Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toldi András

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Huhúúú 2014.02.27 08:00:00
Huhúhuhúú! Rég írtam! Biza milyen rég! Pedig annyi minden történik, annyi mindent tudtok nyomon követni itt, hogy kár volna ebből a sokaságból kimaradnom. Van mindenünk, olvashattok a próbákról, előadásokról, a mi és a ti szemszögetekből, életérzésekről. Szóval a…..
Páros játékot játszunk ma! Sipos Vera és Toldi Bandi, a két unokatestvér, a Fészek Színház "nagyöregjei", örököstagjai stb. írnak egymásról, a színházról, s mindezt legújabb bemutatónk, Az utolsó magyar kapcsán teszik. Most éppen Bandi mesél Veráról, s minden…..
Kölcsönkenyér visszajár. Most megkapja „A” Nanni amit én kaptam tőle. A Káéletben láttam először. Az előadás eltávolított a csapattól, mert annyira jó volt, képtelenségnek tűnt, hogy bárki közülük hajlandó legyen beszélgetni velünk, vidéki kis amatőröcskékkel.…..
- Csókolom! Ez volt a legeslegelső mondatom, amivel üdvözöltem, piros arccal, hegedűvel a kezemben. Erősen benne maradt mindkettőnk fejében, előszeretettel emlegetjük azóta is. A felelet tőle pedig a következő volt: ezt melyikünknek mondtad? Azóta megismertem. Sok történetet…..
"Fel lettem kérve" írásra, tehát írok. Ha nem jegyzem meg, hogy felkértek, titeket akkor is éppoly meglepődöttséggel fogadna az írásom, mint így, mert honnan kéne tudnotok, hogy ki lett felkérve és ki nem? Megpróbálok nektek egy olyan írással szolgálni, amitől minden…..
Hát nagyon megérkeztünk! Nyomjuk, húzzuk, toljuk a szekeret mint az állat! Gyarapodtunk újakkal, tapasztalatlanokkal és tapasztaltakkal, de erről elég is ennyi, már túl vagyunk a köszöntőn! Olyan új darabokat terítünk az asztalra aminek köszönhetően a válogatósak is…..
Azt hiszem én vagyok Ancsi, Attila és Attila fia után a legtöbb Cziczótábort megjárt veterán. Viszont aktív színjátszóként a legrégebbi. Cselőtepuszta után Zalamerenye egy nagy felüdülés. Van áram, víz, tehenek, egy pár ember és néhány éve még volt kocsma is. A…..
Ím olvassátok múltidéző szavaimat!Szavaimat? Enyémet is, meg másét is.Mert nem akármin vagyunk túl! Kezdjük a nyár közepével, amikor is még izzó napsütésben lehet fürdőzni, vagy ahogy mi is tettük, táborozni. Aztán nem telt el olyan hosszú idő, hogy a tábor…..
Az érettségi előtt nagy izgatottsággal vártam a fesztivál hétvégéjét, ugyanis már rám fért a pihenés. A két évvel ezelőtti tapasztalat (a Műkörömmel elég jól szerepeltünk) jó okot adott arra, hogy legyen mit várnom. Azért nem volt teljesen ugyanaz. Még jó, hogy nem,…..
A téma aktuálisabb nem is lehetne, hiszen az aktualitásokról kell írni. A jelenlegi megteremtett helyzetről, a helyzetemről. Több embertől azt hallom, hogy nem lenne a helyemben és, hogy mennyire sajnálnak, hogy most vagyok a pályaválasztás előtt és most érettségizek. Vajon…..
Hogyan állok aaaa ..... na? Mihez? A lábamon.Stabilan. Egy újabb téma, amiről azt írok amit akarok. Ma ezt gondolom, azt amin tegnap még röhögtem, s holnap meg sírni fogok rajta. Az az érzésem, hogy egy-egy írásom olyannyira nem találja a helyét a szubjektivitás átkozottul színes…..
Ha ti azt tudnátok, hogy milyen tragikus a hosszú és rövidtávú memória nélkül élni akkor nem nevetnétek rajtam. Mondjuk így se nevettek, mert még semmi vicceset nem írtam és most nem is fogok. De hogy jön ide a memória? Úgy, hogy vissza kéne emlékezni az elmúlt 3 és fél évre,…..
Samuel Johnson szerint: "Az agy gondolatainak szabad folyása; egyetlen, nyers mű, s nem szabályszerű, rendezett alkotás." Ez az esszé. Az a műfaj, amiben nekem most írnom kellene nektek... Ez annyiban könnyíti meg a dolgom, hogy azt írok - és úgy - ahogy akarok. Tehát…..
Valószínűleg mi, akik a nézőkkel szemben állunk, azért tesszük ezt, mert jobban szeretjük ha néznek minket, mint ha mi néznénk őket. De azért ez nem ennyire egyszerű! Nem? A legtöbb ember legbelül valamennyire szeretné magát megmutatni a világnak. Szeretné, ha a világ…..
Youtubon a kedvenc témám. A színházban már kevésbé. Az elmúlt években viszont ha szeretem, ha nem, én is termeltem a hibákat. A legutóbb az utolsó előadásunkon, a Romantikán. De ne szaladjunk ennyire előre! Az első színpadi rontásomra nem emlékszem. Valószínűleg a…..
Amiről tuti eszembe jut a színház, de mégis technika, az a fénypult. Belemenjek a párhuzamokba? Abba, hogy minden egyes potméter (amit lehet tologatni a pulton) szimbolizálhat egy embert? Hogy egy előadást úgy alakít a fénytechnika, mint ahogy az emberek alakítják a…..
Vajon mit is csinálunk mi a színházcsináláson kívül? Höhö… Mondhatnám, hogy ugyan azt mint bárki más. Én tanulok, ő dolgozik a harmadik, meg mindkettőt. Na de vegyük a figurát ennél érdekesebbre! Menjünk részletesebben bele a dolgokba. Nekem a színházon kívül hobbim…..
Bűdi Annamáriával "kellet" interjút csinálom. Ismertebb nevén Nannival. Régóta ismerjük egymást, így még nehezebb volt olyan dolgot kérdezni, ami nem csak nektek, hanem nekem is újdonság. Bevallom, sok új dologra számomra nem is derült fény. De, jó feladat…..
Minden színpadra lépés előtt a színészeknek át kell (kéne) alakulniuk, belebújniuk az éppen következő karakterbe. Fel kell venni annak jellemét, ebbe mindent beleértve: a hangszíntől kezdve a testtartáson át egészen a gondolatokig. Talán ez utóbbi a legnehezebb. Beleélni…..
2008-ben a Bugyi társulattal színpadra vittük a Romantikát, amiben én az Antikát játszottam. Teljesen mindegy, milyen darabról beszélünk, ha azt Bugyin csináltuk, akkor nagyon szorosan kötődik hozzám, a szívemhez. A cigánymesénk sem kivétel ez alól. A szép emlékek fel-fel…..
Elérkezett ez a nap is. Remélem, nektek legalább annyira gyorsan, mint nekem! A mai napra még egy érdekes mesélnivalóm van, aztán átadom a stafétát. Cziczó Attila megígérte, ha leérettségizem - kezdetben még az is feltétel volt, hogy jól, ám szerencsére ez már nem fontos -,…..
Nem telhet el reggel Bandi nélkül! A reggeli beszámolás most sem maradhat el. Nagyon megdolgoztam a mai napért nektek. De hát, istenem, nehéz a szerkesztők dolga… Izgatott vagyok, így nem is húzom tovább az időt. A mestermű: A legvégére: Fészek Színház nélkül..
Engedjetek meg nekem egy kis személyeskedést. Hétfőn az iskolában úgy vártak, hogy ha másnapra megtanulok Örkény Istvántól két prózát és azt elmondom egy (Örkény István évfordulója alkalmából rendezett) versenyen, akkor haza is mehetek megtanulni. Melyik az a diák, akit…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Személyes 2012.10.16 08:00:00
Ha már felvetettem a témát, akkor illik az én véleményemet is leírni. A színház egy tök jó hely a gondolkodás gyakorlására. Lehet azt akárhol máshol is csinálni, de az ember (nem csak a diák) valamiért egy olyan teremtés - hogy szakmai legyek -, mint az áram: mindig a gyengébb…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Tadam! 2012.10.15 08:00:00
Pörög az idő! Ez itt a bloghét Bandival (Toldi András). Van olyan szerencsém - s szerencsétek -, hogy ezt a hetet az én szerkesztésemnek köszönhetően olvashatjátok el. Lesz itt minden: érzelmek, érdekességek, bölcsességek (bölcstelenségek), mélyre szántó gondolatok,…..