Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jancsopanza

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár egy kevés színes fotó New York-ról is fennmaradt a huszadik század első évtizedeiből, a legtöbb nem fekete-fehér képet az utólagos színezéseknek köszönhetjük. Ez a lenti gyűjtés is ilyenekből áll össze; ezt végiglapozva talán megsejtheted, milyen lehetett az élet a ma is álló téglaépületek és…..
jancsopanza 2019.11.03 09:33:11
@apro_marosan_petergabor: J.A. szerint másfél! Ha már idézünk.
Csak igen kevés banda tud teljes pályakört megfutni: a személyes ellentétek, a zenei trend változásai, kevésbé sikerült lemezek vagy éppen botrányok, a tagok balesetei vagy halála, valamint a kiadói és menedzsmentgondok mind-mind ketté tudnak törni egy sikeres csapat- vagy éppen szólókarriert.…..
Éjjel egy józsefvárosi buszmegállóban valaki összefirkálta a Vámos Miklós és Koncz Zsuzsa közös  könyvét hirdető plakátot (pontosabban csak az üveget, ami a plakátot fedte, de ez igazából mellékes). Az illető konkrétan Dávid-csillagot rajzolt kettejük arcára, és hát jelen kontextusban nehéz…..
„Balog Zoltán Emmi-miniszter a Mindennapos éneklésről szóló konferencián arról beszélt, nincs is annál szebb, amikor a fogantatás pillanatában a várandós édesanya "dúdol, énekel", és talán még a leendő édesapa is csatlakozik hozzá.” (Ön mit énekel, amikor fogantat?) Az istenfélő Balog Zoltán…..
Smoking Barrels A tanú (1969) 2017.07.08 06:00:00
Kiváló filmszatíra és a miénk. Bacsó Péter filmje különös utat járt be, hiszen 1969-ben forgatták, de betiltották, 10 évig dobozban volt, és 1979-ben azért mutatták be, mert külföldön a Betiltott Filmek Fesztiváljára készültek. Aztán végül csak közönség elé került,…..
Artúr király legendája végre egy a hírnevéhez méltó filmet kap. A briton uralkodó felemelkedését bemutató film csupán a kezdet, arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a franchise többi részét ki vezényli le, de amennyiben Guy Ritchie, úgy garantáltan hatalmas filmélményben…..
jancsopanza 2017.05.13 09:45:41
@Daermon85: Én még nem láttam, csak a promókat, de nem értem, ha 10/10 a zene, akkor miért a Zeppel (amit egyébként imádok) promotálják itthon?
A Budai Vár megújításával kapcsolatos fenntartásai miatt pár napja lemondott a Nemzeti Hauszmann Tervet jegyző Hauszmann bizottság három tagja is. A döntésük fő okaként azt jelölték meg, hogy a kormány döntéseiről az újságokból értesültek, a fejlesztésekről a testület nem folytathatott vitát, és…..
Azanyádpicsáját!  Mit képzelsz te, he?!?!?! Csak így, ukmukfakk? Felmondani egy szponzori szerződést? Egy világnézet miatt? A világ legnagyobb magyar Nemzeti Előadóval? Hát ki a kurvaanyád vagy te köcsög, hogy így válogatsz? Mi a véres gecit képzelsz magadról idegen tőke…..
Szovjet sport és egészségmegőrzési plakátok az ötvenes évektől A Szovjetunióban a hivatalos álláspont alapján az elhízás elleni küzdelem és a sport kiemelt fontosságú volt. Ennek több oka is volt. A dekadens, elkényelmesedő nyugat felett az elkövetkezendő konfliktusokban könnyebben kerekedhet…..
jancsopanza 2015.12.07 08:33:13
@enpera: Álláspontom szerint alapvetően politikáról szól a blog, de természetesen tiszteletben tartom, hogy a megjegyzésem nem tetszett, ezért elnézést és ki is szálltam.
Aszongyák a hírek, hogy ma megérkezik a következő szerelmetes levél Brüsszelből, amiben az Európai Bizottság a paksi bővítés beszerzéseinek felfüggesztését kéri. Hiába mondta a lézerjani, hogy "Nincs olyan ok, amely miatt fel kellene adni a nukleáris energetikai…..
Na jóóól van, megnyugodtam srácok. Nem változik itt a világon semmi, gyalogoltok a régen kitaposott úton tovább. Vidaildi ment a NAV éléről, ti pedig megtalálták a helyére a legalkalmasabb személyt.  Már úgy értem az Újsimicskának legalkalmasabbat. Egy ideje járta a pletyka,…..
Továbbra se tud leállni az apró sunyi áremelésekkel a Wizz Air, a jó hír az, hogy legalább nem az alapjegyárat buherálják, hanem a kiegészítő szolgáltatásokat. Érdekes, hogy miközben a Ryanair lassan két éve a szolgáltatásjavítással van elfoglalva és sikeresen növeli…..
jancsopanza 2015.09.11 11:39:43
@jancsopanza: Mindenkitől elnézést!!!! "többletköltség"
jancsopanza 2015.09.11 18:52:59
@Válasszunk: Érdekes témát feszeget, csak épp semmi köze ahhoz a sunyisághoz, amiről én írtam. Hiszen azt lehetne mondani, hogy semmilyen kézipoggyász sem vihető fel, de azt nem, hogy ha felvihető, akkor tudatosan verjük át az utasokat és amikor már nincsen választási lehetőségük, akkor fizettetni velük indokolatlanul. Ettől nem növekszik a biztonság egy cseppet sem.
jancsopanza 2015.09.11 21:48:29
@Válasszunk: Úgy látszik Te nem olvasol, csak írsz. Egyetlen szót sem ejtettem ablak melletti helyekről, sem másról. Összekeversz valakivel. Kizárólag egy dologról írtam, arról, hogy a Wizz Air a maga alkotta szabályokat, nevezetesen, hogy mekkora poggyászt lehet felvinni a gépre - galád módon, a pénszerzés reményében - hágta át egy méreten aluli sablon segítségével, amit természetesen az említett eszköz (mérőszalag) hiányában én sem tudtam volna igazolni ott helyben. Szerintem zárjuk le ezt a párbeszédet, mert semmi értelme. Olvasd el a hozzászólásomat és minden világos lesz.
Varánusz A vasfüggöny visszatér 2015.06.18 11:17:25
Vissza a kályhához! - adta ki az ukázt Mindenórás Tábornok urunk a minap, vizsgáljuk meg mennyiért lehetne megépíteni a Vasfüggöny 2.0-át az első lebontása után 25 évvel. No, meg eljöhet még a csuhások, térdre imához! - idő is megint, csak ez a Pápa csávó is ennyit…..
Mindig öröm, amikor Ginger Baker interjút ad. A Cream dobosa nem igazán szokta visszafogni magát, most sem tette a Forbesnak. Az interjúban elmondja, hogy a Led Zeppelin teljes életművének nagyjából az öt százaléka jön be neki, a többit nem értékeli sokra, és hogy a Led Zeppelin…..
jancsopanza 2015.06.15 19:30:45
@röf: Én is pont azt írtam, izlések és pofonok...És nekem a Zepp, de mit tagadjam, nem szégyenkezem. És igen Bruce és Clapton voltak az ászok abban a csapatban és ők a későbbiekben is mindíg a jelen voltak, alkottak, stb.
@Vargga Imre: Erre kellene valamit reagálnom? Nem hiszem.
A folyamatosan bővülő személyes tapasztalatok és olvasói igények inspirálták második bunkólistánkat, immáron nem csak utastárs-típusokkal. Vannak én-csak-a-munkámat-végzem doridok és olyanok is, akik csak úgy simán rettentően idegesítőek. A vérparaszt utasokról…..
Érkezik lassan a kormányspam, lehet egyéni vérmérséklet alapján kitölteni és visszaküldeni, cetlikre tépni, bosszankodni vagy örvendezni. A Helsinki Bizottság szerint az is megoldás lenne, ha üres boríték visszaküldésével meghekkelnénk az egészet. Jó, utóbbi Orbánék…..
jancsopanza 2015.05.17 10:43:19
@Fabius: Meggyőződésem, hogy egy megfelelő helyre kellene visszaküldeni minden válaszboritékot és közjegyző (és/vagy hatósági tanúk) előtt megszámlálni - ennyi pénzük csak van a demokratikus ellenzéknek - és nyilvánosságra hozni a hivatalos eredményt minden héten. Mert így a csillagos eget is hozzá fogja számlálni a fidesz.
A gyarmatosításnak is megvannak a maga árnyalatai. A Krím elesett egy kis trükközéssel a kovácsbélák jóvoltából, Kelet - Ukrajnában még harcolnak a gyarmatosító orosz fegyveresek ellen, ezekkel szemben nálunk amolyan csendes, mondhatni bukkake gyarmatosítás van. Egyszer csak…..
Dinamó Műhely Hetvenéves a Hobó 2015.02.13 21:17:25
A város peremén nőttem fel, a város mértani közepén. Persze a peremek is változnak, de Kőbánya akkor sem volt libasültes Rózsadomb (ma már eléggé idegen nekem Kőbánya is). Fésületlenebb vidékekre pártoltam. A blues, az maradt. Az én Hobóm mindig ilyen kora negyvenes fickó…..
Miután 900 milliárdot einstandolt a rendszerből egyszer csak úgy döntött ez a mi Viktorunk, hogy elég volt a közép európai Bucs Kesszidi szerepből, és kibékül a bankokkal.  Kicsit bevásárol az ERSTE Bankból, kicsit csökkenti a bankadót, tesz egy rakás jól hangzó vállalást…..
Nagyon örül az egyszerű ember lelke, mikor a nemzeti együttműködés rendszerét nagy atomcsapásként éri a valóság, mégpedig a benne résztvevők közreműködésével. Nincs is annál szebb élmény, mikor az ilyenkor felszínre kerülő keresztény nemzeti konzervatív értékek…..
Lajosnak tegnap elgurult a gyógyszere. Részemről régen várt a pillanat jött el ezzel, de a reakció hevessége azért meglepett. Geci mindenki, Orbán és Bayer a főgecik, az áruló menedzsment meg a kisgecik. De Lajos nem lenne Lajos, ha nem mutatná meg, vele nem lehet így…..
Ezt mondta Tarlós István főpolgármester a január 28-i fővárosi közgyűlésen. Tájépítészként megszólítva érzem magam. Három éve figyelem a Római parti gát történetét, ahol szokás szerint fordítva ülünk a lovon. Nem a Római part, a Csillaghegyi öblözet és a Duna kapcsolatát akarjuk megoldani, hanem…..