Regisztráció Blogot indítok
Adatok
madbal

160 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Schmitt Pál magyar államfő egy album erejéig átnyergelt a könnyűzenébe. Nyárias dallamok, laza flörtök, egy egész nemzetet érintő mondanivaló.A budapesti Rio adja majd november végén a helyszínt a zenekar lemezbemutató koncertjének. "A zene az életem szerelme, totális…..
Megakadt a szemem egy index cikken, aminek a címe: „Megfejtették a vadkender genomját”. Aztán arra kaptam fel a fejem a cikkben, hogy „A kutatócsoport egyelőre a nyers genetikai információt tette közzé, ami 131 milliárd bázispárt jelent.”. Utánajártam egy…..
madbal 2011.09.23 15:19:42
Kedves Endre! En azt az informaciot talaltam, hogy a szekvenalas 454 technologiaval tortent, www.my454.com/resources-support/news.asp?display=detail&id=166 ami 3-500 nukleotidos egyedi readeket jelent, sot, ha jol latom ok mar az FLX+t hasznaltak, ami 1000-es readeket jelent, es ebbol pedig mar lehetsegesebb az osszerakas
A Sony Ericsson ma jelentette be legújabb Androidos készülékét amit „Live with Walkman” névre kereszteltek. Úgy tűnik, hogy a Samsung után ők is bepróbálkoznak a multimédiára kihegyezett kütyük terén.A készülék ismert specifikációi:- Android 2.3…..
Benéztem én ezt a téglalap fazont. Illetve vagy benéztem, vagy csak korán kezdtem el óbégatni, hogy jön, jön, mert hogy feltűnt a hollywoodi filmekben, és akkor mindjárt azt vizionálom, hogy három hónap múlva megjelenik a győrújbaráti fagyizóban is. A trendek azonban lassan, igen…..
Kedden két embert tartóztatott le az angol rendőrség, amiért valószínűleg azt tervezték, hogy megölik Joss Stone-t. A 30 és 33 éves férfiakat az énekesnő háza mellett találták meg, vágóeszközökkel, kötéllel és hullazsákkal a birtokukban. "Kedden reggel vitték be…..
 Vagy Nagyfater, vagy nem. Szerintem legyen "nem ismert" megjelölésként. - írta Dénes, aki elárulta azt is, hogy "nagy fotós volt az Öreg, de a munkássága sajna elveszett". Ez a kép mindenesetre megmaradt. És megmaradtak azok a földszintes házak is a Retek…..
madbal 2011.04.15 13:19:57
A ma esti Tétben ismét előkerült az, ami a következő években feltehetően még sokszor téma lesz: meg lehet-e majd változtatni a Fidesz-KDNP által most elfogadni készülő új alkotmányt egy esetleges kormányváltás után. Kétharmadot kell hozzá szerezni – mondta rezignáltan…..
Fogadok, hogy az első csajkomment ez lesz "Én ilyenben járni se!" Pedig mi úgy hallottuk, hogy a lány a profi cyclechic külső ellenére még új volt a forgalomban. Ahhoz képest profin vette az akadályokat, és tuti begyűjtött pár bámuló tekintetet a pirosnál. Aki kevésbé…..
madbal 2011.03.25 11:05:01
Ez a dzseki a tavaszi kollekcióból származik. Kicsit megakadtunk rajta, mert nem tudjuk eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem. Így hozzátok fordulunk: Nektek tetszik vagy nem?  Kicsit az az érzésünk, mintha ezt Christian Louboutin szegecses cipőjéhez találták volna ki. De azt…..
madbal 2011.03.11 14:52:17
@neccharisnyás útonálló: az hogy hangzik, hogy "kisasszony, meg ne lássalak nadrában!" noés, "hogy nőnek csakis a konyhában a helye!" :) ez egy androgünné váló világ, köszönd a szüfrazsetteknek meg 1968-nak! persze majd a szelekció eldönti, mi kell, ezekszerint neked a szőrmegalléros nem, szerencsére még mindig több van a kinai dzsekisből! remélem, férfiasan határozott, de nem túl bunkó véleményt képviseltem

jaés az eredeti kérdéshez - a dzseki ottvan
Ez már csak egy ilyen hétfő, a panaszkodásról lesz szó, de hát az Egy nap a városban is lehet pesszimista néha, hogy érezzük az egyébként jellemzően pozitív írások erejét. A mai második posztot az egyik kedvenc anekdotámmal kezdem, ami egy félreértett közmondásról…..
madbal 2011.03.07 15:37:53
@GirlAboutTown: "Q-jumper neni" :D IGEN! Egyszer egy ilyennek szoltam, hogy megis, hogy mukodik, nem ertette, hozongott, de mivel a sor nagy resze ertette a szabalyt, nyoszorogve beallt
RE:blog Vallomás a délben 2011.01.14 12:39:00
Ma délben Orbán Viktor min.elnok és Matolcsy Gyorgy végre bemutatta hazánk gazdaságának új mukodési formáját. Az eddigi részvénytársasági rendszert a tisztítószer-kereskedelemben elterjedt MLM formátum váltja fel. Matolcsy Gyorgy cáfolta, hogy a forradalmian új rendszer…..
James Cameron megjósolta, hogy egy évtized múlva már szemüveg nélkül is élvezhetőek lesznek a 3D-s filmek. Persze vannak olyan emberek, akik azonnal hülyeségként könyvelik el ezeket a gondolatokat. Most bukkantam (egyébként pár hetes hírre), hogy az Apple azonban úgy véli, hogy…..
madbal 2010.12.29 09:42:26
Szemüveg nélküli 3D TV már most is van, ráadásul magyar fejlesztés www.ipont3d.com/ egy posztfrissítést talán megérne, büszkék lehetünk rá ;)
Jó hírünk van feminista vámpírrajongó és a női nemet kedvelő olvasóinknak: a True Blood negyedik évadában egy eddig nem túl sokszor mutatott szereplő állandó státuszba került, és behoztak mellé még három új arcot, így lassan már kétszer annyi szereplője lesz a vérszívós…..
Checkpoint Charlie Csernobil van! 2010.10.06 11:35:00
A hypo 12-es PH-értékkel rendelkezik, a zaggyal elöntött falvak mintái szerint a trutymónak 13-as PH-ja van. A 13-as PH nem éget, nem mar, hanem folyósít. Belerakod az ujjadat és az lecsöpög a kezedről. A kifolyt anyag emellett radioaktív is. Az EU-s határértékeket ugyan nem lépi…..
T Raiffeisen! Házunkat az előző tulajdonos bérbe adta. Az utolsó bérlők egyike K. Krisztián volt, nagyjából 3 éve költözött el máshová. Amíg Krisztián itt lakott, kötött Önökkel egy hitelszerződést. Ennek folyományaként minden hónapban megkapjuk a törlesztési…..
Tényleg nem szeretnék úgy tenni, mintha ennek a hírnek lenne bármilyen mélysége, kontextusa, mintha érdemes lenne bármilyen következtetést levonnunk belőle, egyszerűen örülök neki, hogy gyorsuló világunkban megállunk néha egy pillanatra, és van időnk az igazán fontos dolgokkal…..
Bő egy héttel ezelőtt a megosztási ikonok integrálásáról számoltunk be, most ismét egy régi adósságunkat törlesztjük felétek. Ezentúl a  szerkesztőből elérhető ikonnal szúrhatjátok be a <!--more--> taget. Ha hosszú posztot írsz, de a blogod főoldalán csak egy…..
Appleblog Tanker az iPhone-hoz 2010.07.27 10:13:00
Írtam már Twitteren is, hogy egyre gyorsabban merül az iPhone-om, gyakran úgy is eljut a piros sávba alig fél nap alatt, hogy egy percig sem használtam. Aztán vannak jobb napjai, amikor gyötörhetem, használhatom, tartja magát. Nem az akku ment tehát tönkre, inkább arról lehet szó,…..
madbal 2010.07.27 12:13:43
@norbi2k: nem, pont ez a bajom, hogy olyan készüléket keresek, ami _mobil_ . nem a fikázás a célom, hanem a elszállt rajongók földre rántása. több szerénységet, vagy legalább objektivitást, kéremalássan!

én üdvözlöm mindazt a rengeteg szuper funkciót és platformot, amit az iphone és a lelkes tömeg fejlesztett, tényleg, kommunikációs forradalom, de ne térjünk el az eredeti funkciójától. érted: az iphone definiciója az, hogy _mobil_ (telefon/mediacenter/komm.eszköz stb... ). nem zsinórhoz, bugyihoz, baszhoz kötött eszköz. de ezt már mondtam.

ps. van egy hét éves mobilom is, aminek az aksija még mindig 2 napig bírja. na, az mobil.
madbal 2010.07.27 12:41:22
@norbi2k: megint ezt a lover/hater vonalat akarod rámhúzni, de nemhagyom magam ;) a világ nem bináris! a helyzet bonyolultabb!

nem utálom alapból, sőt. értékes próbálkozásnak tartom! csak azt tartom pofátlanságnak, amikor megpróbálják elmaszatolni a _hibákat_ és feature-nek beállitani, hogy nem cserélhetek alkatrészt egy százezres készülékben, hanem újat kell vennem.

(pluszmég. lássuk be: az apple nem környezetbarát. a legdurvább fogyasztásra ösztönöz, hulladékgyártásra. gyorsabban, mint más gyártó, aki max ilyen esetben egy új aksit vetet veled...)
madbal 2010.07.27 13:09:25
@norbi2k: hé. nem azt mondtam, hogy más gyártó nem ösztönöz újabb készülék vásárlására, de az, hogy csak egy gyorsan merülő aksi miatt dobd el az egészet? erre mondtam, hogy túlzott mértékű hulladék mellett ösztönöz a fogyasztársa. elégedett lennél a 3gs-sel? azzal az állapottal, amikor megkaptad? igen, végülis ha nem lassulna be szoftverfrissitéstől (mondják, olvastam), és nem merülne az aksi (mondják, olvastam), nem biztos, hogy újabb 100 rugót fizetnél (mondják, olvastam).

ja, és remélem, a "te" az utolsó mondatban általános alany. minden elromlott, elhasznált elektronikai cikket, mint a rendes emberek, leadok a boltban, ahol vettem.

summasumm. klassz készülék az iphone, de objektiv nézve: több sebből vérzik, mint ez a post is mutatja.
RE:blog Gaga és a burka-törvény 2010.07.15 08:31:00
A popsztár Lady Gaga napokban Párizsba látogatott, ahol a külvárosi negyedeket meglátogatva hangot adott a francia muszlimokat sújtó burka-törvény kritikájának. ..
w Amire nincs magyarázat 2010.07.05 05:00:00
Amikor nincs magyarázat, akkor a Zemberek költenek maguknak. Spekulálnak, konteókat gyártanak, és nagy élvezettel osztják meg azokat egymással. Ezért nem hibáztathatók, az emberi elme nem tűri a vákuumot, akkor érzi jól magát, ha érti a világot. A kormány eddig majdnem minden…..
a blog nagyjából behalt, lejárt a két éves garancia. de nem bánom, a netbukokról épp elegen írnak mindenhol, meg a tabletekről. búcsúzóul. a kisgépem még mindig használatban van. a képernyője kicsit színhibás egy sávban: a fiam tabletnek nézte, pedig nem az. de nem…..
MedIQ Új magyar orvosi blogok 2010.06.02 13:57:00
Nagy öröm látni, milyen szépen alakulnak a jobbnál jobb magyar orvosi témájú blogok. Íme 3 példa: Genomikai blog Szerző: Barta Endre molekuláris biológus, bioinformatikus Leírás: Különböző rovatokat tervezek, így a napi és a heti hírek, a napi és a heti genomok, a…..
madbal 2010.06.04 17:28:47
szabad egy promót? személyre szabott terápiablog kps.blog.hu remélem, nem múlik ki hamar a szorgalmam... ;)
A Nyugati pályaudvar mellett felépült Eiffel-ház, egészen pontosan a mellette fekvő Eiffel-park már napokkal megnyitása után kiérdemelte a Budapest Száksz pecsétet. Az első élményem ott ugyanis egy tábla volt, amelyet (nagyon sajnálatos módon) nem fényképeztem le, de a…..
madbal 2010.05.27 17:25:26
@Donorbusz: van ráció abban, amit mondasz, de a Kopaszi-gáton pl az van kiírva, hogy FŰRE LÉPNI SZABAD! Rengetegen járnak ott, mégsincs kikopva, és BMX-esek sem grasszálják szét. Meg lehet oldani.

Azt megérteném, hogy pár hétig, míg meg nem gyökeresedik a gyeptégla, megértésünket kérnék. Remélhetőleg a hely szigorú biztiőrös hangulata elriasztja majd a kávézó vendégeit, aztán esetleg majd módosíttatják a magánterület házirendjét. (Magánterület? Akkor ne írják a honlapon, hogy KÖZPARK!)
madbal 2010.05.27 17:51:44
@Circus: nem ;) bár számokkal nem tudom alátámasztani, de egy hétvége nagyon _súlyos_ (egyszerre akár ezrek is) tud ott lenni. Azt gyanítom, ez a park sincs nyitva szombat éjjel, amikor a Bank siserehada megérkezne. Normális időben viszont miért ne használhatnánk? Legyen már "látogatók számára is kedvelt hely lesz a szabadidő eltöltésére az Eiffel tér". Fűre lépni tilos soo XX.század!
madbal 2010.05.27 21:59:04
@Circus: ezen nincs is vita!

@Diamond Dave: a bringa, a sorosuveg, a csikk az igy direktbe osszefugg? ugy, ahogy az eldobott hell energiaital, a szteroid, a gyuroterem meg a roxyradio? ez nem tul egysiku, erosen sztereotip?

A parkban rendnek kell lenni! De hadd igyak meg egy doboz sort, vagy nyujtozkodhassak kicsit a fuvon, ha magam utan kidobom a szemetet, es nem rongalom kornyezetem! Bar, mondom, ha ez ilyen negativ hangulatu hely, akkor par kosza turistan kivul senki nem fogja hasznalni. Es innentol erdektelenne is valik.
  Egy kedves olvasó küldte a linket, hogy a Víztorony.hu adatbázisában újabb eladó víztorony bukkant fel. Poszthoz remek infografika is tartozik, a küldött linkhez pedig egy rövidke levél a torony meglepő történetéről: a sztori: a romos, bontásra váró tornyot emlékeim…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..