Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balin1223

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lista jó dolog, mi magunk is több készítésében részt vettünk. Talán éppen ezért azt is tudjuk, mennyire nehéz egy objektív rangsort összeállítani. A legtöbbször ez nem is igazán sikerül, ráadásul vannak olyan témák, amelyek esetében inkább valamiféle (szubjektív)…..
 A Wikilovesmonuments pályázat egy hete indult a magyar Wikipedia és az Indafotó szervezésében, a pályázat célja, hogy minél több szabad licenszű kép szülessen magyarországi műemlékekről. Ehhez a Kulturális és Örökségvédelmi Hivataltól kapott a pályázat egy…..
balin1223 2011.09.29 13:50:49
@balin1223:

Azért a KÖH megsejtett valamit:

muemlekem.hu/muemlek?id=7604

Csak hát mire átnevezik...
balin1223 2011.09.29 15:53:08
@Sámat: OK. Én bízom benne, hogy még szebb lesz. Az állami vagyonnyilvántartás egynéhány tétele (esetleg tétellel) pedig pontosabb, mert az épített kulturális örökség eszmei tartalmán túl, annak "praktikus" vonatkozásai között ez is felmerül. De itt inkább abba is hagynám...
Igazad van, sokféle haszna lehet egy ilyen pályázat kiírásának.
Persze mondhatjátok, hogy ez nem is Urbanista-téma, de egyrészt nagyon izgatnak ezek a dolgok, másrészt meg igenis városi terület ez is. Igaz Mosaburgot hiába keressük már  Magyarország térképén, de Zalavár még rajta van.Itt találták meg a közelmúltban Karintiai Arnulf…..
Ez a sztori nem a Bős–Nagymarosi Vízlépcsőről és a Dunakanyarba tervezett hídról, hanem egy megvalósult projektről szól. 1894-ben hadgyakorlatot rendeztek a Dunakanyarban, amelynek során osztrák és magyar katonai hidászok egy pontonhidat állítottak fel Visegrád és Nagymaros…..
balin1223 2011.08.07 17:42:19
@dögölj meg:
Szinte ugyanitt raktak le egy pontonhidat az oroszok is a hatvanas évek első felében, vagy közepén. Átkel, szétszed, és óriási kupleráj maradt utánuk. Legalábbis a jobbparton.
 A Duna forrása Donaueschingennél „- A víz, uram, a víz nem viccel. Ahogy az ősi hajós mondás tartja, ne tegezd a Dunát! – Én ezt úgy ismerem, hogy ne tegezd a labdát, ez meg egy ősi futballista mondás… – Ilyenek, tisztelt szárazföldi barátom, az ősi…..