Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Syolos

0 bejegyzést írt és 697 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk szerint a fuvarozáson túl extra bűvészmutatvánnyal kedveskedik utasainak egy taxis Pesten. Ő érthető módon, boldogabb lett volna csak az alapszolgáltatással. (Kedves kommentelők, mielőtt szédszednétek a posztert, hogy mért ült egy hétig a sztorin, szeretném jelezni,…..
Syolos 2014.11.25 18:43:49
@ptspts: +1 :)
Régen volt már toplista, és igazából a mostaninak sincs semmi aktualitása (ha csak az nem, hogy éppen C64-játékzenéket hallgattam egy cikk írása közben). Szóval jöjjön a legjobb Commodore 64-es játékzenék 10-es toplistája - nyilván szerintem, aztán kommentekbe jöhetnek…..
Kicsit egy Fantastic Contraptions-ös beütése van a Bad Piggies-nek, de a hasonlóság ki is merül annyiban, hogy valamiféle szerkezetet kell építeni, hogy az adott tárgy (esetünkben egy malac) célba jusson. Kár, hogy a lehetőségek száma erősen korlátozott, így nincs igazán tere a…..
  A mai posztban Viktor nem épp egy tipikus úticélt mutat be nektek. A Mount Everest alaptáborába kalauzol el minket fantasztikus fotósorozatával, melyet teljes egészében itt érhettek el. Budapestről egy napos repülőút Delhin keresztül Kathmanduba, majd a nyüzsgő…..
Zuckenberg az idén tőzsdére vitte a Facebookot, ám a részvények ára azóta konstans csökkenésben van. Most rajtunk a sor, hogy segítsünk rajta, és minél több Facebookos aranyérmét szedjünk össze, és minél több részvényt mentsünk meg. Minimálgrafika, hang nélkül, szóval…..
Syolos 2012.09.05 17:47:06
IDDQD Heti retro: North & South 2012.06.22 14:01:00
A játékipar mindig is szívesen nyúlt sikeres képregényekhez (már Atari 2600-ra is volt egy Spiderman), és ezek a feldolgozások általában Japánból és Amerikából érkeztek. E két ország mellett azonban van még egy harmadik, ahol igen régi hagyományai vannak mind a…..
Az előző részt Bree legújabb levelével zártuk. A tudommittettél levél után ezúttal egy „SZÍVESEN” szövegűt kapott, örült ám neki marhára. De, hogy nehogy megint lecsesszék a szomszéd asszonyok, hogy tiktolózik meg minden, futott és gyorsan megmutatta a levelet a…..
A morgás joga Álomháború 2012.04.27 10:19:00
A kormány és a 18 évesek háborúznak. Álomháborúznak. Mert mit is akar a kormány? Megmondani, ki mit tanuljon és mi legyen ha nagy lesz. És mit akarnak a fiatalok? Saját álmaikat követni, tudásukat, tehetségüket a legjobban kibontakoztatni, komparatív előnyeiket kihasználni. Az…..
Zsuzsa unokáját lábtöréssel fenyegette egy BKV-sofőr, amiért belerúgott a kabinjába: Szeretnék megosztani veletek egy BKV buszsofőrrel történt esetet, amely engem nagyon felzaklatott. 2012.04.25-én este a 19.56-kor az Örs vezér térről induló 67-es buszra (rendszáma: BPI012)…..
A szökőkutak eredetileg tisztán funkcionális célt szolgáltak. A középkorban, a mór és a muzulmán kerttervezők szökőkutakkal teli csodálatos kerteket varázsoltak (Alhambra-Generalife). XIV Lajos francia király a versailles-i kertben építtetett szökőkutakkal az ember…..
Kedves Kartársak!A szemfüleseknek biztosan feltűnt, hogy rögtön itt jobb oldalt egy szavazó ládikával bővültünk. Ennek oka roppant prózai: közülünk is többen a facebook-on töltjük időnk egy részét, így számos játékot ott játszunk. Néha szeretnénk ezeket is megosztani…..
Május elsején aktivisták világszerte feltörhetik a közösségi közlekedést és azt ingyenesen igénybe lehet majd venni, csakúgy mint március 28-án New Yorkban. Gagyi Ágnes a megérzéseink szerint helyesen állapítja meg az Occupy Wall Street (OWS) mozgalomról, hogy annak fő…..
Syolos 2012.04.11 16:02:32
@qwertzu: Én se fizettem tavaly október óta egyszer sem a BKV használatáért (heavy user vagyok, egy héten négyszer utazom át a várost).

És tudod, miért nem? Mert kiszabottul elegem lett belőle, hogy 25 éven keresztül fizettem a bérletet, tolom az IPA-t, az EVA-t (ami most lett 30-ról 37 százalék, ugye!!), és egy ROHADÁS az egész! Ellopták az adómat, a bérleteim árának egy jó részét, cserébe meseszerűen öregek már a buszok, a metró majd' minden héten füstölög vagy kigyullad. Mocskosak a járművek (a takarításra szánt pénzt is ellopták), a biztonsági őrök bunkók (és nem is lenne rájuk szükség, beléptetőkapus rendszer kellene, csak a biztőrökön többet lehet lopni).

Ebből van elegem. És NEM, NEM OPCIÓ, hogy ha nem tetszik, akkor ne használjam. Hogy a répába menjek át Újpestről a 12. kerületbe napi szinten BKV nélkül?!

Ha többé nem fogják ellopni a pénzem, akkor újra fizetni fogok érte. Nem várok el 3 évente buszcserét, de azért báz, nehogy már fizessek az undorítóan koszos, leharcolt, rozoga járatokért többet, mint mondjuk Rómában. De ha azt nézed, hogy itthon még csak nem is órásjegy, hanem vonaljegy van, azaz, ha járatot váltasz, újra lyukasztanod kell, akkor nálunk az egyik legdrágább a tömegközlekedés Európában.

Arra biztatok mindenkit, hogy ugyanúgy ne fizessen többé a tömegközlekedésért, ahogy én. Ne hagyja, hogy ellopják a pénzét a pártkasszák feltöltése miatt. Rohadjon össze a tetves kommunista BKV. Úgy látszik, ez kell. És aztán legyen helyette valami más. Mert ami most van, az még Kelet-Moldáviában is szégyen.

(Mellékes, de adalék: gyerekem születik a napokban. A TB-t is szétlopták a t elvtársak, a szociktól a szadeszen át a Zorbánékig, mindenki. Tudod mit, demagóg leszek: amit "megtakarítottam" a BKV bérleteken, kb. annyit (igazából nem annyit, mert többet) kellett kifizetnem az ilyen-olyan vizsgálatokra, Down-kór szűrésre, vérvételre, nőgyógyászra, szülészorvosra. Hát akkor már inkább erre költöm a pénzem - úgy, hogy TB-t is fizetek már vagy másfél évtizede folyamatosan. Felháborító!!!)
Világutazó Norvégia tájain 2012.03.10 11:12:00
 Ma Norvégiába utazhattok ennek a fantasztikus time-lapse videónak köszönhetően, melyet Stian Rekdal készített. Feltűnik a kikötőváros Ålesund; Trollstigen, a híres szerpentin; Geiranger fjord és városka, mely az ország egyik leglátogatottabb idegenforgalmi célpontja;…..
Munkakerülő játékok Pixeltakony 2012.03.06 08:00:00
Gondolom senkinek sem kell bemutatni általános iskolából a takony elnevezésű, definiálhatatlan anyagú és állagú, zöld, rugalmas izét. A Nitrome-os fejlesztőknek biztos nem, mert megcsinálták a Swindlert, Csaba pedig beküldte nekünk, köszönjük mindkettőjüknek! A játék…..
A Homár szomorúan értesült, hogy még mindig létezik Intrum Justitia, és ezúttal az OTP-vel szövetkeztek, hogy sosem volt tartozásokat hajtsanak be. Kitartás minden szenvedő fogyasztónak, már nem tart soká a bankterrror, csak ki kell várni, amíg a görögök fellázadnak, és az…..
Angelika tavaly július óta biztos feladta már a reményt, de lám, a jó Kovácsné úgy rábukkant erre a beküldésre, mint szarvas a malacgombára. (Ja, nem, fordítva). Különösebb hozzáfűznivalóm az alábbi dolgokhoz nincs (hacsak az nem, hogy a fokföldi ibolya nem illatos, hanem…..
Syolos 2012.02.26 21:53:07
@elinor: Erre gondoltam:

"Also, n is pronounced as m before b, p, f and v (labial consonants): különböző [külömböző], rohanva [rohamva], színpad [szímpad] etc."

www.unilang.org/viewtopic.php?f=63&t=3491&start=15&st=0&sk=t&sd=a

Van is itt rá példa, igaz, nem a bicajjal: "lökdös [lögdös]". Egészen pontosan emlékszem rá, amikor kb. 4-ik általános osztályban a magyarnyelv-tanárom felhívta rá a figyelmem, hogy másképp írják és másként ejtik. Pedig az már lassan 25 éve volt - te jó ég, lehet, mégis én vagyok a beteg! :)
Syolos 2012.02.26 22:00:34
@Leiter Jakab: Ok, rendben, bár szerintem ez nem lesz túl gyakori, pont a nyelvi igényességetek miatt :)

Valóban, a szabályok néha ellentmondani látszanak egymásnak, én sem igazodom el mindegyiken, mert ahhoz már nyelvésznek kellene lenni. És nincsen kőbe vésve semmi sem (hála istennek) :)
  A végtörlesztési hajrá után lecsitulni látszik a devizahitelesekre fordított figyelem a médiában.Pedig a probléma nem oldódott meg. Az adósok többségének nem sikerült kiszállni avészkijáraton, és továbbra is utazni kénytelenek az adósság vonatán. A vonatozás sokaknak…..
Syolos 2012.02.17 16:28:15
@whale: "Azt vesszük amire van pénzünk. Amire nincs, arról nem hazudjuk, hogy a miénk, mert ez nem igaz!"

Sikerült megtanulni egy alapvető közgazdasági szabályt, igazán sajnálom, hogy a saját bőrödön (ahogy még másik nemtomhányszázezer magyarnak). Nem jó ez se neked, se az országnak :( De valamikor el kell kezdeni.
Taposóaknák a kapcsolatban: feltűnik az ex az úszóbajnok életében. Event a FácsénTaposóaknák a kapcsolatban Lehet, nem túl érdekfeszítő, ami velem (is) történt, mindenesetre megélni merően fájdalmas volt. A múlt sebeinek szerepen a jelenlegi kapcsolatban lehetne a munkacíme a…..
Meglehet a szépsége annak, ha az ember a Dubai Marina egy felhőkarcolójának tetején él. A tenger kék vizének látványára ébredni és a város esti fényeit látva zárni a napot olyan kiváltság, ami csak az extrém burzsujoknak jár. A 45 szintes, 179 méter magas Trident Grand…..
Az új évben a 4. résszel folytatódik a keresztes hadjáratokról szóló vendégsorozatunk: A harmadik keresztes háború Szaladin [Salah ad-Din, صلاح الدين], a nagyszerű hadvezér 1171-re egész Egyiptom egyeduralkodójává válik és megalapítja az Ajjúbida-dinasztiát, melyet majd a mamelukok buktatnak meg…..
Szeretnénk méltó módon búcsúztatni az óévet, és mi lehetne jobb módja ennek, mint csöcsök egy méltatlanul elhanyagolt rovat visszatérése? Az év utolsó játékcsajai bikinis karatemacák, mert hát mi másnak is fordíthatnánk a Bikini Karate Babes című játékot? Nem, nem vicc,…..