Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PiggyBlanka

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Puzsér Róbert Videóblog Álalku 2012.03.21 11:28:00
PiggyBlanka 2012.03.21 09:12:09
Csak most akadtunk rá, de azért ami fekszik, az nyugszik alapon kimazsoláztuk a fontos infókat a Népszava tegnapi cikkéből, jól jöhet még, amikor példálózni kell az MTVA pénzszórásával. Tehát a napilap három ügyben kért adatokat a közszolgálati médiaalaptól: mennyiért…..
A világ gazdagjai csak 275 darabon osztozhatnak a nemzetközi kerékpárpiac luxus kategóriájának ma elérhető egyik legszofisztikáltabb és legdrágább elektromos bringájából. Közülük volt már olyan, aki a Veyronja mellé látatlanban, interneten rendelt, de azért a 7-8 milliós…..
PiggyBlanka 2012.02.19 16:31:19
@Megoldó:
Nekem is feltünt, szerintem sajnos nem optikai csalódás. Ez a bicikli kérem szépen nem egy nyomon fut, a hátsó kereke balra dől.
Amúgy drágán eladni a közepest szép teljesítmény!
Manapság kedélyes téma a jeges Dunát fotózni, de milyen lehetett akkor? (via zsir.tumblr.com/ ..
PiggyBlanka 2012.02.16 13:13:31
@milliliteratura:
Nemkülönben szerencsétlen Orbán!

Tombol a proli megint, nincs mit tenni...
PiggyBlanka 2012.02.16 13:45:02
@scsaba1: ÁÁÁááá, nem, csak az Oaklandi proli miatt többen felhergelték magukat és most megy a vita. De rajta kívül nagyjából mindenki normális...
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
A címbeli mondat - különböző változataival egyetemben - szinte beleivódott a magyar családi mentalitásba: ha nem is anyáink, de nagyanyáink, dédanyáink tuti felemlegették már, hogy mi bezzeg csak becsüljük meg magunkat, örüljünk, hogy nem kell éheznünk. És milyen dolog…..
Mindenki rendelkezik a meggyőző kommunikáció képességével, csak nem mindenki arról győzi meg a környezetét, amiről szeretné. Aki jól kommunikál, könnyebben eléri a célját, hiszen kommunikáció útján érintkezünk egymással. Mitől függ, hogy valakiből jól beszélő szónok,…..
Ahogy tegnap írtam: érzékelni fogjuk a létszámbeli arányokat, hát érzékeltük. Sokan voltak, nagyon sokan. Mindegy is, hogy százezren vagy egymillióan (ez a két szélsőérték maradt meg bennem a sajtót böngészve). A lényeg, hogy a szándék sikerült, nagy számban voltak utcán…..
PiggyBlanka 2012.01.22 14:06:02
@hoseman:
Nem tetszett ahogy a Cohn-Bendit szerdán fröcsögő szájjal sorolta a butaságait.
Az aránytalan felkészületlenség és a szimpla hazudozás fáj. (Lásd: mno.hu/kulfold/a-zsidok-nem-felnek-meglepo-kiallas-hazank-mellett-1045208)
Például.

(Mielőtt: igen, végighallgattam az egész vitát. Igen, minden cikket elolvastam hetek óta.)
PiggyBlanka 2012.01.22 14:11:22
@hoseman:
Jaaa, közben kellett egy menet Bey-Blades-et nyomnom a gyerekkel. Elnézést, hogy nem tudtam válaszolni azonnal. :)
Dubaj felhőkarcoló-nagyhatalom. Szűk tizenöt év kellett ahhoz, hogy a sivatagi várost ellepjék a hatalmas épületek. Kína és a Közel-Kelet államai őrült tempóban húzzák fel a 400 méternél magasabb felhőkarcolókat. A nagy öregek, mint New York vagy Chicago meg sem…..
PiggyBlanka 2012.01.17 10:08:52
@Mdavid89:
És taxisokkal beszélgettél-e? És vécépucolókkal? Rádugrott-e a BMW Z3-ból a "security manager of the area", amikor a busznál várakozókról csináltál fényképet?
És a Havanna-lakótelepet többszörösen megszégyenítő lakó-lakótelepeken jártál-e?

Nincs mit szépíteni, a dubaji felhőkarcolókról áradozni igencsak lemaradott értékítéletre és globális helyzetértékelésre vall.
PiggyBlanka 2012.01.17 12:23:17
@Mdavid89:
Ilyen az, amikor valaki kikerül a címlapra.
Sokan olvassák.
Mindenféle emberek.
Mindenféle megfontolásból.
Mindenfélét mondanak.

Érdekes hozzáállás, hogy emiatt én vagyok a hülye.

Igenis vannak más vonatkozásai is a Dubaj cuccnak, mint a felhőkarcoló. Nem hiszem, hogy ettől el kellene zárkózni.
Nem hiszem, hogy baj lenne, hogy a felhőkarcolókról nekem más jut eszembe, mint neked. Nem hiszem, hogy félned kellene attól, hogy félreviszem a TE blogod beszélgetését.
Ráadásul nem is válaszolt más nekem, csak te. Mások le sem szartak. Még Tristania-t sem. Ki vitt félre mit?
Ma hajnalban, kéthónapos betegség után 63 éves korában elhunyt Bernáthy Sándor, a magyar kortárs művészet egyik neves alakja. Előbb képzőművészként tevékenykedett, majd zenei pályafutását az A.E. Bizottság alapító tagjaként kezdte, később meghatározó szerepet töltött…..
Megdöbbentő, amikor már a visszafogott, racionális hangok is arra a következtetésre jutnak, hogy Magyarország felejtse el az önrendelkezést és a demokráciát. Ráadásul mindezt a demokrácia nevében... Mire asszociál az Európai Unió alapelveiről az átlagpolgár: demokrácia,…..
PiggyBlanka 2012.01.12 23:57:43
@ben2:
Tök poén:
index.hu/video/2012/01/12/fabry_es_hajos_vitaversenye_az_eu-rol_es_a_ropirol/
Gyakorlatilag szószerint a buditakarítás példát hozza a Fábry a videó közepén... :)
PiggyBlanka 2012.01.13 01:06:21
@ben2:
Köszi, most megyek aludni.
Megnyugodtam, hogy van még értelmes élet az országban.
Belsőség Őszinte részvétünk 2012.01.11 12:47:00
Röstelljük magunkat, hogy ilyen szakadt, lúzer, hatéves A6-os Audikba kényszerültek azok, akiknek nem jutott már a hamvas Superbekből. Tényleg, őszintén. És még nehezen is indulnak. Mi javasoljuk a márkaszervizt, ha valami gond van. Istenem, mi jöhet még?! Tata Nano? (Mindazonáltal…..
Tetszik, nem tetszik, szavazati jogot adni a határontúliaknak ehhez képest smafu. A többség sajnos nem képes továbblátni azon a pontot, hogy a FIDESZ túlerőben van, hogy nem úgy politizál ahogyan a világ elvárja. Ez viszont ha akarom az EU és a hazai ellenzék politikai harca az…..
Orbán nagy arányú adócsökkentést ígért a választóknak. Azt gondolták, hogy a kevesebbet majd többen befizetik, így összességében nőni fognak az adóbevételek. Ezt az adócsökkentést a társadalom már eleve polgári jólétben élő része élvezhette csak, mindenki más inkább…..
PiggyBlanka 2012.01.08 11:55:44
@miskabá:

Bizony, bizony az első mondatokat állítása nem stimmel a posztban.
"Orbán első útjainak egyike Brüsszelbe vezetett, ahol az adósságunk átütemezését kérte". Nem, nem azért ment oda, hanem a nagyobb deficit miatt. Valóban nem engedtek neki, és valóban B-tervvel kellett előállni másnap reggel, és valóban sántított egy kicsit ("pélinkafőzési ősi jog...").

Azaz hazugság, hamis a post premisszája. Butaság, avagy (ön)félrevezetés, amatőrizmus esetleg egyszerű bénaság. Az is lehet, hogy a kedves poszt-toló egyszerűen nem végezte el a házi feladatát. Vagy simán csak bégeti, amit a prolik bégetnek mostanság. Vagy direkt hazudott.

Mindegy is, a lényeg ugyanaz.
Buta alapfeltevésekkel nem lehet értelmes cikket rittyenteni.
PiggyBlanka 2012.01.08 12:03:33
@Zorg a Rettenetes:

"a banknak is ugyanúgy meg kell vásárolnia a szemét disznó zsidóktól a napi árfolyamon a frankot, ugyanúgy, mint neked"

Azt nagyon remélem, hogy te banki hitelfedezeti szakértő vagy a munkahelyeden és évek óta ezzel a témával foglalkozol és azért mersz ilyen egyértelmű kinyilatkoztatásokkal fogalmazni.
Én például elolvastam a 7 évvel ezelőtti CHF szerződésemet és semmiféle utalást nem találtam arra a dologra, amit te itt állítasz. Sőt, pont azt találtam, hogy CHF-ben van nominálva a hitel, de Forinthitel. Olyannyira, hogy a Forinthitel összege is nevesítve van és külön le van írva, hogy a hitel egy CHF-ben nominált forinthitel.

Ha viszont a bankok működéséről szóló, a józan paraszti logikával valamelyest értelmezhetőnek vélt elgondolásaidat próbáltad ilyen erős állításokban megfogalmazni, akkor inkább ne tetted volna.
Az álmokat és a tippeket ne kommunikáld mér lécci tényekként.
A fenti kisfilm egész biztos nem fogja forradalmasítani az animációkészítést, mégis nagy köszönet jár az alkotóinak, hiszen a régi képeslapokból összeállított virtuális Tabán alapján mégiscsak könnyebb elképzelni, milyen lehetett a 30-as években a városrész. Ha ma…..
Kiszivárogtak az IMF feltételei, amelyek között vegyesen bukkanhatunk olyanra, amely az elmúlt másfél év kormányzati intézkedéseinek fő irányát vonatná vissza (a magyar háztartásokat átmenetileg tehermentesítő különadókat is vissza kellene vonni), és olyanokat, amelyek az…..
PiggyBlanka 2012.01.08 10:31:19
napszemüveg Bulgari - 2012. 2012.01.03 08:35:00
  Nézzen a képre, és válaszoljon a kérdésre. Mi volt a Bulgari alapítójának foglalkozása? a: cipőfelsőrész-készítő b: költő c: ékszerész     A legmeglepőbb helyeken bukkan fel egy-egy ékszer   A hivatalos logókon gyakran BVLGARI-nak írják a…..
Szeretem a karácsonyt, meg az újrahasznosítást is. Ha ezt a két dolgot ötvözik, abból számomra rossz dolog biztos, hogy nem sülhet ki. Most is így van. Az egymást követő harmadik évben kéri fel a litvániai Kaunas város önkormányzata Jolanta Šmidtienė művésznőt arra, hogy…..
Kisautó blog A gorilla én vagyok! 2011.12.20 16:55:00
Vészesen fogy az idő, Jézuska már az ajtóban topog, éjjelente apa suttyomban kilopódzik az ebédlőbe és vérben forgó szemmel tépi ki a konnektorból a villódzó fényeket. Aztán vagy nyugodtan visszafekszik azzal a tudattal, hogy már minden ajándékot jól eldugott, vagy álmatlanul…..
PiggyBlanka 2011.12.20 20:27:55
@lomtengerkapitány:
"kvalifitással" ?
Leülhetsz, egyes.
TComment Az emberek kretének 2011.12.14 06:00:00
A sok mély és magas nem maga a betegség, csak a tünet. A tünete annak, hogy az emberek súlyosan és menthetetlenül kretének. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Hosszú és parttalan vitát lehetne nyitni arról, hol pofátlanabbak, gátlástalanabbak és közveszélyesebbek a vadászbűnözők: Máltán, Cipruson, Olaszországban vagy esetleg Magyarországon. Nehéz lenne a korrekt sorrendet felállítani, mert például míg a két Földközi tengeri…..
PiggyBlanka 2011.11.29 21:35:22
@midnight coder:
A krokodil is milyen jó példa!
A butaság utat tör, mondhatnánk...
A Ro&Ad Architects mérnökei kapták a feladatot, hogy tököljenek ki egy szép gyalogoshidat az egykor hadászati céllal épült vizesárok fölé. A 17. században, a hollandiai Halsteren mellett épített védmű ma már látványosság, de egykor a Fort de Roovere erődöt védte, amíg…..
PiggyBlanka 2011.11.16 13:44:08
Egy meglepően jó könyv a táborozásról. A közelmúltban jelent meg Bear Grylls: A vadon törvényei című könyve magyarul. Akik az utolsó szóig végigolvasták a Túlélés törvényeiről szóló cikkemet, már ismerik Bear Grylls showműsoros munkásságával kapcsolatos összetett…..
 Most, hogy a világgazdaság (lásd ebben a tárgyban „Érted tespedek Szent Világgazdaság” című írásunkat) éppen megmurdell, szerkesztőileg úgy döntöttünk itt a fejemben, hogy a tulajdonunkban lévő időgéppel ellátogatunk a múltba. Utazásunk célja, hogy…..
PiggyBlanka 2011.11.10 15:51:24
@Vegyi Ali:

:)

Teljesen szabadon választhatóan választhatsz az általad felsorolt két lehetőségből.
Vagy ez, vagy az... :)

Tényleg kár, hogy nincs időm, csak kapkodva nézem itten ezt...
PiggyBlanka 2011.11.10 16:00:09
PiggyBlanka 2011.11.10 17:27:27
@is:

Olvass vissza. Épp arról ír itt mindenki, hogy amit ezer évig pénzként használtunk az megszűnt mára létezni.
Most valami más van, amit hitelpénznek hívunk és ez elég gázos sok szempontból.

A mostani pénz sajnos egyre inkább "dumaegyenértékként", vagy eufemizálva: "igéretegyenértékként" definiálható.

Erről szól most a purparlé.