Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Champion of Capua

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfélnek túlcsordult a toleranciabufferje, úgyhogy az első bekezdés után minden irányba elküldte a Digi Kft-t, amiért azok képtelenek csekket küldeni, csak a 200 forintos késedelmi díjról sikerül általában. Ahogy Sixx szokta mondani, csúnya szavak, +18, satöbbi. A…..
Mentál Hiéna Szinkr-OFF 2011.09.08 23:35:46
Betelt a pohár. Újra, de valószínűleg nem utoljára. A hülyeség komoly csatákat nyer az élet minden területén. Ez gondolom, nagyjából mindenkinek feltűnt, aki még szereti használni a józan eszét és megszerzett, objektív tudáshalmazát. Aki nem használja, vagy nem szereti…..
Már-már azt hinné az ember, hogy a vendégverő divat már leáldozóban van, de úgy látszik elő- előbukkan most is néhány biztonsági őrös horror történet.  A folytatás is szokásos, a rendőrség ímmel-ámmal nyomoz, nem ritkán össze is van fonódva a biztonsági céggel, a…..
Kumin szerint Ami a bankokat illeti 2011.08.12 11:45:00
Lehet, hogy rövid az emlékezetem, de én ekkora hullámvasútra devizában nem emlékszem, mint amit a frank mutatott az utóbbi egy hétben. Ha három hete valaki azt mondja nekem valaki, hogy „Fellélegezhetnek a frankhitelesek: 250-nél az árfolyam” címmel jelenhetnek meg cikkek,…..
Champion of Capua 2011.08.12 19:33:54
@MB1: "Ha 10 a házad és 7-et kaptál és nem fizetsz, de közben a CHF úgy felment a Ft-hez képest, hogy már Ft-ben 13 a tőke (ami eredetileg 7 volt), de a házad még mindig 10 akkor fedezet nélküli pénz van (nagyjából 3). Ha ilyenből sok van akkor nagy baj van."

Igen, ilyenkor nagy baj van, pontosabban nagy bajban vagyok én. A bankom az k.-ra nincs bajban, mert nem visel semmit a veszteségből. Általános jogi alapelv, hogy egy-egy (polgári jogi) szerződéses jogviszonyban mellérendeltség van a felek között, és ha a szerz. megkötése után a körülmények egyik félnek sem felróható módon változnak (asszem a válság nem róható fel nekem), akkor az ebből eredő kárt a felek egyenlő mértékben viselik. Ez minden szerz.-re igaz, kivéve a bankkal kötött lakáshitel szerződést. A fedezettel kapcs.- ban pedig: nem tudom másnál hogy nézett ki a hitelbírálat, de én 20% feletti önerőt adtam a lakás árába, a lakást meg egyébként a bankos értékbecslő szinte csont ugyanannyira értékelte, mint a vételár (pedig tudomásom szerint ők ált.-ban jóval a forgalmi érték alatt értékeltek mindent és nem kentem meg, vagy ilyesmi) Szóval azt hiszem nem beszélhetünk arról esetemben, hogy fedezet nélkül adott volna hitelt a bank. Én azt is elfogadnám, hogy buktam az önerőt meg a lakást, de utána hagyjon békén a bank, és nem jöjjön nekem azzal, hogy neki vesztesége van, mert biztos nem annyi a vesztesége, mint nekem.
Champion of Capua 2011.08.12 20:13:49
@MB1: Azért nem lesz vesztesége a banknak, mert jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy én eladom a lakást (rosszabb esetben elárverezik) bukom az önerőt, bukom a lakást (ebben a pillanatban nálam máris jelentkezik 4-5 mill. veszteség). Aztán a bank szépen folytatja a végrehajtást ellenem kb halálomig, és ha van bejelentett munkahelyem akkor szépen minden hónapban letiltja a béremből.
Én nem hibáztatok senkit, elfogadom az óriási buktát, de hogy az egész további életemet ellehetetlenítik, azt nehezen tudom elfogadni. Márpedig sajnos nekem úgy tűnik, hogy ez a megoldás (a lakás elvesztése után ne követelhessenek az adóstól semmit)fel sem merült a döntéshozókban. Ehelyett most az a legújabb, hogy az árfolyamrögzítés lejárta után majd meghosszabbítják a futamidőt az örökösökre is kiterjedően. Először azt hittem, ez vmi vicc, mikor olvastam. Ez kb olyan, mint amikor a római jogban a rabszolga újszülött gyereke azonnal a gazda tulajdonába került.
Champion of Capua 2011.08.12 20:53:49
@MB1: Sajnos ilyesmi nincs a szerződésben, hogy csak a jelzáloggal terhelt lakásból, mint vagyontárgyból hajthatja be a tartozást a bank, és szerintem az adósok nagy részénél nincs ilyen pont a szerződésben. Elég sokan ki is használnák most ezt a lehetőséget, ha lenne ilyen, csak hogy "felszabaduljanak". Nyilván normál (válság előtti) körülmények között ez a helyzet fel sem merült volna, hogy a tartozás értéke tűlnő a lakáson. De a bank nem is kötött volna ilyen szerződést szerintem. A lakással kezdi a behajtást, meg a tartozás nagy részét be is hajtja belőle, de ha marad, akkor bizony folytatni fogja a végrehajtást. Ha behajthatatlan a tartozás, akkor fog leszállni rólad esetleg, de ezt csak akkor igazolhatja le a végrehajtó, ha se vagyonod, se semmilyen jövedelmed sincs. Amíg van miből behajtani, addig viszont nem szabadulsz, épp ez a leggázabb az egészben.
Igazi nagyvadra akadtunk ma. Biztos vannak olyanok, akiknek nem tetszik a House 13-asa, hallottam már, hogy túl vékony, sáskaszerű, a tények ezzel szemben azt mutatják, hogy Olivia Wilde valami szélsőséges módon dögös. Madarat szült a terhes férfi, ez tény! És nemcsak arról van…..
Champion of Capua 2011.07.07 21:01:04
@BlueDeath: Nem 100%, de asszem ez a film az Alpha Dog
  A kommentek miatti piszkálódás és szörnyülködés az esetek 98%-ában kicsinyes és értelmetlen időtöltés – írtam két hete a Magyar Nemzet és a Népszava egyazon napon megjelent, hozzászólások felett szörnyülködő írása kapcsán. Úgy néz ki, a kommentek…..
Champion of Capua 2011.07.02 11:22:51
Subba Facebook: Emergency House 2011.06.19 21:16:00
A legjobb fotóalbum a Facebook-on EVER! (Egy ilyen témájú beöltözős házibulit azonnal)Köszi Zoz! ..
Nesze!szer Mihalik Enikő topless 2011.06.06 23:08:00
A francia Vogue most"Kevesebb a cici és több a ruha" - mondta Emmanuelle Alt a magazin új főszerkesztője első lapbemutatóján a tavasszal. A veszélyes szépségű Mihalik Enikőt Giampaolo Sgura divatfotós 'lőtte' le újra. A júniusi-júliusi lapszám a napbarnított bőrt…..
Alekosz kedd este szembesítette múltjával Barbarát, aki partnerkereső oldalon kínálta bájait. A Bors megtudta, a másik két arajelölt "sem makulátlan erkölcsű úrilány". Sebestyén Balázs az RTL Klub nézőit kérte információgyűjtésre. Barbaráról már kiderült, hogy…..
Mindig is filmnagyhatalom voltunk. Ez onnan is látszik, hogy Budapestnek szerves része egy olyan díszletkomplexum, mint a KÖKI, ahol csak azért nem forgathattak volna atomháború utáni sci-fiket tucatszámra, mert a nézők nevetségesen valószerűtlennek találták volna az egészet.…..
 Az NMHH ma délután egykor sajtótájékoztatón jelenti be, hogy milyen eredménnyel zárult a Való világ 4 elleni vizsgálat, ami azért meglepő, mert úgy tudjuk, hogy az esetleges bírságokról az RTL Klub is csak a sajtóból értesül majd. Merthogy őket nem értesítették.Úgy…..
Varánusz Te is fiam, Stumpf? 2011.05.08 06:04:00
Igyekezett magabiztosnak látszani. A tét nagy, hallgatósága véleményétől ezúttal valóban az ország gazdaságának sorsa függ. Nem lehet matolcsyzmust álmodni, nem lehet mellébeszélni, és nem lehet erőtlennek látszani sem. Ha hisznek neki - egyelőre - nyert ügye van, ha nem, a…..
Tisztelt Praxis!   Szeretnék önöknek egy friss, másfél héttel ezelőtti történetet leírni. Édesapám munkahelyi baleset következtében elveszítette a bal kezének mutatóujját. A sérülés nagyon súlyos volt, de komoly hibát is vétettek az orvosok. A kórházba nem a mentők,…..
Champion of Capua 2011.05.07 13:04:26
Arra lehet majd hivatkozni, hogy a kormány nem tehet semmiről, csak az emberek akaratát teljesíti. (Fotó: MTI/hirado.hu) Alig hogy véget ért az alkotmányozás kapcsán indított nemzeti konzultáció, Orbán Viktor a hétvégén a Facebookon bejelentett szociális konzultáció keretében…..
Tisztelt Praxis blog,   Ez a történet életem egyik legkeményebb kórházi története, úgy hogy a családomban több orvos is található és azt hiszem nyugodtan mondhatom, alaposan ismerem az egészségügy helyzetét, a közalkalmazott orvosok és ápolók körülményeit,…..