Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sucli

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Albert gazda Szeremley Rizling 2007 2009.06.25 08:00:00
Szeremley Huba badacsonyi borgazdasága tíz évvel ezelőtt nagyon is érdekes volt, előfordult, hogy toronymagasan nyerte a Borbarát magazin top 12-es szavazását. Ez ma már hihetetlenül hangzik, pedig a borok nem gyengültek, ellenkezőleg, kidolgozottabbak, finomabbak lettek. Csak az…..
sucli 2011.03.28 21:53:14
@Parci: Mármint megvalósítnai?Egyszerű, azt kell promotálni, hogy az a jó. Mondjuk vehetne a Bock, vagy a Tiffán területet ott, saját márkanévvel biztos menne...
Az ócskát is veszik az emberek esténként a tévében, egy jó borvidék "eladása" csak nem lehet akkora gond.
Mindenki azt eszi, -issza-amit kap, amire azt mondják, hogy jó.Mikor ittál tíz éve pálinkát - falusi disznóvágáson kívül-?Éa ma? Summa: a közízlés formálható jó irányba is, bár a méjnsztrím ma Mo-on nem ezt mutatja, ez igaz.Uff én beszéltem:)
25 hektárnyi területet von be a bioművelésbe bejelentett módon az egyik legismertebb magyar borász. Bock József elmondta, az utóbbi években már lehetőség szerint tartózkodtak a gyomirtó használatától, elsősorban zöld szerekkel dolgoztak, 2009-re megérett az idő arra, hogy a…..
Albert gazda Bikavér reggelire 2010.06.06 08:00:00
Húsz év kevés volt, hogy közel kerüljünk a bikavér definíciójához. Az is lehet, hogy felesleges ezen rágódni. A szabályzatok megvannak – olyanok, amilyenek –, mindenki azt tehet a branddel, amit tud vagy amit akar. A helyzettel tisztában vagyunk: egyfelől ott vannak a…..
sucli 2011.03.05 23:42:58
Akkor tisztázzuk újra, "törökverő" legendariom ide vagy oda, - inkább csak idee - a Bikavér eredetileg szekszárdi/szegzárdi kifejezés, borjelző ,Garay János 1846-ban írt róla, míg Gárdonyi Géza "csak" 1901-ben adta ki az Egri Csillagokat, amely alapja az észak-magyar bormítosznak.(55 év ide)...tudom 1552, bikák vére bla-bla (294 év oda):-)
Bocs, de a lokális elfogultság mégis azt diktálja, hogy Tolnára beszéljek baranyai pestiként:
Alles zusammen szekszárdiból eddig több jót ittam, mint egriből, bár ez egyéni ízlés és pofon kérdése.
Hadd hívjam fel mégis a figyelmet egy egri bikavérre, amely számomra nagyon kedves: Bíró és Fia 2003-as Bikavér, amely egyszerre tüzes, paprikás és letisztult, komoly, amolyan megfontolt várvédő benyomását kelti. Igazi összetettség, kékfrankos gerincben caberent, merolt,portugieser és zweigelt. Nekem nagyon ízlett, a Szépasszony-völgyben ittam két éve tavasszal, biztos, hogy "jól jött" a hely szelleme, de azóta is az egyik kedvenc egri.
Persze tudom a dolgom: Mészáros Bikavér Reserve 2006 került az asztalra ma este. Igazi klasszikus csemege, - bár ez nem meglepetés ismerve Mészáros Pál decens, hagyományőrző stílusát- szekszárdiasan lágy, könnyen fogyasztható, diszkrét ászkolt, mégis gyümölcsös illat, telt korty, hosszú íz, kékfrankos dominancia. Fél óra levegőztetés után mutatta meg magát igazán.Olyan ez a bor, mint egy jó érdekházasság: semmi bumm az elején, de évről-évre, kortyról-kortyra jobb, szebb. Nálam erős ezüstérem, 4/5, ötös alá,bátran ajánljató!
Légli Ottó szerintem konkrétan nekem készíti a dolgait. Van még néhány ilyen borász ebben az országban, lehet, nemsokára összeállítok egy jó kis listát, ám egyelőre a 2010. év termelőjének dicséretére szorítkozom. Léglinek régóta tartoztam ezzel a bejegyzéssel, már az…..