Regisztráció Blogot indítok
Adatok
albirea

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint húszméteres biciklis képét festették fel csütörtökön Óbudán egy lakótelepi ház oldalára. Ahogy a fotónkon is látszik, a házfalakon egy menő városi bringás teker, sárhányó nélküli országúti biciklin, sisakban. Bakró riporter a helyszínen megtudta a…..
Cégvezetőként szerzett tapasztalataimból legutóbb megosztottam veletek néhány hasznosnak vélt tippet a munkakeresés első fázisával kapcsolatban, amely az állásinterjún való megjelenésig tart. Több pozitív visszajelzést kaptam elismert szakemberektől a cikket illetően. Sokan…..
Hétfőtől újabb rezsielemek ára csökken, bár a mostani „csakazértis” intézkedések érdemben a megszorító csomagok miatti lakossági tehernövekedéshez mérten is minimálisak. A pb-gáz, a kéményseprés és a szemétszállítás mellett a víz- és csatornadíjak is alacsonyabbak…..
Vastagbőr Trafikügyi mondatok 2013.04.30 09:01:00
Pénteken még a földbérleti pályázatokhoz hasonlítottuk a trafikbotrányt, mára (tegnapra) viszont kiderült, hogy annál sokkal durvább. A 2/3 eddigi legmocskosabb biznisze, amit persze foggal-körömmel védenek. Az érdekes pályázók tömkelege miatt feltámadt össznépi érdeklődés…..
A morgás joga Mire számíthatunk? 2012.10.03 04:28:23
Mikor jön a feketeleves? Kérdezi sok gazdasági szakember, válasz egyelőre sehol. A kormány vetít - a költségvetési lyukakat betömő valódi megszorító intézkedéseknek még körvonala sem látszódik, helyette réteg-intézkedéseket hoz - például kedvezőbb lesz a 35 év alatti…..
albirea 2012.10.04 11:17:28
@Irókéz: Nemhogy pont elég lenne, hanem maradna is belőle...
Nincs azzal baj, ha valaki sportosan vezet, mint teszi és vallja ezt Gab is, bizonyos határok között szerintem is belefér. De ez utóbbi ilyenkor a legfontosabb, tudni kell, hol van az igazi határ. Mert mások veszélyeztetése már túl van ezen és valahol átérzem a posztíró indulatát.…..
Vastagbőr 122 évvel később 2012.02.15 13:31:00
1890-ben az USA-ban 1 hónap alatt 40 emberrel feldolgozták a 11. népszámlálás eredményeit. Herman Hollerith találmánya forradalmasította az adatfeldolgozást. 23 különböző adatot gyűjtöttek össze, és összesen 62 947 714 lakost számoltak össze.122 évvel később,…..
albirea 2012.02.15 13:46:58
@Emmett Brown: Ott a pont!
De ha belegondolsz, a számlálóknak laptopot kellett volna adni, ami ugye közbeszerzés... "Bosszú, betartás, tehetetlenség, inkompetencia, mutyi..." Még most sem kezdődött volna el a népszámlálás.
A forradalmi törvényhozás egyik legszebb vadhajtására bukkantak a Füstírtók:"A Parlament alkotmányügyi bizottsága 2011.december 30-án a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvényjavaslathoz (!) egy zárószavazás előtti módosító javaslatot nyújtott be. Ennek…..
Pamacs és penge Dzsivendzsin 2011.09.07 10:05:00
 Van egy iszonyú jó humorú barátom, nemrég a maga könnyfakasztó stílusában – amelyhez persze irigylésre méltó dramaturgiai érzék társul – ecsetelte azon élményét, amely egy benzinkút kávézójában érte, amikor is bevonult egy kifejezetten elegáns, fölöttébb…..
Még az "ánti" világban történt, hogy a Nők Lapja bizonyos oldalán felkeltett hirdetésre válaszoltam.   Még az "ánti" világban történt, hogy a Nők Lapja bizonyos oldalán felkeltett hirdetésre válaszoltam - azt gondoltam, két kicsi gyerekkel faképnél…..
 Nagy reményekkel és őszinte csalódással zárult számomra a Fidesz kormányzásának első esztendeje. Azzal együtt is, hogy tudom magamról: megátalkodott utópista vagyok, olyan elképzeléseket dédelgetek államról, társadalomról, közéletről, amelyek csekély realitással…..
Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, a Magyar Köztársaság kormányának romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztosa, fideszes országgyűlési képviselő tegnapi nyilatkozata során "elejtett" egy olyan mondatot, ami nem kicsit kavarta fel az amúgy sem…..
Lyken nemzetközi jegyet szeretett volna venni a Keletiben, szerintem nem mondok el újdonságot, hogy rá is faragott erre. Végül is ő a hibás, hiszen tudvalevőleg aki jegyet akar, az menjen ki napokkal korábban, nemzetközi jegypénztárnál esetleg már hetekkel korábban - de itt most nem…..
A kormányzati pótcselekvések éppen aktuális elemeként megint kérdőívvel támadja Pártunk és Kormányunk a közt. Ezúttal szociális konzultációnak hívják a vélhetően megint nagyjából félmilliárdos postaköltséggel járó porhintést. Orbán "Patetikus" Viktor…..
albirea 2011.05.02 15:35:08
@Spiro:
"Egyébként a tervezett egységes új igazolványt, úgy kellene elkészíteni, hogy bármilyen bank automatánál, kártyaleolvasónál, interneten, stb. lehessen vele (nép)szavazni. "
Ez nagyon tetszik! Gratula!
2009. október 31-én az Index két újságírója, Szily Laci és Bede Marton elment az aktuális Charta-gyűlésre, majd szép cikkben tudósítottak is az ott hallott-látott eseményekről: "Hány halálos áldozatuk lesz a Fidesz-lágereknek?" Nem tudom, hogy…..
Kedves blog! Az én történetem nem annyira tragikus, mint sok más levélíróé, ennek ellenére úgy gondolom, nem árt, ha mások is olvassák, mert talán akkor ők is odafigyelnek majd. A történet ott kezdődik, hogy lementem a háziorvosomhoz, mert a vérnyomáscsökkentőm sajnos nem…..
albirea 2011.04.18 14:34:09
@Lucius Flavius Arrianus: Ez így van. Régebben gyakran olvagattam ezt a blogot, de egyre inkább elmegy a kedvem tőle. Nem szoktam posztolgatni, de most megteszem: viszlát blog, elhagylak, mégpedig azért, mert nem tetszik jónéhány törzsvendég stílusa, azoké, akik észre sem veszik, hogy nyitogatják a bicskát mások zsebében és ha rájuk szólnak, akkor a másik hülye. Tehát kedves blogger, tanulj az esetből: egy olvasod tuti, hogy ezért hagy el.
Nézzük időrendi sorrendben az eseményeket, úgy az igazi :) 03.19. szombat A Hírszerző galád módon nyilvánosságra hozta Pali bácsi "álamfői" üdvözletét. A hétvégén ezen röhögött (vagy sírt) az ország. Mi is. 03.21. hétfő A TV2 az…..
albirea 2011.03.25 09:34:23
@csizsikpizsik:
Két napirendi pont van a pártgyűlésen:
1. Kovács elvtárs bírálja a pártot.
2. Kovács elvtárs búcsúztatása
Kettős Mérce Illegitimálás 2011.03.23 08:25:00
  Érvénytelennek nevezte az 1949-es alkotmányt Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke az új alaptörvény kedden megkezdődött parlamenti vitáját megnyitó felszólalásában.  Forrás: MTI Sokan úgy tartják, nincs szükség új alkotmányra, sokan pedig úgy,…..
albirea 2011.03.23 11:04:38
@NewWay: "A másik, hogy érdekes, hogy most egyik blog se jött azzal, hogy a kormány a szegényeknek kedvez azzal, hogy a gazdagoktól elveszi a táppénzt!

Aki 250 ezer felett keres, az jóval kevesebb táppénzt kap, ha megbetegszik. Tehát akkor most a gazdagok támogatják a szegényeket?"

Miért, aki kevesebbet kap 250 ezernél, annak több lesz a táppénze? Mert csak akkor igaz, hogy a gazdag támogatja a szegényt, egyébként nem.