Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ly 

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Járt utat járatlanért el ne hagyj, tartja a mondás, ám még a legkövetkezetesebb zenészt is megcsapja néha napján a változás szele, ami végül arra sarkallja, hogy új elemekkel színesítse a repertoárt vagy akár homlokegyenest valami mást csináljon...
Ly  2020.07.28 20:01:08
sörfigyelő Argus Lager 2016.08.14 16:04:10
Illat: édes, malátás Hab: hófehér, rugalmas Szín: világos  Mindig érdeklődéssel fogadjuk az Argus söröket, mely a Lidl saját márkája, tehát nincsen Argus sörgyár, hanem különböző országokból szerzik be őket. (Vagyis van Argus sörgyár Chicagoban, de semmi köze ezekhez a sörökhöz.) Ez a lager…..
Itt futok Mátrabérc Trail (56k) 2014.04.13 20:38:36
Őszintén nem tudom, hogy mikor és miért jutott az eszembe, hogy nekem mindenképp ultra távokat kell futnom. Mindezt persze úgy, hogy még egy hagyományos, sík, városi maratont se nyomtam le soha. De eszembe jutott, és többé nem is ment ki belőle. A gondolatot tett követte. Nevezek,…..
Nagy szeméremajkak Vani 2013.02.15 13:00:00
..
Ly  2013.02.20 11:41:44
Barna hajú lányok Malena (2) 2013.02.20 07:34:00
..
Ly  2013.02.20 11:36:47
Barna hajú lányok Maria 2013.02.19 07:34:00
..
Ly  2013.02.20 11:35:31
Hol is kezdjem? Merthogy hosszú története van ennek, pedig ez volt az első. Nyáron találtam ki, hogy menni kéne a Pirosra, bár úgy gondoltam, elég lenne a 20-as táv is (és milyen igazam volt…), de mivel az nem Pestről indult, győzött a kényelmesség, és ezért aztán puszta…..
Ly  2011.11.04 17:08:43
@bellone: Úgy látom egyetértünk.
Ly  2011.11.04 17:10:05
@effe: Amit kérdeztem arra az nem válasz.
Ly  2011.11.04 18:57:28
@csiripiszli12: Köszi a választ!

Számomra úgy tűnik, hogy inkább a városi, jól járható, sík terephez szoktál hozzá, és így elég furcsa lehetett a Nagy-Kevély technikás ösvényein bandukolni, vagy a patakon többször átkelni. Az is látható, hogy minden nehézség ellenére tetszett a túra. Innentől kezdve felejtsd el azt, hogy a teljesítménytúra műfaját nem neked találták ki!

A hétköznapi készülésekről annyit tudok mondani, hogy olyan nálam nincs. Illetve van:
táplálékkiegészítés, túranaptár nézegetése és abból választás, utazás megszervezése. Ennyi. Szóval egyik túra készít fel a másikra. Fokozatosan.

Nem árt tudni, hogy a Piroson tapasztalt körülmények ideálisak voltak túrázáshoz. Néha viszont készülni kell sárra, esőre, szélre, kánikulára, metsző hidegre, sötétben haladásra, magas hóra, jégre, csúszásveszélyre, veszélyes terepre, térerővesztésre, kutyatámadásra, lódarazsakra, vadászat miatti bonyodalmakra és egyéb nyalánkságokra, de még szervezői bakik is előfordulhatnak. Ezt nem elrettentésképp írom, csak ugye jobb félni, mint megijedni.

Fontos, hogy minél kisebb súlyt cipelj, de ami számodra különösen fontos lehet, az legyen nálad. Nekem pl. az átlagnál sokkal több folyadék kell. Legyen nálad térkép, sose tudhatod mikor jön jól, még ha ismered is a terepet.

Az egyik legfontosabb a lábbeli. Vannak bakancshívők és vannak cipőhívők. Meg vannak, akik az időjáráshoz igazodva választanak, pl. Bakonyi Mikulásra vízálló lábbeli kell, ha nem szeretsz beázni. Viszont egy jó cipővel mindenképp gyorsabban és ami a lényeg: kényelmesebben haladhatsz, mint egy akármilyen bakanccsal. No de hát egy futónak ezt nem kell magyaráznom asszem.
Szóval amit ajánlok, az egy jó TEREPfutó cipő. Tompítja a futás által okozott terhelést és a kövek és a terep nehézségeit is, ezen felül sárban és meredek helyeken is tapad. Nem olcsó, de egy jó aszfaltos cipő sem az. Több márka is szóba jöhet, ízlés dolga, de amit többen dicsérnek: adidas, asics, montrail, hoka ...

Ha kicsit belerázódsz a tt-be, és mondjuk jövőre visszatérsz revansot venni, te magad is el fogsz csodálkozni, hogy mennyivel könnyedebben fogsz haladni akkor. Ezt az érzést kívánom neked! Hajrá! :-)
Előző cikkünkben azt vizsgáltuk meg, mi történik akkor, ha egy családi házban a hagyományos izzókat lecseréljük kompakt fénycsövekre. Most kielemezzük, hogy ugyanebben a családi házban, ugyanolyan feltételek mellett mi történik, ha LED-es világítótestekre váltjuk a…..
 (A szerző újságíró, a Világgazdaság munkatársa)„Európa békéje is veszélybe kerülhet, ha az adósságválság következményeként felbomlik az eurózóna.” A háborús idézet kivételesen nem a magyar kormány valamelyik prominensének szájából hangzott el, és…..
Ly  2011.09.27 22:45:40
@Liberias szkeptikus:
"Annyiban viszont nem értek egyet veled, hogy az Európai Bizottság fizet ezért a blogért, és az jó, hogy nem szól bele, de az kár, hogy egy minőségi minimumot nem vár el..."

Nem tudom, hogy itt pontosan mire gondolsz. De ha arra, hogy ez egy EU által támogatott cikk, akkor az tovább ront az eddig sem túl jó képen, már ami a szerzőt illeti...
Egyébként honnan tudod, hogy ez egy Európai Bizottság által ANYAGILAG támogatott blog? Támogatni máshogy is lehet. A Szerkesztőségi charta-ban gyors átfutással nem találtam erre utaló jelet.
Egyre több a borvidéki összefogásra épülő rendezvény - Eger, Somló, Szekszárd és Tokaj már visszatérő vendég a fővárosban - ezúttal pedig a Balatonboglári Borvidék tart bemutatót Budapesten. Május 5-én délután négytől este kilencig egy híján húsz pince borait lehet majd…..
Így egy szűk liter víz és egy fájós boka büszke tulajdonosaként érkezek a siroki vasútállomásra, ahol egyszerűen nem találom a pecsétet, pedig emlékezek a Mátrabércről is, hogy ott díszelgett az egyik fenyőfán. Azonban most a kis felfestett pecsét bélyegző nélkül…..
Ly  2011.03.30 01:49:37
A Sirok - Kékes szakasz nekem is 7 óra körülire sikeredett, igaz hóban, szembe szélben a szemembe hulló hópelyhekkel, nagy zsákkal, csúszós bakancsban. Ráadásul mit sem sejtettem az Oroszlánvárról és az utána következő idegtépő hullámvasutazásról. Én is pont oly elcsigázott lehettem, mint amit írtál... :-) Ráadásul másnap még elakartam menni Mátraverebélyig, de teljesen szétáztam, büdös voltam, szállásom se volt Mátraházán, így én is feladtam a Mátrában az eredeti tervemet.
Előtte még sosem mentem 35 kilométernél többet egy nap. Nem sokkal később hallottam a Mátrabércről meg arról, hogy létezik olyan is, hogy teljesítménytúra. Mondták, hogy a Sirok v.m. - Kékestető szakaszt 4 óra 20 perc alatt kell lenyomni, hogy 20 perc pihenővel szintidőn belül legyen az ember. Gondolhatod mekkorát csodálkoztam ezen. Egyből arra jutottam, hogy én ezt nem tudom megcsinálni. Nem is foglalkoztam a témával, hanem csináltam tovább a kéket. Aztán mégiscsak arra jutottam, hogy meg kéne csinálni ezt a Mátrabércet, mint életem első tt-jét. Előtte kedden a Szárliget - Fehérvárcsurgó szakaszt jártam be, majd onnan Borzavárig vagy Zircig szerettem volna eljutni szerdán. Ez lett volna az első 40-41 km feletti napom. Viszont a körmeim nem vágtam le, és a cipő annyira nyomta már, hogy a motorfékező izmommal (boka-előre-emelő) próbáltam javítani a helyzeten. Ez sajna azt hozta, hogy bedagadt a jobb bokám, de úgy, hogy járni is alig bírtam. Tés előtt a barlangász deltánál feladtam a terveimet, nem húztam olyan sokáig a döntést, mint te a Mátrában. Fehérváron vettem kenőcsöt, aztán hazamentem és vártam a csodát, mivel már erősen rá voltam izgulva a szombati nagy túrára. Péntekre már le is mondtam a túráról, mert nem javult a helyzet. Két nap pihi után este mégis tettem egy 3 kilométeres túrát a pizzériába és vissza. Ezalatt megállapítottam, hogy mégiscsak elmegyek reggel Sirokra. Elmentem, késve indultam, de legalább elengedtek, pont 4:20 alatt értem fel a Kékesre. Mátraszentlászló felé már nagyon kínlódtam a bokámmal. Bekentem, majd 25 perc szünet után továbbmentem. Ágasvár lefelé megviselte a térdeimet. Muzsla felfelé idegörlő a többségnek, de szerencsére erről tudtam előre, úgyhogy ez is inkább csak lefelé volt kemény a térdeim miatt. A Diós patakról és a sárról nem tudtam, ez megviselt kissé, de aztán még arra is maradt erőm, hogy a végén fussak kicsit, mert a térképről lemenve nem tudtam milyen messze van a cél, a szintidőt viszont teljesíteni akartam. Sikerült. Persze a siroki buszt lekéstem. A gyöngyösit is. A pestivel hazamentem kis falumba, majd másnap sok-sok átszállással vissza utaztam Sirokra az autóért. Hm, szép egy hétvége volt, na. :-)
De megérte.
Idén is mennék, de a mostanában esedékes családbővülés miatt lehet, nem jön össze.

Hajrá és várom a további beszámolóidat! :-)
Az émelyítően édes piskótatekercsen rágódva sétálok ki Aggtelek házai közül, már csak egy fejvizezésre állok meg az utolsó kék kútnál. A faluból kiérve még egy jó ideig a betont koptatom, míg végül a jelzés jobbra elhagyja a műutat. Innentől a tisztásokkal és…..
Eddig jellemzően azzal vádoltak minket, hogy túlságosan atlantisták vagyunk, kritikátlanul imádjuk a kapitalizmust, szeretjük a neokonokat és hogy neoliberálisok lennénk. Ezzel együtt időnként megkaptuk a fasiszta jelzőt, egyszer egy kommentben pedig lekeresztényszocialistáztak…..
Az elmúlt hétvége szombatján a Gerecsében futottam egy kisebb baráti társasággal. Lélekben, és az utána elfogyasztott sütemények mennyiségét tekintve, már a vasárnapi Tatabánya 30-ra készültem. Másnap a maréknyi futó 7 órakor, az őket követő közel 1000 fős túrázó had…..
Bármely rajongói fórum ösztönösen arra törekszik, hogy terjessze a mémet, azaz esetünkben, hogy a borozás iránti szenvedéllyel másokat is megfertőzzön. Ennek tagadhatatlanul fontos eleme a verbális násztánc, de a lényeg mégiscsak az anyag maga, amitől belázasodtunk. Ebben a…..
Ly  2010.07.07 16:23:31
@zoli: nem a Bortársaságos Másfeles Ikon merlot rozé-ra gondoltam, azt nem ismerem; a 75cl-es verziót ajánlottam.

Ha már siller, akkor mindenképp ajánlott a Wunderlich féle verzió. Csakhogy újabban 2000 Ft felett lehet csak belefutni. Nemrég egy akció keretében 1500 Ft körül volt vásárolható, de hogy hol arra nem emlékszem. Mindenesetre én betankoltam. A 2004-es óta folyamatosan nagy rajongója vagyok, szerintem a legjobb Siller az országban, szóval 2000 alatt best buy. :-)
Pilu Gyors matek #X 2010.05.12 20:41:00
 24 milliárd forint eszeveszetten sok pénz. Annyira sok, hogy picinyke országunk büdzséjében is komoly tételnek számít. Hja, melyik minisztérium ne örülne annak, ha idén hozzávágna a kormány + 24.000.000.000 HUF-ot. 24 milliárd volt a MALÉV tavalyi vesztesége,…..
A Művelt Alkoholista Best Buy 2010.04.28 06:00:00
Bármely rajongói fórum ösztönösen arra törekszik, hogy terjessze a mémet, azaz esetünkben, hogy a borozás iránti szenvedéllyel másokat is megfertőzzön. Ennek tagadhatatlanul fontos eleme a verbális násztánc, de a lényeg mégiscsak az anyag maga, amitől belázasodtunk. Ebben a…..
Ly  2010.05.12 20:04:56
Néhány megjegyzés:

Konyáriéktól a Loliense helyett inkább az alap Chardonnay-t ajánlanám, pedig nem nagyon vagyok a fajta hívője. Könnyed, szinte már fröccsösen, finom, szép. 990-1100 Ft között best buy.

Egyetértek egri-vel (2010.04.29. 09:16:31), a Varsányi pincészet méltatlanul maradt ki a felsorolásból.
1)
Verpeléti Olaszrizlingjük 380 és 530 Ft között abszolút best buy. Piacokon és olyan helyeken is kínál iható bor lehetőséget, ahol amúgy az olcsóság miatt más bor ezt nem tudja. Nem kifinomult, de nagyon iható. Mondom ezt én, aki Eger környékéről nem sok o.rizlinget szeretek, inkább balatonit iszok. :-)
Fröccsnek pedig egyenesen kiváló!
2)
A Varsányi egri Kf rozé 2008 tényleg nem hiába érmes bor külföldön. 500-750 forintos árához képest legalább akkorát üt, mint kétszerannyiba kerülő társai. Az én ízlésemnek tökéletesen megfelel! :-) Akinek hozzám hasonkló az ízlése rozé ügyben (St.Andi, Gere-Weninger, Lisicza, Szőke, Juhász, Ikon, Sauska, Mészáros P.), annak érdemes megkóstolnia.

Sillerből az éppen aktuális Wunderlich tétel kihagyhatatlan!

Vörös téren szeretem-és-olcsó bor:
Thummerer Bertram 900-1200 Ft.

Egyéb jó vörösek:
Mészáros Páltól még az Auchan-os 1000 Ft környéki borokat is szeretem.

Legjobb vörösek egyike:
Heimann CF, ezt a cikk is kiemeli. Na ez minimum best buy kategória még 2000 Ft körüli árával is. Csak jövőre ne legyen drágább! ;)
Heimann Zoltán a magyar borászat egyik legkarakteresebb és karakánabb figurája (ha nekem kellene húzóarcokat keresni külföldi bormarketinghez, Szepsy és Malatinszky mellett biztos befutó volna). A Heimann Családi Birtok az utóbbi két-három évben a legmegbízhatóbb dél-pannon…..
Az alábbi ügyben felmerül a kérdés, törvényes-e ennyi kamatot kérni magánszemélyként, és ha valaki tényleg szerződésben vállalta ennek a visszafizetését, akkor behajtható-e a lent körülírt  helyzetben. Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi - lehet, hogy hétköznapi, lehet,…..
Ly  2010.04.14 18:49:20
@rozsomák:
Igazad van, barátnak nem adunk 30% kamatra kölcsönt, csak ismerősnek.
Sörjárőr Sugár Bowling Pub 2009.04.14 11:55:00
Név:Sugár Bowling PubCím:BudapestXIV. ker., Örs Vezér tér 24., a Sugár üzletház épületében, az emeletenNyitvatartás:H-Cs: 16-24P: 15-01Sz: 10-01V: 10-24Csapolt:Stella 4 dl 520 FtBorsodi 480 FtHelyiség, kat.:Nagy bowling- és biliárdparadicsom, tíz pályával, ahol hat körasztal is…..
Név: MARXIM Söröző Pizzéria Cím: Budapest II. ker., Kisrókus utca 23. 7841650 (de a honlapon 3160231) marximpub.extra.hu…..
Amióta belevágtunk a Művelt Alkoholistába, én mindig terveztem, hogy eljuttassak egy magyar "borelit" csomagot az általam is olvasott és meghatározónak gondolt külföldi borírókhoz. A megvalósításnak soha a közelébe sem jutottam, részben mert a koncepció folyton…..
Szecskő Tamással hosszú ideje tartoztam magamnak. A mátrai tőkéstársak feltérképezésében konkrétan félúton jártam eddig. Németh Attila és Losonci Bálint életét és munkásságát régóta ismertem és becsültem – az egyik a remek Barnatanya syrah-val szerepelt hasábjaimon…..
Gábor vagyok, alkoholista. Ezekkel a szavakkal kezdtem életem első olyan borkóstolóját, amin nekem kellett beszélnem a borokról. A figyelmet a kezdő mondat után megkaptam, mondani sem kell. Művelt alkoholista, magyarázkodtam. Nevettek. Majd előre mosakodtam kicsit a borsor miatt. A…..