Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kevlar

77 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha felmerülne a kérdés, hogy kik az állatvilág leglustábbjai, a lajhárok után kétség kívül a macskák következnének. A cicák, a szundikálás mesterei akár napi 16-20 órát is képesek alvással eltölteni. Ezt a képességet még a nagymacskáktól örökölték, és jó…..
Szilveszter és újév ünnepén egy kicsit mindenki babonás lesz. Ilyenkor egy tányér lencsével vagy egy kis malacsülttel még az is ad egy kis esélyt a jószerencsének, aki egyébként egész évben nem foglalkozik ilyesmivel. Szerencsére szilveszteri babonák és újévi szokások hada…..
Sokan vallják, hogy a karácsony elüzletiesedett, már nem a szeretetről szól, csak a pénzköltésről, a tömött üzletekről, a sorban állásról és az idegeskedéstől. Nos, ezeknek a véleményeknek kétség kívül jó oka van, de a jó hír hogy ennek nem kell feltétlenül így…..
Ha érdekel, a történelem során már számos formája jelent meg a pénznek. Mi is ismerjük a marha, a só vagy a termőföld pénzként való használatát, de egészen extrém változatok is előfordulnak a világon, mint például a Yap szigeteki hatalmas, több tonnás kőpénzek. Ezeket…..
kevlar 2013.04.09 15:18:49
@zaza42: Érdekes észrevétel! A cikk alján vannak feltüntetve a források. A gitáros érmén tényleg dollár van felírva. Szomáliában kissé kaotikus ez a terület, a szomáliai shillinget sem fogadják el nemzetközileg, emellett nem hivatalos helyi kibocsátású mindenféle pénz-formák is mozognak, meg persze lehet fizetni euróval, dollárral, stb.
Ha érdekel, mindenkit az Oscar-díj 2013-as gálája tart lázban. Nem csak a győzelem ér sokat, a legjobb film kategóriában jelölt alkotások már most dollár milliárdokat hoztak a hollywood-i stúdióknak, és ez a hatalmas érdeklődés a következő hetekben sem fog alább hagyni.…..
Melyik kisfiú ne vágyna rá, hogy egyszer igazi F1-es autóba üljön, és melyik sebesség-őrült felnőtt ne szeretné egyszer érezni a több száz km/h-ás száguldással járó adrenalint? AZ FMCG International által elkészített autós szimulátor mindezt már bárkinek házhoz viszi. A…..
Ha érdekel, a galambokról a legtöbb embernek az elhízott, néha szemtelen városi galambok jutnak az eszébe. És bár a maguk nemében ők is nagyon érdekes és figyelemre méltó állatok, kevesen neveznék őket fenséges madárnak. Pedig a galambfélék családjának igazi uralkodói tagjai…..
Ha érdekel, a jordániai Wadi Rum, vagyis a Hold Völgye igazán csodás ékköve Földünknek. Az egyébként is lenyűgöző sivatagi tájat itt hatalmas homokkő sziklák is tarkítják. Mivel a homokkő könnyen alakítható, az ehhez hasonló területeken már évszázadok óta jelen vannak a…..
Szeretnél valakinek egy igazán különleges ajándékot adni? Mit szólnál egy villámhoz? Bert Hickman és fizikus barátja, Todd Johnson megtalálták a módját, hogyan tegyék örök életűvé ez a gyorsan múló jelenséget. A több millió voltos feszültséggel készülő villám képek…..
Ha érdekel, kevésbé ismert hogy a Halloween és nálunk hagyományos Mindenszentek és Halottak napja sok szempontból közös gyökerekkel rendelkezik. Az angolszász ünnephez hasonlóan a magyar néphit is azt tartotta, hogy ilyenkor hazalátogatnak a halottak. Ezért régen nekik is…..
Ha érdekel, a Halloween ünnepe ősi kelta hagyományokból alakult ki, de számos keresztény és egyéb szokással összemosódva állt össze a mai formája. A neve az “All Hallow’s Eve” , vagyis mindenszentek éjszakája kifejezésből jött létre. A hiedelem szerint október utolsó…..
Ha érdekel, a világ egyik legkülönlegesebb szállodája a kenyai Giraffe Manor. Itt ugyanis igazán exkluzív vendégeink lehetnek az étkezések közben. A nyüzsgő Nairobitól alig 20 kilométerre fekvő birtokon lévő kastély még 1932-ben épült, és egészen a 80-as évekig…..
Olasz mérnököknek köszönhetően a kerékpárosok a jövőben vízen is járhatnak. A találmány, a Shuttle Bike Kit egy nem egészen 13 kilós hátizsákban összecsomagolható. Segítségével a kerékpár a vízreszállásra kiszemelt helyen tíz perc alatt vízi járművé alakítható. A…..
Mint már azt bizonyára mindenki tapasztalta, hozzánk is elért a facebook újítása, a timeline, vagyis az idővonal. Egyenlőre még csak választható opció, de hamarosan mindenkit elér. Én személy szerint nem vagyok nagy híve, hallani lehet újabb adatvédelmi kockázatokról (mintha nem…..
kevlar 2012.01.11 13:55:59
@ildsisy: Tedd fel őket bátran, ha tudok segítek!
Talán nem én vagyok az egyetlen, aki hosszú évek után is valahogy idegennek érzi a zsúfolt panelerdőket és az azt körülvevő betondzsungelt. Szerencsére azonban sok mindenki részéről látom rá az igényt, hogy valamilyen formában újra a természet felé forduljon a világ a rideg…..
Mióta ilyen korán sötétedik, egy szép utcai lámpa vagy egy gyertya fénye is nagyon lélekemelő tud lenni. Talán ez járhatott a brit látványtervező, Bruce Munro fejében is amikor elkészítette a legújabb installációját az angliai Holburne Múzeumnál. A gyönyörű alkotás…..
Talán nincs film, kép, vagy festmény, ami a Mennyországot ne a felhők között ábrázolná. Elnézve a következő képeket, ez nem is csoda, mivel Rüdiger Nehmzow fotói a tökéletes béke birodalmát mutatják meg az embernek. A 45 éves német fényképész a sajtófotózás világából…..
Te is utálod a reggeli ingázást? Mikor felszállsz a tömött buszra, villamosra, és az unott tömeg szorításában várod hogy odaérj? A metró pedig még ad egy plusz komorságot a már eddig is épp eléggé lélekölő mindennapi rítusnak. De mit szólnál hozzá ha azt mondanám, lehet…..
Gondoltál már valaha arra hogy valaki másnak a bőrébe bújj? Esetleg arra, hogy milyen jó lenne ha néha ráadhatnád valakire az arcod, amíg megcsinál valamit helyetted? Egy japán cégnek hála ma már ezt is megteheted. A REAL-f nevű vállalkozás nem kevesebbet ajánl, minthogy…..
Kétféle ember van a Földön. Akinek van érintőképernyős telefonja, és akinek lesz. Ugyan ezek az okos kis szerkezetek sok mindenre képesek, valljuk be őszintén, leginkább játékra és facebook-ozásra használjuk a drága kütyük képességeit.Nem így van ezzel viszont a japán…..
Ritkán nyílik rá lehetősége az embernek, hogy úgy igazán jó mélyen egy krokodil vagy egy óriáskígyó szemébe nézzen. Igaz, ha lenne is, személy szerint talán az utolsó dolgom lenne , hogy elmélázzak az érdekes látványon. A tehetséges örmény fotósnak, Suren Manvelyan-nek…..
Igen gyakran találkozhatunk manapság szemétből készült művészeti alkotásokkal. Ezek többségében a kreativitás és a hulladék ötletes felhasználása adja az értéket, de valljuk be őszintén, ettől még elég ritkán lesz szemet gyönyörködtető is az alkotás. Végül is mégis…..
Aki búvárkodott már, akár csak szabad tüdővel is, bizonyára egyet ért velem abban, hogy a víz valahogy mindent szebbé és kecsesebbé tesz. A víz alatti világ áraszt magából valami földöntúli nyugalmat. Ha pedig mindezt gyönyörű modellekkel kombináljuk, csodás dolgok…..
Egy asztronauta bemegy a mosodába. Akár egy ígéretes vicc is kezdődhetne így. A San Francisco-ban élő fotós, Hunter Freeman azonban ennél komolyabban vette a dolgot. A kreatív fotográfus ugyanis készített egy egyszerű de nagyszerű sorozatot, ami egy Földön ragadt űrhajós…..
Észak-Koreáról szinte csak akkor hallunk, ha valamilyen katonai témájú hír kerül képbe. Az erősen kommunista állam azonban elképesztő szépségeket is képes alkotni. Igaz, ezt is propaganda célból. Erre remek példa Arirang Fesztivál. A Pyongyang-ban megrendezett gimnasztikai és…..