Regisztráció Blogot indítok
Adatok
papamaci957

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes összegzés látott napvilágot. A felsorolásból kiderül, hogy 2006-ban, az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján hány külföldi vendég vett részt, illetve 2016-ban, 1956 60. évfordulóján mekkora diplomáciai forgalomra számíthatunk. Gyurcsány nyert 47-1-re. Hamar kiderült, hogy…..
papamaci957 2016.10.24 08:24:45
Áron levele még december 9-én érkezett. Ez elég fontos infó ahhoz, hogy kellő súlyával értékelje mindenki a sztoriban szereplő dec. 21-dikéig zárolt összeget. Az eset jóbarátja itt olvasható. Hello Homár! Olvastam pár hete, hogy valakinek kétszer is törölték a…..
papamaci957 2014.12.23 11:30:35
@cupcake25:
Akkor sem értem ezt az online fizetést. Személyesen veszi át az árut, tehát akkor tud kártyával fizetni. Ráadásul a kiszállításkor módosulhat a végösszeg, ugyanis ha valami nincs készleten azt nem hozzák ki, vagy helyettesítő árut hoznak helyette, amit nem vagy köteles elfogadni. Úgyhogy totál felesleges előre fizetni.
papamaci957 2014.12.23 11:42:37
@Navarone: Ezt értem, csak azt nem, hogy a posztoló miért ezt a fizetési módot választotta
papamaci957 2014.12.23 11:45:19
@Navarone:
de ez nem helyszíni bankkártyás fizetés volt, hanem gyakorlatilag az áru ellenértékének előre utalása.
Ismét frissült a fortepan.hu, nem is akármilyen képekkel. A budapesti képekből válogatunk, az Astoria foghíjtelkétől a panelkorszak előtti Óbudán át a valóban egyedi kelenföldi templomig. 70184: Az…..
papamaci957 2014.12.16 10:48:29
@grigorij:
Pedig volt "C" jelzésű busz, a nagyszüleim a Flórián téren laktak, sokat voltam ott, emlékszem rá.
papamaci957 2014.12.16 13:08:54
@SaGa:
Emlékszem rájuk, troliban is volt ilyen.
Persze nyugodtan írhattam volna alávalókat is, mert a kommunikáció alapú kormányzás elsődleges opcióként eleve alávalónak tekinti „partnereit”, vagyis ezt a nagyon önérzetes kicsi népet. Bejelentik december 10-én (advent derekán), hogy három hét múlva ahol eddig díjmentesen…..
Vasárnapig, a vasúton szokásos éves menetrendváltásig már csak néhányat kell aludnunk, és örömblog lévén abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az ezzel kapcsolatos száraz hírekről már nem kell beszámolnunk: megtették ezt nálunk gyorsabb, szakmaibb (és „szakmaibb”)…..
Nos, mi is az a carbonnade? Olyasmi mint a vörösboros marhapörkölt, csak bor helyett sörrel készül. Nevezzük inkább sörös marharagunak, de flamand marhatokány néven is találkozhatunk vele.  Annyira ízgazdag, hogy köretnek hozzá valami semlegeset ajánlok: én most polentával…..
Nem, nem, nincs ilyen! Ez a sikoltás tör fel minden legalább jóízlésének alapjait őrző emberben, ha megtekinti az MSZP mozgósító videóját. Ennél ízléstelenebb, aljasabb, ugyanakkor mérhetetlenül ostoba és kontraproduktív mocskot még nem dobott felszínre a 2014-es…..
Törésvonalról beszélnek a politikai szakírók. Állítólag az MSZP-ben két tábor körvonalai rajzolódnak ki, az egyikben a pártelnökre figyelnek, a másikban meg a budapesti szervezet elnökére. Remélem, a magyar szocialisták máma már nem hasadnak tovább, holnap ünneplik ugyanis…..
         A pillanatnyi helyzet:          1.  Valaki kitalálta, hogy Falus Ferenc legyen a főpolgármester-jelölt. Nem tudni, hogy kicsoda. Falus Ferencnek nem volt elég, hogy alkalmatlan volt a szerepre, alkalmatlannak is akart látszani.  Sikerült.         2.  Három…..
Kép: Youtube/Dick McGowan Az amerikai Nebraska államban néhány héttel ezelőtt, június 16-án délután pusztító tornádó tombolt. A mindössze 352 lakosú Pilger településen sajnos ketten életüket is vesztették (egyikük egy ötéves kisgyerek), vagy másfél tucatnyian megsérültek…..
papamaci957 2014.07.04 08:22:48
@magyar bucó:
Azt hiszem nem sokat tudsz a tornádókról, ezért idézek a Wikipédiából:

"Az eredeti Fujita skála:

F0 (gyenge), szélsebesség: 65-115 km/h – a kémények ledőlnek, a faágak letörnek, a gyenge gyökérzetű fák és a közlekedési táblák kidőlnek.
F1 (mérsékelt), szélsebesség: 116-180 km/h – a háztetők felszakadnak, a gépjárművek felborulnak vagy menet közben lesodródnak az útról, a faházak összedőlnek.
F2 (nagy), szélsebesség: 181-250 km/h – a tetőszerkezetek leszakadnak, a gépjárművek összetörnek, a nagyobb fák kitörnek vagy gyökerestül kicsavarodnak, a kisebb tárgyak sodródnak a levegőben.
F3 (erős), szélsebesség: 251-330 km/h – a házak összeroskadnak, a kőházak egyik-másik fala kidől, a vonatszerelvények felborulnak, minden fa kidől vagy kitörik, a gépjárművek fölemelkednek és métereket mozognak a levegőben.
F4 (pusztító), szélsebesség: 331-420 km/h – az épületek a föld felszínével lesznek egyenlők, a tetőszerkezetek, faházak, gépjárművek és egyéb nagyobb tárgyak folyamatosan sodródnak a levegőben.
F5 („elképesztő”), szélsebesség: 421-510 km/h – a többszintes és vasbetonházak is összedőlnek, s darabjaik messzire szétszóródnak; a nehéz járművek és darabjaik több száz méternyit repülnek. Katasztrofális pusztítás mindenütt."

Az USA-ban már nem ezt használják, hanem a korrigált Fujita skálát:

"EF0 (gyenge), szélsebesség: 105–137 km/h – a tetők sérülhetnek, eresz csatornák ledőlnek, a faágak letörnek és a gyenge gyökérzetű fák kidőlnek. (azok a tornádók amiknek nincs bejelentett pusztítása, mindig EF0-sak)
EF1 (mérsékelt), szélsebesség: 138–178 km/h – a háztetők felszakadnak, ajtók leszakadnak, ablakok betörnek, a mobil házak felborulnak.
EF2 (nagy), szélsebesség: 179–218 km/h – a tetőszerkezetek leszakadnak, a mobil otthonok teljesen elpusztulnak, a nagyobb fák kitörnek vagy gyökerestül kicsavarodnak, a kisebb tárgyak sodródnak a levegőben, az autók felemelkednek
EF3 (erős), szélsebesség: 219–266 km/h – teljes emeletek tűnhetnek el, komoly sérülés nagyobb épületekben (például bevásárlóközpontok), a vonatszerelvények felborulnak, minden fa kidől vagy kitörik, nehezebb gépjárművek fölemelkednek és métereket mozognak a levegőben.
EF4 (pusztító), szélsebesség: 267–322 km/h – az épületek a föld felszínével lesznek egyenlők, a tetőszerkezetek, faházak, gépjárművek és egyéb nagyobb tárgyak folyamatosan sodródnak a levegőben.
EF5 („elképesztő”), szélsebesség: >322 km/h – a többszintes és vasbetonházak is összedőlnek, s darabjaik messzire szétszóródnak; a nehéz járművek és darabjaik több száz méternyit repülnek. Katasztrofális pusztítás mindenütt. Eddig összesen két 5-ös szintű tornádót jegyeztek fel az EF skálán. A legutóbbi Parkersburgban (Iowa állam) 2008. május 25-én, ami a fél várost letarolta.1923 októbere.Magyarországon EF5 tornádó pusztított Budapest mellett,ami csak 10 percig tartott."
Pár poszttal ezelőtt vetődött fel az ötlet, hogy kellene készítenünk egy gyűjteményt arról, kinek mit mondtak gyerek- és ifjúkorában (vagy akár később is) a szexszel kapcsolatos dolgokról, a másik nemről, a szüzesség elvesztéséről, a gyerekszületésről, és a…..
A világ legészakibb városát Longyearbyennek hívják. A 108 éves településen sokáig a bányászat jelentette az egyetlen megélhetési forrást. Az 1990-es években fejlődésnek indult és ma már kedvelt turisztikai célpont. Azonban nem olyan könnyű itt az élet, mint ahogy elsőre…..
TEDxDanubia Jó idő a nyári idő? 2014.03.28 10:18:34
A téli és nyári óraátállítás mellett is, ellen is számos érvet szoktak felsorakoztatni a szakemberek és a hozzá nem értők is, akiket azonban ugyanúgy érint ez az 1976-ban, Franciaországból elindult szokás. Nálunk 1980 óta alkalmazzák. Eredeti célja az volt, hogy a nappalok…..
A budapesti Vajdahunyadvár hivatalos neve nem véletlenül Történelmi Épületcsoport. Ugyanis a magyar építészet múltjából válogatott bele össze egy csomót Alpár Ignác (lenyúlva Schickedanz Albert ötletét - mint arról a szép emlékű Városképp blogon olvasható egy két…..
papamaci957 2014.03.31 08:20:22
@borzimorzi:
"a Széchenyi fürdő termálvize ott van helyben, csak le kell fúrni rendesen."

Nem is kell lefúrni rendesen, Zsigmondy Vilmos és Béla már megtették ezt. A Széchenyi II. kút 4000 liter 78 fokos vizet ad percenként ennek egy részét át lehet vezetni az épületbe, hőcserélővel a hőt kinyerni belőle, aztán a víz mehet vissza a medencékbe.
Egy vasútmegszállott házát árulják az USA-ban, az Oregon államban államban fekvő Sherwoodban, 3,5 millió dollárért. Hogy mit kínálnak ennyiért? A világ legtutibb családi házát. Legalábbis ha gyerek lennék, megvesznék érte. Nos az az alap, hogy egy gigantikus terepasztal van…..
A Zugügyvéd szerint ez az év legabszurdabb bűnügye: a  bíró telefonon közölte a feleségével, hogy lehallgatják, miközben nem is tudhatott erről. Erre eljárást indítottak ellene a lehallgatók. Nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése abban az eljárásban,…..
Laodumin Szoknyás felsőoktatás 2013.10.03 16:37:03
A Kaposvári Egyetem divatdiktátor-rektora öltözködési szabályokat fogalmazott meg a hallgatóknak és az oktatóknak. És holnaptól 1931-et írunk. Vagy 1897-et. A kiszebáb égetést meg felváltja a liberálisok égetése: a szoknyában, sminkben flangáló nagykorú állampolgárokat…..
papamaci957 2013.10.04 10:59:18
@Jhonnyq:
"Már miért menne papucsban egy egyetemista állásinterjúra és miért kell általánosítani?"

Például azért, mert az egyetemen a vizsgára is így megy be, és mert kedves anyuka meg apuka nem tanította meg őt az illemre.

"Annyra dohos szagú ez a gondolkodàs,hogy csak köhögni lehet tőle."

A köhögés elleni gyógyszerről kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

És miért kisebbségi komplexus az, hogy sajnálom szegény egyetemistát?
papamaci957 2013.10.04 11:05:22
@fizetekmegegysort:
" Az egyetemen a diák önmagát képviseli. Ráadásul önálló jövedelme sincs, amiből évszaknak megfelelő készleteket vásárolhat."

Az állásinterjún is önmagát képviseli. Ráadásul még akkor sem lesz neki önálló jövedelme, amiből évszaknak megfelelő készleteket vásárolhat. Sőt ruhapénzt sem fog még akkor kapni.
papamaci957 2013.10.04 11:26:12
@shitgun:
Én is nagyon jól tudom, hogy fel fog rendesen öltözni az állásinterjúra. De akkor ott miért nem kiabál, hogy micsoda diktatúra van?
Ha egy szóban össze szeretnénk foglalni, hogy ki a felelős a devizahitelezésért Magyarországon, akkor azt mondhatjuk, hogy mindenki. Mivel az elmúlt hetek, és nagy valószínűséggel a kampányidőszak egyik fő témája lesz a leginkább svájci frank alapú jelzálog fedezetű hitelek…..
A teherautó nem fért be az utcájukba, naiv ügyfél nem slattyogott át az aluljárón, hogy hazavonszonljon 20+ kg mosószert, úgyhogy törölték a rendelését: Gondoltuk, kipróbáljuk a sok helyen hirdetett és dicsért Tesco házhoz szállítós szolgáltatását. Nagyobb mennyiségben…..