Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HiTekk

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A felsőoktatási keretszámok tervbe vett csökkentésének egyértelmű nyertese Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, akinek a plágiumszagú szakdolgozatáról a reflektorfény a lázadozó diákokra terelődött. A NOL stábja a parlamentben forgatott, és kormánypárti képviselőket…..
HiTekk 2012.12.18 15:26:08
@Makkasz:

Mondjuk erre cáfolatként lenne egy konkrét példám. Diplomamunkám írása során bukkantam az alábbi doktori disszertációra:

Takáts Alexandra
"Környezettudatos fogyasztói magatartás alakítása és a fa-és bútoripari termékek iránti attitüd feltárása" (Sopron, 2010)

Ez a diplomamunka szinte kompletten lenyúlja a témavezetőm PhD-ját, ami:

Nemcsicsné Zsóka, Ágnes (2005) Következetesség és rések a környezettudatos szervezeti magatartásban.

Irtózatosan felháborított akkor a dolog, mert nagyon nagyra becsültem a tanáromat és tudom, hogy rengeteget dolgozott a saját disszertációján, amely nem kevés eredeti ötletet és következtetést tartalmaz. Szégyen, hogy ilyen emberek mászkálnak az utcán doktorként, mikor biztos vagyok benne, hogy 10-ed annyit sem dolgoztak a saját disszertációjukon, mint én a diplomamunkámon akár. És a szememben az az egyetem aki ilyet megenged, annak a doktori képzése és címe nem sokat ér! És ez nem 20-30 évvel ezelőtti eset, hanem 2! évvel ezelőtt történt. Feljelentést nem tettem az ügyben, de nagyon felháborítónak tartom továbbra is!!!
Miközben kedden még "kedvenc" GMO lobbistánk, Venetianer Pál "boldogította" a nagyérdemű közönséget "objektív igazságaival", melyek cseppet sem érdek vezéreltek... Ez a farizeus Venetianer Pál, akivel egyesek már 25 éve küzdenek, aki hisztériájában, hogy nem fog elég hamar…..
HiTekk 2012.09.20 14:55:50
@Trackback: Szerintem ha felül tudnál emelkedni a helyesírási hibákon, sok igazságot találnál a cikkben, ez nem egy irodalmi, hanem egy környezetvédelmi blog.

Mindazonáltal válaszolva a kérdésedre véleményem szerint azért működik az üzleti modell ilyen téren, mert ha megeszed a GMO-s kukoricát nem most fogsz belehalni, hanem ha folyamatosan fogyasztod akkor 20 év múlva, és mivel rákban sokan meghalnak, sokféle okból elég nehéz megállapítani, hogy pont a GMO-s kukorica miatt haltál meg. A cikkben is benne van, hogy ez az "első referált hosszú távú kísérlet". Ebből adódóan még nem lehet semmit egyértelműen kijelenteni, viszont a GMO-k a környezetre és biodiverzitásra egyértelműen és bizonyítottan károsak, erről jó néhány cikk van ezen a blogon is és máshol is ha érdekel a téma. És azért nagy üzlet, mert a vetőmagot és a hozzá alkalmas növényvédő szert is csak az adott vállalattól rendelheted meg, nem is túl olcsón. Ahova pedig GMO-t ültettél onnantól mást oda nem is nagyon ültethetsz, mert annyira offenzív, hogy megfertőzi a földed körül lévő hasonló terményeket és ha visszatérnél a hagyományos gazdálkodásra, visszakapod a GMO-s virágport, aminek a következménye, hogy a Monsanto még be is perelhet, hogy illegálisan használod az ő általa kikísérletezett vagy levédetett vetőmagot/genetikai állományt. Szóval ha GMO-t veszel, a növénytermesztésed örök életre függeni fog egy cégtől, aki ezért szemérmetlen összegeket el tud kérni az utánpótlásért.
Ha valamit nem jól írtam vagy nem érthető, majd Pacsker kijavít.
HiTekk 2012.09.20 16:24:01
@Trackback: Aki ezeket tudja valószínűleg nem is vesz GMO-t, a probléma az, hogy kevesen tudják. Csak a Monsanto-nak 10000 milliárd dolláros éves árbevétele van a GMO-s cégek közül (ez a magyar költségvetés éves bevételének több mint 1/4-e), úgyhogy van miből terjeszteni az igét, marketingre, szakértők, politikusok megvásárlására stb.

Abban igazad van, hogy a probléma sokkal összetettebb, és nem ez az egyetlen dolog, amin változtatni kellene. De az, hogy egy ágazat mérgezi az embereket és helyrehozhatatlan károkat okoz a természetben annak nem önmagában kapitalizmus az oka. A kapitalizmusnak nagyon sok formája létezik, a német szociális-piacgazdaság például rengeteg szabályozással dolgozik, mert a vállalatok kartelleket, trösztöket, monopóliumokat hozhatnak létre és visszaélhetnek a piaci helyzetükkel, ha hagyja az állam (ezért mondjuk az EU-ba nem is igazán tudtak a GMO-s termékek a nagyon erős lobbi és próbálkozás ellenére meghonosodni), persze az USA-ban sem lehet, azért mindent, de ezt igen, és mondjuk nekem ez kimeríti az "emberiség elleni bűncselekmény" fogalmát.

Alternatíva kell? Vegyszermentes, hazai termékek, ha lehet bio, de elég az is ha olyan forrásból veszed amit ismersz és tudod, hogy csak minimális és nem káros vegyszert (pl. rézgálicot) használnak. Az igaz, hogy a bio igazságtalanul drágább sokszor, mert ott is kereslet alapú árképzést használnak sajnos:(, de a fent említett termékek a legtöbb piacon megfizethető áron kaphatóak, SŐT a legtöbb piac olcsóbb is, mint a pl. a SPAR és a termékek minősége is jobb, mert ott valódi verseny van az árusok között és nem 1 beszállítótól veszik nagy mennyiségben a terméket.

Az, hogy beszélünk a GMO-ról nem a rendszer ellen ágálás, a GMO nem a rendszer velejárója, semmi köze hozzá, ahhoz pedig, hogy változás legyen pont a tudatos fogyasztók kinevelése szükséges, akik tudják mit emelnek le a boltok polcairól.

GMO és Mo.: Ismét ajánlom ezt a blogot, mert erről is sokat olvashatsz. Magyarországon jelenleg tilos GMO-t termeszteni, ez nagyon örvendetes, reméljük így is marad (hirszerzo.hu/hirek/2011/10/24/20111024_gmo_jelentes_zero_tolerancia).:)
markkomm Marketing posztokról 2012.07.06 13:53:00
Mától kezdve kineveztek egy ismertebb személyt marketing igazgatónak egy céghez. Több gondolatot is elindított bennem. 1, Saját szakmánk alatt vágjuk a fát (PR értéket nézve), ha nem tudunk más posztot adni csak marketinget egy olyan személynek, kinek nincs is e téren szerzett…..
(Nem tudom hová kerülhettem ki, vagy, hogy mekkora erőkkel bír(!) a közösségi média (facebookról egyhónap alatt 8500 látogató!) - de az Új-zélandi veteményes tiltási tervezetes poszt egy hónap alatt 5800 látogatót vonzott!) Frissítés 2012. február 9.: A Világbank és a…..
Polgári megmozdulás Magyarországért szombaton 3-kor a Kossuth téren!Kedves Barátaink! Mint azt tapasztalhatták, az események felgyorsultak. Példátlan támadás érte, éri a magyar szuverenitást. Ezért az Élőlánc Magyarországért 14-én, szombaton 15 órai kezdettel demonstrációt…..
HiTekk 2012.01.11 17:41:44
Kedves Pacsker!

Először is szeretném leszögezni, hogy rendszeres olvasója vagyok a Greenr-nek és tisztelem azt a munkát amit végzel, magam is sok hasznos információhoz jutottam az oldalról vegyük akár a humánökológiai filmgyűjteményt vagy a havi hírösszefoglalókat. Ezért is ütött szíven ez a post, aminek egyrészt témáját illetően sem sok helye van itt másrészt megdöbbent, hogy egy ilyen értelmes, kritikus gondolkodású ember hogyan asszisztálhat egy olyan rendezvényhez, amely gyakorlatilag a regnáló kormány antidemokratikus intézkedéseit hivatott legitimálni. Persze a mögöttes motivációkat valahogy értem, hiszen általad nagyra becsült emberek szervezik. Azzal, hogy komment nélkül kiteszed, nekem olybá tűnik, hogy tartalmával teljes egészében egyetértesz, amit nagyon szomorúan vennék tudomásul, mert azon kívül, hogy abban igazat adok, hogy igyekeznünk kell megőrizni a nemzeti szuverenitásunkat, de maga a felhívás gyakorlatilag egy Fidesz propaganda, mely tartalmazza a kormány válaszait az összes nemzetközi és hazai kritikára. Ráadásul pont ugyanabban a Fideszes stílusban van megfogalmazva ugyanazokkal a hazugságokkal és Gyurcsányozással (aminek megint semmi értelme, hogy benne legyen a levélben, gusztustalan hatáskeltés). Ez a szimpátiatüntetés nem a haza szuverenitását hivatott megvédeni, hanem a regnáló kormány igazát és mindenhatóságát. Ha nem így lenne más pontok lennének fontosak (miért is testesíti meg a szuverenitásunk alapkövét, hogy összevonható legyen a MNB és a PSZÁF?, kedves kormányunk foggal körömmel védi a saját szuveneritását, miközben az állampolgári önrendelkezést sárral döngöli a földbe) és talán a tüntetésre is máskor került volna sor.

Kívánok neked további sikeres munkát és politikamentes bejegyzéseket.

Üdvözlettel
HiTekk

p.s.: Remélem törlöd a postot avagy részletesebben is kifejted róla a véleményedet miért értesz vele egyet és miért van helye a Greenr-ben