Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pitemeister

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elsőre minimum furcsának tűnik a láthatatlan szuperjacht ötlete, ám kicsit közelebbről (szó szerint) megvizsgálva nem is olyan butaság. A Mirage nevű hajót ugyanis speciális tükröződő üveggel vonják be, így 50 méternél távolabbról már nem lehet majd észrevenni...
Facebokon kaptam egy felkérést a napokban arra, hogy szedjem össze, mi is az a 10 album ami meghatározta az életemet. Nem komálom kifejezetten az ilyen felkérés-láncokat, de ez nyilván testhezálló volt - no meg egy jó apropó arra, hogy egy poszt szülessen belőle. Mondom is, mely lemezek és miért…..
Van egy szuperképességem. De tényleg! Verseny előtt bármikor secperc alatt őssze tudom fosni magam, ha valami nem tűnik kósernek a verseny napján. Parázós típus vagyok. Nemkicsit. Lehet, hogy említettem már. Egy "para-fenomén" vagyok. Ha egy héttel előtte arra a napra kis esőt, hideget, meleget,…..
pitemeister 2016.05.17 12:47:26
még egyszer: gratulálok!

Nagyon érdekes számomra az edzésmennyiség / felkészültség kontra eredményesség. A mostani versenyedből arra következtetek, hogy az esemény előtt sokkal sokkal többet ad hozzá a formádhoz a kiadós pihenés, mint +1 szombati ötös. Le kell gyűrnie az embernek a verseny előtti napokban az önelégedetlenségét és a bizonytalanságát, hogy mindent megtett e a siker érdekében? A felkészülés nem akkor történik, hanem bőven bőven az eseményt megelőző hónapokban.
Tekintve, hogy van szerencsém látni minden futásodat, előttem van az előző egyéni csúcsot hozó versenyt megelőző felkészülési görbéd, illetve a mostani is. Mindez kiegészülve azokkal az infókkal, hogy mikor, milyen okból, mennyit kellett kihagynod
Anno ugye volt egy komoly túledzés, mindent belesűrítettél az utolsó harmadba. A pulzus és tempó eredmények nagyságrenddel voltak jobbak mint most, a versenyidő mégis most lett jobb. Megtett kilométerben szerintem szintén komoly különbség volt az akkori javára.
Ez jelentheti azt is, hogy az őszi futáson egy ennél is sokkal jobb idő volt benned, ami aztán a fáradtság miatt csak részben tudott kijönni. Nyilván egy egyéni csúcs után az ember nem elemezgeti ki úgy az eredményt, főleg nem valamiféle kudarc okait keresve. Most viszont, mellétéve a keszthelyi versenyt és minden ismert körülményt, megint arra jutok, hogy igen, kell a sok edzés, de az utolsó hetekben már a pihenés hoz a konyhára és nem egy plusz intervallum.

legjobbakat!

szalay
Ahogy azt sejteni lehetett, és meg is jósoltuk: Király Viktor a The Voice legutóbbi párbajadásában alulmaradt csapattársa, Jordan Smith-szel szemben, Adam Levine mester inkább a fiatalabb srácot vitte magával a jövő héten élő adássorozatba. Van ám itt még valami. A The Voice…..
Megdöbbentő, hogy Geszti Péter, aki már bő harminc évet eltöltött a popbizniszben, látszólag nem érti a közönség nem tetszéshez való jogát, sőt ingerülten kéri ki magának, hogy merészeli a közönség nem fejvesztve imádni legújabb produktumát, melyet a kivándorlásról…..
Boros Lajos a konferanszié szerepét kapta Sebestyén Balázs és Vadon János új műsorában, a Vundersőn és Zuperszexiben. Az első adásban még bőven jutott neki feladat, de a következőkben már lecsengett a szerepe, három adás után pedig lecserélték Dombovári István humoristára.…..
A Dal című műsor óta az egész ország ByeAlexre kíváncsi, akinek az eurovíziós szereplése rendesen megosztotta a hazai társadalmat és celebvilágot. Az óriási sajtóérdeklődéstől kissé meghökkenő előadó nemrég szakított arra időt, hogy egy interjú során meséljen arról,…..
pitemeister 2013.03.22 09:32:02
@Bambano: elvileg igazad van, gyakorlatilag már a tévében is inkább az ajnár hangján szólt a többiekről. ami, megint elvileg még akár rendben is van, hogy nem vágsz szájba mindenkit egy társaságba újként belépve. csak ennyi idő után még mindig itt tartva..nekem ez má' így nem..
Most, hogy túl vagyunk rajta, mint egy hasmenéssel nehezített all inclusive tunéziai nyaraláson, itt az ideje az önismeretet építő számvetésnek: mégis miért nézte az ország tévé előtt ülő részének egyharmada minden este Alekoszt és az ő szerelmét a legfelsőbb szinteken?…..
pitemeister 2011.05.30 19:07:53
@ilovecooking: nem célom hasonlítgatni ezeket a repedt buksztárcákat. az a kép viszont mindenképp médiatörténeti volt. egy új mélypont, amihez képest a rácbéla, de a dzsoni gold is kutyaf.sza.
Varánusz A Király faktor 2010.12.19 08:00:00
Amíg a két vetélkedő egy időben zajlott nem néztem X faktort. Illetve de, videón az elsőt, amin a hallatlan spontaneitással előadott hálelújás magánszámmal jó időre le is írta magát előttem a formátum. Aztán Friderikusz hadjárata után elérkezettnek láttam az időt egy…..
pitemeister 2010.12.19 11:51:13
én a nagyKirály Norbi miatt néztem azt a minimálisat, amit eddig láttam. a reklámok, előzetesek és elkapott részletek alapján senki más produkciója nem vett rá arra, hogy belenézzek komolyan egy műsorba. pedig volt szerencsém ( ? ) látni TN első szereplését a Leonard Cohen nótával. Ugyebár ezt tartják Tőle eddig a legnagyobb performansznak.

bennem az alábbi konklúziók fogalmazódnak meg:

1.Mindenkinek - KN kivételével - jó hangja van, de egy énekversenyben ez mondjuk nem akkora kunszt. az emberek egy jó részének egyébként is szép hangja van. a MSZ és XF műsorok résztvevői -nekem legalábbis- azt a szintet mutatják, akikből amúgy is széles a választék. klubokban, helyi szerveződésekben éneklő emberek, akik megél(het)nek a bulikból, ahol feldolgozásokat játszanak, de kiürül a parkett, ha megkockáztatnak egy saját szerzeményt előadni. cd-jük sosem lesz, legalábbis nem jogos, hogy legyen. TN hangja mondjuk egyedi, de szubjektíve nekem nagyon unalmas és amúgy is távol áll tőlem ez az érintsd meg a könnyem világ.

2. tán' kéne definiálni a műsor, a verseny célját. énekverseny? akkor KN húzzon a kimittudba! ha tehetségkutató? akkor húzzon az összes többi oda! nekem ráadásul úgy tűnt, a készítők sem igazán tudják eldönteni, mi is van leírva a szabályzatban. de sőt! 2-3 adással ezelőtt, észrevehetően kezdték erőltetni adásban a "tehetségkutató" jelzőt..épp, mikor élénkültek KN hangja körül a kritikák. (mondom, az első részeket nem láttam, lehet, hogy előtte is így volt).

3. még mindig a műsor célja: oké, nem vagyok naív, tudom, sejtem miért éri meg a tévéknek efféle műsorokat futtatni. és azt is értem, hogy miért hazudják azt a zsűritagok (meg mentor) hétről hétre, hogy vilááááágszenzációóóóóó a hangod. de miért nem cél végre tényleg kitermelni egyetlen énekest / táncost / művészt, aki tényleg nemzetközi szinten labdába rúghat? nem 10-15 hazai szinten is középszerű énekest, akiket rá lehet tűzni a tévé zászlajára és 1 évig haknizni velük a spár parkolójában. csak egyet. egyet, aki szépen beszél nyelve(ke)t. bazz, 2011-ben ez nem művészet. egyet, akinek van a hangjában valami, amire lehet építeni. nem kell, hogy kész, érett, képzett hangja legyen, csak legyen benne valami, amiből ki lehet hozni valami igazán jót. és nyilván az is megoldható, hogy a végső győztesnek nemzetközi piacra készülő zenéiből egyszer kimaradjon a Rakoncai Xy.

áááá, tudnám sorolni napokig. de kétlem az érdeklődést a 7-8 oldalas dolgozatommal kapcsolatban :) ritkán ülök le hozzászólni, de ezek nagyon bentragadtak az utóbbi pár hétben.
Egy barátommal ki szeretnénk adni az angol Book of lists-széria szellemesen elnevezett, Football című darabját, amit Stephen Foster fociíró szerkesztett. A könyv - maga a tökéletes vonat-vécé-lustadélután-olvasmány - pont az, amit a sorozatcím igér: vicces/érdekes/meghökkentő…..
pitemeister 2008.02.12 11:14:34
Az alábbi történetet egy székesfehérvári kocsmában, magától az elkövetőtől hallgattam végig. Az eset bizonyítottan megtörtént, hisz annak idején még a Góóól c. műsorban is bemutatták.

Emberünk(továbbiakban P.) annak idején, kb 10 éve, a piacon dolgozott a hentesek mellett kisegítőként. A szabályoknak megfelelően fehér köpenyben volt a munkahelyén. Nem mellékesen P. papírral rendelkezik arról, hogy elmeállapota nem 100-as.
Nos, azon a szombat délutánon a Vidi elég korán játszott, P-nek rohanni kellett a piac zárása után, hogy odaérjen a meccs elejére. Annyira sietett, hogy a köpenyét sem vette le, de mire odaért, a meccs már elkezdődött. A kapuhoz érve meglátta a kb. 100 méterrel arrébb a meccset néző orvosokat és magát orvosnak kiadva szépen besétált a stadionba. A fehér köpenyében nem keltett túl nagy feltünést a mentőautó mellett és gond nélkül megállhatott a pálya mellett, hogy onnan nézze a meccset. Eddig nem is volt gond, de a meccs vége fele a vezető bírónak volt egy vitatható ítélete. P. ezt már nem állta meg szó nélkül. Befutott a pályára a hentesköpenyében, felmutatta a bírónak a saját elmeállapotát igazoló sárga kártyát és kiállította.

A kocsmában, fröccsözés közben persze 100* viccesebb volt, ahogy P. előadta, de talán ez a történet meghozza a kedveteket, hogy Ti is leírjatok minden vicceset, amit a pálya környékén láttatok, hallottatok.
A könyv remek ötlet, vevő leszek rá mindenképp!

Pá, P. (nem azonos a történet főhősével)
Nehéz volt, tudjuk mi is… annál is inkább gratulálunk mindenkinek, aki megfejtést juttatott el hozzánk, függetlenül attól, hogy az első kérdésre azt a választ adta –e, hogy hangos szellentéssel, vagy komolyan vette meglehetősen gugli-igényes feladványainkat és…..
Melyik NST-olvasónak ne párásodna be a tekintete, ha a világ sportsajtójának legtöbb címbéli hárompont-felkiáltójel-kombóját felmutató, Gyárfás Tamás-féle Sport pluszról hall...? Mármint remélem, hogy a sportújságírói mezőny leghülyébb (lásd fent), és leghíresebb…..
pitemeister 2007.09.06 16:32:58
Bosszantó, hogy a 11-es rovatban nem nagyon egyeztetik a kérdéseket. Ezért aztán, sokszor a 11 újságíró fele ugyanazt a kérdést teszi fel. Vannak jó fej interjúalanyok, akik az ismétlődő kérdésekre megpróbálnak mindre valahogy máshogy felelni, nyilvan egyforma mondanivalóval. Viszont, akik unják és kopipésztelnek, akkor nagyon dühös tudok lenni, hogy a szerkesztő nem képes továbbítás előtt végigfutni a kérdéseken. Persze Riskó bácsi itt is hozza a formáját. Ezért lesz aztán a rovat 11-en 11-et helyett 11-en 20-at. Fél oldalon keresztül sorolja a baromságait. Hasonló van a "Nálunk minden pálya szabad" rovatban is. Megkérdezik az okosokat, hogy adott esetről mi a véleménye, erre bedobja a "nem hiszem, hogy az én tisztem eldönteni", vagy "a csapat összeállítása az edző dolga" frázisokat. A fenébe, hisz azért tartják, és gondolom fizetik, hogy mondja meg, Ő miként látja a szitut.
Kár, hogy nem volt kicsit több idő "felkészülni". Rengeteg idézetet lehetett volna összeszedni az idők során.
Jut eszembe, pár éve a magyar NB1-es meccsek után -10 és +10 közti skálán értékelték a játékosokat. Az tetszett, mondván, egy kiugró, mondjuk 7-es osztályzat nem ugyanazt jelenti egy magyar meccsen, vagy egy olasz bajnokin. Aki az adott héten itthon jól játszott, kapott egy 2-est. Kb ennyit ért volna a produkciója az európai elitligákban.
Még gondolkodom, és próbálok keresni pár idézetet, aranyköpést.

P.