Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dithke

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg fog szerepelni. Kérem a…..
Onlinemarketing blog Hív a vasút? 2011.06.07 13:20:42
Tegnap Szegedre kellett mennem (Budapestről), és kivételesen nem autóval mentem. Úgy gondoltam, megnézem, milyen élményeket hoz a vonatozás. Imádok autózni, de sokszor érzem azt, hogy a vezetéssel töltött időt lehetne másra is használni. Például dolgozni... Éppen ezért direkt…..
  Jó pár hónapja ping-pongoznak a sajtóban a nyolcvanas nemzedék témájával, és minden érintett társaságban előkerült már a vitatéma, a „már megint kirúgtak tőlünk két embert” kezdetű blokkhoz kapcsolódva. A nyolcvanas nemzedék tagjai – meg a kicsit…..
Hát megtörtént. Megkaptuk az első vételi ajánlatot - amit el is fogadtunk:)Az ajánlati ár: 11.500.000 Ft - azaz a meghirdetett ár. Nem sok, de ugyanez egy tipikus környékbeli jutalékkal számoló ingatlanossal 12m lett volna a vevőnek - ami mondjuk egy 12,5 és 12,9 közti irányár,…..
dithke 2011.04.20 10:09:33
Teljességgel hiányzik a magyar piacról a komplex ingatlanos szolgáltatás. Olyan, hogy lenne egy szolgáltató, aki értékesíteni a lakásomat, ajánlana nekem megfelelő másikat, segítene a felújításban, költözésben, stb. Nyugaton ilyenek az ingatlanos cégek. Nálunk nem. Ehhez persze szakértelem kellene, nem 72 órás tanfolyam.
De minden ingatlanhoz kapcsolódó tevékenység ilyen sajnos. Pl. itt van ez a cikk:
ingatlanmenedzser.hu/_felujitoknak/20110409_kemeny_kazan.aspx
"Olyan vállalkozó, aki ezt a komplett nyűgöt elfogadható áron vállalni meri, alig létezik. Szinte minden lépéshez személyi kapcsolatok kellenek és nem mindegy, hogy kinek és mennyi megy a zsebbe, "
Egészen abszurd. Egy olyan országban élünk, ahol gyakorlatilag az őrületbe kerget egy felújításkor egy szimpla kazáncsere.

Ami az ingatlanügynökök áldásos tevékenységét illeti: jelenleg sokkal inkább gátló tényezők, mintsem segítők.
Ha valaki tud bánni a nettel, és van kevéske jogi ismerete, amit olvasással be lehet szerezni, akkor tök felesleges ingatlanost bevonni. Egy ingatlanügynök is csak azt adja el, amit egyébként is megvennének. Pontosan ugyanott hirdet, ahol magánemberként hirdethetek, a lakásomról kevesebbet tud, mint én, stb. Igazából legfeljebb időspórolásra jó. Szóval ha valaki többet keresne az idő alatt, amig az ingatlanát árulja, akkor bizzon meg ügynököt, de pl. pedagógusként ne tegyen ilyent. Semmivel se tudnak többet az ingatlanokról az ügynökök, mint az átlagember.
Aztakurva, a retardált légpisztoly csak elsül, ha muszáj. VV Béci, akiről VV Olivér kiverése után már mindenki elkönyvelte, hogy agyonvág mindenkit, és csak a döntőben lehet neki ellenfele VV Alekosz képében, naszóval a Rácz tesók utolsó képviselője elvérzett VV Jerzy-vel…..
dithke 2011.04.18 11:49:21
hát kedves posztíró, jósnak tényleg ne menjél :-)))

Jerzy egyébként kb. ugyanolyan filozófia alapján került vissza, mint ahogy az LMP be a parlamentbe... ez a Béci annyira nagyképű és önelégült volt, hogy az már elviselhetetlen...és igen, szerintem is inkorrekt lépés volt, hogy épp Jerzyt vitte ki, és ez megbosszulta magát, Béci megérdemelte.
Azt egyébként nem értem, miért tartjátok ezt a Jerzyt annyira unalmasnak ? ad1: szép testű pasi, és mutogatja is magát rendesen ing nélkül, tudja, hogy van egy szavazói réteg, aki gerjed rá. Rendesen szolgáltatott chippendale fiúként is, és rendesen "szolgáltat" látnivalót a villában is, hozza, amit a beválogatók elvártak tőle. ... ad2: tud főzni és tálalni, ez speciel kifejezetten neki való feladat volt, és épp a szavazás előtt, érdekes volt nézni, hogy egy fiatal pasi ezt milyen szépen csinálja, ráadásul a két csaj valami elképesztően béna és unintelligens a konyhában, és még büszke is rá, pedig nem kéne ad3. Jerzy egyáltalán nem annyira hülye, mint amennyire ezt beállitják, ez egyébként abból is kikövetkeztethető, hogy szinkrontolmácsként is foglalkoztattták, márpedig ott azért vannak szellemi követelmények is, nemcsak a nyelvtudás.
Na, lehet most variálni, hogy ki kit hív ki. Én a rafinált cicát játszó Anikót jósolom a következő kiesőnek... a nők pl. kifejezetten utálják ez a típust, ő a tipikus férjlecsapó... ahol megjelenik, ott egy férjtulajdonos nőnek jó óvatosnak lenni...
Néha meglepődöm, milyen kutyaütő cégek dolgoznak a piacon. Mi se vagyunk egy matyóhímzés, néha hibázunk, máskor tévedünk, de amennyire csak lehet, igyekszünk becsületesen dolgozni. Ha valamit elcseszünk, hát viseljük a következményét.A cél az, hogy az ügyfélnek jó legyen.…..
dithke 2011.03.22 15:31:24
Pikpok írta:
"Kíváncsi vagyok, mikorra jutnak el majd a megrendelők arra a szintre, hogy egy honlap+domain+tárhely megrendelés előtt legalább utánaolvasnak annak, hogy mire kell ügyelniük. "

Ad1: én pl. utánaolvasnék, ha lenne egy olyan hely a neten, ahol egy közgazdászdiplomával is érthető nyelven leírnák mindazt, amit érdemes lenne tudnom. Ha van ilyen, akkor linkeljétek ide lécci... mondjuk én a "gyökérkönyvtár beállítása" c. fejezetnél lehidalok, szóval tényleg magyarul kéne...

ad2: ha már Mo-n ilyen-olyan szigorú domainbejegyeztetési izé van - két hét várakozás, stb. - akkor egyéb szemétségek ellen miért nincs valami szabályozás?

ad3: ha én informatikához nem értő naiv megrendelő vagyok, akkor tényleg bármilyen szemétséget megcsinálhat velem büntetlenül az az informatikus, akit éppen azért fizetek, mert én nem értek hozzá??? nincs itt valami marha nagy baj az informatikusok etikájával??? vagy a joggal??? mi az, hogy a webmester így meg úgy?? kissé félelmetes, ami a kommentekben van... mi az, hogy "besértődik", mert a megbízó lelép? nem inkább örülnie kéne, hogy nem jelentették fel??? vagy éppenséggel nem kéne bevonni az ilyen informatikus "működési engedélyét"???

Biztos, hogy én, a megrendelő vagyok a hülye??? Mellesleg, ha az lesz az egyetlen épkézláb megoldás az átverések ellen, hogy nekiülök, és megtanulom a honlapkészítést, az éppen nektek informatikusoknak lesz a legvacakabb, mert eggyel kevesebb megrendelőtök lesz... vagy nem jól gondolom?

speciel a csempefelrakást megtanultam... hasonló okokból...
Kötött pálya Internet a vonaton 2011.03.04 12:00:00
Fedélzeti wifi, új külföldi ülő- és hálókocsicélpontok az internetes jegyértékesítésben - néhány a magyar vasút kevés idei fejlesztéséből. A konnektor mellé wifit is kapnak a 3G IC-kocsik laptopos utasai Egyelőre kísérleti projektként indul, a tervek szerint kora nyáron,…..
dithke 2011.03.04 17:17:22
leirom kedvenc vonaton-netezős történetemet... szóval Bp-Szombathely - Vodafon-net - hol van, hol nincs, nagyon ramaty a térerő a Bakonyban, sokszor teljesen elszáll... tavaly ősszel történt - állunk valahol Veszprém után, sokáig, már fél órája, jön a kalauz, hogy történt valami biszbasz, le kell szállnunk, jön majd busz, az visz tovább, aztán majdd vissza a vonatra... mi történt? azt nem tudja, neki azt nem mondták... elő a laptopot, netet, a mav-start oldalára fel is tették a hirt, amit szegény kalauz net híján nem tudott - elvágtak egy géppel valami síndarabot, emiatt leállt a vonatközlekedés... másfél órányi várakozás után megjöttek a pótlóbuszok, kinkeserves átrakodás a nemzetközi Citadelláról egy rozoga buszba - a vonat lépcsője és a talaj között 80 cm a távolság, nemcsak nagy bőröndökkel erőgyakorlat, de a néhány idős utast kollektiven emelgették, hogy a rámpa nélküli kisállomásokon képesek legyenek le-és felszállni, tapicskolás a kerekesbőröndökkel félméteres latyakban, ügyes buszsofőr, utasok megtapsolják, mert végülis valahogy kievickált a sártengerből , és még a busz se esett szét, pedig féltünk, hogy bennragadunk... a vonat kétórás késést összeszed 30 km-en... de éljen a net!!! hiszen a vonat kalauza is az utasok mobilnetjéről tudta meg a történéseket... plusz javaslat a MÁV-nak: sziveskedjenek néhány falépcsőcskét beszerezni extrém esetekre a kisállomásokra, hogyha egy nagy expresszről le kell szedni néhány bottal járó idős utast, akkor ne kelljen három utastársnak emelgetni őket... hangsúlyozom, nem mozgéssérültekről van szó, csak 150 cm-es, kicsi öreg nénikről, akik már nem tudják az előreszaldót produkálni a MÁV-nak... de azért örülök a miskolci IC-s netnek is... :-)

mondjuk 3700Ft/220 km-es vonatjegyért akár Szombathely felé is be lehetne vezetni, ráadásul sokkal többet ül az utas, hiszen oda 3,5 óra az út...
dithke 2011.03.13 23:37:03
@railjet63: nem, ez nem a vörösiszapos buszpótlás volt... ezen a vonalon egyébként évek óta sok a buszozás, korábban ugye az építkezés miatt, azóta meg hol ez van, hol az van... a vörösiszapot nem a MÁV számlájára írtam, bár kellemetlen buszozgatás volt az is.
A fasámli használata egyébként előfordult már, tehát van olyan bakonyi állomás, ahol létezik, ott már nyilván a kalauz se tudott leszállni anélkül...
A tájékoztatás pedig nem kerülne pénzbe, legalábbis nem sokba, kéne pl. mobiltelefonálni a kaluznak...

Egyébként nem ártana egy alternativ útvonalat beiktatni pl. a Balaton partján közvetlenül Zalaegerszegre.... éppen abból a célból, hogy a sok vágányzár miatt el lehessen jutni átszállás nélkül is oda Bp-ről, mégiscsak egy megyeszékhely... egyébként irtó rozoga buszokat szoktak beállitani, csomagtartó nuku, segítség a cuccoláshoz nuku, szóval nem épp intercity feelingje van... ja, amikor a vonatra tévedt néhány magyarul nem tudó - a Citadella ugye nemzetközi intercity, Ljubljanából jön... a kalauz nagyon ügyesen feltalálta magát, jó hangosan megkérdezte, hogy ugye tud valaki angolul? na akkor magyarázza el nekik, miért is cigelődünk Somlóvásárhelyen buszra át...

amúgy nem a fasámlit hiányolom, hanem a magasított peront... de hidd el, én ezen a vonalon annyira megedződtem már... igazi túlélési gyakorlat némelykor...

azért baromira irigylem a wifit a debreceniektől... ja, a normális intercity-kocsikat is, mert Zalaeg. felé nem járnak olyanok...
Eldőlt. Jövő héten indul a projekt. Nekiugrunk. Csak, hogy jobban érezzük magunkat. Ha benne laknánk, semmi gond nem lenne (a rendetlenségen kívül persze, ami azért két eleven gyerek mellett néha igencsak khm. szóval zavaró). Vagyis lenne gond, nem is kevés. Minden vevőjelölt…..
dithke 2011.03.07 13:41:42
Én az urbanista blogról keveredtem ide.

A javaslataim:
a dobogót képszerkesztővel radirozd ki a képből, de hagyjad a lakásban. ezt a 4. emeleti lift nélküli lakást nagy vszinűséggel vagy fiatal gyerekesek veszik meg, vagy diákok. Mindegyiknek kevés lesz a hely, kicsi a lakás.
Nagyobb hangsúlyt fektetnék a konyha és a fszoba bemutatására, mindegyik praktikus is, esztétikailag is kellemes, és felújításkor erre kell a legtöbbet költeni, ha kell. sokkal fontosabb, mint a téli hóesés szépségének ecsetelése...
Sorold fel, mi maradhat a lakásban az ár részeként
(pl.mosógép?)
A lakásról EGY blogba gyűjtsd össze az infokat és képeket, felesleges három. Az egyik blogban jelenleg 12,5 milla, a másikban 11,5 milla szerepel.
A reális ár, amelyen ezt a lakást jelenleg esetleg el lehet adni: 10,5 millánál nem több.
Hirdetésre javaslom a kerületi újságot, illetve szórólapozást a környéken. A lakások jó részét környékbeliek veszik meg. Szerintem ez a környék még belterjesebb közeg.
Nem bogarásztam tüzetesen végig mindent, de nem találtam egy fontos infot: mikor és milyen anyagból, milyen technológiával épült a ház és hány lakásos társasházról van szó?
A hirdetési oldalak közül gyakorlatilag csak az ingatlan.com a hatékony. Tökmindegy hányan nézik meg, nem érdemes a számlálót figyelni, sokan vannak, akik pl. a saját eladandó lakásukat akarják a hidetések átnézésével beárazni. És az ingatlanirodák figyelik mindig a területi kinálatot, akkor is, ha rárirod, hogy kiméljenek tégedet. Ez mind növeli a kattintásszámot, de egyik se vevőjelölt.
A lakás legmeghatározóbb paramétere a "4.emelet, lift nélkül". Ez erősen korlátozza a célcsoportot. Fiatalok, diákok. Az előszobafal színe tökmindegy, ahogy Te át tudod festeni, bárki más is, akár hupililára. Itt egyértelműen az ár lesz a meghatározó. Ennek a célcsoportnak ugyanis nincs pénze. És ezt a lakást nem fogják befektetési céllal megvenni, aki ezt megveszi, magának veszi. Az áron kell elgondolkodni nagyon. Magas az ár.
dithke 2011.03.07 19:08:06
Ha nem muszáj, akkor ne add most el!!!
Én némi ingatlanos, és több privát lakásadásvételi tapasztalattal egy kelenföldi panelt árultam, az ősszel, és nemrég egy újabb menetben, de aztán a visszalépés mellett döntöttem.
Elképesztően nyomottak az árak.
Az ingatlanpiacon 10-15 éves ciklusok vannak, 1987-88-ban volt egy ugrás, és 1999-ben egy óriási, egy éven belüli 80-100 százalékos áremelkedés. 2-3 éven belül, de lehet, hogy hamarabb, újabb árugrás lesz, legalábbis a budapesti, élhető minőségű ingatlanokra valószínűsíthetően.
A blogod, a kommentekkel együtt, kifejezetten érdekes, mert életbeli tapasztalatokat ír le, és nem üres marketingduma. Nem tudtam még mindent végigolvasni, de majd visszatérek.

A 19 lakásos társasház egyébként jó méret, ha jó a lakóösszetétel. Én lakásvásárlóként pl. mindig meg szoktam nézni a szemétledobót, és ha van, a ruhaszárító, babakocsitároló helyiséget. Sok infot ad a lakóösszetételről... A lakáson belül bármit ki tudok festeni, fel tudok szögelni, stb., de a lakáson kívüli közös tereken kiszolgáltatott vagyok. És ha ott csótányok futkároznak...

Ja, azt a panelt, amit most nem tudtam eladni, 1987 nyarán vettük, februárban még nem tudták eladni, májusban pedig őrület kezdődött, és óriási lakáshiány alakult ki... licitálni kellett rá, több vevő is volt.

1999-ben azt a lakást, amit februárban 20 milláért adtak el, decemberben továbbadták 30 milláért...

Én egyik hirtelen árboom-nak sem igazán látok közgazdasági indítékait utólag sem... és legfőképp egyiket sem jelezték előre a nagyokosok.

Bizonyos ingatlanos ismerőseim egyébként azt mondják, hogy furcsa mozgolódások érezhetőek a piacon, többen lépnek, változik a munkaerőpiac, jó adottságú, jó minőségű lakásból már most is kifejezetten hiány van, szóval, a fene se tudja, mi lesz.
Időnként belegondolok, mit fogok én dolgozni majd 65 évesen? Nézzük sorba a szakmákat! Irodai munka? Necces. Jó eséllyel kétfókuszú szemüvegem lesz, és csak bólogatni fogok az asztalon lévő papír, a monitor és az ajtó között, ha belép valaki. A 40 év ülőmunkától…..
Matolcsy csúcsformában! Most már biztos vagyok benne, hogy másodállásban a Hírcsárdánál nyomja. "A Fundamenta Lakásvásárt kísérő konferencián miniszter arra biztatta a jelenlévőket, hogy most vásároljanak lakást, mivel három év múlva ezt már nem a jelenlegi nyomott…..
dithke 2011.03.04 22:11:34
Két hirtelen nagy lakásáremelkedés volt az elmúlt 25 évben. Az egyik 1987-ben, kb. 50-60 százalékos egy év alatt, a másik 1999-ben, amikor egyetlen év alatt 80-100 %-os ingatlanáremelkedés volt Bp-en. Vidéki lakásoknál ezek a folyamatok mindig csökkentetten jelentkeznek.
Jelenleg, a hatalmas munkanélküliség miatt, a vidéki ingatlanok jelentős része eladhatatlan. Ez valószinűleg igy is marad sokáig. Egyáltalán nem véletlen, hogy a bankok általában nem adnak jelzáloghitelt 5000 lakosúnál kisebb településen lévő épületre, ezek szinte nullára értékelődtek le, gyakorlatilag forgalomképtelenek.
Szóval arról, amit Matolcsy mond, érdemes reális véleményt alkotni.
A lakásárak 3 év múlva valószinűleg jóval magasabbak lesznek, mint most, az ingatlanárrobbanások 10-15 éves ciklusokban szoktak jelentkezni, és itt az ideje a következőnek. Másrészt: sajnos az eszetlen gazdaságpolitika a
forint további romlását vetiti előre, amit az ingatlanpiac realizál, ez is áremelkedés irányába fog hatni.
De más kérdés a lakás ára, és más a forgalomképessége. A forgalomképességet alapvetően a környék megélhetési lehetőségei határozzák meg - ahol nincs munka, oda nem költöznek a népek. Ergo: a lakáspiaci forgalom manapság erősen Budapestre és a nagyvárosokra koncentrálódik.
Ami a devizahiteleseket illeti: sokan vettek fel hitelt arra, hogy jóval nagyobb lakásuk legyen a szükségesnél. Ketten laknak 200 négyzetméteren, egy szép vidéki városi házban, aminek óriási lett a rezsije, emiatt eladhatatlan, a devizahitel pedig több rá, mint amennyit a lakás ér. Ha anno megelégedtek volna 80 négyzetméterrel, nem kellett volna hitelt felvenniük, és semmi bajuk nem lenne most.
Sajnos a lakásállomány összetétele nem felel meg a jelenlegi társadalmi összetételnek. Hiába lehet vidéken 2 millióért 100 négyzetméteres családi házat venni, ha 100 km-es körzetben semmilyen megélhetési lehetőség nincs. Hiába vannak tömegesen a piacon szép kétszintes, nyolcvanas években épült budapesti családi házak, ezek nem kelnek el, mert a rezsiköltségek óriásira nőttek, a középosztály pedig gyakorlatilag megszűnt, és valaha ők voltak ennek a háztipusnak a vevői, épittetői. Ma már fenntartani is alig tudják őket, szabadulnának belőlük... de nincs vevő.
dithke 2011.03.04 22:43:08
@Perillustris: egy kétszobás kispesti panellakás 13 éve kb. 4 milla volt, ma kb. 8 milla. De egyéb dolgoknak - pl. lakásrezsi, élelmiszer sokkal erősebben emelkedett az ára!
Az alacsonyabb fizetésű rétegek jövedelme pedig 13 év alatt lehet, hogy semmit nem emelkedett, akinek 13 évvel ezelőtt 100 ezer volt a fizuja, nem biztos, hoyg ma több, sőt, lehet, hogy munkanélküli. A topmenedzserrétegnek, a politikusoknak, stb. viszont a 10x-resére is emelkedett ezidő alatt a jövedelmük, ma már a havi 10 millás menedzserréteg fizetés nem ritka, 13 évvel ezelőtt 1-2 milla volt a kiugró fizetés. Szóval szétcsúszott a társadalom, sokan lecsúsztak, kevesen felemelkedtek... Hát... ez van. Kapitalizmus.
Varánusz Más faszával 2011.03.02 19:15:00
Van nekünk egy zsír új, egykulcsos, állítólag mindenkinek jó személyi jövedelemadónk. Esetlegesen, véletlenül, nagyon-nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy mégis rosszabul jár valaki, azt persze 'kompenzálja' a jóságos állambá' mert senki de senki nem kaphat kevesebbet, mint…..
dithke 2011.03.03 11:19:20
@abaka: nem értünk egyet. a nyugdijasok utazási kedvezménye valójában nyugdijkiegészités. Itt nem lenne túl bonyolult szociális alapra helyezni a dolgot, akinek pl. 50 ezer alatti a nyugdija, kapja meg továbbr is a dijmentességet egy igazolvánnyal, akinek 50-70 ezer között van, kapjon 50 %-os kedvezményt, a magasabb nyugdijasok meg ne kapjanak kedvezményt. De az alacsony nyugdijasok kedvezményének megvonása egy igen nagy létszámú, több százezres, szegényen élő falusi réteget gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe hozna. A kis falvakban minden megszűnt, nincs kisbolt, nincs gyógyszer, nincs posta, semmi nem kapható, még a kocsma is sok helyen megszűnt már. Egy kiló kenyérért és egy kalmopyrinért is buszozni kell. Egy budapesti kisnyugdijasnak van esélye gyalog beszerezni az alapélelmiszereit, de egy kisfalusinak nincs. Az ő 40-45 ezres nyugdijaikból képtelenek kifizetni a buszjegyet...

A minimálbér pedig igenis nagyon alacsony. Ma Magyarországon 2 db 70 ezres fizetésből nem lehet lakást fenntartani és gyereket nevelni. Az, hogy Budapesten a minimálbér 15 %-át kell elkölteni arra, hogy bérletet vegyen valaki, amivel munkába jár, abszurd arány. Az a sokféle járulék a magas, amit a munkaadónak még fizetnie kell utána állambácsi feneketlen bendőjébe. Ha állambácsi a hozzája beáramló rengeteg pénzt tisztességesen költené el, és nem stadiont épitene belőle, haverista wellnesshotelek épitését támogatná milliárdokkal, nem lenne 30 százalékos a korrupciós ráta (ami pénz ugye már rég kivándorolt a haverok privát svájci bankszámláira), stb., akkor lenne elegendő pénz az ország rendes működtetésére.
De addig, amig a BKV-nál 3 nagyfőnök végkielégitése magasabb összegre rúg, mint a bliccelők által okozott veszteség, addig nem lehet várni a bliccelőktől, hogy a legcsekélyebb lelkiismeretfurdalásuk legyen. az egyiknek lehetősége van 300 millát lopni, a másiknak meg csak 320 ftnyi lopásra van lehetősége. Az lenne a normális, ha egyikre se lenne lehetőség. ÉS ha nem lehetne 300 millát lopni, akkor lehetne a buszjegyet is 200-ért adni.
Ezzel az egész Orbán-csomaggal az a legnagyobb baj, hogy nem a "fejétől bűzlik a hal" jegyében kezdte a rendrakást, vagyis nem a korrupció lehetőségét szüntette meg, nem a haverizmust szüntette meg ( sőt!), nem a felesleges állami luxusokat csökkenti, hanem épp ellenkezőleg: az amúgyis kedvezőbb helyzetben lévőket támogatja abból a pénzből, amit a kapaszkodásra nehezebben vagy egyáltalán nem képesektől elvesz.
dithke 2011.03.03 11:38:03
@orbánmentesítő: sajnos szerintem Bp-en sem biztos, hogy megkapnád a 250 ezret... ekkora különbségek nemigen vannak. tapasztalataim szerint kb. 50 %-kal lehet jobb fizetést elérni Bp-en, mint vidéken. Bp-en 80-90 ezerből ki tudsz hozni egy panel-albérletet. Ami persze lehet, hogy lényegesen rosszabb biológiai életkörülményeket biztosit Neked és majdani gyerekeidnek is, mint az a békéscsabai családi ház, amiben laksz, és eladhatatlan, éppen a környékbeli munkanélküliség miatt...

És szerintem éppen ez az ország egyik legnagyobb problémája: kisebb településeken képtelenség megszerezni a létezéshez szükséges jövedelmet. Költözni pedig az ingatlanárak különbsége miatt nem tudsz. Egy jó állapotú, 30-40 éves falusi családi ház 2-3 millát ér, elvileg, mert gyakorlatilag eladhatatlanok. Bp-en egy hasonló ház a XVII. kerületben 30 milla, a XI.-ben 45 milla...
dithke 2011.03.03 11:46:14
@Zoli-: ne alapozd se a 2. , se a 3.gyerekedet az adórendszerre. Az lényegesen gyakrabban változik, mint az időjárás. Az idén jól jártál, lehet, hogy két év múlva rosszabbul fogsz. az is lehet, hogy egy év múlva.
És mit szólsz ahhoz, hogy akik felneveltek már 2-3 gyereket, és 50 évesek, azok mennyire rosszul jártak? És azok a 70-80 évesek, akik felneveltek 2-3 gyereket úgy, hogy nem volt nekik se gyes, se gyed, se semmi, mert akkoriban nem volt!, csak épp gyerek volt jóval több, mint most... és most megy a cucc, hogy ezektől a nyugdijasoktól mit kell még megvonni?