Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laca151

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kamu kötelezővel, regadómentesen juthat kocsihoz, nem kerül be semmilyen nyilvántartásba és a rendőrtől se tartson. Azonos című írásunk kommentposztja...
Laca151 2014.03.05 09:29:10
@Hurri Kán: az egészben az a legszomorúbb, hogy P rendszámot (meg szlovákot) jellemzően nem a 15-20 éves kiskategóriás autókon látni, hanem az új(abb) luxuskocsikon, valószínűleg aki ilyet vesz, annak már a regadó+egyéb költségek sem jelentenének gondot, csak valahogy divat kis hazánkban mindenféle fizetési kötelezettséget kikerülni, és megoldani 'okosba'. Sajnos az egész rendszer azért ilyen (bürokrata, korrumpált), mert ilyen az emberek nagy hányada (tisztelet a kivételnek). Ha bármilyen hivatalban intézni akarsz valamit, ami jogosan jár Neked, bizonyítanod kell, hogy tényleg jogosult vagy rá. Nem véletlen, hogy ez így van, a sok visszaélés tette ilyenné a rendszert. Nekem pár éve a svéd nyilvántartásból kellett egy jármű adatairól igazolást kérnem. Felhívtam egy svéd telefonszámot, ahol angolul elmondtam, mit szeretnék, majd egy ügyintéző megköszönte a hívást, és közölte, hogy még aznap postázza a dokumentumot, nem kellett aláírási címpéldány meg hasonlók. És két nap múlva a posta hozta a papírokat. 'Csak' annyi a különbség, hogy ott nem akar mindenki mindennel visszaélni. Amíg ez az 'okosba' gondolkodásmód az emberek fejében nem változik meg, addíg a rendszer is ilyen lesz, mi (és itt mégegyszer tisztelet a kivételnek) tettük ilyenné.
Omnibusz Új buszok Budapestnek 2013.12.05 06:58:53
Két olyan ajánlattételi felhívás jelent meg a minap, ami a budapesti gumikerekes járművek cseréjét gyorsítja. A BKV 15+60 darab új autóbuszra, míg a BKK 24+84 darab új trolibusz beszerzésére vár ajánlatokat. Lássuk az esélyes gyártókat! BKV autóbusz beszerzés   A…..
Legalábbis a Rába sajtóhíre szerint. Szerintünk pedig van magyar beszállítója a Volvo buszainak, igaz ők Wroclawba szállítanak és nem Győrbe. Így a Budapesten nemrég forgalomba állított Mercedes Citarók is több magyar alkatrészt tartalmaznak, mint a Nemzeti busz. Ha egy üzlet…..
Laca151 2013.10.02 10:30:47
@Zeppeliner: Németországban idén egy 60 darabos buszbeszerzést (ADAC-DHL) meglepő módon nem az ott hazainak minősülő Merci vagy MAN nyert meg, hanem a Scania. Svédországban és Olaszországban is vannak olyan közcélú személyszállítók, akik külföldi buszokat vesznek.
Egyébként ha jók az értesüléseim, a pécsi biznisz anyagi ellentételezés hiányában elmarad...
Laca151 2013.10.03 10:15:31
@Zeppeliner: én nem erőlködöm, hidd el :)
az MAN is a VW konszerné, mégsem ők nyerték a tendert, pedig az árszintjük is a svéd árszint alatt van