Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gulyás Marci

76 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárdobáló Hejőszalonta 2011.04.07 15:00:00
 Gulyás Márton vendégposztja.Hornyák Terézia (50) hejőszalontai lakost március 23-ára virradóan holtan találták saját házában. A megyei rendőrség két férfit és egy nőt azonnal letartóztatott, közülök egy férfi még most is előzetes letartóztatásban van, emberölés…..
Művészeti vezetőnket is felkérték az "1 millióan a sajtószabadságért" mozgalom szervezői, hogy tartson beszédet március 15-én az Erzsébet Híd pesti hídfőjénél tartott tüntetésen. A TASZ jóvoltából most videón is megtekinthető Árpád szónoklata - köszönet érte…..
Szóról-szóra címmel ezen a héten mutatja be a Panodráma a Trafóban a 2008-2009-es, magyarországi romák elleni támadássorozattal kapcsolatban megjelent híradásokból, az érintettekkel készített interjúkból készült előadását. Bővebb információk az előadásról itt. ..
A magyar elnökséghez kapcsolódva szervezi meg 2011. február 27 - március 1. között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium azt a konferenciát, amely a kulturális szcéna hozzájárulási lehetőségeit vizsgálja az Európa 2020 stratégia sikeres végrehajtásához. A konferencián művészeti…..
Január 28-án (péntek) délután a Műcsarnokban tartotta meg a Káva Kulturális Egyesület, az AnBlokk Egyesület és a Krétakör, „Új Néző” elnevezésű programjának zárókonferenciáját. A konferenciának helyet adó intézményben január 25-30 között volt látható egy,…..
Most vasárnap (február 6) Schilling Árpád volt a vendége a Maladype Szabad Akadémia sorozatának. Az alábbiakban Árpádnak az eseményről írt beszámolóját közöljük. Az elmúlt két és fél évben, vagyis a Krétakör Színház társulatának feloszlatása óta – a…..
Zenei vezetőnk, Dargay Marcell kamarazenei kategóriában döntősként vesz részt a mai napon az Új Magyar Zenei Fórum versenyében. A BMC és a MÜPA kezdeményezésére, a Concerto Budapest és az UMZE közreműködésével megvalósuló eseményre jegyek még kaphatók, akik azonban nem…..
Folyamatosan rakjuk majd ki erre az oldalra a múlt héten a Műcsarnokban megrendezett Új Néző konferenciával foglalkozó írásokat. Az első Váradi Júlia interjúja a projekt szakmai vezetőjével, Schilling Árpáddal - az interjú a Vasárnapi Hírekben jelent meg. Legutóbb a…..
Most vasárnap (február 6) 12:00-tól kezdőden a Maladype "Szabad Akadémia" előadássorozatának keretében művészeti vezetőnk, Schilling Árpád fog előadást tartani. Az előadássorozat - létrehívóinak szándéka szerint - mindenféle akadémikusságtól mentesen szeretné…..
2011. január 22-én (szombat) a dunaPart2.0 előadóművészeti platform keretében prezentációt tartottunk a platformra érkezett külföldi fesztiváligazgatók illetve színházi menedzserek részére. A közel 40 fő előtt megtartott szakmai program során művészeti vezetőnk ismertette az…..
Holnap (szerda) este 19:00-tól Váradi Júlia beszélget művészeti vezetőnkkel a Klubrádióban...
A Magyar Filmkritikusok Szövetsége idei díjazottjai között vannak kollégáink - Nagy Zsolt a legjobb férfi főszereplő, Sárosdi Lilla a lejobb női epizódszereplő díját vehette át a Nibelung lakópark illetve a Kolorádó Kid című filmekben nyújtott alakításaikért. Gratulálunk!..
Gulyás Marci 2011.02.01 12:52:05
A mai naptól egy héten keresztül látogatható Tóth R. Máté kollégánk fotókiállítása a Műcsarnok Menüpont galériájában. Máté az Új Néző program fotódokumentációjából állította össze kiállítását, a képek egy részét korábban már bemutattuk. A hírhez…..
Ahogy arról korábban hírt adtunk, január 7-én a MU Színházban tartottunk filmvetítéssel egybekötött színházi estet. A programot azzal a céllal szerveztük, hogy a megjelenők részére bemutassuk, mivel foglalkoztunk az elmúlt 2.5 év során. Fancsikai Péter vezetésével ugyanis…..
Az év első péntekén (január 7-én) a MU Színházban tartunk összegző, és egyben év-indító filmvetítést azoknak akik szeretik az új Krétakört, és azoknak is, akik nem. Akik eljönnek, láthatják az Akadályverseny, a Majális, az Új Néző, és a Hol a határ? c. munkáinkból…..
Itt az év vége, ezért elkészítettük az idei számvetést: átnéztük, milyen munkákat végeztünk el, milyen tanulságokkal lettünk gazdagabbak.  Az alábbiakban projektekre lebontva osztjuk meg a gondolatainkat az érdeklődőkkel.  Észrevételeiteket, hozzászólásaitokat,…..
Az alábbiakban Schilling Árpád írásával kívánunk békés boldog karácsonyt minden, a Krétakör iránt érdeklődőnek. Az írással kapcsolatos észrevételeiteket örömmel vesszük itt, a bejegyzés alján.   Nem tehető anyagivá a végtelen, csupán az illúziója alkotható meg…..
December 19-én (vasárnap) 15:00-tól a MU Színházban lesz látható a hamlet.ws, amit ezúttal jótékonysági céllal tűz műsorára a színház, a "FÜGGETLENÜL egyMÁSért" rendezvénysorozat keretében. A kezdeményezés célja, hogy a független színházi társulatok…..
Erdélyi barátaink, a Fazakas Mihály vezette Osonó Színházműhely tagjai tréninget és előadásokat tartanak decemberben a Bakelit Multi Art Centerben. Árpád idén nyáron tartott több napos kurzust a műhely tagjainak, erről itt olvashattatok. A térningre jelentkezni és az…..
Alkotótársaink, az Accord Quartet tagjai Junior Primissa díjat nyertek, "Magyar Zeneművészet" kategóriában. Gratulálunk!..
Nagyon köszönjük a felajánlásaikat mindazoknak, akik 2009-ben a Krétakört részesítették előnyben 1%-uk odaítélésekor. Adományaikból 85.528 Ft gyűlt össze a számlánkon, köszönet érte!..
Köszönjük az érdeklődést! Fokozandó az izgalmakat, javaslatokat várunk: miről olvasnátok szívesen? Direktebben fogalmazva: miért kívántad követni a Krétakört? ..
A TED.com iránti elköteleződésünkről már több alkalommal tanúbizonyságot adtunk; egyébiránt továbbra is csak ajánlani tudjuk, az újabban magyar felirattal is elérhető videó-előadásokat. A TED bevezetését a hazai köztudatba a HVG vállalta magára. Az általuk szervezett…..
A Prágai Quadriennálét először több mint 40 évvel ezelőtt, 1967-ben rendezték meg. A mára világeseménnyé lett térművészeti fesztiválra és nemzetközi hírű szcenográfiai és színház-építészeti kiállításra a világ minden tájáról érkeznek résztvevők. Ahogy arról…..
Képes beszámoló Osztálytalálkozó című kisfilmünk előkészületeiről. A film előzetesét Zsámbékon forgattuk szeptember végén. Reméljük hogy lesz folytatás, addig is:..
Gulyás Marci 2010.11.02 13:29:31