Regisztráció Blogot indítok
Adatok
világatlasz

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi ez a drámázás? Az verte ki a biztosítékot, hogy egy fél generációra való fiatalt akart megbélyegezni a kormány. A lébecoló diák bélyegét sütötték mindenkire, aki nem fejezte be időben a tanulmányait, tekintet nélkül a körülményekre. Mindegy, hogy egy gyermek születése,…..
világatlasz 2012.12.20 13:33:39
@Bullshit generátor: Kisfiamat nem dobták ki, hanem jó eredménnyel, időn belül végzi az egyetemet egy nem könnyű szakon. Viszont látom, hogy mi történik és hogyan. A rosszindulatod meg tartsd meg másnak és máshol, mert itt értelmes emberek (is) kommentelnek.
KLA azelőtt írta alá az átvételi ívet, hogy megnézte volna, mit kapott az önkormányzattól a borítékban, így most 5800 forinttal kevesebb Erzsébet-utalványt kapott. Gyanítom nem vagyok egyedül a következő problémával és szeretném felhívni a figyelmet néhány érdekességre…..
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
Bár Schmitt Pál plágiumügyében blogunk eléggé megégette magát a múltkor azzal, hogy az általános netes közvéleménnyel szemben foglaltunk állást, most mégis úgy érzem, hogy Gyurcsány vélt plágiumügyében is állást kell foglalnunk, valószínűleg ezúttal sem túl sok…..
  Nem olyan rég megjelent egy tízes lista a Mashable-en azokról az objektumokról, amelyeket nem láthatunk a Google Maps-en. A felsorolás korántsem teljes, akár Budapesten is találhatunk ilyen helyeket. A Magyar Honvédség Logisztikai Ellátó Központja nagyon komolynak…..
A viharos XX. század szörnyű kataklizmái ráébresztették az európai embert az addig történtek tarthatatlanságára, arra, hogy paradigma-váltásra van szükség. A kapitalizmus kegyetlenül kizsákmányoló kezdeti formáját Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban lassan…..
Autóval érkezni Hollandiába Németország felől olyan, mint lassított felvételen végignézni egy filmet. Míg Németországban nincs sebességkorlátozás az autópályán addig Hollandiába érve lelassul az élet. 120 a maximálisan megengedett sebesség és ezt a jóval szűkebb pályán…..
világatlasz 2012.01.30 10:50:41
@vladimir964: Tökéletesen igaz! De bűnözők országában a politikusok a fő bűnözők, a többség meg birka. Aki nem birka, az elmegy.
"Több mint 500 éve része a svéd történelemnek a scandoromani népcsoport. Egészen a modern időkig etnikai tisztogatások, kényszersterilizáció, a gyermekek kényszerelhelyezése és erőszak jellemezte a svéd romák létét."  – Bo Hazell cikke a Dagens…..
világatlasz 2012.01.11 18:44:46
Jó hír a rettegőknek, hogy az ATV hírigazgatója kérdésünkre azt válaszolta, hogy a T-Home csatornakiosztásának megváltoztatása után nem esett vissza a nézettségük. Mint Németh Szilárd elmondta, a Híradó egész héten 9-10 százalékos kábeles közönségarányt ért el, és ez…..
Orbán és BarrosoForrás: hirhatter.huKOMMENTÁRHa az EU a végsőkig elmegy Magyarországgal szemben, tevékenyen részt vállal az ország gazdasági összeomlásában, és ezzel végső soron az európai politikai kultúra alapjait kérdőjelezi meg és tovább rombolja az egyébként sem…..
világatlasz 2012.01.06 09:30:03
@jános515: Teljesen egyetértek! Mo a bolha az EU tökén és senki nem sír,ha szétnyomják. Együttműködéssel, az EU törekvéseinek látványos támogatásával sokkal többre mennénk. Egy csőd nemcsak az éhenhalással lenne egyenlő, hanem Mo megszűnésével is, szomszédaink "humanitárius segély" címen fegyver nélkül simán felosztanák az országot egymás között az EU lelkes támogatásával. Mindenkinek elege van már az ugráló bolhából!
Nem tölti ki mandátumát a kormány Bárándy Péter egykori igazságügy-miniszter szerint, aki az új alkotmány kiiktatását is elkerülhetetlennek tartja. A Medgyessy-kormányban megfordult sztárügyvédet nem lehet a regnáló hatalom kritikátlan rajongásával vádolni, de kap tőle az…..
világatlasz 2012.01.02 11:48:56
@csatoimi: Hülye!
Magyarország rettenes helyzetbe került, és ahogy Barroso úr volt szíves közölni: Orbán a hibás. Nem is csak a dupla bóvli az oka, hogy Orbánnak mennie kell: az országnak az az érdeke, hogy már a Jézuska új miniszterelnököt hozzon. Ezt akkor is leírom, ha tudjuk, a zembernek…..
világatlasz 2011.12.22 20:32:10
@atti.atti: Hülye!
világatlasz 2011.12.22 20:35:26
@berczy04: Tökéletesen igaz! Csak túl jól sikerült a húsz éves elhülyítés!
 Szövegértési problémákkal küszködő Tóta W. hisztizik, hogy nem zabálhat a plázákban jövőre. Van egy jó hírem a számára: DE. Annyit vásárolhat jövőre is kedvenc Tescojában, amennyit csak akar. Az LMP javaslata ugyanis közel sem arról szól, amit ő vizionál. A…..
világatlasz 2011.06.11 10:58:23
A blog írója még tanuljon, ne a demagóg szöveget szajkózza. Elfelejti, hogy rengetegen és egyre többen vannak, akik örülnek, ha egy-két paradicsomot megvehetnek a gyereknek ott, ahol a legolcsóbb. És piszkosul nem érdekli őket, hogy hol termelték. A vidéki piacokon alig lehet látni Mari nénit, van viszont pár kereskedő, akik oda szállítják ugyanazt a zöldséget, amit a nagyáruházak forgalmaznak, csak 30-50%-al drágábban adják. És ahol nincs pláza, ott kénytelen megvenni a vásárló. Ismerek egy dinnyeföldet, útba esik, ott, a föld végében a termelő drágábban adja a dinnyét, mint a szomszédos kisváros piacán a kereskedő, aki sokkal drágábban adja, mint a multi. Egyik ősszel a Nyírségben jártam, gondoltam veszek jó magyar almát a termelőtől. Azt is tudtam, mennyiért viszik a nagykereskedők. Nem vettem. Drágább volt, mint a multinál és jóval drágább volt annál, amit egy kisteherautóval elhozott egy termelő helybe, a parkolóba. Fél óra alatt eladta az összeset. Nem kellett marketing, támogatás és egyéb hablaty. Ezt miért nem tudják megtenni a termelők? Miért akarják az összes veszteségüket a helyben vásárlókon bevasalni? Pedig tapasztalhatják, hogy ez soha nem sikerül. Szóval ez a kérdés sokkal összetettebb, mint azt sokan gondolják és nem sok megoldása van, de bürokráciával meg rendeletekkel biztosan nem lehet megoldani. Annak megint csak a vásárló issza a levét.
autózz! Műszaki vizsga fóliával 2011.05.13 08:16:00
A nyárias napok beköszöntével én is elgondolkodtam, hogy fóliáztatom autóm hátsó üvegeit (csak legálisan:)). Viszont elbizonytalanít, hogy a hatósági emberek, a rendőrök és az autószerelők vajon kellően tudják-e, mi legális és mi nem az. Azt tudom, hogy műbizonylat kell…..
no emisszió Tahók a vízen 2011.05.01 20:44:11
El tudja Ön képzelni, hogy valamelyik szép európai nagyvárosban, amelyet átszel egy folyó - mondjuk Párizsban, Passauban, Lyonban vagy valahol a Mosel, esetleg a Rajna mentén - kigyúrt kopasz idióták, technó- vagy lakodalmas zenét bömböltetve száguldoznak a vízen többszáz…..
A hétköznapi nyelvhez képest kissé bonyolult az ombudsman közleménye, de az már első olvasatban is átjön, amit amúgy mi is tudunk: sokszor azért büntetnek, hogy büntessenek, és nem azért, amiért a törvényalkotók a szabályokat kitalálták, vagyis a biztonságos…..
világatlasz 2011.03.07 19:48:07
@Magyar[HUN]: Persze, ilyen is előfordul, csak pont azokat büntetik legkevésbé, akik a legtöbb szabálytalanságot követik el. Mert ők "védettek", vagy már megvették a rendőröket. Sehol nincs ennyi fölösleges és teljesen indokolatlan sebességkorlátozás, mint kis hazánkban. Az útkezelőnek nevezett másik bürokrata tesz egy szivességet a rendőröknek, hogy elég legyen a bevétel. Egy külföldi ismerősöm kérdezte: nálatok van valamilyen közlekedést akadályozó hivatal, mert ennyi sebességkorlátozást még sehol nem látott. Az viszont egyáltalán nem érdekli a rendőreinket, hogy az autósok harmada folyamatosan telefonál a kocsiban és lehet, hogy több balesetet okoznak, mint az indokolatlan 60-as táblánál nyolcvannal "száguldozó". Persze a legjobb a fűtött kocsiban üldögélni, legalább ketten és nem csinálni semmit.
világatlasz 2011.03.07 20:14:41
@misi107: Maximális tiszteletem! Nem arról van szó, hogy minden egyenruhás (sőt rendőr) megvehető, még a közlekedésiek között is van tisztességes, aztán vagy beáll a sorba, vagy elhagyja az állományt, mert megeszik a többiek. Teljesen igaz, hogy nem értenek ahhoz, amit csinálnak, viszont pökhendiek, arrogánsak és mindenáron büntetni akarnak. És tényleg minden tiszteletem a kivételeknek, nekik kellene többségben lenniük. Csak nem hagyja az - egyébként nagyon rosszul felfogott - érdekük. És ebben döntő szerepe van a parancsnoki állománynak, akik nagy részét már a rendőrség környékéről is el kellett volna távolítani.