Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mesé_lő

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1908. Felix Wehrle, a hihetetlenül rugalmas bőrű férfi. A látványos és egykor cirkuszban mutogatott betegséget a bőr magas elasztántartalma okozza..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Kérem, hogy honlapukon tegyék közé…..
Mesé_lő 2015.02.19 21:08:51
@Szumátriai Patkánymajom: Nem! Megtartani 26 órát kell maximum. A 32 órát az iskolában kell tartózkodni, de ebből csak 26 óra amit tanítással, a többit dolgozatjavítással, órára készüléssel, értekezletekkel, és egyéb ilyen jellegű tevékenységgel.
Megtartott óráért 26 óra felett elvileg járna a túlóradíj. És itt a hangsúly az "elvileg"-en van :(
Mesé_lő 2015.02.19 21:22:00
@Szumátriai Patkánymajom: A fenntartó (KLIK) a főnök, őket nem érdekli, hogy annak amit elhatároztak nincs semmi értelme, sőt káros, ha ők kitalálták, akkor annak úgy kell lennie.
Ha valaki megpróbálja nekik megmagyarázni, hogy nem jó az úgy, akkor ő lesz az ellenség. És minden eszközzel eltávolítják, mivel a KLIK országos szerv (jó nagy), ezért az egész országban nem fog találni munkát az aki "akadékoskodott" (esetleg egyházi fenntartású iskolákban).
Ezért a megélhetés miatt egyre kevesebben akadékoskodnak :(
Mesé_lő 2015.02.19 22:03:17
@xunilo: Akkor rosszul tudod!
Mert elvileg nem taníthatna többet, mint 26 órát egy héten. A többit (32 óráig) nem tanítási feladatokkal kell kitölteni a munkahelyén (és ez sem 20 óra - ha jól értem amit írtál "kb het 20 az ...")
A kötelező óraszám 22-26 óra, így van akinek 10, van akinek csak 6 óra áll rendelkezésére, hogy kitöltse a 32 órát.
A törvényben meg van szabva, hogy mennyit lehet dolgoztatni a pedagógusokat heti, havi és éves szinten pluszban. Csak ezt nem szokták elmondani a pedagógusoknak, ők meg nem olvassák el a törvényeket sajnos (nem hétköznapi embereknek van fogalmazva, hanem jogászoknak). Szóval utána kellene olvasni vagy egy munkajogászt megkérni, hogy magyarázza el, de ha olyan a fenntartó, akkor annak úgy is az lesz a vége, hogy aki sokat ugrál, az keveset fog keresni.
Idén negyvenötödször rendezik meg májusban az Ipswich-től a tengerparti Felixstowe-ig tartó 10 mérföldes távon a Historic Vehicle Run-t, aminek 1979-es képeit láthatjátok ma...
Méghozzá a februári választások után, akár nyer a Fideszes jelölt, Némedi Lajos, akár nem. Amikor Némedi Lajos azt nyilatkozta a Lánchíd Rádiónak, hogy kiáll a veszprémiek érdekében az útdíjak ügyében is, elkezdtem már én is végignézni ezeket a megyetérképeket, hogy…..
Mesé_lő 2015.01.10 07:58:34
@The Ghost Wolf: Mondjuk Szigliget a Balaton északi partján van, Badacsony közelében. Jó messze a 2-es úttól és az említett településektől :)
Sződliget viszont tényleg ott van!
Már a második napja zajlanak az elsősök beíratása, így természetesen máris újabb részletek látnak napvilágot ebből a sikertörténetből. Míg tavaly 100 195 elsős iratkozott be, idén a megváltozott jogszabályok miatt a becslések szerint kb. 20%-kal több. A területileg…..
Mesé_lő 2013.04.10 05:18:17
@Jani haverja: Nem lesz aranyélete a következő korcsoportnak, mert mivel 20%-kal kevesebben vannak, és idén is tudtak 32 fős osztályokat indítani (lásd törvénymódosítás), akkor jövőre is 32 fős osztályok lesznek és mivel kevesebb a gyerek és az osztály is: nem kell annyi tanítónéni sem :(
Az országos rádiók konzervet sugároztak, a vezető hírportálok nagyrészt kidőltek, a vidéki rádiósok és a közösségi média azonban megmentette nemcsak az újságírók becsületét, hanem valószínűleg számos ember életét is a márciusi télben. A magyar médiaelit…..
Bizonyítottság hiányában 17 vádlott közül 15-öt felmentett csütörtökön a kaposvári törvényszék katonai tanácsa a bűnszervezetben elkövetett vesztegetés vádja alól, első fokon. Az ügy nem is az év, hanem az évtized botránya.Az úgynevezett tábornokperben az eljárás 2009…..
Mesé_lő 2013.03.01 07:42:44
@Blogger Géza: Úgy érted: neki politikailag nem volt megfelelő pályázó!
Mert szakmailag volt megfelelő! (és ezt csinálják minden pályázatnál, pl. iskolavezetők,...)
A kormányzatban valakinek komoly ellenérzései lehetnek a nyugdíjas pedagógusokkal szemben, a fóbia pedig kormányhatározatilag kötelezővé vált, az eredetileg beígért egérút sem tűnik most már járhatónak, Az index.hu információi szerint a nyugdíjas tanárok…..
Mesé_lő 2013.02.06 20:56:36
@midnight coder: Ja persze, 200 jelentkező egy pedagógus helyre. Nem kéne röhögtetned, mert kiesek az ablakon.
A környéken nincs pl elég fizika, kémia, ... tanár, akit fel lehetne venni az üres helyre.

A másik, ha olvastál volna rendesen, akkor értetted volna az elküldött nyugdíjas pedagógus helyére nem lehet felvenni senkit, még ha lenne jelentkező rá, de általában nincs, ha lenne, már régen felváltották volna az időset a fiatallal (a fiataloknak kevesebbet kell fizetni)
Mesé_lő 2013.02.06 21:07:21
@aleb19: engem nem mardos semmilyen fRusztráció. (az R betűt külön a kedvedért emeltem ki :) )
Nagyon jól érzem magam itt ahol vagyok.
Mesé_lő 2013.02.06 21:23:54
@aleb19: Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek, de ehhez nem kell kivonulni külföldre, ez itt Magyarországon is látszik.

Nem tudom, hogy hova (melyik országba) költöztél ki és milyen nyelven beszélsz ott (nem is érdekel), de azért van még 1-2 nyelv a magyaron kívül ami túl van bonyolítva, sőt még logikátlanabb a nagy része az ún. nagy nyelveknek (angol, német, ...), mint a magyar.

Sok sikert a Magyarországon kívüli élethez (ezt szívből kívánom)!
Most nem Gyurcsánnyal, hanem Bajnaival keverték össze külföldön. Hogy is lehetne elfelejteni azt, amikor a svéd televízió képernyőjén a meccset Csányi Sándor mellett élvező Orbán Viktor alá lazán odaírták, hogy Gyurcsány Ferenc? Most Portugáliában derült ki, hogy…..
Mesé_lő 2012.12.07 10:16:46
@is: Pontosabban: Nem ér rá ÁLLANDÓAN meccsre járni :)
A német lenne az első javasolt idegen nyelv az oktatási államtitkárság nyelvoktatási stratégiája szerint, írja az Origo. A dokumentum korábbi változatához képest (ami tavaly már szerepelt tekintélyes sorozatunkban) kicsit finomodott ugyan a hangnem, de a lényeg ugyanaz maradt:…..
Sziasztok! A következő levelet küldtem pár nappal ezelőtt kedvenc személyszállítóinknak, gondoltam, ez is egy "tanulságos" eset, így elküldöm nektek is. :)"Tisztelt MÁV-START  Zrt.! Mai kalandos utazásomat mindenképp szeretném megosztani Önökkel, hogy a kedves tulajdonosoknak…..
Mesé_lő 2012.09.05 05:25:18
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:
Akkor meg ugye előre teszem a lezárt vagonokat. Nem így lenne logikus?
De a MÁV-nál és a trolloknál logikát ne keress :)
Mesé_lő 2012.09.05 05:27:26
@Peti817172M: A hírekből!
Egyes vonalakon, ahol párhuzamosan közlekedik busz és vonat (pl. Győr-Budapest, ...) ott a buszon pótjegyet vagy mit kell még pluszban fizetni.
Szerintem Felháborító! 2012.08.30 12:48:08
A gyerkőcöm iskolát váltott. Hétfőn volt a sárvári Tinódi gimnázium Idegenforgalmi, Vendéglátó szakközépiskolában a pótfelvételi, felvették. Innen indult a kálváriánk, ugyanis új diákigazolványra van szükségünk. Még aznap délelőtt elmentünk Celldömölkre az…..
Mesé_lő 2012.08.30 15:27:22
@Reggie: Nem! Az okmányirodákon keresztül. Mert a fényképet ott csinálják a gyerekről. Az iskolába az irodán kapott papírt kell visszavinni. És majd ha elkészül akkor kell fizetni és kiküldik a diákigazolványt. (Van olyan diák aki iskola váltás miatt ezt már februárban elkezdte és még azóta sincs diákigazolványa :(
Mesé_lő 2012.08.30 15:31:08
@Swift_162: Azért erre a "45 napon belül" el fog készülni dologra ne vegyél mérget, mert nem igaz.
Ráadásul az iskolák oldaláról a rendszer amit használnak, az sem kezelhető rendesen.
Folytatva a klasszikus magyar sorozatok hogyvótozását az elkövetkező néhány hétben minden szünidei matinék elmaradhatatlan darabját vesszük közelebbről szemügyre. Dacolva a kötelező olvasmány elrettentő státuszával, az alapmű a 2005-ös Nagy Könyv felmérésben az 5.…..
Mesé_lő 2012.06.22 16:57:06
@Panther_V: A Tüskevárban említett Tüskevárnak semmi köze a Balatonfelvidéken (a Somlóhoz közel) lévő Tüskevár településhez.
A könyvben szereplő Tüskevár a nádasban felépített török kori végvár neve (a könyv szerint)
Mesé_lő 2012.06.22 17:04:28
@Panther_V: Pontosabb lett volna így fogalmazni (de nem bántani akarlak), hogy nincs köze a Balaton-felvidéken lévő Tüskevár nevű településhez.

(Így hárman tényleg ugyanazt mondjuk :) )
Mesé_lő 2012.06.22 18:05:23
@VBasil: Addig biztos, hogy földrajz helyett matek óra volt. Lajos bácsi magyar szakjára is emlékszem.
Sajnos most nem tudok utána nézi, mert az összes példány eltűnt itthonról.
De, ha tényleg Lajos bácsi volt a földrajz tanár, akkor megkövetem Kengyelt.
Subba Subba Warning! 2012.04.23 20:07:00
Autósok.ha nem akartok büntetést, nézzétek meg a kocsiban lévő egészségügyi csomag, doboz, láda lejárati dátumát! A rendőrök kirajzottak az utcára és csak ezt nézik, semmi más nem érdekli őket! Ha a rajta lévő dátum szerint lejárt, akkor a helyszínen 50.000,- Ft bírságot…..
Mesé_lő 2012.04.24 04:50:22
@Shopping: Az állam fenntartása pedig a te/mi feladatod/tunk adó formájában :)
A Kettős Mérce blog felháborítónak tartja, hogy Húsvét apropóján próbálják mosdatni, a volt köztársasági elnököt, méghozzá úgy, hogy Jézus Krisztushoz hasonlítják őt. Szerintünk ez több mind undorító. Mind a vallásos, mind a nem vallásos embereket sérti, még akkor is…..
Mesé_lő 2012.04.09 22:32:35
@Con Storm: Ön a nick neve melletti honlapon megadta a nevét, ettől kezdve nem vonatkozik rá az ön által említett "informatikai adatokkal való visszaélés" illetve az adatvédelmi törvénnyel való visszaélés.
  Szombaton került megrendezésre a Magyar Szolidaritás Mozgalom Együtt egy új köztársaságért! – Tüntetés a szociális és szabadságjogokért című rendezvénye, méghozzá az ország legnagyobb és legreprezentatívabb Baumax-parkolójában, a budapesti Kossuth…..
Mesé_lő 2012.03.11 21:47:47
@stanci: Nem kellett egyik sem!
Mégis megkaptuk a nyakunkba.
Hétfőn kezdődött a Parlament tavaszi ülésszaka. Az ülés Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődött, melyben a miniszterelnök az EU-paktumot méltatta. Nem úgy, mint Jávor Benedek, aki szerint az EU-paktum sok ponton nem szolgálja Magyarország érdekeit. A Jobbikos…..
Mesé_lő 2012.02.14 06:06:36
@hagyma: A mutogatott szöveg gyorsabban megérthető, mint az olvasott. Bár nem sok értelme van a parlamenti beszédeknek :)
   Tisztelt hölgyeim és uraim!Köszönöm, hogy tegnap öltönyt vettek, inget és a legszebb nyakkendőjüket. Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett. Az önök kormányszeretete megértette az…..
Bár a II. kerületi időközi országgyűlési választás érvénytelenségéről nem a köztévé Híradója tehet, valószínűleg egy kicsit ők is hozzájárultak ahhoz, hogy a választóknak elmenjen a kedvük ettől az egésztől. A szombat esti fél nyolcas Híradóban ugyanis egy az egyben…..
Mesé_lő 2011.11.14 04:50:29
@szabidoki: Pontosan ez történt 2010-ben. A Fidesz Orbánt indította mindenhol, csak akkor még megmondta, hogy ki fog helyette bejutni és gombokat nyomogatni
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Mesé_lő 2011.11.01 08:28:55
@penelope garcia: Fideszes országgyűlési képviselőnek jó lesz a hallgató. Ők sem vették észre, hogy többet kaptak, mint ami járt volna. :)
Mesé_lő 2011.11.01 08:31:27
@Reggie: Jogász? :)
Több magyar önkormányzatnak gondot okozott az Alkotmány Asztalának beszerzése. Egy nagy svéd lakberendezési áruházlánc azonnal meglátta a piaci rést.   Az Alkotmány Asztala rendkívül jutányos áron, 23500 forintért kapható az Ikeában, ráadásul kérésre ki is…..
Mesé_lő 2011.09.07 15:20:38
@czejp: Nagyon nagy haszon kulccsal :)
Az oktatási államtitkár az Index információ szerint beadta a lemondását, a hírt a miniszterelnök szóvivője nem cáfolta. Hoffmann Rózsa tervezetei ellen az utóbbi időben diákok, szülők, és tanárok is tiltakoztak, de a legnagyobb ellenfele mégis párttársa a korábbi oktatási…..
Mesé_lő 2011.06.20 10:13:14
@we: Nem, mert nincs ott a smiley :)
Mesé_lő 2011.06.20 10:15:23
@we: Ha tényleg van benne irónia, akkor bocs.
Elnézést kérek akkor larki-tól.