Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rajgy

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben…..
rajgy 2019.06.30 00:47:30
Hello! Találtam hibákat az írásodban. A fiatalembert nem megrúgta, hanem arrébb lökte, arrébb taszította, mert túl közel váltott irányt. A rúgásnál az alsó lábszár lendül (gyorsan) előre, a taszításnál a comb izomzata dolgozik (lassabban).
A lány esetében Jogos Védelemben (amit 3 bíró is és az ügyészek ignoráltak) felemelte a lábát, részint hogy védje magát az ütközéstől, részint mert félre akart állni, de a lány beleszaladt a lábába. A Petra lába nem a lány felé mozgott, hanem csak függőlegesen.
i.ibb.co/BzrGpyJ/Petra-lifted-her-leg-only-vertically-in-sef-defence-PANIK.gif
Mint látható a németek kivágták a pánik részt az eredeti videóból. És a videó minőségét is megváltoztatták. 2015-ben nem láttuk a Petra térdén a ráncokat.
www.youtube.com/watch?v=VserQ7hGqVE
A Fidesznek ez az ügy egy istenajándéka volt a tapolcai vereség után. A nyugati média megtámadta az ellenzék operatőrét és a Jobbikot rasszistázta! (Főnyeremény!)
Magyarországot lefasisztázták, nemzeti érdek volt, hogy Polt Péter ügyészsége azonnal kijelentse, hogy műesés volt de nem sietett (miért cáfolna, ha a Jobbikot szidják?), Orbán is egyetlen telefonnal kirúgathatta volna a hazug migránst a Real Madridtól, ehelyett a Magyar nagykövetek az ellenzék operatőrét támadták hátba 7 év fogházat emlegetve!
uploads.disquscdn.com/images/b41de0a5c7eedef553013131f283a2c8259e71ecd00f7a472cf6b4c64c3dbcdd.jpg
A Fidesz megmutatta, hogy a pártérdek fontosabb, mint a Magyar Nép jóhíre. Ez vonatkozik a Kúriára is. A Kúria ostoba indoklását olyan dühvel kommentálta a német média ("gyerekrugdosás csak Bagatell"?!), hogy a szokásos nácizás mellett egy öreg német rákos betegséget kívánt a felmentéshez Karácsonyra!
uploads.disquscdn.com/images/f65548d635061f42b80f28c361a44e41483f83819871107fa0fe65aa9c068dd3.jpg
A német média legutóbb is "gáncsolást" írt, és Orbán nagykövete nem tiltakozott.
A magyar sajtótörténet legabszurdabb negyedórája: így örömködöttek a pártállam agitátorai a Hír TV visszafoglalásán. ..
Nem ismerem személyesen László Petrát, de egyszer találkoztam vele. Pontosan egy hete láttam, a röszkei jobbikos tüntetésen, ahol egy kis kamerával a kezében lelkesen rohangált a Szent Antal téren. Látszott rajta, hogy sajátos küldetéstudat hajtja, valamit tenni akar ezért a kis…..
rajgy 2018.07.11 14:23:58
@Atacama: @Pop40: @pamut: @Bobby Newmark: @Happy Hepar: @pervie but hot:
És ha nem rúgta meg a gyereket akkor mi van? Ezen a képen látható, hogy "Jogos Védelemben" emelte fel a lábát a tumultusban és csak függőlegesen, miután a lány már megütötte őt ököllel!
twitter.com/Petra_Laszlo/status/1017000027577864192
Az operatőrnő lába csak függőlegesen mozgott, a lány felé NEM! A videot, ami alapján elítélték a nőt, meghamisították a németek.
Képzeljük el azt a helyzetet, amelyben a migráció okozta kulturális és nemzetbiztonsági veszély egy olyan Magyarországot ér, amely a versenyképességében látványos javult az utóbbi hat évben, az oktatási rendszere az EU egyik legjobbja, a gazdaságszerkezete egyre előnyösebben változik a magyar…..
rajgy 2018.07.11 07:52:15
Baseballütőkkel, viperákkal, késsel felfegyverkezett nyolc maszkos férfi egy helybéli nyomozó instrukciói szerint vert össze cigány közmunkásokat egy kis falu közelében. Mindezt „megdöglötök büdös cigányok” szavak kíséretében, hogy motívumaik felől senkinek se legyenek kétségei. Csak a bírónak. Neki…..
rajgy 2018.06.28 01:31:14
@Kampfer: Nem volt helyes a 3 éves koncepciós ítélet, mert a tumultusban jogos védelemben volt az operatőrnő.
(Ennek a NEM felismerése mutatja a Sándor Zsuzsa szakmai ismereteit.)
uploads.disquscdn.com/images/c36fe5f109e267983db9f40fea1a933abe6e0f480e840dbdf261c442f08d697d.gif
A Süddeutsche Zeitung, a német újságírószakma által a legbefolyásosabbnak tartott országos lap a napokban 3 oldalon foglalkozott azzal, hogy a magyar operatőrnő éppen két éve gáncsolta el a szerb határon azt a szír férfit, aki kisgyerekével a karján menekült Röszkénél a rendőrök elől. A rendkívül…..
rajgy 2017.09.09 21:45:44
@John Nethem:
A Bírót és az ügyészt a saját művükkel kell szembesíteni:
1) Az ügyész a vádemeléskor azt hazudta, hogy felé rúgott, de nem érte el.
2) A fellebezében már változtatott: "a férfi haladási iránya felé emelte bal lábát,"
(tehát ha a pasi északi irányba futott, akkor a nő is északi irányba emelte a lábát?)
Hogyan lesz ebből rúgás?
rajgy 2017.09.09 21:54:59
@László Zoltán:
Ez egy nagyon negatív cikk lett. (hamis szemtanu, aki nem is látta, de anyagilag érdekelt volt a videó terjesztésében.) A németek még nem vallották be az olvasóiknak, hogy FAKE volt a gáncsolás. A bírósági ítélelet is meghamisították, mintha a gáncsolásért ítélték el. (be kell nekik fűteni a választás előtt)

Nem az illegális betolakodóval lehet felmenteni a nőt, mert akkor még maradna a garázdaság.
1) a tumultusban pánikban volt
2) A gáncsolás pedig matematikailag bizonyíthatóan optikai csalódás. 44°-os szögben nyitott ballábbal sehogy sem érhette el.
rajgy 2017.09.12 15:46:16
@sZulamith:
Milyen jogon törsz pálcát felette? Csak mert te bandzsa vagy és nem jól látsz?
A tumultusban új felvételek szerint pánikban volt, mert nekirohantak , a lány megütötte, és fel akarta dönteni, tehát a pánik miatt ártatlan. -- Az szír edző pedig egy optikai csalódás volt.
A szégyen az, hogy a magyar nagykövetek nem hirdetik ki az egész világon, hogy ez egy FAKE-news volt.
A magyar kormányfő megnyilatkozásai alapján kérdéses, hogy az ország meddig lesz még az EU tagja; Macron elvtelen alkut ajánlott a cseheknek és szlovákoknak nacionalista célja érdekében; A valóság teljes megtagadása: interjú László Petrával...
Cristiano Ronaldo ma a világ egyik legismertebb embere. Olyan focista, akire milliók figyelnek. Amikor ő a kezdőkörbe egy menekült szír kisfiúval fut ki – ráadásul egy olyannal, aki néhány nappal korábban azzal lett ismert, hogy egy magyar újságíró felrúgta – akkor az…..
 A magyar néplélek hajlamos borúlátóbban tekinteni saját helyzetére, mint amit a valóság egyébként megkövetelne. Erre a tényre az írástudók zöme is rátesz egy lapáttal, amikor folyamatosan farkast kiált az Orbán-kormány tevékenysége kapcsán. Pedig józanul megvizsgálva az…..
Válogathatnánk a veretes okosságok között, ha az elmúlt napok eseményeit akarnánk összefoglalni. Itt van mindjárt az egy üstben nem lehet két fejet főzni kezdetű azeri közmondás, vagy az a Nap előtt nem marad felhő kezdetű örmény bölcsesség. Mégis, az elmúlt napok…..
rajgy 2012.09.02 16:22:04
@Robinzon Kurzor:
Azzal, hogy a Strassburgi szerződés szerint vették át a fogjot az azeriek, abban meg van határozva, hogyan kötelesek eljárni a továbbiakban. Innen már nem magyar probléma. (és talán pénz is áll a házhoz)
Ez egy tipikus bal-liberális cikk. Ha jövőre a hitelt kell visszafizetni, a cikkiró az azeriek pénze helyett nyilván inkább a román (25% bércsökkentés) megoldást választaná.
Sok ismerősöm értetlenül áll a tény előtt, hogy egy olyan országba költöztem, melynek nem beszélem a nyelvét. Egy fórumon egyenesen igen bátornak tituláltak emiatt. Nos, nem állítom, hogy ez könnyű dolog, és hogy néha nem szaladnék hazáig elkeseredésemben vagy a kudarctól,…..
A Párizs környéki békék milliókat kényszerítettek kisebbségi sorba, és milliókat szabadítottak fel ez alól. Bár erről szokás megfeledkezni, Magyarország esetében is utóbbiak voltak többen.   Van azonban Trianonnak a kisebbségek helyenként szörnyű elnyomásán túl…..
Lugos, 1849. augusztus 12.  Ön tegnapi napon kelt levelében oda nyilatkozván, miszerint arra, hogy azt, ami a nemzet számára megmenthető, megmenthesse, elkerülhetetlenül szükségesnek tartja, hogy a kormány lépjen le, s ön ruháztassék fel a polgári s katonai legfőbb…..
rajgy 2011.03.22 09:29:34
Sajnálom, hogy olyanok is hozzászólnak, akik Görgei visszaemlékezését, okait nem olvasták. Elöbb olvassátok ezt át.:
mek.niif.hu/04700/04739/html/

Világosnál Görgeinek nem volt lehetösége feltételt szabni. Az oroszok (200 ezren) nem tárgyalni jöttek. Ott a Görgei és a serege csak veszithetett: Ha Haynau elött teszi le, az szégyen, ha az oroszok elött, azzal pedig fedühiti Haynaut.
Görgei és Kossuth más utat tartottak jónak. Kossuth (naivan) remélte, hogy a Nyugat beleszól, Görgei viszont ellenezte a trónfosztást (ápr 14), mert ezután kivégzés várt a tisztekre.
rajgy 2011.03.22 18:27:22
@Harald Blåtand:
Az oroszok csak feltétlen megadást fogadtak el. FELTÉTEL NÉLKÜL.
Hogy ki mit hitt, arrol Görgei nem tehetett. De április 14 után már nem volt út a megegyezésre: Vagy gyöznek, vagy mint katonaszökevényt lesznek elitélve. Ezzel minden tiszt (sőt volt osztrák tiszt) tisztában kellett, hogy legyen, mert felesküdtek annakidején. A hadsereg és a tisztek végül is nem szaladtak el, mint a Kossuth.
Fogalmad sincs, miröl beszélsz, ezért be is fejeztem.
rajgy 2011.03.25 13:05:28
@Harald Blåtand:
Nem akartam már ehhez hozzátenni, de sok nem stimmel, abból amit irsz, ezért néhány dolgot kiemelek az irásodból:
1) "...politikusok tudták, hogy kivégzik oket, ha maradnak ........, a tisztek meg szentül hitték, hogy nem...."
Naivság. Legkésöbb Lipótvár után tudhatták a tisztek, mi vár rájuk.
2) "... Görgei vállalta, hogy levélben szólít fel minden más sereg-és várparancsnokot a feltétel nélküli megadásra..."
Ez sem igaz igy. Görgei az aug 18-i levélben Klapkához megirta a Világost és "....Fontold meg mit tehetsz, és mit kelljen tenned!..." Ennyi.
3) "...ha Kiss Pál ..... hallgat rá .."
Kiss Pál szeptember 7-én, feltétel nélkül kapitulált.
4) A Damjanics, mint parancsnok döntött, önként.
5) Ápr 14 nem határnap volt, de egy trónfosztás után már nem lehet békésen egyezkedni egy uralkodoval. ---------
A stilusodból itélve ("...kis kitartással talán...", "...igy meg felkötötték...", stb..) könnyen dobálózol a frázisokkal. A Görgei és a Damjanics nem a saját bőrüket mentették, hanem először is a rájukbizott ezrek életét.
Felsorolsz adatokat, de ez a google-lal ma már nem müvészet.