Regisztráció Blogot indítok
Adatok
medvemellszobra

0 bejegyzést írt és 248 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert hát, ha bunkó volt velünk a pincér miután előzőleg szemen köptük, akkor legközelebb biztos, ami biztos rúgjuk fordulatból tarkón is lágyan, mielőtt kihozza a levest. Ugye? Nem. Mert ez enyhén szólva is egy negatív, öngeneráló, skizoid folyamatot szül. Olyan, kb, mintha…..
medvemellszobra 2012.05.28 23:14:16
@DzseNtri: Hát igen, számomra is felfoghatatlan, hogy miért nem dobták még ki a kukába. Nem emlékszem semmire, ami értelmes, az ország javára szolgált és a nevéhez köthető. Vagy valami olyanra, ami legalább emlékezetes lenne róla. Leszámítva az alja bunkó twitterezéseit, és azt, hogy milyen vicces volt anno 1999-ben, mikor a sportminiszteri székének belebegtetése után hirtelen leállamvizsgázott és meglett a diplomája a poszthoz. :D
Egészen magára gerjedhetett a hét végére Orbán Viktor. A sajtóból kirajzolódó délceg karaktere láttán az ember legalábbis minimum magába zúgott volna: hódított, okított, szeretett. Pár nap leforgása alatt. Mindezt ráadásul államférfiúi magasságokban. Csütörtökön…..
medvemellszobra 2012.05.28 01:20:49
@Lizbet: Sikerült megint egy jót emútnyócévezni. Épeszű emberek nem igazán vonják kétségbe Medgyessy programjának, meg úgy egész ténykedésének csődjét, vagy Gyurcsány hiteltelenségét és balfaszságát.
Finoman szólva is rossz állapotban vették át az országot a mostaniak, ez letagadhatatlan tény. De bárminemű hangyafasznyi javítás helyett sikerült még jobban mindent szétgányolni, szétbarmolni.
Itt ülünk a tél közepén a hóban egy kibontott falú, ajtó-ablak nélküli szétvert lakásban. Igaz, hogy az előző lakók elvitték a bútorokat, de még a csaptelepet is, de mi ész nélkül estünk neki november végén a felújításnak. Most nincs pénzünk és erőnk befejezni. A kőművesekről kiderült: Lajos elszökött a pénzzel, Gyuri félkarú, Pali pedig valójában tésztagyári betanított munkás volt. A családfő most a családot bünteti, a gyerekek tízóraiján akar cementet venni, és próbálja bemesélni nekik, hogy valójában nincs is hideg, s ha fáznak, akkor puhányok. Épp egy vashordóban tüzeljük el a parkettát és a tetőt, hogy meg ne fagyjunk. A szomszédok meg nem engednek be magukhoz, mert nagy pofával mindenkinek a küszöbére szartunk. Inkább táblát akasztanak a nyakunkba, hogy "Így jár a faluban mindent csóró, de nagypofájú balfasz, aki a kigyúrt, gazdag haverjait akarja tökön rugdosni" Most dacosan épp uzsorakölcsönt kunyizunk a kínai boltostól...

UI: "kinával pedig nálunk sokkal erősebb gazdasággal rendelkező ország is felvette a kapcsolatot mint pl. Németország"
Na hát ez az! Tudod, Kínával az a probléma, hogy neki mondjuk az USA-val, Nyugat-EU-val, Indiával, Oroszországgal lehet egyenrangú kapcsolata.
Ellenben kis honunkkal? Egy nagyobb kínai városban többen élnek, mint ahány magyar az egész világon. Nincs olajunk, vasunk, atombombánk, technikai fölényünk, erős bankrendszerünk, aranyunk. Semmink sincs, amitől féljenek, amit tiszteljenek, vagy amit értékesnek lássanak bennünk. Szerintem ezek a kétharmados fiúk most nagyon nem mérték fel azt, hogy mibe ugrasztják bele az országunkat. Kína minket megesz reggelire.
medvemellszobra 2012.05.28 10:51:05
@nu pagagyí: Pontosan erről van szó.
Van ez a szülés dolog. Ennek az örömeit, bánatait, nehézségeit, testi és lelki fájdalmait (ne adj’isten olyan szörnyű fordulatok esetén, mint vetélés, vagy abortusz) férfiként nem hiszem, hogy tisztünk lenne belső szemszögből tolmácsolni. Mivel a gondolat és érzetátvitel…..
medvemellszobra 2012.05.26 21:36:12
Esetleg azt nem lehetne, hogy a védekezést (főleg óvszer) propagálnák prevenciós céllal? Így talán kevesebb nem kívánt terhesség lenne, és a nemi betegségek terjedését is visszafogná. A tabletta pedig kulturáltabb -és jelenleg úgy néz ki- és biztonságosabb lehetőségként megmaradhatna, hogy valóban indokolt esetekben (csakis akkor) megszakítsanak egy éppen kinyíló kis életet.
Tablettával egyszerűbb valóban, de esetleg még a bevezetés előtt nem lehetne ezt a veszélyfaktorát szem előtt tartva tervezni (hogy ne váljon a terhesség is egy gyógyszerrel elmulasztható fejfájássá) a bevezetését, felírását, forgalmazását?
Ellenzem az abortuszt, félreértés ne essék, de vannak olyan helyzetek, amikor sajnos szükséges lehet. Miért kell egy agykárosult, drogfüggő babának megszületnie? Miért kellene egy 13 évesen teherbe erőszakolt lánynak ekkora terhet viselnie egész életében? És lehet bármilyen tudatos is egy családtervezés (ami a jelenlegi világban melegen ajánlott valami), egyik fogamzásgátló módszer sem teljesen 100%-os.
Ja, ne legyünk álszentek, az ókor óta létezik magzatelhajtás.
Szerintem a prevenció és a felvilágosítás lenne a lényeg, és az, hogy ha már muszáj valami szörnyűt megtenni, akkor használjuk az emberi tudásunkat arra, hogy ne forró kötőtűvel kelljen.

UI: Azt sem szabad elfelejteni mindemellett, hogy nem minden nő rohadt ribanc, aki erre a szomorú dologra kényszerül valami miatt.

UI2: A KDNP-ről meg csak annyit (már leírtam egy másik blogra is):
"A szavanna minden állata retteg,s térdre esik hatalmam láttán!" - mondta a tetű az oroszlán sörényén.
medvemellszobra 2012.05.27 00:44:51
@Felicitasz: Igazad van, pontosítok, bár alapvetően egyre járt az agyunk. A lényege pontosan az, hogy sajnos lehet úgy, hogy abortuszt kell végrehajtani. És akkor már, ha a tudásunk engedi, talán lehetne valami olyasmit is használni, ami -a kutatások egyelőre ezt mutatják- nem tartalmaz olyan kockázatokat, amiket a méhszájtágítás, a vákuumos kezelés, a kaparás stb. Vagyis egy esetleges fizikális roncsolódást, ami akár meddőséghez is vezethet. Mondjuk az egyik (extrém) példámnál maradva: ha tudásunk megengedi, hogy egy terhessé erőszakolt kiskorú lánynak ne kelljen megszülnie azt a gyereket, de később, ha felépül, akkor a szerelmének, férjének szülhessen, akkor miért ne tehetnénk? És az egészségügyi problémákról még nem is beszéltem. Mert azt feltételezni, hogy az a nő, akin abortuszt hajtanak végre, szükségszerűen meggondolatlan lotyó, vagy hogy latolgatni, melyik megoldástól szenved jobban a büdös lotyója - na az az igazi sötétség, ócska, büdös nőgyűlölet. Garantáltan nem Istennek tetsző cselekedetek.

Mindössze arra a pszichológiai aspektusra utaltam, hogy mindenkinek "egyszerűbb" egy tablettát bevenni, mint kés alá feküdni - valahol jogos is ez az aggály.
De a kedves Tartuffe-politikusoknak ezt meglovagolni szűklátókörűen, tájékozatlanul, demagóg és álszent módon, na, az nagyon nem volt jogos.
Valamiért minden évben úgy alakul, hogy Anyák Napja környékén előkerül ez a csöppet sem vidám téma. Tavalyelőtt tiniabortuszok, tavaly plakátkampány, idén abortusztabletta. Szombaton olvastam, először az MNO-n, majd az Indexen, hogy "az Országos Gyógyszerészeti Intézet…..
Levél érkezett: "Tisztelt Vastagbőr blog!Érdeklődéssel olvastam május 22-i bejegyzésüket. Megjegyezném, hogy azon magyar családok egyikében nőttem fel, melyek nem csupán tankönyvekből tanulták a történelmet, különösen a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcolt…..
medvemellszobra 2012.05.24 01:06:00
Tisztelt Képviselő Asszony!

Mindenek előtt szeretném Önnek ténylegesen és őszintén megköszönni, hogy nem a kormányzattól ("parlamenti többség") manapság megszokott reakcióval és kommunikációval találkozhattam az Ön válaszában. Valóban odafigyelt egy közösség véleményére. Nem arrogáns, kioktató hangnemben vágott vissza, hanem vette a fáradságot egy korrekt, kifejtett válaszra. Azt hiszem, ezt a köszönetet a blog szerzője, több követője, és hozzászólója nevében is írhatom.
Kérem engedje meg, hogy bemásoljam, s részben kiegészítsem az előző, a témába vágó blogbejegyzéshez írt hozzászólásomat, melyből talán kiderül, miért is érezzük többen itt a blogon némileg visszásnak, "vastagbőrnek" az Ön által benyújtott törvényjavaslatot.

Valóban, messzemenőkig fontosnak gondolok egy ilyen emléknapot, sőt egyáltalán azt, hogy a kommunizmus aljas bűntettei -s nem feledve például Recsket, az '56 utáni megtorlásokat, a Vörös Hadsereg behívását, az országban a diktatúra kiépítését, az abban való segédkezést- ismét a köztudatba kerülhettek. Ezen szörnyűségek mártírjait, vagy a vészterhes idők mindennapi hőseit, ellenállóit valóban megilleti a tisztelet, s a kegyelet. Ezzel szinte kivétel nélkül mindenki egyetért itt. Muszáj lenne már feldolgoznunk ezt a sajgó sebhelyet is a nemzetünk lelkén, mert még mindig nem néztünk szembe múltunknak ezen darabjával (sem).
S ezek a sebek mindaddig tályogként fognak rajtunk éktelenkedni, s minket kínozni, míg fel nem fakasztjuk, és meg nem gyógyítjuk őket. Az Ön édesapjának erre irányuló törekvései és áldozatos munkája minden kétséget kizáróan a legmesszemenőbbekig köszönetre, tiszteletre és elismerésre méltóak.

Azonban:

1. Egy ilyen horderejű kérdéshez csakis kellő körültekintéssel, alapossággal, alázattal, tapintattal, társadalmi együttműködéssel, morális és szakmai felkészültséggel lehetséges hozzányúlni. Máshogy nemcsak nem érdemes, de egyenesen veszélyes is lehet. Úgy érzem, egy ilyen fontos törvényjavaslat kidolgozásába semmiképpen nem fér bele a pongyolaság, a slendriánság, a pontatlanság, a "kábéra jó lesz" felfogás, a nem kellő történelmi, szociológiai, kultúr- és eszmetörténeti felkészültség, a személy szerint érintett áldozatok egy része, s a témára már objektívebben rálátni képes generációk (közülük főleg az említett tudományos diszciplínákban dolgozó, kutató egyének) jól látható kihagyása, ad absurdum ignorálása. Ide tartozik, hogy meglehetősen leereszkedőnek és úrhatnám attitűdnek érzem azt a -leveléből kiérezhető- feltételezést, hogy az "egyszerű nép" nem képes alapvető történelmi, társadalmi és eszmetörténeti összefüggések felismerésére, megértésére és befogadására.

2. A blog követőinek, hozzászólóinak és szerzőinek családja is nem egy esetben érintett a témában szereplő fájdalmas és szégyenletes történelmi események által. Azonban az áldozatok emléke sem személyes érintettség, sem politikai pártokhoz való tartozás, vagy azokkal való szimpatizálás okán nem kisajátítható!

3. Meglehetősen visszásnak, hovatovább képmutatónak érzem, hogy az a "parlamenti többség" szuszakolja magát láthatóan nem kellő felkészültséggel ezen égető és fel nem dolgozott társadalmi trauma közelébe (s ad absurdum magát egyedüli legitim orvoslójának tekintve), melynek tagjai és közreműködői -a teljesség igénye nélkül- például az alábbi személyek: Orbán Viktor KISZ alapszervezeti titkár, Kövér László MSZMP-KB Társadalomtudományi Intézet-tag, Pozsgay Imre korábbi MSZMP-KB-tag, Szűrös Mátyás MSZMP-tag (1956 előtt MDP -tag), Kerényi Imre MSZMP alapszervezeti párttitkár, Hoffman Rózsa MSZMP-tag, Matolcsy György MSZMP-tag. És még sorolhatnánk, hiszen rengeteg "parlamenti többségi" (vagy ahhoz közel álló) személyről derült már ki az utóbbi években (hasonlóan az MSZP-hez!), hogy az "ántivilágban" jórészt KISZ-esek, MSZMP-sek, 3/3-asok voltak. Ide tartozik még, hogy a "parlamenti többség" egyértelműen és arrogánsan leszavazta a pártállami múlt feltárását célzó ellenzéki törvényjavaslatokat. Ez erkölcsileg tarthatatlan, ha demagóg szeretnék lenni, mondhatnám, hogy a Gulág- és Recsk-áldozatok, az 56-os mártírok, s az 56-után kivégzettek, a Hazájuktól eltiltott, emigrációban meghalók valószínűleg most mind forognak a sírjaikban.

3. Erős a gyanúm, hogy a "parlamenti többség" számára nem annyira az áldozatok tisztessége, emléke és igazsága a fontos, sokkal inkább az, hogy egy ilyen "gumicsont" bedobásával betömje a "zemberek" száját, egymásnak ugrassza őket, elterelve a figyelmüket a gazdaságunk, munkanélküliségi rátánk, pénzügyi helyzetünk, államadósságunk, nemzetközi súlyunk és hitelességünk több, mint aggasztó helyzetéről, valamint arról, hogy mára sikerült valamennyi politikai, gazdasági és katonai szövetségünkben nemkívántos személyekké, persona non grata-vá válnunk.

5. Ismét fennáll a veszélye annak, hogy egy borzasztóan fontos nemzeti kérdés, fel nem dolgozott nemzeti trauma ismét elsikkad, aprópénzzé silányul a pillanatnyi politikai előnyök és küzdelmek kisstílű mérlegén, ha nem kellő alázattal, óvatossággal, alapossággal, szakértelemmel és társadalmi együttműködéssel nyúlnak hozzá, ahogyan azt már nem egy esetben (Trianon kérdése, 2. világháborús szerepvállalásunk és bűneink, 1956, kommunista diktatúránk kiépítésének és fenntartásának segítése, külhoni magyarjaink státusza, állampolgársága stb.) szomorúan tapasztalhattam.

Üdvözlettel és tisztelettel, minden jót kívánva:

Abschattung
(magyar, keresztény férfi, polgár)

UI: Kérem nézze el nekem, hogy csak a blogkommentjeimhez használt nevemmel szólítottam meg Önt. A hazám ijesztően diktatúrát idéző állapotát kiválóan szemlélteti. Nem tudnám biztosan és őszintén hinni, hogy eredeti nevem felvállalása nem okozná mindennapi, polgári életem ellehetetlenülését.
Itt van nekünk Menczer Erzsébet, fideszes képviselő, Óbuda reménysugara. Menczer a Kulturális és sajtóbizottság tagja, az ő neve alatt került megszavazásra a médiatörvény módosítása, ami érinti a folyamatban lévő Médiatanács-Klubrádió meccset, bár Karácsony Gergő szerint…..
medvemellszobra 2012.05.22 23:20:04
A narancsdroidnak:
Borzasztóan fontos lenne egy ilyen emléknap, ezzel kivétel nélkül mindenki egyetért itt, azt hiszem. Muszáj lenne már feldolgoznunk ezt a sajgó sebhelyet is a nemzetünk lelkén. DE

1. az a bajunk, hogy egy ilyen fájdalmas, és kurva fontos dologhoz megint zsigerből, pökhendi módon, minimális alázat és alapvető szakértelem, objektív történelmi tudás nélkül nyúlnak hozzá, kisajátítva az áldozatok emlékét
2. az áldozatok forognak a sírjukban, hogy az a párt takarózik most velük, amelyiknek díszes tagjai az ántivilágban jórészt KISZ-esek, MSZMP-sek, 3/3-asok voltak. Mely párt nevében Kövér elvtárs vezényletével, Pozsgay MSZMP-KB elvtárs közreműködésével, Kerényi elvtárs PR munkája mellett csináltak egy alkotmányt, Hoffman elvtársnő, MSZMP-tag csinált oktatási törvényt, Matolcsy elvtárs, MSZMP-tag gazdaságpolitikát.
Ennek a pártnak a díszes galerije leszavazta a pártállami múlt feltárását is.
3. messziről bűzlik, hogy a Párt magasról szarik az áldozatokra, csak az a lényeg, hogy a nép pofájába újabb gumicsontot tegyen, és egymásnak ugrassza a zembereket, így talán nem figyelnek arra, hogy a gazdaságunkat rommá kúrták, és minden szövetségesünk utálja az országunkat.
4. Egy kurva fontos, fel nem dolgozott nemzeti sebet megint aprópénzre akarnak váltani ezek a rohadékok, hogy aztán ha megvan az aktuálpolitikai pitiáner haszon, lehúzhassák az egészet a klotyón.
Matolcsy sorozata a Heti Válaszban egyszerűen csodálatos, még mindig nem tudom elhinni, hogy ezt ő írja, nem pedig mondjuk Bödöcs a Showder klubból.A legfrissebb írásából például kiderül, hogy születnek azok az isteni, soha-sehol meg nem írt unortodox ötletek:"Minden új egy…..
medvemellszobra 2012.05.15 19:56:12
@Spekuláns: @prof. DR. Igaz Magyar doctor professor: @abschattung: @hatlábujj:
Szuper videók, nagyon jó meglátások, és összevetve azzal, amit írtam ("Most vagy bolond, vagy drogozik. Vagy egy nagyon fura figura, kis burokkal a feje körül. Vagy nem tudom."):

EMBEREK HEURÉKA! RÁJÖTTEM, HOGY VALÓJÁBAN KICSODA MATOLCSY ÉS HONNAN JÖTT! NÉZZÉTEK!

www.youtube.com/watch?v=rMdC45S79uQ

"Békével jöttünk!"
És tényleg így néz ki! Így állnak a szemei. Tényleg így lehet hinni neki, és a kormányának tényleg ilyenek a reakciói. ÉS a parlamentben is mindig UFO magazint olvasnak...
medvemellszobra 2012.05.15 20:38:49
@Jofiu: Ez se rossz. A lényeg, hogy valami idegen. :)
medvemellszobra 2012.05.15 21:51:55
@Szamiz67: Szerintem már akkor is kokaint használt, meg ezt: www.vancso.hu/bullshit/
Ha nem lenne egészen elképesztő a történet, akár egy blogreklám is lehetne: kezdj egy blogolni, a határ a csillagos ég! A kedves user szerdán létrehozott egy új nicknevet, elindított egy blogot, 10:36-kor kitett egy posztot ami 14:20-kor megjelent MTI-hírként.  Blogger legyen a…..
medvemellszobra 2012.05.06 09:26:31
@Himpellér: Hazudtak reggel, délben este, na és akkor mi van? :D
medvemellszobra 2012.05.07 22:31:13
@Viktus: Na banyek, megelőztél Viktus! :)
Valahol azért igaz, hogy hazai vállalkozók kellenek, hazai könnyű- és szolgáltatás ipar. Csak kicsit gennyes, hogy ha nem a mi haverunk a tőkés, akkor hazaáruló szemét labanc, ha meg az én volt szobatársam, akkor hős kuruc. Na igen. Ilyenek miatt hívják őt populistának. Hm.

magyarinfo.blog.hu/2012/05/07/vannak_e_oligarchak_a_nemzeti_egyuttmukodes_rendszereben_a_ciklus_legkemenyebb_parlamenti_vitaja
medvemellszobra 2012.05.07 22:33:50
@nemjogasz: Bocs, jól elmondtam azt, amit te már egy poszttal feljebb.
Vastagbőr Fejér megye kipipálva 2012.04.26 11:01:00
"ezzel a programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam "maffiacsaládok", spekuláns nagytőkés "oligarchák" és a volt TSz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos "zöldbárók" koalíciója jött létre." - indokolta…..
medvemellszobra 2012.04.30 16:10:35
@abschattung: Egy brancs... MSZMP - KISZ :D:D:D

"Ha egyszer lesz egy rendszerváltás, ez a blog lesz a vádirat."

www.pecsistop.hu/velemeny/eloszor-schmitt-majd-gyurcsany-tamadnak-a-posztkommunistak/1032813/
medvemellszobra 2012.05.02 20:46:51
@ketroot: @Zuzu Petals: @Horizont: Most meg mi a baj? Le van papírozva, ez a lényeg mindenhol, nem? :D A blog és a poszt előbb volt a neten, mint a cikk, és minden médium meríthet blogokból. :D:D:D:D:D
Tudjátok, annyi baromság, arcátlanság, szemétség, genny-mocsok jut minden hétre, hogy nem éri el az ingerküszöbömet egy ilyen. Tényleg. Ez szomorú, de tényleg nem...

UI: Kezdem azt hinni, hogy az "elitünk" részéről ez valamilyen tudatos stratégia része.
medvemellszobra 2012.05.02 20:58:17
@ketroot: komcsitempó.
A mesémben is megírtam, hogy a legjobb lenne a Pártnak logo-t váltani. Vagy az országnak címert. Merjünk nagyot álmodni!
Sarló és kalapács fölött egy arany narancs. Mindez a régi, pajzsos háttérrel. A nemzeti mottó alatta: "Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk."

Hm. A valóság felülmúlhatatlan. Narancs gömbön sarló és kalapács. Valami ilyesmi, csak búzakalász nélkül:

www.diosdifidesz.hu/hirek/2011/12/08/husz-eve-omlott-ossze-a-szovjetunio/

És a diósdi szervezet honlapján találtam, zseniális, a valóság tényleg lepipálhatatlan! :D:D:D
Csak hogy meglegyen ez a két videó így egy oldalon, örök emlékül ..- Reggel kiszivárog a telefonadó terve.- Az Origo és a HVG megkérdezi erről a kormánypárti képviselőket.- Délután a Széll Kálmán terv 2.0-ban a kormány bejelenti az új adót.Félelmetes, hogy ezeknek az…..
medvemellszobra 2012.04.24 08:20:28
@Nyuggervadász: Szigorúan tárgyilagosan írtam. Aktuálpolitikai szempontból bámulatosan hatékony. A felállás pedig ez, akárhogy is nézem,. Az erkölcsi oldala. Hm, az egészen más...
medvemellszobra 2012.04.24 18:29:15
@épészmérnök: Az agyhalott vérnácikat, és a trollokat (mint Lencsés) ignorálni kell, magyarul egyszerűen leszarni, mert teljesen félre viszik a topikot.
medvemellszobra 2012.04.24 18:56:53
Szerintem a jelenlegi helyzet továbbra is az egypártrendszer kiépítése, és egy gumicsont-dobálás közben turbó-üzemmódra kapcsolt eredeti tőkefelhalmozás. (És a tőkefelhalmozást megnehezítő EU-t kizáró piaci finanszírozás pluszköltségeinek lakosságból való kisajtolása.)
A tőkefelhalmozás természetéből fakadóan: pénzed --> közpénz --> ő pénzük.
És tényleg zseniális a Fidesz (Nyuggervadásznak: csak és kizárólag technikailag!), mert az a törvényes, hogy odaadod a pénzed, ha nem adod, törvényt sértesz. Ellenzék leszalámizva, bármilyen esetleges jövőbeni ellenzék rejtett taposóaknákba és titkos csapdákba lép, és már maga a működése is törvényellenes lesz. A bírói, a törvényhozói és a végrehajtói hatalom is mind a Fideszé évtizedekre előre.
4 lehetőség van:
1. a jelenlegi elit (oligarchák, rokonok, csókosok, politikusok, kézből etetett talpasok) közé állni.
2. csóró, aluliskolázott (Hoffmann Rózsa...), hülyére vett és megfélemlített bégető jobbágynak és prolinak lenni
3. kurva kemény munkával kikaparni tíz körömmel a kavicsokat, és némi gesztenyét a forró hamuból - ehhez szerencse is kell, hogy meglovagolhass valami ritka jó lehetőséget
4. emigráció (a spanyolok, az angolok és a franciák, a magyarok, a lengyelek, az írek, a németek és a kínaiak is ki lettek zsigerelve és el lettek otthonról zavarva, vagy csak egyszerűen el lettek lehetetlenítve. Sokan emigráltak, és szépen lassan csináltak pl. egy USA-t, egy Argentinát stb.)

Én most próbálok egy hullámot meglovagolni, akarok egy esélyt adni a hazámnak. Ha nem sikerül, emigrálok. Az őseim is elindultak Németországból Magyarországra, Amerikába. A másik csapat kun volt, azok is sokat kóboroltak. Kibírták. Nagyon szeretem a hazámat, de élni kell. Még ha nem is úgy, mint egy gróf, de úgy semmiképpen sem mint egy jobbágy. Azt soha. Csak egy életem mint "Abschattung".
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
medvemellszobra 2012.04.20 18:44:03
@Atro: Elkezdtem végigolvasni elölről a kommenteket, biztos elverték már rajtad.
De már megbocsáss, én is elmondom, te teljesen hülye vagy bzmeg.
NEMZETI színházak, galériák, múzeumok, NÉPRAJZI múzeumok, skanzenek kerültek a tönk szélére (amik elvileg a nemzet emlékezete, és identitást adnak, ja és nem csak két éve, de minimum KÉTSZÁZ éve nemzetiek).
A nemzet kultúrája, ja, és ha már itt tartunk, úgy maga a NEMZET vegetál.
De nem baj, a lényeg, hogy megy az ipari pénzszivattyúzás az oligarcjáknak, meg a halál fszán Felcsúton lesz egy FIFA stadionunk, meg éljen a magyar foci.
Ez szép eredmény, a zemberek láthatóan nem fizetik meg és erre voksoltak, nem egy félkomcsi maffiára.
Vastagbőr De drága vagy, Gyuri! 2012.04.13 10:32:00
2012 első negyedévében 452,1 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.2011 első negyedévében 413,9 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.2006 első negyedévében 237,5 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.Csak kamatra. Egy negyedévben. 452…..
medvemellszobra 2012.04.13 20:21:32
@Squid: Köszi! Mondjuk ez valahol sejthető volt, hogy inkább kockáztatnak és a többletköltséget is kifizettetik velünk, csak hogy legyen pénz, és cserébe ne kérhesse sem az EU, sem az IMF, hogy legalább a demokratikusság látszatára ügyeljenek, és kicsit kevésbé mohón szivattyúzzák el a pénzeket.
de így számokkal még ütősebb. hejjjaj...
medvemellszobra 2012.04.13 20:43:36
@moonchild: egy icipicit el is beszéltünk egymás mellett, de végeredményben valahol egy malomban őrölük. Sőt, nagyrészt igazat adok Neked abban, amit írtál. Ez is járt a fejemben, mármint, hogy az állam, a közösség mi vagyunk. A haza nem egyenlő az állammal, és sem az állam, sem a haza nem valami absztrakt létezők, magasztos történelmi fogalmak. Az Te vagy, én, meg bárki más, aki itt él, és azoknak a mindennapjai, hagyományai, tervei, emlékei a gyerekkorából, és a nagyszülők történetei. Például ezért sem értek egyet Vidéki pajtás hozzászólásaival, hogy "Na, a tisztelt Vastagbőr galeri most jól megmondta a tutit, ők biztosan jobban csinálnák." Nem, nem erről van szó, hogy itt bárki jobban csinálná egy ország elvezetését. Hanem arról, hogy beszélni szabad és kell is ezekről. Mert az országunkról, a hazánkról van szó, amiben élünk, sőt, belőlünk áll. És akkor már ugyan hadd legyen közünk a dolgokhoz, és van véleményünk róla.
Nem tudom, miben bízzak, egy mindent letisztázó sokkban (ezt nem szeretném, mert akkor mindent egy lapra tesz fel az ember, és nincs rá garancia, hogy nem ugyanez a szar, vagy valami még rosszabb jön utána), vagy inkább abban, ami eddig bevált teszem azt a franciáknál, angoloknál, németeknél, osztrákoknál, svájciaknál, svédeknél, hollandoknál... stb. Vagyis, hogy apránként, hangya lépésekben, és sajnos sok-sok mocsokkal és vérrel is tarkítva, de az emberek azért mégiscsak ki tudták kaparni maguknak emberöltők alatt, hogy most viszonylag normális helyek azok, ahol ők élnek, nem pedig banánköztársaságok. És nem csak buta jobbágyok, fogyóeszközök, hanem polgárok, akik azért mégiscsak számítanak valamit. Szerintem a polgárság olyan, mint a kis fa - lassan nő, sem húzni nem lehet, sem vérrel öntözni és kétnaponta új cserépbe ültetni.
És nem hinném, hogy az az út lenne szimpatikus, amit a jelenlegi kormány csinál, mert erőszakkal ültetgeti ide-oda a kis fát, a legszebbeket is kivágja, csak hogy az ő kiválasztott páfrányai és mocsári zsurlói kapjanak fényt, és lehessenek valamikor szép nagy tölgyek. Meglehet, beválik, ki tudja, de az biztos, hogy nem nekem fog, mert én nem az önkényesen kiválogatott páfrányok között vagyok. És azért sem tetszik, mert korántsem biztos, hogy feltétlenül bőven termő csodafa lesz a ténykedésük eredménye, hanem valami hulladék, ami kirohad és mehet a szemétdombra. Akkor meg nagyon nem érte meg tarvágással beáldozni az egész erdőt.

Na, most hogy hódoltam a demagógiának, és a nagy érzelmeknek, lassan nyugovóra térek, holnap korán kelek. :)
medvemellszobra 2012.04.13 20:59:05
@Vidéki: "Mindenki Egyenlő, (De vannak Egyenlőbbek).
Az EU potentátjai nem hajlandók velünk szemben a minimális jóindulatot sem tanúsítani, sőt irracionális rosszindulattól vezérelve kiszolgáltatnak bennünket a spekulánsok támadásainak."

Tudod, pont itt olvastam valakitől, hogy hülye az a diák, aki akkor köpőcsövezi a tanárt röhögve, amikor az a naplót pörgeti feleltetés előtt.
Nem behódolni kell senkinek, én is aláírom. És nehéz elfogadnom nekem is, hogy az EU-ban is (ahogy az egész világon) az erősebb kutya b*szik (németek, franciák).
De mit vártál? Ha a merdzsós kopasztól valamelyik rokonod kölcsönkér, akkor odamész hozzá, a pofájába köpsz, és azt mondod, hogy "Nem fizetünk, b*szd anyád!" ? És még csodálkozol, ha elásnak az Alföldön, csak hogy példát statuáljanak veled?

Arról meg nem is beszélek, hogy nem is értem, hogy az antikommunista Fidesz tagok, a királyi sajtó és a szektás hívek stílusa olyan, mintha az egész szöveget egy 1954-es Szabad népből vágták volna ki. Belső kártevők, spekulánsok, kapitalisták, bankárok, vezetőnk... téboly!
Két évre szóló, a központi kormányzati szervekre vonatkozó korrupciómegelőzési programot fogadott el a kormány március végén. Csodálatos tervek, remek mondatok! "A program azt a célt fogalmazza meg, hogy a korrupció elleni fellépés túllépjen az eddigi lépcsőfokokon, és a…..
medvemellszobra 2012.04.11 13:40:04
A korrupció az egész világon létezik, és azóta, amióta világ a világ. Aki azt hiszi, hogy teljesen tiszta lehet a gazdaság, vagy a közélet, az nagyon téved. Sajnos. :(
Ezért én már úgy vagyok, hogy legyen korrupció, a fene egye meg. Csak legalább európai szintű! Mert ott se fenékig tejfel az élet, tudom, laktam ott egy ideig. De épp ezért azt is tudom, hogy ha -hasraütök- 1500 milló van egy autópályára, akkor ellopnak belőle legalább 200 - 300 milliót, de a maradék 1200-ból olyan fasza autópályát rittyentenek mindenféle szolgáltatással, hogy az hihetetlen. Nálunk meg rendszeresen az van, hogy 1000 milliót lenyúlnak, a maradék pénzből meg ötször annyi idő alatt összetákolnak valami szart, ami hamar tönkremegy, de legalább irreálisan drágán használhatod, és örülj paraszt. Ha meg kiderül, nyilván az előző csapat bűne, az éppen aktuálisnak ehhez semmi köze.
Az a szomorú, hogy ez már itthon teljesen elfogadott, szerintem a gazdaságunk, a közéletünk, maga a gondolkodásunk is a korrupción és a csaláson alapul. És ezért van az, hogy a gatyánkat is leadózzuk mint a svédek, de mindenért fizetünk, mint a katonatiszt, ahogy pl. az angolok. És sokszor csak kigyulladós metró jár cserébe. Mi meg bliccelünk rajta. Róka fogta csuka.
Azt hiszem, érdemes lenne a tisztaság felé tartanunk, mert ha folyton alulról akarjuk megugrani a lécet és nem felülről, annak a vége csakis az lehet, hogy a földön csúszkálunk.
De valahol meg sajnos tök mindegy, mert láthatóan ez az egész kezd intézményesülni, a kétharmaddal és a jogi csűrés-csavarással most már bármelyik havert helyzetbe hozhatják verseny nélkül. :(
Szajlai Csaba gazdasági újságíró, ECHO TV műsorvezetője, a Magyar Hírlap főmunkatársa. Korábban a Magyar Nemzet rovatvezetője volt, a belpolitikai, valamint a gazdasági rovatot vezette. Nyilvánvalóan akkora reakciós lehet, mint a szegény Dr. Tulassay rekor, aki a Professzorok…..
medvemellszobra 2012.04.05 22:05:30
@emzéperiksz: Na ez az. A közpénzt odaadták azoknak, akik finanszírozták a kampányt. Meg a rokonoknak, barátoknak. A folyó kiadásokra meg nem maradt lóvé, lenyúlták hát a manyupot. De az már nem lesz jövőre. Gondolom most jön a jegybank, egyharmada zállamadósságra, egyharmada folyó kiadásokra, egyharmada meg a cimbiknek.
Tényleg mintha csak 2006 lenne Sukoróval, EkF-fel, völgyhíddal meg a többi lófasszal.

Back to the future. De Lorean DMC 12-es lézerblokkolóval. :)
medvemellszobra 2012.04.05 23:03:55
@Báthory: Hol élek? Ahol a Rokonok című könyvet is írták.
És ahol sose lesz vége a Kádár - rendszernek.
medvemellszobra 2012.04.05 23:08:08
@Marcellusca: igaz. lukra futottam én is. ehhh.
Minden esetre mellékvágányra futott ez a Vastagbőr poszt is, már nem is igazán a Hírlapos cikkről, meg Szajlairól, meg Kuszaszemről szól, szóval ismét jól dolgozott a droid. :(
Van pár szerencsétlen, akik még ebből a viszonylag pofonegyszerű ügyből is szarul jönnek ki, hiába, ha kézközelben van a szopóálarc, könnyen felugrik az ember fejére ...Societas-performansz, Ferihegyi-repülőtér, tegnap 23:00:A videót már felesleges is megnézni, sikerült majdnem…..
medvemellszobra 2012.03.31 13:44:13
@remiz: Na, az igazmondó, csillagszemű demokrata juhászlegény is megmondta a frankót. Én is láttam tegnap. Facepalm.

Az a vicc, hogy Fletó még mindig nem látja be, hogy olyan szinten hiteltelen és lejáratta magát, hogy bármibe belekontárkodik, az csak elbaszódik. De nem, olyan mint palibácsi. Nem bír elhúzni a retekbe már végre. :(
medvemellszobra 2012.03.31 15:50:45
@Kartal (nem Dr.): Látod, ezzel én is így vagyok. Mint magyar polgár és mint magyar diplomás, mélységesen fel vagyok háborodva. Arcul lettem köpve. Palibácsi nem az elnököm.
És ugyanígy vagyok az alkotmányunkkal, mert pl. Pozsgay Imre MSZMP pártfunkci keze is benne van. Nem az enyém, meg sem kérdeztek róla, ráadásul KISZ-szökevények és MSZMP-szauruszok írták. Ezért nem tekintem rám vonatkozónak, kizárólag annyira, hogy ne sértsek törvényeket, és ne menjek börtönbe. De nem ismerem el.

@Vidéki: "Akkor viszont őket is felelősségre kell vonni. Mert ők is lejáratták, talán még jobban a tudományos fokozatot.... Schmitt Pál esete kortünet, egy elfogadhatatlan gyakorlat egyik felszínre került, de nem egyedi esete." ---> És részben most kell igazat adnom neked, sosem gondoltam volna. Az ő felelőssége, de az egyetemé és az oktatóké is valahol. Igen Vidéki, ezt hívnák igazi rendszerváltásnak. De továbbra is tartom magam ahhoz, hogy akkut kezelésként első körben palibácsinak sürgősen le kellene mondania, mert ha ez után még-ideig-óráig ellavíroznak emberek itt-ott, az egy dolog. A másik dolog meg az, hogy az országom elnöke a kirakatban van, ő testesíti meg a nemzet egységét, ő lehet egyfajta közjogi és erkölcsi norma. És palibácsi erre a hivatalra totálisan alkalmatlan.

UI: Pl. Sólyom sem volt a szívem csücske, sokszor bajkeverőnek is tartottam és részre hajlónak, de mégis alapvetően tudtam tisztelni, mert egy elveihez hű, nagy tudású alkotmányjogász, művelt úriember volt. Nem csak egy nagy nulla, bohóc, tolvaj, hazudós paprikajancsi, aki bármilyen rendszert és embert örömmel kiszolgált.
medvemellszobra 2012.04.01 21:50:41
@Dr. EÖ: Hát, ez király. A szó elszáll, az írás megmarad. Hazudott reggel, hazudott délben, hazudott este.

@Tyss: Teljesen igazad van, teljesen egyértelmű, amiket leírtál!!! De mind Vidéki hozzászólásaiból, mind palibácsi pénteki interjújából teljesen egyértelműen kiolvasható volt eddig is, hogy halvány lila fingjuk sincs a tudományos életről, a tudományos kutatások működéséről és természetéről. Azt sem tudják, hogy a tudományos tevékenységet eszik-e, vagy isszák. Pedig elvileg a doktor úrtól hátbatámadással vették el a titulusát.

@T@Marcellusca (NEM smittelt!!!) gépészmérnök:
index.hu/belfold/2012/04/01/az_osszes_kisdoktori_atvilagitasaval_mentenek_schmittet/

Megkövetlek, részben revideálom a hozzászólásomat, ha jól látom itt lehet a kutya elásva: másokat is bemártani, és pár balfasz kishalat beáldozni (lehetőleg leginkább az ellenzékiek közül), hogy palibácsi megmeneküljön.
Szóval mindezek miatt az is kezd egyértelműnek tűnni számomra, hogy Vidéki tényleg hivatásos bértollnok!

Eltöprengtem, hogy vajon mi a francért mentik ennyire a szaros pelenkát, de csak öt dolog jutott eszembe:
1. palibá a legjobb aláíró, és lehet, hogy utána a zemberek olyat zelnököt kapnának, aki kérdez aláírás előtt, netán ellen tudna szegülni a központi akaratnak
2. vezérünk sosem tévedhet, palibácsi kinevezésével sem tévedett, de lehet, hogy egy beismerés és elnöki lemondás után a zemberek elgondolkodnának azon, hogy vajon a szabadságharc, a manyup lenyúlás, az új tákolatmány stb. eseteiben is tévedett-e a kedves vezető, és az nagyon csúnya lenne
3. lehet, hogy a zemberek kíváncsiak lennének ezek után arra is, hogy melyik nobilitás vette még a Józsin a diplomát/doktorit/nyelvvizsgát, és talán még arra is, hogy melyik volt anno MSZMP és KISZ tag.
4. palibácsi nyilván nem ingyen csinált hülyét magából. Van az a pénz, amiért minden szemétséget aláírt, de hogy hozzájusson a júdáspénzéhez, legalább augusztusig ki kell bekkelnie valahogy. Ha mindezt a fost most ingyen kellene kiállnia végül, akkor lehet, hogy még kipakolna érdekes dolgokat?
5. palibácsit augusztusig tartják, hogy levezessék vele az indulatokat, és eltereljék a figyelmet Ángyánról, a pártállami múltat szétkenő bizottságról, a közelgő IMF tárgyalásoktól és pénzbefagyasztásoktól, az 500 forintos benzinről?

Ezeken kívül nem értem, hogy miért ragaszkodnak ennyire egy védhetetlen helyzethez.
Vastagbőr Ezalatt Szöulban ... 2012.03.27 13:45:00
A jó hír kiért Szöulba! ..
medvemellszobra 2012.03.27 23:17:20
@Lencsés István: SZIA! István, nagyon vicces, mégis komoly, határozott, MAGYAR FÉRFI vagy. Szeretem olvasni mindazokat, amiket írsz, végre, MAGYARUL, nem, mint egyesek. Ez sokkal MAGASABB szint, gratulálok, csak, ÍGY, tovább! NAGYON jól írsz, az pedig külön elszórakoztat, hogy a többi kommentelő, nem veszi, észre, hogy, láthatóan, csak, bosszantod őket (és talán általános, iskolás, is, vagy), vagy, nincs, ki a négy kereked, de mégis, sikerült, elérned, hogy szétoffold, a, posztot, ez, azért nem, semmi, teljesítmény! KÜLÖN TISZTELETET, érdemel, hogy, a, NEVEDET FELVÁLLALVA, írsz itt. SZIA!
medvemellszobra 2012.03.27 23:19:20
@Dr. Palmer Eldritch: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :D Poltergeist!
medvemellszobra 2012.03.28 00:16:53
@Lencsés István: Schmitt Pál nevéről lemaradt a "t" tárgy rag. Ha már így érzed, őt is és a magyar nyelvet is tiszteld meg. A magyar nyelv pedig nem követeli meg, hogy csupa kapitálissal emeld ki a nevét. Szerintem ettől a -már meg ne haragudj- izzadságszagú, erőltetett modoroskodástól lesz mókás a mondanivalód. No meg attól, hogy a határozott, személyes emberi kiállás iránti igényed érezhető a soraid mögött, ami -nevünk kiírása ide, vagy oda- lehetetlen, hovatovább komikus egy internetes fórumon.
Engem igazán nem büntetsz azzal, hogy nem írsz nekem, sőt, szerintem igazából senkit. Nem azért, mert egy adott blog (avagy elektronikus napló, ha így jobban tetszik) törzsközönsége nem igazán vágyik az efféle hozzászólásokra. Hanem, mert egyszerűen ez nem tartozik abba a kategóriába. (Esetleg akkor, ha valaki, hozzád közel álló nem áll szóba veled, de az -magyarán szólva- nagyon más tészta.)
Megjegyezném még, hogy azt is, hogy kár elzárkózni az interneten az internet tolvajnyelve, ha úgy tetszik, "szakzsargonja elől", ami -a világháló eredetét tekintve- nem egyszer meghonosodott angol jövevényszavakból áll. Ha megtagadtunk volna minden jövevényszót, a szép nyelvünket nem gazdagítanák török, türk, német, szláv, latin, hun, francia stb. ("s a többi" rövidítése, elé nem kell vessző a felsorolásban) jövevényszavak. Talán még a nyelvjárásainkról is le kellett volna mondanunk. Ez pedig mind szép, legalábbis szerintem.

De a lényeg: Kérlek olvasd el az én történetemet és véleményemet.
Nem tudom, hogy hol szerzed a diplomádat, milyen képzési rendszer szerint, milyen szakon. Én anno társadalomtudományi témában írtam a szakdolgozatomat, mint ahogyan a köztársasági elnökünk is társadalomtudományi témában "írta" doktori disszertációját - tehát azt hiszem, hozzászólhatok a témához. Az én időmben (kb. négy éve), az én diplomámhoz követelmény volt két különböző, modern európai nyelvből tett nyelvvizsga, és egy diplomadolgozat. A diplomadolgozatom több, mint ötven oldalas lett, körülbelül 160 hivatkozással, lábjegyzettel ellátva. A forrásaimat emellett külön kiemeltem egy több mint három oldalas bibliográfiában, melynek a fele idegen nyelvű szakirodalom (nem idegen nyelv szakon végeztem, de hát a szakmai igényesség bármilyen tudományágban ezt diktálja, kimondva-kimondatlanul). A történeti részhez felhasználtakon kívül mindegyik tétel 2000. után megjelent kötet, vagy tudományos esszé. Maga a szakdolgozat részben önálló tézist fejt ki, de alapvetően egy, véleményem szerint tartható és ésszerű tudományos elméletet igyekeztem kifejteni, és egy újabb artikulált érvvel megtámogatni. Évekig dolgoztam rajta, hónapokat töltöttem el az egyetemi könyvtárban, főleg a vége felé szó szerint nyitástól zárásig. Az utolsó napokon összesen körülbelül napi két órát aludtam. Mindezt nem dicsekvésként írom le, csak jelezni szeretném, hogy ennyi egy egyszerű, mezei graduális hallgatótól is elvárható, ha diplomát szeretne kapni. Akkor hadd ne legyen már egy nagyságrendekkel több munkát, "véres verítéket" és áldozatot kívánó doktori titulus "úri muri", passzió, haveri ajándék!
Mind oknyomozó újságírók, mind a tényfeltáró tudós szakmai csapat egybehangzó, bizonyítékokkal alátámasztott véleménye alapján a dolgozat 90%-ban két külföldi szerző szövegeinek szó szerinti beemelése, illetve lefordítása és átirata. Ez pedig súlyos bűn szaketikai szempontból. Ilyet nem csinálunk, mert egyrészt nem illik, másrészt devalválja az egyetemi diplomák, és eredmények, titulusok értékét. Igen, a te diplomádat is, amit -tényleg, őszintén remélem- idén kapsz majd a kezedbe.
Nemcsak szaketikai szempontból elfogadhatatlan mindez, de mindennapi erkölcsi rendszerünk is elítéli a lopást - márpedig itt arról van szó, más ember véres verítékkel végigdolgozott óráinak és szellemi termékének eltulajdonításáról.
Harmadrészt ezekkel a szakmai és "privát" hiteltelenségeivel (lopás, hazugság, a férfias kiállás helyetti lapítás) súlyosan rombolja Schmitt Pál a köztársaság elnöki hivatal respektjét és hitelét.

Remélem nem találtál kifogásolni valót a válaszomban sem tartalmilag, sem stilárisan, és megértetted, hogy miért is nagyon nagy baj az, amiről ez a blogbejegyzés szól. Téged is, mint leendő értelmiségit és mint magyar polgárt a legsúlyosabban érint, súlyosabban, mint gondolnád.

Üdvözöllek és szép napot holnapra!
Mezőgazdasági Bizottság ellenőrző testülete, Ángyán József volt államtitkár: "Ki kapta a földet és miért? Meg kell mondani! (...) Ez védhetetlen. (...)" "Ez egy cégbirodalomnak, a Mezort cégbirodalomnak, a Lajta-Hanság Zrt-nek a leányvállalata. (...) A Mezort cégbirodalom egy…..
medvemellszobra 2012.03.22 14:33:29
@abschattung: Hm. Kicsit tovább fejtegetve. Előre is tisztelet a kivételeknek. Nem vagyunk európaiak, mert ahhoz műveletlenek és bunkók vagyunk, sem a szorgos munkában, sem az egyéni felelősségvállalásban nem hiszünk. Nem vagyunk ázsiaiak, mert nem vagyunk összetartóak, szervilisek és szorgosak. Nem vagyunk balkániak, hogy bátrak, tökösek legyünk és kibelezzünk mindenkit, még egymást is. Nem vagyunk latin-amerikaiak sem, hogy felhőtlenül táncoljunk, focizzunk, nevetgéljünk, heverésszünk, keféljünk és szarjunk erre az egész hülyeségre. Mert mindez, amit nagy általánosításokkal felsoroltam, legalább valami.
Ami itt van jelenleg nálunk, az valami egészen más. Ami egyre elviselhetetlenebb. A semmi.
medvemellszobra 2012.03.22 14:48:15
@CyberPunK: Végül is valahol igazat adok neked. Ha jól belegondolok, most készülök egy lehetőséget meglovagolni itthon. Ha nem jön be, én is lelépek. Élnem kell. Akárhogy is.
Csak ha leér a kávé, én is fekete és keserű leszek, tudod. :)
A Hírszerző elindított egy cikksorozatot, ahol a felkért szakértők írják le a véleményüket a cigányság helyzetéről. Az első írás, amelyet Forgács István írt, mindjárt óriási kavart.Pesty László visszatért a MTV-hez, és az első dokumentumfilmje ebben a témában…..
medvemellszobra 2012.03.22 00:37:51
@Golgotai: Hát ez kurva jó komment volt! :D:D:D:D
Az LMP sikerrel tematizálta az aktuálpolitikát és húzta csőbe a Fideszt azzal, hogy a plenáris ülésen kellett szavazniuk a képviselőknek a benyújtott ügynöktörvényükről.  Kívánhat ennél többet a legkisebb ellenzéki párt?Vajon melyik más utódállamban fordulhatott volna…..
medvemellszobra 2012.03.20 13:11:34
@Talon: Ott a pont!

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: 1. ezért volt terv, hogy mindenki vihesse haza a maga aktáját, hadd induljon el a gyűlölködés, a papírok meg elkallódnak szépen a padláson, szuterénben. 2. most rontottad el basszus, most már tutira nem lesz digitalizálva semmi! :(

Erre a szitura mondják, hogy kibújt a szög a zsákból.

De nem lesz itt semmi a kormány részéről, vagy az lesz, amit Talon írt, vagy pedig a Hír és Echo elkezdik csepegtetni, hogy nem szükséges ez, és már késő, és ők már leszámoltak a kommunistákkal, a németekkel meg nem kell példálózni, mert ők multik. A sok agymosott beszopja, és terjeszti munkahelyen, kommentekben stb.
Március 17-én 5 milliárd forintot, 21-én 2 milliárdot, 26-án 4,5 milliárd forint lejáró hitelt kellene a BKV-nak 3 különböző banknak visszafizetnie, aztán áprilisban még 15 milliárdot. Az óra ketyeg, a BKV-finanszírozása még ugyanúgy a homályban lebeg, mint az…..
medvemellszobra 2012.03.07 16:05:25
@Vidéki: Nem olvastam végig minden kommentet. Gondolom megint Hacsek - Sajó lesz ebből ("én vagyok a hülye, hogy leállok magával beszélgetni"), de csak pár észrevétel.

- Mátyás király keményen adóztatta a népet, csak azért volt igazságos, mert mindenkit egyformán megadóztatott (vs. adócsökkentés kormánya - hahahaha).
- Ő nem értelmetlen és felesleges szabadságharcra gyűjtött, hanem háborúra. És annak volt látszatja, nem a milliárdostól kolduló csöves akarta megverni a milliárdos testőreit, hanem konkrétan nagyhatalom lettünk, és szétszopattuk a Habsburgokat, a törököket pölö.
- Mátyás király könyveket vitt az útjaira, több nyelven beszélt, értett a gazdasághoz, az államvezetéshez és a hadvezetéshez, nem csak egy műveletlen, arrogáns pökhendi tahó volt, aki láthatóan semmihez sem ért az ármánykodáson, a lopáson és a hazudozáson kívül.
- Mátyás királynak volt pénze és erős hadserege, amivel a törököket gyakta, és nem a saját démonaival küzdött.
- Meg nem kicsit ciki, hogy Mátyás, Széchenyi, meg ilyen nagyszerű államférfiakhoz és királyokhoz hasonlítják folyton ezeket a tahókat. Még jó, hogy viktorkánk nem a Második Honalapító a tatár maszp dúlása után. Röhejes, nem érzed?

De főként: láthatóan itt senkinek sem az a baja, hogy meg akarják menteni a BKV-t. Ki ne akarna jó és színvonalas tömegközlekedést a magyar városokban??
Inkább azt rühelli már mindenki, hogy két évvel a választási győzelem után még mindig megy a Gyúúrcsányozás, emútnyócév, hétszűkesztendő, kommunistázás.
És hogy továbbra sem lesz megreformálva, átalakítva, liberalizálva a tömegközlekedés, csak egy szétrohadt szocialista állami nagyvállalatba kell folyton öntögetni a pénzt. Úgy, hogy az előző (iskoláktól megvont) pénzfröccs elment jutalmakra, aztán meg ilyen hülyeségekkel akarják a hiányt befoltozni.
Az meg külön vérlázító, hogy majdnem minden kommentről az jön le (és én is így gondolom):
"Édesfaszom, megint milyen disznóságról akarják elterelni a figyelmünket ezzel a gumicsonttal, valami óriási szopatás van készülőben..."
medvemellszobra 2012.03.07 17:47:43
@Vidéki: Értem, így már minden világos. Én kérek elnézést.
medvemellszobra 2012.03.08 00:24:22
@Vidéki: Elnézését kérem, amiért hitében megbántottam.
Érveléstechnika továbbképzéseken is azt tanították nekem, hogy a vallási vitákba nem tanácsos belemenni, ha valaki tárgyalni, érvelni, vitázni is szeretne adott, nem vallási témában.
Viszont nem ez a legnagyobb baj. Még csak nem is az etikai vonzata ennek az általam kezdett csörtének, mellyel belegázoltam az Ön hitéletébe.
Hanem az, hogy be kell látnom, ostoba voltam. Önhittségemben, pökhendiségemben elvakított cinizmusom és örök elégedetlenségem. Észre sem vettem, hogy két évvel ezelőtt érkezett meg a Messiás erre a világra.
Kérem, ne haragudjon rám. :(
Hunvald György MSZP-s volt polgármester a belebegtetett 10-15 év helyett másfél év börtönbüntetést kapott.Mivel 2,5 évet töltött előzetesben, így a büntetését már leülte, sőt a másodfok után valószínűleg a magyar államnak, vagyis az adófizetőknek kell fizetnie Hunvaldnak…..
medvemellszobra 2012.02.26 10:29:37
@ColT: "Vagy az egész kb. ennyire kirakat, hogy miután megvolt a csere, már nem is foglalkoznak a látszattal, és elengedik egymás embereit. "
Alighanem erről van szó. Kétharmaddal mindenkit ki lehet forgatni a vagyonából, és el lehet intézni, hogy a múlt takargatni való dolgai sose derüljenek ki. Kétharmaddal úgy lehet csűrni a jogot is, hogy ezeket a nagyágyúkat el lehessen engedni.
Majd két éve (sőt, talán már legkésőbb 2007-ben) a szocik magukat megbuktatták, erre csak rá kellett segíteni a Fidesznek (persze normális, kreatív ellenzékként a feladatuk ezeknek a dolgoknak a megakadályozása lett volna.) Lényegileg semmi különbséget nem látok az elmútnyócév és a jelenlegi kormányzati munka között. Talán most több a bullshit, és kevesebb a bejáratott technokrata. Meg a pökhendi arrogancia a sunyítás helyett.
A "menő", az igazi nagy szocik meg kétharmad nélkül is sérthetetlenek, túl sokat tudnak, és túl sok a közös biznisz. Vagy valaki tényleg elhiszi, hogy ellenzékben semmit sem tudtak ezekről a dolgokról? Aha.
Aki tisztességes akarna maradni, az meg úgy jár, mint Kopjáss a Rokonok című könyvben. Meg aztán a végén Hitler se tehetett sokkal többet, minthogy azoknak a maffiozóknak, oligarcháknak és junkereknek az érdekeit szolgálta ki, akik őt hatalomba juttatták a pénzükkel és a befolyásukkal.
Én úgy látom, főleg az ügynöktörvényes összezárás után, hogy a rendszerváltás csődje itt hever a lábunk előtt. És akármennyire le lett fojtva, attól tartok, ez a bomba lassan robbanni fog...
medvemellszobra 2012.02.26 10:36:42
@Bee-zony: Hát, attól tartok Wittner mamánál praktikusan erről van szó. A preambulum is erre példa. Azt hitték, hogy bullshittel minden elkenhető. De a szög csak kibújik a zsákból. Kibújt most Hunvaldnál, és kibújt az állampárti múlttal kapcsolatos parlamenti szavazáson is. Nagy szégyen ez. Elkeserítő, és lassan már az életünket teszi tönkre, főleg hosszú távon.
Addig talán nincs veszve semmi, amíg beszélünk róla, akár itt is.

UI: Most olvastam Vidéki pajtás hozzászólását, már megint nem sikerült megérteni a cikk lényegét. Facepalm, hogy valaki ennyire hülye legyen. Ha meg fizut kap érte, csak azt bizonyítja, hogy ezek már tényleg védhetetlen dolgok. Pffffffffffff.
Sajnos nem volt annyi vér Zsiga Marci pucájában, hogy azzal védekezzen, hogy ő úgy hallotta, hogy azt kérdezik tőle, hogy meg lehet-e élni napi 47 ezer forintból, és csak erősen számolt fejben, hogy 31 x 47 ezer az mennyi is egészen pontosan ... ehelyett inkább úgy gondolta, hogy…..
medvemellszobra 2012.02.15 16:05:01
@Viktus: Igazad van Viktus!

@Prof. Dr. Valahol Máshol: Na ez az. Kurvára unalmas már az eemútnyóccév-gyúúrcsány mantra két évvel a kormányváltás, és 3 évvel Fletó bukása után. Szerintem ha ne adj Isten 10 évig is lesz hatalmon a Fidesz, akkor is még ez a gyurcsányozás fog menni.
Vastagbőr 122 évvel később 2012.02.15 13:31:00
1890-ben az USA-ban 1 hónap alatt 40 emberrel feldolgozták a 11. népszámlálás eredményeit. Herman Hollerith találmánya forradalmasította az adatfeldolgozást. 23 különböző adatot gyűjtöttek össze, és összesen 62 947 714 lakost számoltak össze.122 évvel később,…..
medvemellszobra 2012.02.15 14:51:17
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hahahahahahahahaha! Ezen most lefeküdtem a röhögéstől.

Gondolom ennek az egésznek három oka lehet:

- a közbeszerzés kapcsán a cégek marakodnak a több milliós koncokon - sajnos ez tényleg így megy, kormánytól függetlenül évek óta. Sőt, az árak változásai miatt még meg sem kell támadni senkinek az eredményt, mert mire egy több tételes, bonyolult közbeszerzés végigmenne, egy kifutott, és beszerezhetetlen / már nem akut kszf árajánlat miatt dominóként borulhat az egész. Jesszus, hányszor volt részem ilyenben...
- mindenféle átnevezés, operettalkotmányosdi, puccsosdi, fantomokkal való küzdelem fontosabb a valóság pragmatikus dolgainál
- vagy csak egyszerűen a szokásos Fidesz módi: "A szakemberek ne pofázzanak, az adatokat meg magunknak lemásolhatjuk, és annyiba fog kerülni, annyi idő alatt és úgy valósítjuk meg, ahogy én kitaláltam! Vagy különben nem lesz belőle semmi és mindenki bekaphatja!!!"

Szerintem most sokkal prózaibb a dolog, azt hiszem az egyes számú leviatánnal van dolgunk...
Vastagbőr Compliance a MÁV-nál 2012.02.14 10:01:00
Mindig nagyon örülünk, ha valami fincsi belsős anyagot küldenek az olvasók. Most épp ezt a csodát kaptam, ráadásul papíralapon (köszikösziköszi még1x!!!), így már megy is a kincsesdobozomba. Ott a helye, nézzétek csak:    Minden szép, minden jó, hitelesség,…..
medvemellszobra 2012.02.14 10:43:19
Megint gyanús egy csomó minden, sanszos, hogy uncsitesó cége nyomtatta, a sógor kedvéért alapított alegység megbízásából.
Ezzel együtt szerintem nem rossz ötlet egy etikai kódex, főleg a MÁV-nál. Sokat utaztam már vonaton életemben, sok évig ingáztam is vonattal, és nagyon - nagyon kedves, jóindulatú, nagyon udvarias kalauzokkal, irányítókkal, kerékkopogtatókkal is találkoztam már.
De pl. volt olyan jegykiadó is, aki nyáron (!) egy turizmusból megélni akaró (!) balatoni városkában nem tudott idegen nyelven, és a magyar turistának is azt mondta, hogy: "Nem érted, hogy ötezresből kúúúrvára nem tudok visszaadni?" Más helyen meg majdnem azért késtem le a vonatot, mert igaz ugyan, hogy időben lementem, nem állt előttem senki, mégis meg kellett várnom, amíg a hölgy a fülkében lekötötte a sort (!!!!) a pulóveren, amin dolgozott. Kész.
Egy esti vonaton pedig egyik barátom megtalálta az ülések között a kalauzt, aki a saját okádékában, atom részegen feküdt.
Azt hiszem ilyen esetekben az etikai kódex több, mint szükséges dolog. Akkor is, ha felnőtt embereket nehéz már ilyesmikre megtanítani.
Ha a MÁV szerelvények tisztábbak lennének, a személyzet udvariasabb lenne, a járat meg pontos(abb), szerintem már nem lenne annyira veszteséges a cég. Mert nem is egyszer még az IC-k is negyed - fél órát késnek, a személyzet meg pl. a svájci, belga, holland mellékvonalakon is ezerszer kulturáltabb viselkedésű és kinézetű.
medvemellszobra 2012.02.14 11:25:23
@kunzoo: Nem, a pulóvert Balatonbogláron kötötték. :)

@Horizont: Jogos, de egy etikai kódex legalább jogalapot ad, vagy ilyesmi.

@Transylvanianmixedgrill: Mindemellett, amiket leírtam, ott a pont. Főleg a Boncz Gézánál. ;)

Szóval szerintem ez megint annak az esete, hogy minden cégnél van ilyen, tök jogos, hogy a MÁV-nál is, de hát általában tudjuk, hogy ezt mire használják ki a rokonok, haveri körök.

Ilyen esetekben valamiért mindig a Rokonok jut eszembe Móricztól. Szép törekvés, és vitathatatlan tény, hogy a városi iskolát fűteni kell (manapság sem sikerül mindig...). De egészen nyilvánvaló, hogy a rokon Berci bácsi szenéből lehetséges csak ezt megtenni. Aztán kiderül, hogy átbaszás, a gyerekek fűtés nélkül maradnak, a város közpénz nélkül. Egy-két feláldozandó idióta, vagy jó szándékú, de a rokon-leviatán karjai közé keveredett naiv idealista meg elviszi a balhét.
Azon szoktam gondolkodni, hogy mikor lesz az az idő (ha egyáltalán valaha lesz), amikor kikeveredünk ebből az urambátyám rokoni körből...