Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elwood

0 bejegyzést írt és 7038 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Erste év elején a Joker hitelkártyáját az új, Max névre hallgató konstrukcióra cserélte. Ez a poszt, ennek a változásnak, és egy régi, rutinos jokeresnek köszönheti a születését. Már eleve a "áááááá, semmi nem fog változni, csak pénz helyett ezentúl Wizz Air pontokat…..
elwood 2017.08.03 21:55:33
@nyman: milyen kártya ad havi 26000 visszatérítést ?
nemrgl néztem körül és mind maximálva volt 10000 volt a legjobb
elwood 2017.08.03 22:02:51
@Etniez: mindenképpen használok hitelkártyát. ha van olyan amelyik visszaad havi 5-10 ezer forintot, köpj le, én lehajolok érte
Már hetek óta szélsőséges véleményektől hangos a média és a politikai színtér a görög ügy kapcsán. Pedig a kérdést csak akkor tudjuk fair módon megítélni, ha nem önmagában nézzük, hanem annak teljes környezetét is. Mert amit most megélünk, például egy reggelig tartó…..
elwood 2015.07.16 23:03:47
Respect a cikkért és a kommentekért.
Évek óta nem sikerült ilyen színvonalas vitát olvasnom neten.

@Mészáros Laci: nagyon érdekes. És ijesztő, hogy ott vagyunk a görögök mellett a tanulmányban.
Azt kellene tudnunk végre elfogadni, hogy a polgárosodáson legfeljebb részlegesen átment és a nyugati politikai kultúra által éppen csak megérintett társadalmak (mint a magyar) nem fognak a keblükre ölelni egy politikai rendszert (a liberális demokráciát) és egy gazdasági modellt…..
elwood 2015.04.20 08:46:25
@HaFr: Szerintem a nép fele nem a liberalizmus és nyugatellenességre szavaz hanem orbánra. Amit éppen akkor mond. Bele szerelmesek.

Ha putyin pincsik és keleti nyomulás fenyegeti az országot akkor azért, ha brüsszeli elnyomás fenyeget akkor azért.

Ez a kiépült vallás ha majd megszűnik, (sajnos kb. orbánnal együtt, és még sok van hátra) akkor lesz értelme pártokban vagy ideológiákban gondolkodni.
aeon flux bruce willis 60 2015.03.29 12:40:00
Éppen tíz napja annak, hogy az egyik kedvenc szupersztárunk, Bruce Willis betöltötte hatvanadik életévét. Gazdag volt ez a hat évtized, és mindenekelőtt mozgalmas. Végignézhettük, hogy lesz a nyugat-német csecsemőből simlis, egy fehér trikós akcióhős, a lecsúszott zsaru…..
Mondták nekem páran, hogy adjunk egy esélyt ennek a Gergőnek, majd bizonyít. Na, ez elsőre sikerült is. Az zuglói önkormányzat alakuló ülésén személyesen akadályozta meg, hogy az éhezők viadala pokol elszabaduljon: Nem kellett őt kísértésbe vinni, odatalált egyedül is, és…..
Úgy tűnik a Nemzeti Parkolási Szisztéma nincs felkészülve a forintokkal vacakolás helyett mobillal fizetni akaró külföldiekre. Vagy legalább is nem igazán akar segíteni nekik. Kedves Homár. A mai napon történt a számomra igen érdekes eset. Vidéki megyeszékhelyen parkoltam a…..
Nekem valahogy teljesen kimaradt, hogy Telekom az energiaszolgáltatás piacán is jelen van, hiába léteznek több mint 4 éve gáz- és villanyszámlás T-Home ügyfelek. Ezért aztán vagy 5x olvastam el Atomgép leveléből azt a mondatot, hogy "a Magyar Telekomnál lévő gáz…..
elwood 2014.08.22 10:29:27
Gyerekkoromban gyűlöltem a hűtőleengedős napokat. Rákészülésként napokig a fagyasztó tartalmát enni, a maradékot átvinni a szomszédba, aztán kerülgetni a sok kipakolt kaját, majd rohamtempóban pucolni a gépet, hogy ne buggyanjon meg semmi, grrrr. Aztán jómérnökemberek…..
Régi bölcsesség, de egyre nagyobb okosság, hogy, ha áram van, minden van. Elkezdtem elképzelni, hogy mit is jelent ma egy áramszünet, de gyorsan abbahagytam, mert olyan rossz volt. Lemerül telefonok, sötét monitorok és tévéképernyők, néma csönd, és még egy pati-kukit se…..
De most tényleg, miért nem rutin a futárcégeknél, hogy egyeztetik a kiszállítás idejét, aztán meg be is tartják? Nekik is sokkal egyszerűbb lenne, nem? Bár nyilván van amikor meg a homárok nincsenek otthon, pedig azt mondták. De nehéz ez...Olvasónk mindenkit egyformán szid, mert…..
Az adóhivatal elnézést kér, a TV2 vezérigazgatóját szabadon engedték, az adás ismét él.   Egy meghibásodott GPS miatt nem az RTL Klubhoz, hanem a TV2-höz szállt ki a Nemzeti Adó és Vámhivatal végrehajtási csoportja, tudta meg a Vakkomondor. A NAV Varga Mihály pénzügyminiszter…..
Két cikk is megjelent ma (itt és itt), amelyek teljesen hülyebiztosan elmagyarázzák (mert ezt még mindig magyarázni kell az értelemtől jobbra), hogy ez a kormány romlásba viszi az országot (és ha még mindig magyarázni kell: igen, a Medgyessy és a Gyurcsány vállain állva, de…..
Valami készül az egészségügyben: bár a Fidesz a 2008-as szociális népszavazással elutasította a vizitdíjat, ám ez nem oldotta meg az egészségügy problémáit. A kórházak eladósodottak, az orvosok elvándorolnak, a szolgáltatás minőségét pedig jócskán lehetne javítani. A…..
Edinának speciális problémája van, ugyanis neki pont a húszezresek hiányoznak, amivel sehol nem lehet fizetni. Ha tényleg jól hallottam, akkor pl. a Budapest Banknál júliustól napi pénzfelvételi limit lesz, úgyhogy addig vegyenek fel pénzt, amíg van. Szeretném bővíteni az igen…..
elwood 2014.05.16 17:11:41
@hagyma: "ami "nyugaton" normalis "

nyugaton nem normális, hogy adószedőnek használják a bankokat, aztán ha beszedik akkor meg jól megrendszabályozzák őket, hogy miért szedik be.

mennyi nálatok a tranzakciós adó ? itt 0.6% amit a banknak akkor is be kell csengetni az államnak, amikor őt ingyenes készpénzfelvételre kötelezik.
elwood 2014.05.16 17:14:25
@hagyma: a portugál kasszás fizetése is kisebb mint az angolé. a munkaerő-áru ára.

gazdasági fejlettség.
elwood 2014.05.16 22:53:00
@OTPedina:
A posztban még a bankokat szidtad:

"Szeretném bővíteni az igen kedvelt banki fikázásokat. Gusztustalan húzásnak tartom azt,hogy az OTP ..."

ha átállsz arra, hogy állam hoz kellemetlen helyzetbe, én máris egyetértek veled.
A gazdasági logika szerint azok a társadalmak a versenyképesek, amelyek a lehető legnagyobb (értelemszerűen a piacon eladható) hozzáadott értéket állítják elő. Vállalati szinten ez a lehető legnagyobb eladott output, a lehető legnagyobb nyereségesség, és a lehető legmagasabb…..
elwood 2014.05.15 15:50:17
@Blogger Géza: hitelből ment az egész. 3000 milliárd ment le a lefolyón. erre a ciklusra nem lesz mégegyszer ennyi.

az a kofaarcú kőfideszes közgazdászasszony lelkendezett, hogy a három gdp növelő tényezőből export, fogyasztás, beruházás az export már egy ideje megy (mocsok szocik mercigyára), és most a fogyasztás is élénkülni látszik (reszicsöki). Már csak a harmadiknak kellene beindulni.

Arra nem jönnek rá négy éve, hogy a gazdaság legfőbb motorja a bizalom, és a mostani kétharmaddal biztosítva van, hogy senki ne merjen profitábilis dologot csinálni mert a kormány úgyis le akarja majd nyúlni.

Szóval ami látszik az kb. az audi/merci (hány ilyen jött újonnan a négy év alatt ?) , a rezsicsöki, és az eu-s pénzek felpörgetett kiöntése. Inkább vergődés van, és amíg bizalom nincs addig a gazdaság a kormány intézkedései ellenére próbál fejlődni, nem miatta.

Legyen igazad, de amíg a beruházások nem indulnak meg, addig az egész egy látszat, és már az év második felére kifúj a dolog.
elwood 2014.05.15 16:57:23
@Blogger Géza: "Pont ellenkezőleg. Erőteljes adósságcsökkentés mellett ment az egész. "

82% adósság + 10% manyup tartalék
változott
84% adósságra nulla tartalékkal.
Így csökken az adósság.
Zsófi mamája nem érti, miért okoz folyamatosan problémát a kispesti Cserpes joghurtkimérésben, hogy húszezressel akar vásárolni: A Cserpes Sajtműhely kispesti piacán található viszonteladójáról szeretnék mesélni nektek. Itthon mindenki szereti a termékeiket, mivel itt lakunk…..
elwood 2014.05.14 16:04:05
@ptspts: "Volt szerencsém Nyugat-Európában és az USÁ-ban különböző módokon fizetni. Majdnem mindenhol mindent elfogadtak"

Hollandiában vonatjegyet akartam venni. 100 Euros-t nem fogadtak el. Ki is volt írva.
Pedig turista nem feltétlenül apróval érkezik.
elwood 2014.05.14 16:06:22
@igi1: "
Semmit nem szabad a kártyán hagyni, mert a sok pénz csak gyűlik, és ha nem veszed le rögtön, az rosszabb lesz később. "

Vajon milyen baljós kifejlete lehet a számlán egyre csak gyűlő pénznek.
Mióta megírtam a kettővel ezelőtti posztot elveszítettem húsz barátot (khm), és nyertem negyvenet (khm), ilyen könnyen megy a barátkozás, és bár a nettó nyereség hízelgő, az elveszített húszat bánom. Ezért nézzük újra a dolgot magát. 1. Az Orbán-rezsim 2014-ig alig…..
elwood 2014.05.14 11:15:27
@♔bаtyu♔: Szerintem is, és ezekben igen rosszul állunk.
elwood 2014.05.14 11:52:26
@ob.szerver: meddő vita = demokrácia
ezt a korszakot lezártuk, a választás legitimálta a köztársaság végét.
elwood 2014.05.14 13:37:33
@Blogger Géza: Az átvételkori 82%-os adósság most becslések szerint kb. 84%-ra felcsökkent.
Bedarálva 3000 milliárdnyi manyup a spajzból(kb. 10%). Anélkül 94% körül van a GDP arányosan, ha fair módon hasonlítod.

www.origo.hu/gazdasag/20140319-18-eves-csucson-lehet-az-allamadossag.html
Üzenőfüzet A BKK Orwellesít 2014.05.08 11:24:51
Jövő keddtől csak arcképes igazolvánnyal lehet BKK-bérletet venni, ennek célja, hogy a pénztáros már rögtön az igazolványszám rányomtatásával adja ki a bérletet, bezárva ezzel a bliccelés egyik kiskapuját. Felmerül azonban egy kis gond... Már eleve nevetséges az, hogy…..
elwood 2014.05.08 16:14:12
@drbubo2: +1
Szilvia nagyapját az egész rokonság előtt égette porrá a Posta, amikor dísztáviratként az ügyintéző jegyzetét kézbesítette véletlenül: Tudom, hogy már mindenki unalomig ismeri a Magyar Posta remekbe szabott szolgáltatásainak tárházát és teljesítményét, de egy további…..
elwood 2014.04.16 13:17:05
A napokban több poszt is foglalkozott azzal a kérdéssel, lesz-e nyugdíjunk nekünk, ötven év alattiaknak. A kissé hisztérikus és túlnemmagyarázott válasz az volt, hogy nem lesz. Mit jelent az, hogy "nem lesz nyugdíjunk"? Valami nyilván lesz, ha nem lesz államcsőd; a kérdés az,…..
elwood 2014.04.16 10:55:38
@Kettes: Ha a GDP növekedésből finanszírozzuk a nyugdíjasokat, akkor azt jelenti, hogy nyugdíjaskorunkra is a jelenlegi színvonalon fogunk élni,a világ pedig elmegy mellettünk negyven évvel.
Az akkori keresők is ezt az életszínvonalat láthatják a fejlődés helyett.

Persze az is kédés, hogy tényleg kétszeresére nő-e a GDP 30 év alatt. Vannak kétségeim.
Ha így folytatjuk a 10 millió el (nem) tartott országa leszünk. Ja, bocsánat, elfelejtettük, hogy fogy a magyar, már nem is vagyunk ennyien, szóval a 9 millió, a 8 millió, a 7 millió el (nem) tartott országa leszünk. Magyarországon a címben odavágott mondat már senkit nem ijeszt…..
elwood 2014.04.15 16:23:54
@Dörnyei József: "Az állami nyugdíj pont az, ami miatt teljesen felesleges aggódni... "

Hát miért nem lesz minden állami és akkor semmiért sem kell aggódni ?
Ja, hogy ilyen már volt ...
elwood 2014.04.16 09:52:36
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): én aláírtam, és most még megvan, de tudom, hogy elveszik.
olyan szabályozói rendszert teremtettek, hogy a pénztárak sorra bezárnak.
vagyis a szabad döntés az, hogy odaadod, vagy elveszik.
Múltkor említés szinten felmerültek a Burger King kuponjai, úgyhogy lett is róluk egy történet. Naiv gyorsétkező egy kuponos menüt rendelt, amit megfejelt egy "ajándék bögre"-kuponnal, ami akkor jár, ha nagy üdítőt vásárol. Úgy gondolta, a menüben vásárolt nagy üdítő…..
Azt hiszem, kijelenthetjük: a manyupoknak végük van. Lehet itt még baszakodni, beolvadással meg egyéb látszatintézkedésekkel, de a lényeg nem fog változni, ennek annyi, reszeltek, harangoztak undzovájter. A legnagyobb magánnyugdíjpénztár, az ING megvárta a választásokat, és mivel…..
"Nyilvánvalóvá vált, hogy a neoliberális dogmatizmusba belesüllyedt (ál)baloldal történelmi méretű vereséget szenvedett, le is kell tűnniük a történelem színpadáról, mert minden baloldali politikát és értéket meggyaláztak." Az alábbiakban változtatás nélkül közreadjuk…..
elwood 2014.04.11 11:48:28
@♔bаtyu♔: "Nevezzünk már meg egyetlen okot, mitől diktatúrább Orbán mint pld. Gyurcsány?"

Nem hiszem, hogy tényleg érdekel, de tessék:
- rendeleti kormányzás
- személyre, cégre szabott tövénykezés
- pártállam
- egypárti alkotmány
- egypárti választási törvény
- független hatalmi ágak vezetőinek leváltása
- ellenzéki hirdetések betiltása
- magántulajdon védelmének megszűnése
elwood 2014.04.11 13:47:20
@♔bаtyu♔: a hatékonyságnak több szempontja van. a demokrácia természetesen lassú, a diktatúrák gyorsak.
más mérce a minőség, amiben egy demokrácia jó, a diktatúra nem. egy demokráciában nem kell kapkodva össze-vissza tövénykezni, almotmányt módosítani hetente.

pártállam azt jelenti, pártkapcsolat kell minden pozícióhoz, az iskolaigazgatótól az operaigazgatóig, a párt határoz meg minden döntést, a kamatcsökkentéstől a gázárig, pedig erre elvile külön jegybank és energiahivatal van.

egy demokráciában fékek vannak és ezért működik. a kormány akkor nevez ki vezetőt amikor a réginek lejárt a mandátuma.

a magántuljadonomat nem védik, bármikor elkobozhatják ha arra párt igényt tart, (végkielégítések, manyup, trafik, szerencsejáték, magáncég ...)

nem terhellek vele. neked diktatúra kell ahol a kedves vezetődet nem akadályozza a demokráciának nevezett egyensúlyrendszer. minden diktatúra így indul, és sokan szeretik amíg egyszer értük nem jönnek.
elwood 2014.04.11 14:45:53
@MSZP Afrika Korps: jól látod, a demokrácia vereséget szenvedett. volt már ilyen a történelemben sokszor, hitler is választások útján került hatalomra. elég ha a nép elhiszi, hogy egy erős vezetőre van szükség.

a bukott baloldal pedig nagyon keveseket érdekel, mint nemrég kiderült.
Biztos a távolság. Meg az áfa. Örüljé, hogy még van. Miért van az, hogy Ausztriában 2 euro (kb. 600 ft) egy Rio Mare konzerv, itthon pedig 1229 ft (lenne, de most akcióban csak 999Ft)? Magyarország jobban teljesít?üdv:Gábor ..
elwood 2014.04.08 14:36:29
@FDToth: azt látjuk, hogy így van, de miért ?
elwood 2014.04.08 14:49:39
@wkh: hiszi a piszi. minket másolnak. egymást tapossák a sógorék a matolcsynál, hogy ellessék a titkokat.
elwood 2014.04.08 16:06:59
@jooasszony: gondolom megpróbálják elsózni itt a maradékot, a frisset úgysem tudjuk megfizetni. (aki igen az meg kimegy mariahilferre).

de csak gondolom, engem is érdekelne a pontos magyarázat a tonhallal együtt.

erre tartanánk ilyen embereket mint a jackyll, hogy kinyomozza.