Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arpeen2

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnap leírt szánalmas nyűglődés után írtam a problémáról a UPS-nek. A válaszukban nem volt köszönet, a szokásos lerázó bullshit a síkhülye felhasználónak, miszerint ellenőrizze, hogy vajon megfelel-e a követelményeknek az oprendszere és a böngészője (naná, majd nem...…..
... másfél évvel meghosszabbítva...
arpeen2 2013.01.20 10:21:57
Ezúttal Air France, méghozzá business class. Na, nem mintha olyan jól menne nekem, magamtól sose vettem volna, de egyszerűen ez volt az egyetlen elérhető hely erre az időpontra. Végül is egyszer élünk. Még napokkal előbb küldözgetett levelet az Air France a gmailre, hogy…..
Ma volt egy kis elintéznivalóm a városban, amiért először a South End egy boltját kellett felkeresnem, aztán át kellett ruccannom Brookline-ba. Még sose voltam egyik helyen se, ma amúgy szabadnapom volt, tekintve, hogy tegnap 18 órát dolgoztam egy projekt végső hajrájában és…..
Ez a bejegyzés nem jött volna létre, ha Ribizlifőzelék nem ajánlotta volna elolvasásra Bill Bryson: I'm a stranger here myself című könyvét. Megvettem a Kindle verziót és elolvastam, nagyon jó könv, ezúton is köszönöm! Figyelem, „spoiler"! :) A diner egy nagyon amerikai dolog.…..
arpeen2 2012.03.03 13:39:31
A hazaút eseménytelenül telt, a Lufthansa Airbus-a elég jól el volt látva, mármint a szórakoztatási lehetőségeket illetően, igaz, csak egy Harry Pottert néztem meg, az étel-ital is jó volt, rendszeresen hordoztak körbe az utaskísérők üdítős tálcákat is, egyedül a lábtér…..
arpeen2 2011.12.27 12:18:24
@orlov:

Én csak egy alkalommal ültem eddig repülőn, pár éve Bulgária oda-vissza, de odafelé menet kinyitották az egyik bőröndünket, pedig egy telefontöltőn és egy sima ceruza akksitöltőn kívül csak ruha volt benne. Nem tűnt el belőle semmi, szemmel láthatóan szét sem volt dúrva, de tönkretették az akkor először (és utoljára) használt számzárat a vadi új bőröndön. Igaz ott semmi könyvjelző nem volt, hogy miért történt, vagy valami. Érzésem szerint sima balkáni állapotok miatt, vagy a magyar vagy a bolgár barátok v1.0 reptéri lopóbrigádja nézett szét benne.
Egy apró hiba a logisztikai szabványok csapdájába tudja ejteni az embert könnyedén. A nagy cégek olyan szabályok szerint dolgoznak, melyek elsősorban arra szolgálnak, hogy a saját munkájukat minél inkább leegyszerűsítsék és nem arra, hogy az ügyfél dolgát tegyék könnyebbé.…..
arpeen2 2011.12.06 11:11:05
@ribizlifozelek:

Félre ne érts, nem flame-elni akarok, de hogy veszel 2x - 4x áron egy laptopot (PC-hez képest) ami belül PC alkatrészeket tartalmaz, és évek után kicserélnek benne 50-100$ értéket képviselő alkatrészt, az ugyan gálánsnak tűnhet, de valójában a többszörösét is kifizetted már előre. Tehát elsősorban magadnak köszönd, ne nekik. :)
arpeen2 2011.12.06 15:35:32
@ribizlifozelek:

Bizonyos helyzetekben előny lehet egy Mac, DE ! Ha csak egy picivel lenne drágább és valóban mindenki számára jobb lenne, mint egy PC akkor nem egyszámjegyű %-ban használnák az emberek a világon. Persze lehet rosszul látom és mindenki rosszat akar magának. :)

Amíg elenyésző százalákban használják emberek a Mac-at, addig azt kijelenteni, általánosságban hogy jobb mint egy PC, nos....bátor kijelentés.
A pulyka lesből támadott. Az egyik boss csak úgy futtában ledobott mellém egy jókora kartondobozt. Azt láttam, hogy valami étel-ital féleség lehet, mert az volt rajta, hogy „Chef's pride”. Nem is tudom, miért, de olyan nagy, 5 literes almalének néztem, amit otthon lehet…..
Senki nem hitte el, de én tudtam, hogy ez lesz belőle.Mivel a recepciósunk besokallt azon, hogy kétnaponta jött három-négy küldeményem, megpróbáltam, mi lesz, ha a saját lakáscímemre küldetem. Előre tartottam ettől és mindenben totálisan beigazolódtak az aggodalmaim.Ma egy cetlit…..
Van egy kedves ismerősöm, aki már 7 éve itt él kinn magyarként, két diplomája van, férjhez ment, megkapta az állampolgárságot és olyan munkakörben dolgozik (ingatlan menedzsment), ahol elég jól látja az átlagamerikaiak anyagi helyzetét és szokásait. Ő próbálta elmagyarázni a…..
Megmutattam a felpakolt bringás képet Caitlinnek, a recepciósnak.- You are soooooo European! - forgatta a szemét nevetve. Nem tudom, ez elismerés vagy amolyan „szelíd bolondnak” kijáró tisztelettel vegyes szánakozás volt-e. Esetleg mindkettő? És az a vicc, hogy otthon fele…..
2011 június 6.Délelőtt 11:15.Csöngetnek. Egy kopaszodó, köpcös, szemüveges alak vár az ajtóban, köszönés után már jön is, be mintha pontosan tudná, ki vagyok és miért várok otthon. És tényleg.Nagyjából fél óra alatt beköti amit be kell, meghosszabbítja a kábelt,…..
Tegnap megint hét óra után indultam haza, igaz, ez részben azért volt, mert délelőtt kicsit ellazultam az időt. Érdekes, mindig jobban tudok dolgozni, ha nincsenek körülöttem, ezt már otthon is megfigyeltem, az előző munkahelyemen. Ha késő este, vagy hétvégén voltam benn, vagy a…..
arpeen2 2011.05.25 19:38:44
arpeen2 2011.05.25 21:17:06
@Boston2:

- Don't move "washer bear" ! :)))
Tegnap kicsit lazább volt a nap, nem akadt nagyon leterhelő teendő.Estére is akadt program, egy olyan „kollégával” beszéltem meg találkozót, aki az előző munkahelyem által kifejlesztett rendszert használja szintén és volt kollégám és barátom tanította.Este hétre…..
arpeen2 2011.05.21 14:40:50
Előszó: aki unja már a hiteltémát, az lapozzon, egyébként ez a poszt teljesen általános, nem amerikai vonatkozású.Mikor elindul egy csökönyös gondolatsor az agyamban, elég messze tud menni, illetve ha úgy vesszük, inkább csak sokat megy körbe-körbe, nem biztos, hogy jut is…..
arpeen2 2011.05.17 21:58:50
@Boston2:

214Ft 1CHF mai középárfolyamon. A 200 csak álom. Ehhez ugye hozzájön hogy a bank mikor felveszed a hitelt vételin számolja meg neked, mikor törlesztesz pedig már eladási áron. A kettő között azonnal van kb 5% különbség, tehát semmit nem csináltál bármilyen deviza hiteled van máris + 5% kamattal számolhatsz. Veszélyes vagy nem itt ez van és még sokáig ez lesz, ha nem akar az ember albérletben lakni egész életében. A dolog nagyobbik veszélye akik a pillanatnyi anyagi helyzetük szerint vállalnak be hiteleket, semmi tartalékot nem hagyva a családi költségvetésben. Mondjuk véleményem szerint a népbutításhoz JELENTŐS mértékben hozzájárulnak a hazai kereskedelmi televíziók is, de ez megint egy messzire mutató téma.
Tényleg ennyire velem lenne a baj?Ilyen könnyű másoknak elfogadni, hogy csak számok egy arcnélküli rendszerben és hogy csak akkor részesülnek megfelelő elbánásban, ha ezek a számok azt mutatják, hogy rendes emberek?Azon múlna, hogy mennyire vagyok becsületes ember, akire…..
arpeen2 2011.05.16 18:18:40
@Boston2: A világ talán legnagyobb hatalma Ők. Megtehetik, megtehetnek bármit, akkor is azok lesznek amik. Ott tényleg igaz amit legutóbb itthon hallottam : "ha nem tetszik el lehet innen menni". Itt nincs ami arasztalja az embert, ott meg van. Nagy különbség. A többség (köztük én is) véleményem szerint majdcsak bármilyen áldozatot meghozna, hogy a helyedben (vagy más kint élő helyében) lehessen és a legutolsó dolog ami érdekelné őket a hiteltörténeti szívás.
Mármint ő a negyedik gitárom, egy Crafter SAT-BUB.Életem első "videoklippje", na jó, mondjuk úgy, hogy 10 perc alatt gyorsan megcsinált néhány fotó, negyed óra alatt összerittyentett kis videóvá alakítva, alatta pedig egy fél éjszaka alatt összedobott zeneféleség van,…..
A tegnapi írásból kimaradt pár dolog, ami azóta jutott eszembe.A múlt héten egyik nap bevásárolni voltam, ezúttal egy eddig még nem próbált helyen, a Roche Bros. Szupermarketben. A parkolónál épp egy másik bringás szerelkezett fel, köszöntünk egymásnak, mikor letámasztottam…..
Hosszú kihagyás után visszatértem, mint a Terminátor.Sok apróság történt, nehéz lenne mind felsorolni, részben ezért se írtam, részben meg azért, mert rengeteg munka volt.Különösen az utóbbi héten durvult el.Rendszeresen este 9-10 után indultam haza és az utolsó két nap…..
Érdekes, állítólag a fél Amerika örömtáncot lejtett, hogy végre levadászták bin Ladent. Itt a cégnél viszont senki nem szólt egy szót se róla...Én is az Indexról tudtam meg.Telefonos téma kicsit megint:AT&T, HTC Inspire. 500 dollár kaució, és 160 dollár körül van a 4G-s…..
arpeen2 2011.05.11 19:59:27
Kissé elmaradtam a bejegyzésekkel. Mindig volt valami más.Nemhiába bolond hónap az április, összevissza csapongtak a jó és rossz dolgok.Kezdve az iPhone-nal és ami azzal jár: egyrészt nagyon jó, hogy végre sikerült megvennem, és van vele internetem is. Másrészt kicsit bűntudatom…..
arpeen2 2011.04.26 09:12:49
A mai nap igen tanulságos volt.Több szempontból is. A munkában úgy tűnik, ha látják, hogy hajtok, mint a hülye és benn maradok órákkal a munkaidő vége után, hogy befejezzem időben, és kész is lesz, akkor még többet akarnak.A főnököm sajnos épp utazik és igazából nem sokat…..
 Ma leadtam a kocsit az Enterprise-nak, visszamentem még az irodába és végül gyalog mentem már haza. Jó későre járt, sokat nyűglődtem néhány határidős munkával, háromnegyed nyolc volt, mire elindultam.A kölcsönzőben a Alexandra, a fiatal ügyintéző hitetlenkedve kétszer…..
arpeen2 2011.04.12 07:58:57