Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kürti Zsó

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai eresztésbe két „luxusolasz” is jutott, amelyek árban Szepsy István és Demeter Zoltán presztízsépítő dűlős próbálkozásaihoz közelítenek (az egyik minőségben is). És két biztos befutónak látszó best buy-jelöltet is kipróbáltam, de a 2009-es Szászi Szent…..
Kürti Zsó 2011.03.03 15:02:43
@alföldimerlot: pontosítsunk : a corpus2008 az veltelini-rajnai házasítás - még van belőle, a classic2008 az veltelini-olasz - már elfogyott és nincs weben. A zöldveltelini belekerült ebbe a két házasításba.
a weboldalunkat most csiszolgatjuk - van rajta mit - de szerintem a weben ezek a borok mindig így jelentek meg.
a 2009-es Olaszrizliget remélem fogjuk együtt kóstolni, bár a terroirclub csak a régebbi tételeinket tarja.
Kürti Zsó 2011.03.03 21:31:22
@Tóth Ferenc: 2008-ban házasítottuk először a zöldveltelinit. Csak később tudatosítottuk, hogy az öregek Kürtön mindig rizlingveltelinit "csináltak" . Természetesen nem vacakoltak a szürettel és együtt szedték. Egyszerűen kitapasztalták, hogy ha a zöldveltelini kicsit túlérett, lágyabb savakkal, muskotályosabb ízekkel az olaszrizling pedig hozza a karakánabb savakat. Azon kívül hogy jól kiegészítik egymást, képesek hosszú távon is szépen együtt érlelődni - hosszútávú szimbiózis. 2008-ban kipróbáltuk és mivel a cuvée jobb volt mint a borok külön-külön, összehoztuk őket, ennyi a történet. Eddigi tapasztalataink szerint a zöldveltelini nagyon képlékeny fajta, képes ölelkezni férfias borokkal. Ezért próbáltuk ki a rajnaival is. Szóval próbálkozunk.