Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P1sty

2 bejegyzést írt és 629 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Miután a 2021 legjobb telefonjait felsoroló listát( ide kattintva érhető el) sok jogtalan vagy jogos kritika érte amiatt, hogy túl sok a kínai mobil a listán, a készülékek némelyikét be sem lehet szerezni idehaza, illetve, hogy a Xiaomi, az Oppo, vagy éppen a Realme igazából gagyi kínai…..
Ha már tudsz rendszeresen félretenni fizetésedből, egyből felmerülhet a következő kérdés. Melyik megtakarítási formát válasszam? Az interneten keresve rengeteg nagy hozamot és gyors meggazdagodás kínáló lehetőséggel találkozhatsz. Viszont ezeket célszerű fenntartással kezelni. Mindenki számára…..
P1sty 2021.06.18 09:36:10
@DigiTech World:
Kivéve, amikor esik 50%-ot egy hét alatt, mert elonmusk morcosat twittelt. Ez pontosan megmutatja, hogy abszolút spekulatív, és nincsen mögöttes értéke, csak amennyit a spekulánsok hangulata tulajdonít neki. Kb mint a holland tulipánhagyma volt. Egyszóval sima piramisjáték, vagy ha nagyon finoman fogalmazok, akkor szerencsejáték. Persze lehet rajta nyerni, piramisjátékba is aki jókor száll be, az kaszál, csak sajnos a dolog természeténél fogva a 90% nem jókor száll be.
Én akkor már inkább feltenném a pénzt a pirosra, vagy egy blackjack osztásra, de azt nem nevezném befektetésnek.
Mielőtt nagyon mélyen elkezdjük beleásni magunkat a témába, szeretném lelőni a poént rögtön az elején, és elsütni a jolly joker mondatot: ATTÓL FÜGG. Na de mégis mitől, és ténylegesen milyen számokkal lehet kalkulálni? A kérdés összetettségét már csak az is mutatja, hogy nem mindegy,…..
P1sty 2021.06.18 01:10:08
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Éljél te havi 120-ból. Más rosszat nem is kívánok neked, csak hogy életed végéig ne legyen több.
Persze sajnos több van, tudjuk, hogy multirabszolga vagy, átlagon felüli fizetéssel, úgy könnyű okoskodni, hogy más mennyiből nyomorogjon.
P1sty 2021.06.18 02:23:29
@élhetetlen:
Mondjuk a havi átlag 35 az tényleg nagyon sok, még úgy is, hogy sok a nem fűtött fal, elvileg arra a költségelszámolásnál kapsz kedvezményt. Mondjuk ha régiek az ablakok, és 25 fok feletti hőfokot tartasz, akkor úgy talán, de még úgy is sok. Vagy ebben a melegvíz is benne van?
Bevallom csak mostanában, a sokadik évad környékén kukkantottam bele az Észbontók című magyar kvíz-show néhány epizódjába (mert egy ismerősöm beszélt róla hitetlenkedve) és azonnal leesett az állam. Miután felszedtem a szőnyegről nem tudtam megállapítani, hogy mit érzek: egyszerre voltam ledöbbent,…..
P1sty 2021.06.12 07:25:51
@kárárámaispj:
Pedig részben igaza van. Tanítani ilyesmit semmi értelme, attól senki semmilyen értelemben nem lesz értékesebb, ha elolvassa meg bemagolja az elemzését mondjuk az Antigónénak vagy az Illiásznak. Mivel kényszer alatt teszi, ezért 2 hónap múlva már nem is fog emlékezni rá. Szépirodalom az tényleg szórakozásra való, magoltatni értelme nincs.
Az más kérdés, hogy általaban az intelligensebb, műveltebb, igényesebb embereknek nagyobb az általános műveltsége. De fordítva nem igaz: az általános műveltség bemagoltatásától nem lesz senki se intelligensebb, se igényesebb, sőt, még műveltebb se (mert a magolás nem áll össze koherensebb tudássá)
Szóval jóval hasznosabban is eltölthetnék ezt az időt az iskolában, de hát az hova is vezetne...
Páratlan Duna-kanyar panorámához prémium papi passzol...
P1sty 2021.04.26 16:09:16
A Pannonhalmi Apátsági pincészet kóstolóterasza (apatsagipinceszet.hu/kostoloterasz/) is elég jó hely, bár ételek ott nincsenek, de olyan is van a közelben (Viator, Pausa).
Három évtizednyi Balaton-tapasztalat birtokában kijelenthetem: eddig sajnos rendre zátonyra futott a Balaton négyévszakos kikapcsolódássá fejlesztése. Néhány tófagyasztóan zimankós téltől eltekintve javarészt 2-3 hónapra korlátozódik a szezon, amikor a helyi szolgáltatók bevételt realizálhatnak az…..
Tesztelés, haza érkezés, matrica, megbélyegzés. 4 szó, ami összekapcsolódik és napjainkban a koronavírus idején figyelmet követel magának...
Ha szolgáltató vagy, akkor te szolgáltatsz. Ha terméket adsz el, az eladás pillanatában akkor is. Amikor előkészíted az eladást, akkor is. Szolgáltatsz, vagyis kiszolgálod mások igényeit. Persze nem csak azért, mert ő kéri, hanem azért, mert ez neked is az érdeked. És minél jobban szolgáltatsz,…..
P1sty 2021.02.17 18:48:56
Saját példámon keresztül én abszolút megértem, hogy a legtöbb ember miért ilyen...
Amikor elkezdtem dolgozni, pályakezdőként, közszférában, először tök pozitív, konsruktív, előzékeny, segítőkész próbáltam lenni, próbáltam jól csinálni a dolgom, megoldani a problémákat akkor is, ha az nem feltétlen az én dolgom lett volna. Az egy dolog, hogy fizetésben ez nem volt honorálva, bértábla van, nincs keret, minimálbért kapod es kész. Ez még egy dolog.
De az már a másik, hogy ezt a hozzáállást rohadtul nem értékelte senki, semmilyen szinten. Ha megcsináltam olyat is, ami nem lett volna dolgom, puszta jóindulatból, akkor az onnantól az én dolgom lett. Ha jól dolgotzam, túlóráztam, (amit nem fizettek ki, csak igényes voltam a munkámra, hogy én szart nem adok ki a kezemből), azt le se szarták, viszont a legapróbb hibára le lett ordítva a fejem. Ha gondom volt és jeleztem, a főnökség szart rá nagy ívben, oldjam meg, meg ha nem tetszik, el lehet menni.
Naná, hogy egy pár év után szartam bele az egészbe, ilyeneknek minek erőlködjek? Nemcsak, hogy nem fizetik meg, de még nem is értékelik, akkor a fasznak erőlködjek?
És ez sajnos a legtöbb helyen így van. Szó szerint lenevelik az embert a lelkiismeretes munkavégzésről. És akkor jönnek az ilyen cikkek, hogy milyen savanyúak, meg nem lelkesek itt a dolgozók. Hát azért,mert tesznek róla, hogy ilyen legyen a munkavállaló...
PromontorBlog Duplapiros zebra 2021.02.07 09:39:52
Régen volt videós poszt, kezdjük egy ilyennel az évet. A helyszín ezuttal Buda, az Etele tér: Sok kommentárt nem igényel a dolog: sikerült úgy megszervezni a lefilmezett zebra lámpaciklusát, hogy az előtérben lévő zebraszakaszon a másfél perces lámpaciklus során egy teljes percen keresztül…..
Olyan az egész, mint egy egyszeri rossz álom (vagy mint egy tizenöt év elteltével ismétlődő rossz álom, de erre még visszatérek). A demokráciák mintájának tartott Egyesült Államokban a négy éve legalábbis furcsa körülmények között hatalomra került elnök egyszemélyes ámokfutása egyszeriben csoportos…..
P1sty 2021.01.08 12:45:56
@Exploiter:
Nem igazán ismered az amerikai jogi rendszert, az látszik. A választásokat (az országosakat, azaz az elnökválasztást is), alapvetően az 52 állam a saját hatáskörén belül szervezi. Az 52 több, mint felében republikánus vezetésű állam. El tudod képzelni, hogy egy republikánus elnök alatt, republikánus kormány és törvényhozás alatt, többségeben rebuplikánus államokban egy titokzatos háttérhatalom képes elcsalni a választást? Hogy a titokzatos háttérhatalom erősebb a szövtségi ÉS az állami kormányzatoknál is?
Ha estleg nem vagy tisztában vele, ott az államok majdnem olyanok, mint az EUban az országok, külügy, hadügy és szövetségi pénzügyön kívül szinte mindenben saját hatáskörben döntenek, így a választások lebonyolításáról is.
Igazi, klasszikus „határátkelős” történet Orsié, aki négy éve egyszer már jelentkezett, most folytatta történetét. Mint fogalmazott: „most volt végre egy kis időm irkálni, volt miről. Remélem, hogy egy kis pozitív energiát adhatok másoknak ezekben a szép időkben”. Nekünk sikerül, hiszen története…..
A VITUKI telep toronyházát 2020. december 10-én robbantásos eljárással megsemmisítették. Most megnézzük, hogy nézett ki az épület belülről!..
Az online marketingben az talán legjobb dolog hirdetőként, hogy nagyon pontosan tudunk célozni. Több olyan célzási lehetőségünk van, amely a nem online marketingben lehetetlen, vagy csak nagyon nehezen kivitelezhető. Ennek számos oka van, de elsősorban az, hogy különböző eszközök, szolgáltatások…..
P1sty 2020.12.22 16:06:49
Igazából maga a targetált reklám, hogy a felhasználó olyan reklámot kapjon, ami érdekli, mint ötlet, jó. Ami nem jó benne, hogy ezt elérni kizárólag profilalkotással lehet. Azaz magáncégek kezében lesznek olyan adatok, amik részletesebbek, mint egy titkosszolgálat megfigyelési aktája. Tele olyan különleges személyi adattal, mint jövedelem, egészségi állapot, politikai nézetek, kapcsolati háló, ráadasul ezek az adatok nem csak reklám céljára vannak felhasználva, hanem gyakorlatilag bárkinek eladják nem is túl nagy pénzekért. Márpedig ilyen aktákat egy demokratikus országban még maga az állam is csak különleges esetekben, különleges elbírálás után vezethet, és nem ok nélkül. Az, hogy a felhasználó a felhasználással explicite hozzájárul-e ehhez, vagy nem, szerintem teljesen irreveláns. Egy magáncégnek nem lehet több joga a megfigyelésre, mint az államhatalomnak.
Magyarán maga a profilok léte veszélyes, nem csak az egyes egyénekre, hanem az egész társadalomra (lásd ugye az orosz beavatkozást az amerikai elnökválasztásba). Még ha esetleg lehetne is jogilag kellően szigorúan szabályozni az ilyen profilok felhasználását, a létük már eleve lehetőseget ad viszaélésre (pl. ellenséges állami szereplők beépüléssel vagy hekkeléssel megszerezhetik.)
Másrészt az emberek a profiljaikban lévő adatokat nem tudatosan és akaratlagosan adják át, nem tudják, mikor milyen adataik kerülnek feljegyzésre, úgyhogy jogos adatkezelésről szerintem itt nem is lehet beszélni.
Nyilván ezek a szempontok egy marketinges számára teljesen irrevelánsak, és egy vadkapitalista szemléletű szabályozás esetén amit meg lehet csinálni, azt meg is csinálják, amivel vissza lehet élni, azzal vissza is élnek.
Szerintem az egyetlen elfogadható targetálás az a kontextus alapú, mert ahhoz nem kell profil, és a lehetőségekhez mérten a legcélzottabb is.
P1sty 2020.12.22 16:09:00
@Androsz:
Androidon külön minden appnál megvonhatod a kamera és a mikrofon hozzáférést. Bár mondjuk egy faszbukk app alapból el se hajlandó indulni, ha nem kapja meg.
HRDoktor Kiégtek a beosztottjaim? 2020.12.07 05:05:00
Egy jó vezető felismeri, ha a beosztottjai kiégéssel küzdenek. De mik a burn-out szindróma külső jelei? A burn-out szindróma egy olyan speciális munkahelyi ártalom orvosi elnevezése, amely fizikai, érzelmi és mentális kimerülést takar; az Egészségügyi Világszervezet, a WHO definíciója szerint „nem…..
P1sty 2020.12.08 03:43:39
Jó tanácsok, kár, hogy tök feleslegesek, mert a legtöbb munkahelyen mintha dirket kiégetnék az embereket. Tulajdonképp nem is számítanak, csak könnyen pótolható termelési eszközök. Még a hasonlat is jó, pont mint az izzó: ha kiég, kicserélem egy másikra, oszt jónapot.
Maximum csak valami kivételesen fontos és nagyon nehezen betölthető poszt esetén érdeke itt a vadkeleten a munkáltatónak megelőzni a kiégést. Minden más munkakör esetén a lehető legnagyobb terhelés a lehető legkisebb fizetés mellett, hogy termelődjön a profit a tulajnak.
Igazából talán még a gépet is jobban kímélik, mint az embert, mert ha a gépet túlhajtják és javítani kell, az megjelenik a könyvelésben. Viszont ha Jóska besokkall és felmond, akkor amíg nincs új ember, átrakjuk a feladatait a Bélára (show must go on, kemény időket élünk, válság van, örülj, hogy van munkád, stb.) és kész, persze nyilván fizetésemelés nélkül. Még meg is lesz dícserve a kisfőnök, hogy kisebb bérköltséggel is megoldja, milyen ügyes. Aztán a fönőkség meglátja, hogy amit eddig 2 ember csinált, azt már 3 hónapja egy csinálja, ergo egy ember is meg tudja csinálni, fölösleges a kettő, nem is hirdetik tovább az állást, és Béla ott marad két embernyi munkával, amíg el nem megy ő is a csába. De ő nem megy, mert két gyereke és lakáshitele van, úgyhogy magas vérnyomást és gyomorfekélyt kap, bevérzik, meghal.
Na akkor meghirdetik a kétemebres állást egynek. Minimálbérért, esetleg gyakornoknak. Mert ugye a költség, az költség.
Utána csodálkoznak, hogy nincs jelentkező, és vinnyognak, hogy munkaerőhiány van.
Muszáj foglalkozni vele, hogy mit is jelent ma Magyarországon nemzeti konzervatív értékeket vallani, és hogy miket tesznek azok, akik ezt kifelé hirdetik, belülről pedig csúnyán elárulják...
P1sty 2020.12.05 21:25:19
@MAXVAL birсaman közíró:
Van rajta 27% áfa. Meg súlyadó (mai nevén gépjárműadó).
P1sty 2020.12.05 21:26:48
@MAXVAL birсaman közíró:
Hát, ti orthodoxok nem jártok elől az apostoli szegénységben, az biztos.
P1sty 2020.12.05 21:33:49
@MAXVAL birсaman közíró:
És mit kell reprezentálni? A hatalmat, a befolyást. Az meg elég világias dolog. Érdekes, hogy pl. a ferencesek csuhában járnak még az eseményekre is, ők nem reprezentálnak. Kicsit talán hitelesebbek is emiatt.
Tekerés közben Itt a fal 2020.12.01 20:06:40
Ha jól sejtem, a FIDESZ-ben most nagyon komoly brainstorming folyik, hogy kerüljenek ki abból a slamasztikából, amibe Orbán Viktor belekormányozta a pártot. Biztosra veszem ugyanis, hogy ami Szájer Józseffel a napokban történt, az nem a véletlen műve. Azt, hogy Szájer melegbárokba jár, már régóta…..
P1sty 2020.12.03 20:12:54
@Ekrü:
Nézd, ha valaki gyakorló (de még milyen!) melegként olyan párt vezető tagja, ami nyíltan elítéli a melegeket (sőt, propagandakampányt, választási kampányt szevez a melegek elleni gyűlöletkeltésre), deviánsnak, erkölcselenek, betegnek, társadalomellenesnek nevezi őket, az alsó hangon képmutató, hazug, erkölcstelen geci. Az általa vezetett párt értékrendje szerint ő egy hazátlan, nemzetgyalázó deviáns, akitől meg kell óvni a nemzetet.
Ha ezt komolyan gondolná, akkor nem járna orgiákra, és nem lenne vezető poltikus (hisz romlottságától meg kell védeni a magyar embereket).
Ha nem gondolja komolyan, akkor egy embercsoport ellen puszta önös érdekből, hatalomvágyból kelt gyűlöletet.
Na akkor melyik?
Melegkent homofóbnak lennni olyan, mint zsidókent nácinak. Önellentmondás.
P1sty 2020.12.04 01:01:32
@Az apokalipszis lovasa:
De mennyire demokratikusan megválasztott! Egy egypártrendszerre szabott választási törvénnyel, fideszhez igazított körzetekkel, fidesz bábobakkal feltöltött választási bizottsággal, 45%-os kétharmaddal?
Az is milyen demokratikus volt, amikor a kubatov-verőemberek akadályozták meg a nészpavazási kérdés beadását, mert a zemberek akaratánál semmi sem fontosabb, ez egy pluralista kormány, mi?
Amikor konkrétan felszámol egy komplett ellenzéki pártot a fideszbáb számvevőszék? Amikor egy hét alatt kétszer is módosítják a választási törvényt veszélyhelyzetben?
Nagyon demokratikus. Sose alkalmazna alantas módszereket. Sose.
P1sty 2020.12.04 01:03:17
@Karoly_2:
Menj orvoshoz. Beteg vagy.
Bájos magyarázat házibulinak nevezni egy gang bang party-t, de nem ez az, amivel Szájer József milliók arcára csalt mosolyt. Önmagában azzal, hogy lebukott, de még inkább, ahogy magunk elé képzeltük, ahogy kezét véresre súrolva az ereszcsatornán menekül a rendőrök elől, táskájában a nyilván…..
P1sty 2020.12.01 22:56:05
@white999:
Így jár, ha nincs a otthon daráló. Vagy legalább egy nyilvános könyvegetés.

De lehet, hogy csak sok torrentét néztek:
"Te kivered nekem, én kiverem neked. Csak hogy oldjuk a feszültseget. De semmi buzulás! buzulás az nuku!"
P1sty 2020.12.01 23:24:28
@Hipper:
Szerintem hálásak lehetünk neki, az a legvicesebb része az egésznek. Fele ekkorát se ütne, ha csak simán lekapcsolják.
Nevezzük nevén a dolgot: az a konfliktus, amibe Magyarország és Lengyelország keveredett a többi európai uniós partnerrel, valóban politikai természetű. Azaz, nem túlzóak azok a kifakadások, amelyek felpanaszolják, hogy itt most voltaképpen egy politikai jellegű vita és elvárás fogalmazódik meg,…..