Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1bak

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár még örülni is lehetne annak, hogy Hoffmann Rózsa eltűnik a felsőoktatás világából, és „csak” a közoktatásban kontárkodik tovább. De ne legyen illúziója senkinek, hogy a felsőoktatási államtitkári poszton érdemi változás lesz: az utód, bár még ki sem nevezték,…..
Hé eltársak! A Szabványügyi Hivatal, vagy mi, a kezünkben van már? Mert akkor egy apró módosítás a vagonok méretén és máris nyolc vagonnyi forintra nő Magyarország uniós támogatása a következő hétéves ciklusban.Nézem miniszterelnökünket, ahogy tájékoztatja kedvenc…..
Kérdések tolulnak fel az emberben az újabb fideszes plakátok láttán. Azokról a ragaszokról van szó, amelyek megint tízmilliókba kerülnek az adófizetőknek, és amelyek Gyurcsány Ferenctől és Bajnai Gordontól féltik az nyugdíjakat. Jól tetszenek olvasni, azok féltik, akik…..
1bak 2013.02.06 17:57:15
@pánpéter:
Ez, így, egy lélegzetre! Fel van véve magnóra, vagy hogy jön ilyen tömören a zagyválás.
A legjobb benne Horn Gábor, aki megmondta. Ő a hiteles megmondó? Miért ő nem államtitkár volt?
Nem ő volt az, aki azt a megfejtést hozta a tökkelütött népszavazásból, hogy Feri húzz el ezt üzenik a választók? Ezt úgy, hogy Feri az egyedüli hibás, Horn és a Szadi meg a ministráns fiúk gyülekezete.
Ember, lehet, hogy 2% a DK támogatottsága, nem tudom, de messze a legkevesebb baromságot beszélik, a legkövetkezetesebb véleményük van, olyan apróságokról, mint a honi demokrácia, alkotmányosság állapota.
A gumilövedék és társai, ez már borzasztóan unalmas, pláne, hogy a tizedük sem volt igaz. Aggasztó, és ez az ország jövője szempontjából, és nem a DK vagy Gyurcsány szempontjából aggasztó.
A nemzetgazdasági miniszter a minap állítólag azt találta mondani egy kormányzati PR-rendezvényen, hogy körülbelül félmillió magyar dolgozik külföldön. Ha igaza van, akkor ez többszöröse annak, mint ahányan az 1956-os forradalom után elhagyták az országot. Van-e visszaút? –…..
1bak 2013.01.30 17:25:45
@öszödi mém:
Ez így korrekt, csak annyi a bökkenő, hogy az 1%-ról 2 év alatt teljesítettük az 5-6%-ot. A töbi felsorolt meg beindult már 2004-ben. Így, meg még korrektebb.
1bak 2013.01.30 17:34:38
@SilentDreams:
Stimmel, hiszen az ismerősöm, akire hivatkoztam, 10 éve él Londonban, abból 1-et már férjezett asszonyként. Neki az összehasonlítása tehát hiteles.
Hogy tiszta brit a férje, hát istenem. Ez viszont azt garantálja, hogy ő biztosan nem jön haza. Épp most tértek vissza Dél és Közép-amerikai 30 napos kiruccanásáukról. A különbség köztünk annyi, hogy mit én a Spektrum televízióban nézek szájtátva, azt ők ott megtapogatták.
1bak 2013.01.30 17:36:52
@Sanyi9:
Igaz az észrevétel mindkét vonatkozásban. Köszönöm.
Ez az egész rezsicsökkentés ügy jól megmutatta, mennyire igaza van Viktorunknak, amikor a legócskább, leghitványabb, legértelmetlenebb lépésekkel áll elő a nép boldogulását megsegítendő. Januártól csökkennek a rezsidíjak tíz százalékkal, aztán áprilisban (meg szeptemberben…..
1bak 2013.01.04 07:11:53
A fidesznek, pontosabban Orbánnak vannak rögeszméi, ezt a rögeszmekört kerülgetik másfél évtizede. Két példa:
A rögeszmék egyike a tandíj kérdése, amit ha nem a populista győzni akarunk motiváció élne bennük, már Bokrosnál hagytak volna működni, azóta biztosan nem itt tartanánk. Ezt megtámadták, aztán mégegyszer nekimentek, az idióta népszavazással "győztek", pusztán az ország veszített.
Ugyanilyen rögeszme az nergiaárak dolga. Mintha nem piacgazdaságban élnénk, pont úgy viselkednek. Emlékezzünk csak arra, amikor Orbán hónapokig be sem ment a parlamenti ülésekre, majd egyszer csak megjelent, napiren előtt felszólalt, arról beszélt, hogy csökkenteni kell a villany árát, és éppen 10%-al. Valami ilyen süketelése volt, hogy arra biztatom magunkat stb. Ebbe a rögeszme csoportba tartozik a gáz ára is, mert a szocit ők űzték a könnyen emészthető ígéreteikkel odáig, hogy baromságot kelljen végül mondani, sőt cselekdni. Ez volt a lassan mondom, nem lesz gázár emelés kampány téma.
Azt, hogy mikor érti meg ez a társadalom, hogy a buta rögeszmék sora, azok megvalósításának mindenáron való kierőszakolása visz lefelé mindent, megtippelni sem tudom, félő, hogy még sokat kell addig aludni.
Ami Gyurcsány áfa csökkentési ötletét és annak kivitelezését illeti, az valóban baromság volt, sőt politikailag is igen károsan hatott. Ugyanis, az emberek a visszaemelésre emlékeznek, arra, hogy ugyanők csökkentették, már nem. Az áfa leszállítását nem érzékelték a népek, de az emelést katastztrófaként élték meg. Akkor 25 lett ismét, de mégsem 27, ez meg már mindegy, ez csak úgy lett.
Mindenekelőtt mindenkinek boldog új évet, a világ bármely pontján olvassa is e sorokat! Ráadásul furcsa módon úgy jött ki a lépés, hogy a mai a blog történetének 500. posztja, úgyhogy tulajdonképpen dupla az ünnep – remélem, a következő 500 is olyan érdekes írás lesz, mint…..
1bak 2013.01.01 13:04:27
@hogyne,persze,igazad van!:
Szerinted:
- Mennyi az, az alapbér?
- Ha gépkocsivezetőkén valaki 2.200 fontot keres, az alapbér-e?
- A 2.200-ból meg lehet-e élni egyáltalán, vagy csak a szája nagy?
- Tudsz-e egyáltalán szorozni? Ki tudod-e számolni az forintban mennyi is?
Segítek: Az annyi, hogy ha normálisan él, fogyszt, és akkor a megtakarítás pont megegyezik az itthoni vélelmezett keresetével.
Menj és próbáld ki, ha nem sikerül, ne másra mutogass!
Mindig megtiszteltetés nekünk, amikor az első titkár elvtárs karácsonyi nagyinterjút ad blogunknak. Első titkár elvtárs? Nem kell ez a seggnyalás, fiúk, nem a Magyar Nemzetnél vagyunk. Akkor hogy szólíthatjuk? Miből lehet választani? Lássuk csak: Pocakos Focista, Kedves Beteg,…..
A HVG híre szerint listázza egy Balatonalmádi gimnázium igazgatója a diákok politikai véleményét, majd ezt a listát el kell küldenie a kormányhivatalnak! Az, ami a napokban kezdődött csak úgy tarthat ki, ha együtt vagyunk, és megvédjük egymást. Ezért a Kettős Mérce…..
1bak 2012.12.19 09:28:34
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:
Nem a jóisten akarata itt semmi, itt Orbán akarata van és slussz. Ő a jóistennel takarózik, mert hülyének néz mindenkit, vallásost és ateistát egyaránt.
Ami a hitemet illeti, hát nem, hogy mélyen, de sehogyan sem. Iróniának szántam a hit általi legitimációt, e szerint nem sikerült a poentírozásom.
1bak 2012.12.19 09:36:00
@preddy:
Életem, eddig még nagyobbik felét a Kádár rendszerben éltem. Borzdtam azoktól a kommunistáktól akiken látszott a vak hit, az akarnokság, a mindentudás gőgje, a hatalmi pöffeszkedés, aki harácsolt. Tőlem bárki lehetett hitében kommunista, de nem kérkedett vele az nem zavart, hiszen nem is tudhattam, hogy mit gondol. Voltak aztán a "reformerek", akikkel sok dologban egyet lehetett érteni.
Ami most van, annak a képviselői, bizony arra csoportra hajaznak, amit leírtam, akiktől is borzadtam.
1bak 2012.12.19 10:04:06
@preddy:
Egyik műsor sem jöhetne létre, ha nem találna az ilyen sunyi karat szervilis, gyenge jellemű támogatókat. Ez így van.
Amíg a hatalom gyakorlóival nem kell napi, személyes kapcsolatban lenni, addig a kurváikkal naponta kénytelen az ember találkozni.
Még fokozza az undort az emberben, mondjuk bennem biztosan, hogy számtalan olyan figura van, aki megcsinálta magát Kádár alatt, és érvénysül most is. Ehhez milyen aljasnak kell lenni? Milyen aljas az a hatalom, amelyik ezzel nem törődik, tudja róluk, hogy kik is voltak ők, mégis befogadja őket sőt magas pozíciókba helyezi ezeket a puhatestűeket? Ez egy fokkal rosszabb az őszintén hithű baromságnál.
Hát mindenki megveregetheti a saját vállát: Orbán Viktor és stábja annyira megijedt az utcára lépő hallgatók, oktatók, szülők és középiskolások tömegétől, hogy totális hátraarcot csinált. Jól figyeljünk, most épül a nyugdíjrendszerhez hasonló újabb szent tehén, és…..
Tessék kitalálni, mi a közös a következő sajtóorgánumokban és televíziókban: Tv2, RTL Klub, Hír Tv, ATV, Reuters Wall Street Journal, New York Times, HVG, Origo és Index? Az, hogy mind alaposan beszámolt a budapesti diáktüntetésekről. A köztévé velük szemben annyira azért nem…..
1bak 2012.12.13 17:41:25
@aspectratio: Égyet értek. Nekem az ATV a 10-es gombon van, mert az jellemzően a híres középcsatárok száma. Ettől még az MTV nem az első amit nézek, hanem az utolsó.
Hétfő után szerdán is utcára vonultak az egyetemisták és középiskolások a diákhitel mögé bújtatott költségtérítéses képzés, magyarul a tandíj ellen. Ráadásul fagyos hideg ide vagy oda, valószínűleg folytatás is lesz, márpedig ez ismét egy nagyon kellemetlen szituáció…..
1bak 2012.12.13 10:39:17
@Keresztyén és Magyar:
Meglehet, de én kétlem, hogy mindkettő vagy. Viszont humánusan gondolkodni egyik jelződ sem volt hivatott megtanítani, ezért rosszindulatú, soviniszta buta maradtál.
Mi az, hogy Pázmányos, azok kicsodák, azok valami elithadsereg, ők a jóravalók? Ott, a Pázmányon 3 ismerősöm is szerzett diplomát, és egyik sem vallásos, nem keresztény családból érkezett. Az általánosítás is a butaság jele!
Ezek meg, a nem Pázmányosok, ugye a züllött aljanép, és annak gyerekei.
Ez így keresztényi, ez így kerek?
Az aljanép, akinek mindössze a balhé, a buli, a drog, és a szex fontos, az nem is magyar? Azt, hogy magyar-e azt a felkent majomparádé Semjén és környezete dönti el? Ők, bizony az erkölcsbajnokok. Ha meg nem magyarok a bulizósok, majd jól levadásszuk, lekaraktergyilkoljuk őket.
Ennek volt az első lépése a kormányszóvivő felettébb undormányos megjegyzése, próbálkozása, bemutatni, - a nála már kijegyzeteltek - azok ott ni, naplópóként élnek és ők ifjúsági képviselők.
A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani ... ..
Az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja, Tausz Katalin közölte: súlyos etikai szakmai vétséget követett el Semjén Zsolt, a szakdolgozatával kapcsolatban. Mint ismeretes a HVG.hu előbb arról közölt cikket, Semjén Zsolt a Pázmányon írt szakdolgozata, majd pár nappal később…..
Baj van, kamerad. Zárjuk le a zsilipkapukat. Mostantól se ki, se be! Fegyveres őröket a parlamenti büfé és a 600 forintos narancslé mellé! Ertsey Katalin izraeli állampolgári is. Izraeli-piréz! (A Barikád már találgatja biztos, hogy a piréz askenázi fajta-e vagy szefárd...) A…..
Nem a dicsőség napjai ezek Kedves Vezetőnknek és a nernek. Leminősítés, alaposan megnyírt uniós kassza kilátásba helyezés után úgy hozták nullára a hétvégét, hogy a Gyurcsány párt húzott két strigulát, a Jobbik egyet a hétvégén megtartott időközi választásokból.…..
Semjén Zsoltnál kevés visszataszítóbb figurát teremtett az Úr. A Fidesz farvizén evező parazitapárt és a jól helyezkedő fővadász parlamenti tevékenységét nagyjából összefoglalja, hogy ha nincs ez a plágiumcirkusz akkor én már azt is elfelejtem volna, hogy egyáltalán…..
1bak 2012.11.25 18:25:40
@gezira: Nem értem, hogy ez a balaseti hír, hogy jött most ide.
Ha már itt van, annyit megjegyeznék, hogy sajnos előfordul ilyen, évente talán 2-3, de a magam részéről elképzelni sem tudom, hogyan. Ami ennél is fontosabb, nem is szeretném megtudni, ezért nem kapkodok, nem vagyok kapzsi, kikapcslódni akarok, nem pedig megbilincselve járkálni.
De ki az a Berci bácsi?
1bak 2012.11.25 18:47:46
@gezira:
Igy oké, értem.
Alföldi képviselőre határozottan emlékszem, tényleg jó fej volt, bár én csak a tv-ben láttam. Nem úgy mint a laktanyát, ahol az előfelvételis 11 hónapot töltöttem. Bár fordítva történt volna.
1bak 2012.11.25 19:25:27
@gezira:
Volt ott egy időben majdnem ezer fiúcska, azok között leendő közgazdász, jogász és tanár. Ez is megoszlott vagy 6 egyetem, meg 4-5 főiskola között.
Hogy sok embert manapság is felismerek a tv-ben közülük, arra jó, átgondolom, hogyan lett a fő KISZ-es, akkor Lukács György rajongóból a rendszerváltás idejére jobboldali korifeus, és hogyan lettem magam kommunista a nélkül, hogy csak párttag is lettem volna. Miként előz jobbról az aki akkor keményen balról előzgetett.
Újra fiatalok gyűlnek Bokros Lajos háza elé. Lassan szokásukká válik. Úgy tűnik, komolyan gondolják, hogy visszaszerzik Bokros „ellopott” EP mandátumát. Nem engednek. Sőt, ezúttal már nehéz tüzérséget is alkalmaznak. (Egy lakókocsi formájában.) A most meghirdetett…..
Egész egyszerűen nincs jobboldali, aki valaha az életben támogatna egy politikai formációt, melyben Gyurcsány vagy Kuncze jelen van. Ha Bajnai Gordon tényleg középre akar politizálni, és tényleg új köztársaságot akar építeni (konszenzusos demokráciával, árokbetemetéssel…..
Átható csatornaszagot és halk ima hangját hordja a szél a Lendvay utca felől. Mintha egy elfekvő osztályon az ágytálcsere szabotálásával sztrájkolnának a nővérek, nyitott ablakokkal enyhítve a mindent átható szagot,  és a fekvőbetegek imádkoznának a túlélésért. Pedig…..
1bak 2012.11.09 17:15:59
@Sztrapacska:

A válasz Selmeczinek szól!

Pont olyan lesz gabika, mint ennen maga: tudja, olyan ostoba, kicsit csúnyácska, lassan öregecskedő, mérhtetlenül pökhendi, önálló gondolatra képtelen, de ezzel együtt mindenre képes, erőszakos és a legmélyebben hazug. Na gabika, hát olyen lesz, amilyenre formálták, mert maguk ezt akarták, mert maguk csak ehhez értenek. Még el nem feljetem, ezek a minősítések a maguk kampányára vonatkozik, de nehogy félrenyeljen.
Egy korábbi írásunkban már foglalkozunk a Mérték a kereskedelmi és a közszolgálati média politikai-közéleti híradásairól szóló átfogó kutatásáról. Ezt most folytatjuk, mert meglehetősen tanulságos. Az előző részben megtudtunk, hogy a közéleti hírek arányaiban és a…..
1bak 2012.11.08 16:25:17
@Kivlov:
arra jó volt a válaszod, hogy tudasd magadról:
- életedben nem néztél meg egyet sem!
Egyébként a rákosi rendszerre nem az ATV, hanem a posztban leírt fideszes állapotok és törekvések hasonlíthatóak.
Amúgy meg tudjál róla, akkor még nem is volt televízózás ebben az országban (1957-től van).