Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fonak

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most mindenki vadul gondolkozni kezdett, mi köze lehet a kacsának a szakításhoz, már megint szegény állatok, ugye. A kacsa metafora a történetben, ha figyelmesebben megvizsgálják az irodalomelméletre nyitottabb olvasóink. Persze foglalkozhatnánk a szerelmi háromszöggel, ami…..
Mandiner blog Szocialista mélypont 2007.11.19 18:07:00
A PoliDili kitűnő szaktopikján nevelkedve nagy rajongója vagyok a közvélemény-kutatásoknak, a 2002-es gigantikus bukta sem vette el tőlük a kedvem. Ma jelent meg az első novemberi fecske, a Századvég-Forsense telefonos kutatása (a telefonos módszer megbízhatóságát mintavételi…..
w Lopók között szegényember 2007.11.19 10:00:00
Talán a nagymamákhoz is eljutott a Nagy Warezrazzia híre. Megrohanták az ávósok a szerverszobákat, elhurcolták a jajveszékelő gépeket kihallgatásra. Az intézkedés nyomában, mint rendesen, ott hetvenkedett az ASVA, az Artisjus, meg a BSA. Mivel e szervezetek jobbára értelmetlenül…..
A Konzervatórium igen nagy fába vágta a fejszéjét ezzel a posttal, mert nagyon nehéz erről a kérdésről még beszélgetni is. Mi mégis megpróbálunk párbeszédet kezdeményezni erről a kérdésről, mert úgy gondoljuk, hogy ez a kérdés a jelenkori Magyarország egyik, ha nem a…..
Mandiner blog Dokkok Dublinban 2007.11.16 19:45:00
 Dublinban a körülbelül tíz fokban nekivetkőznek a polgárok, kiülnek a teraszra és élvezik a november ajándékát. A kikötőnegyedet éppen most töltik meg újra élettel az ír fővárosban, a régi kikötői épületek közül már csak mutatóba maradt egy-egy az új lakó- és…..
Emlékszik még valaki erre? A Fidesz-éra és a Happy End Kft rég volt ugyan, sokan valószínűleg el is felejtették, ami nem baj, de sokkal nagyobb baj az, hogy az Apeh és a Vpop is elfelejtette. Mert mi más oka lehet annak, hogy idén májusban elévülés miatt ejtették az ügyet? Azaz a…..
autózz! Benzinkúti lopások 2007.11.12 13:04:00
A budaörsi Agip benzinkút már hírhedtté vált az évek során, a Homáron is sok-sok benzinkutas sztorit olvashattunk, csoda, hogy itt eddig nem került elő a téma. GOD! által most igen. Örömömre szolgálna, ha le lenne hozva ez az aranyos történet, mivel szerintem nem csak nálam…..
Az orrtúrásnál és a kényszeres pöcsrendezgetésnél is csúnyább szokása egy csomó magyar kereskedőnek, hogy pénzért próbálnak elsózni olyan cuccokat a hülye vevőnek, amiket ingyen kéne adniuk. De miért ne keressenek pár ezrest azokon a palimadarakon, akik nem nézik meg rendesen…..
autózz! Köcsög suzukisok! 2007.11.07 08:43:00
Alábbi levelünk írója, Darren egy igen őszinte fogalmazású sztorit tárt elénk, amiben magát sem kíméli és bűnbánóan önkritikát gyakorol. Vajon tényleg köcsögök a suzukisok, vagy ez is csupán sztereotípia, mint sokminden más is? Én nem tudom, miért van, hogy nemcsak a…..
fonak 2007.11.09 22:45:42
Azért nem mondtam teljesen hülyeséget, mert amit írtam az valóban benne van a kreszben, TH ugyan elfelejtette ezt is beidézni, de Rocko- megtette :)

"(4) Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett – a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával – fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban – a gyorsabb előrehaladás érdekében – kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos."

A jobbról előzésben mondjuk nem volt igazam, mert az beleérhető az utolsó, tiltó mondatba. Tehát ha mindenki a belső sávban megy folyamatosan, mert a külső pár száz méterrel odább megszűnik, vagy buszsávvá minősül át, akkor a külsőben elhúzni a sor mellett, majd "bevágni" nem eleve tilos. Csinálják is sokan, és több embert ismerek akiknek felb.ssza az agyát az ilyen "szemtelen" viselkedés, és meg vannak róla győződve, hogy ez nem szabályos. Mondjuk az engem is zavar, hogy ha egy-másfél autónyi követési távolságot hagy az ember (de nem megy lassabban mint az előtte haladók), akkor ezt a cikázók úgy értelmezik, hogy direkt nekik lett szánva a hely, hogy jobbról bevághassanak oda. De ha legalább indexel és nem kényszerít fékezésre, akkor ez is belefér sztem. Ja és az is kedves dolog, hogy egyesek a manőver megkezdése után kezdenek indexelni, nem előtte (nyilván első a furakodás, a kínálkozó pillanatot el kell kapni, így előbb a kormányt húzzák el, és utána/közben akadnak bele - jobb esetben - a bajuszkapcsolóba).
Magyarországon, ahol egyébként mindenki kurvajól vezet egyre többször hallom 17-30 éves csajoktól, hogy mennyire jól vezetnek. Ez azért vicces, mert én sem merném kijelenteni, hogy überfasza driver vagyok, hiszen elismerten jól vezetni alig páran tudnak. Mégis van valami egészen…..
A Hír tv híradójában félóránként bemondják, hogy a Lánchídra felmászott három fiatalember, és valami táblát lengettek. A tűzoltóság lezavarta, a rendőrség meg letartóztatta őket.Eddig rendben is lenne, csakhogy a Hír tv szerint a három tüntető közt volt Tomcat vagyis…..
w Te is más vagy, te sem vagy más 2007.10.15 07:15:00
A nemzeti rockot nem muszáj szeretni, ahogy egyébként semmi más zenét, de hát az is csak egy keret, mint a klezmer vagy a britpop. Azon belül lehet szart csinálni és jót is. A Kárpátiának nem egy dala fülbemászó, kellemes sláger, ami kellő mennyiségű sörrel vidám közös…..
Mandiner blog Szőke nő szavaz 2007.10.17 13:38:00
Találtam valami Bibaska nevű bloggert, aki írt egy bejegyzést Szőke nő szavaz, ha van kire címmel: "ebbe a cusiba még a végén belebuknak a szocik..na persze megérdemlik, és börtönbe a sikítókkal, meg fontos a közélet tisztasága, szal nem sajnálom őket...de ki a fenére…..
Van itten ez a szolid, vidéki házibuli képsorozat, születésnap, miegymás. Tényleg semmmi különös, nyolcvan kép, hét oldalon keresztül szimpatikus emberek, férfiak, nők, gyerekek esznek-isznak, táncolnak, jól érzik magukat. Lemegy a nap, felkel a nap. Aztán hajnali 5 óra 13…..
fonak 2007.10.16 14:41:42
labszag · www.semmilabszag.ro 2007.10.16. 13:08:10

Mi a f*sz ez. Magyargyűlölő románok magyarul blogolnak? :o
Kispál Ferenc országgyűlési képviselő lemondott mandátumáról, mert "olyan hibát követett el, amely összeegyeztethetetlen az országgyűlési képviselői megbízatással". Budai Gyula pártszövetségi igazgatót ez sem tántoríthatta el attól, hogy harcias közleményben…..
w Találkozás egy fiatalemberrel 2007.09.26 19:00:00
163 millió forinttal támogatja az állam az MTV új animációs sorozatát, a Modern Képmeséket. Mint a WBlog megtudta, a sorozat szövegét Tóta W. Árpád, az Index főmunkatársa írja. Exkluzív interjúnkban tetemre hívjuk a fenegyerekként tetszelgő publicistát: miért és hogyan…..
fonak 2007.09.26 20:37:53
"Ez az, amire hatévesen rácsodálkoztam, amikor végre kimehettünk a Daciával Ausztriába és Németországba. Azóta kiderült, hogy ennek ára is van, nemcsak úgy nő a földből."

Igen, csak hát spec. amit Ausztriában és No.-ban láthattál anno, az az ún. jóléti állam (vagy nevezhetjük szociális piacgazdaságnak is), aminek az ideje mestered szerint ugyebár lejárt. ;) (vagy Bokrost idézve korai ebben az országban). Szóval jobb példa lenne az USA,, az sokkal közelebb áll a "magyar liberálisok" ideáljához (mondjuk Kína még közelebb), csak gondolom oda nem jutottatok el a dácsiával. :)
A másik meg, hogy a választásokat bizony a mónikasó és győzike (meg a hetihetes) népe dönti el, ez van. És akár tetszik, akár nem, Orbán mellett elsősorban nekik köszönheti a ballib oldal, hogy már 5 éve megszakítás nélkül hatalmon van (aki nem hiszi, ellenőrizheti a választási eredményeket, szavazókörökre lebontva). Igen, egyszerű válaszokra van igény, de tetszik vagy nem, ez így marad. Nem nálunk született az a tétel, hogy a politikusok üzeneteinek a 12 éves gyerek szellemi szintjét kell megcélozniuk, de nálunk is igaz. Gondolom ezt te is tudod, és tekintetbe vetted. :)

"tömegek hiszik azt, hogy Magyarország bajára konkrétan az a megoldás, ha holnap Gyurcsány lemond; másik, kisebb tömeg szerint meg az, ha Orbán abbafejezi a kerékkötést"

Egyáltalán nem lennék benne biztos, hogy a második tömeg a kisebb, legfeljebb pillanatnyilag úgy látszik (mert az utóbbiak nem tüntetnek, sőt jelentős részük ezekben az időkben nem áll ki nyíltan azok mellett, akikre szavazott, de ha majd szembesítik azzal, hogy "jajmileszhavisszajönazorbán", akkor elmegy izomból behúzza majd az x-et).
Aki meg nem olyan, az tudja, hogy a járulék, meg az eü összefügg, nem kell hülyének nézni. Még ha esetleg a pógári oldalra szavaz is, aligha fog a kisfilmjeitek hatására pártszimpátiát váltani.

Érdekes, hogy ismétli magát a történelem, lásd "magyarázom a mechanizmust". Egyébként meg mosakodhatsz, de ezzel visszavonhatatlanul a Gyurmány propagandistája lettél, de gondolom megéri anyagilag. De elhiszem, hogy meggyőződésből is csinálod. :)
w Üresjárat 2007.09.17 08:30:00
Eddig minden rendben van. Majd 2010-ben valaki elmondja megint: elkúrtuk...