egyszerűen nem volt időnk végignézni 50 perc Marcsát héten, ezért az egy nap csúszás a poszttal. S akkor: újabb modoros nyitány, szilveszteri muriban kifáradt, gumicsizmás jóembereket ébresztget Marcsi. Továbbra sem értjük, minek ezek a túljátszott jelenetek,…..
Gasztroszex Új iWine app 2012.01.05 10:17:00
Hiába van a Gutenberg-galaxis feketelyuka már évtizede a nyakunkon, én még mindig havonta veszek újabb könyveket a könyvesboltban/antikváriumban. És ez nagyon nem is fog változni, mert a nyomtatott könyvek eltűnése éppúgy fantazmagória, mintha a borokról lenne szó.Azért ha végre…..
Gasztroszex Csak nyugalom 2011.12.27 17:30:00
Vége az ünnepnek és talán a gyomrot ért folyamatos támadásnak is, egy kis időre. Az ilyen hosszú ünnepek azonban nem csupán a gyomrot és a májat készítik ki, hanem sok esetben az ember idegeit is. De nem kell aggódni, mert az idegesség, még jótékony is lehet. Az alábbi példa is…..
Gasztroszex Boldog karácsonyt! 2011.12.24 17:41:00
Kedves srácok, nagyon boldog karácsonyt kívánunk nektek szívből, sok szeretettel, disznóherével vacsorára!Szóval kezdődjék hát a hosszú hús- és süteményünnep, sok renivel, borral, de legfőképpen: szeretettel. ..
Gasztroszex Marcsira káposztát 2011.12.24 08:00:00
Mi ez a zene mi szól? Egy ígéretes rész kezdődik végre. Marcsi az utcán ténfereg, majd betér egy bérházba, és kinek a próbájába csöppen bele, a Budapest Bár! Szuper, az élményt csak Marcsi vonaglása rontja. De tényleg egy izgalmas rész van kilátásban, mert hogy a…..