Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Körticsek

76 bejegyzést írt és 207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyértelműen, tagadhatatlanul, akkor is, ha holnap piros hó hullana, jelentem, kitört a tavasz. Aki persze a napokban volt futni, az maga is érzi, de olyan jó végre kijelenteni és tudomásul venni. Ujjong a lelkem! De csak a tavasz teszi, azért nem lelkesedem annyira, hogy futókörte…..
Gyalogkörte Elméleti futó lettem 2015.03.02 00:40:30
Ki kellett végre mondani, hogy elméleti futó lettem. Most, hogy vettem egy új cipőt (majd elmesélem, miért), kaptam egy Polar M400 szuper gps-es futóórát a szülinapomra, és beneveztem az idei Minicittára... és ma végre rendesen futottam (és anyáztam is közben, de ez várható…..
Régóta tartozom ezzel a poszttal, leginkább saját magamnak, hiszen én vagyok az, aki nem volt futni az elmúlt ööö... nagyjából 4-5 hónapban, aki minden adandó alkalommal a cipőjét bámulja szomorúan, amikor korábban éppen a kilométereket rótta. Én vagyok, aki csokit zabál és…..
Az elmúlt egy-két hét történéseit tartalmazza ez a poszt, gondoltam összeszedem, mert mozgalmasra sikerült. Lesz benne Spartathlon-kihívás, meg szenvedés és örömködés is, a végére szerencsére visszaáll az egyensúly. Az elmúlt két hét kicsit szomorkásra sikerült.…..
Meleg van, mindenki erről panaszkodik. Fejben nem vagyok hajlandó felfogni, de a tegnapi "futás" után kénytelen voltam rájönni, bár beépített makacsságomnak köszönhetően el még nem fogadtam, hogy engem is kicsinál a kánikula. A hétfői rendszeres margitszigeti edzésen ismét a…..
Mint ahogy mostanra sokan értesültetek róla, a szombati 2. Samsung Úszófesztivál után, a mezőnyön végigsöprő fertőzéshez volt szerencsém nekem is. Ezzel kapcsolatban, és úgy általában a nyavalygással kapcsolatban kavarog bennem néhány - szerencsére most már csak - gondolat,…..
Imádok úszni és imádom a vizet is, úgyhogy tulajdonképpen felcsillant a szemem, amikor Márti megemlítette, hogy mehetnénk 2021 métert úszni a Balatonban a Magyar Úszás Napján. Az időjárás kicsit megviccelt, így csak az elején volt őszinte a mosolyunk. Mindenesetre megúsztuk, az…..
Az a helyzet, hogy ezt a bejegyzést még tegnap kellett volna megírnom, de aztán inkább beszélgetéssel töltöttem az estét. Tegnap még tudtam egy kicsit örülni a K&H Minimaraton váltós időmnek, ma már ez nem egyértelmű. Nem részletezem, miért nem vagyok ma felhőtlenül…..
Gyalogkörte Juci első szigetköre 2014.06.13 01:36:42
Amikor Huták Juci tavasszal eljött hozzám pedikűrre, Gerda Éva még a pocakjában volt. Beszélgettünk sok mindenről, a régi dolgokról, merthogy évekkel ezelőtt az [origo]-nál egy szerkesztőségi irodában dolgoztunk, és persze szó esett a sportról, a futásról. Most, hogy Juci…..
Amikor nagyjából másfél éve gyalogolni kezdtem, gyakorlatilag láthatatlannak éreztem magam a sportolók között, csak a szigeten andalgó nyugdíjas csoportok és szerelmes párok néztek rám leplezetlen csodálkozással: ez meg mit művel? Kétségtelen, hogy a futás a legnépszerűbb…..
Mindennek megvan a maga ideje, szentül hiszek benne, és ez így volt a szerdai spinninggel is. Pont akkor jött, amikor szükségem volt egy kis testi és lelki tuningra, és ezt maradéktalanul meg is kaptam. Kívülről lehet, hogy úgy tűnt, hogy csak tolom és húzom a pedált, de belül…..
Nagyon kellett ez a futás, és erre csak utólag jöttem rá. A CC óta egy 2,5 kilométeres regeneráló futásom volt kínok között, az elmúlt, nagyjából 2 hétben csak bringáztam, egyszer úsztam, és volt két lépcsős, meg a Core-edzés. Az Egyensúlyom küldött…..
A bánatevés korántsem annyira ritka jelenség, bár kívülállóként kijelenteni valakiről, hogy emiatt hízott meg, merészség. Viszont a kapcsolatban való súlygyarapodás nagyon jó jelzés és némi önismeret kell hozzá, hogy időben észrevegyük a jeleket. Az egészséges és fitt…..
Gyalogkörte Májusi 130 mit ér? 2014.05.31 09:24:44
Rövid bejegyzés lesz a mai, egyetlen képpel, a májusi egyéni rekordomról... A május meglehetősen mozgalmasra sikerült, ahogy a mellékelt kép is mutatja, hiszen átléptem a 130 kilométert, amelyet úszva, futva és kerékpározva teljesítettem. Nem volt ez szándékos, a minap…..
Na, nem úúúgy a padlón, inkább a talajon, amelytől egy vékony polifoam réteg választ el, miközben nyöszörögve emelgetem valamelyik testrészemet, lehetőleg úgy, hogy ne a gravitáció győzzön. Mondhatnám, hogy ez férfimunka volt, de ketten voltunk lányok az edzésen, és persze a…..
Ha kedd, akkor lépcsőzés, jó lesz megszokni. A mai a második lépcsős edzésem volt, és terjed a kór, mert Kriszta is eljött és amellett, hogy röhögcséltünk egy kicsit, azt mondta, hogy jól érezte magát. De nem csupán erről az edzésről szól ez a poszt, hanem a beszólásokról…..
Kellenek a kihívások, ezt eddig is tudtam, ráadásul minden mindennel összefügg, kapcsolódik, hat és visszahat. Sohasem tudhatja az ember, hogy milyen feladatot kap az élettől. Én most Feritől kaptam a következő feladatot, ráadásul nem most, hanem még a Minicittá után, amikor azt…..
Körticsek 2014.05.27 07:57:19
@Baduka: Sajnos ezt a picit fölélövős motivációt sokan úgy értelmezik, hogy túl sokat vállalok. Pedig szerintem ez teljesen egyénfüggő, és lehet, hogy amit én bírok, azt más nem bírja. Kapom is a kritikákat emiatt...
A héten szuper élményben volt részem, mellékhatásként feszülő popsi, égő combok és vádli, valamint kipirulás és heves lihegés jelentkezett... Most, hogy a fiúk is rákattintottak a posztra, elmesélem, hogy lépcsőző edzésen jártam, amely mostantól része lesz a rendszeres…..
Miért jó ez neked? Kérdezte barátnőm hitetlenkedve, amikor meséltem neki, hogy milyen küzdős edzéseken vagyok túl, és hogy milyen versenyekre szeretnék benevezni. Döbbenten néztem rá, és csak annyit kérdeztem: nem látszik? Végül megegyeztünk, hogy látszik rajtam, hogy miért…..
Ebben a bejegyzésben rengeteg szubjektív élmény, eufória, könnyek, sok hálálkodás és még több veríték van. Csak akkor olvasd tovább, ha felkészültél mindezekre... Beszámoló a Coca-Cola Testébresztő Női Futógáláról. Ha valami nehéz, vagy nem szeretném, de meg kell…..
Gyalogkörte Előláb, izomláz 2014.05.15 23:25:11
Szerdán hősiesen túléltem életem első előlábas futóedzését. Futóedzésen voltam már, csak akkor még utáltam futni. Most meg, amikor már nem kötelező, szeretem, akarom, csinálom. Ki érti ezt... Az edzést a Freerun (Futoiskola.hu) csapata tartja, és az előlábra (a…..
Amikor vasárnap reggel kinéztem az ablakon, már javában gyülekeztek a sötét esőfelhők, és fél óra múlva már szakadt is az eső. Este összekészítettem az esőkabátot és a vízálló tokot is a telefonomnak, de reménykedtem, hogy nem lesz rá szükség. Végül nem kellett, de…..
Már kezdem megszokni, hogy nincs könnyű edzés, sőt, tulajdonképpen még élvezem is, legalább is utána mindenképp. Ráadásul egyre kevésbé zavar a délutáni edzés. Az elején nehezen ment, hiszen a munkám - bár nem sittes zsákokkal a hátamon rohangálok -, de végül is…..
Itt ülök a gép előtt az új futós sapkámban, és igen, még benne van az első 5 kilométeres versenyem nagyjából minden verítéke. Azon gondolkodom, hogy mit írjak az 5vös 5-ről, meg az élményeimről. A Minicittától eltérően most nagyon is izgultam a rajt előtt, bár azt már…..
Amikor megtettem az első lépéseket, még gyorsgyalogolva, minden bajom volt. Főleg utána, amikor alig tudtam fellépni, vagy lelépni egy lépcsőt, egyáltalán, felállni, leülni, lefeküdni, létezni. Minden fájt, de a lelkem ujjongott, és ez az ujjongás mostanra eufóriává…..