Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Michel Djerzinski

0 bejegyzést írt és 1049 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi terror blog olvasók! Mivel teljesen aktuális és friss a történetem, ezért arra gondoltam, hogy megosztom veletek. A koronavírus-járvány a mindennapok része lett nálunk, a munkahelyen is komoly…..
Lássuk be, az egész mogyorós csokoládé a fogyasztási élmény fokozására lett kifejlesztve. A tejcsokoládé és a törökmogyoró íze nagyon passzol egymáshoz, de ami még hozzáad ehhez az édességhez, az a pörkölt mogyoró roppanós állaga. Így hát a kóstolócsapat legalább felének félre kellett tennie az épp,…..
Michel Djerzinski 2021.10.15 17:27:50
@tlantos: Tévedés, van ilyen.
Vajon lehet ma még Trapper farmert, Lehel hűtőt, Tungsram izzót vagy Taurus gumit vásárolni? Utána jártunk!..
Michel Djerzinski 2021.04.14 19:34:12
@Visceroid: Soha nem létezett kommunizmus. Te az államkapitalizmusra gondolhatsz.
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
Lelkes olvasónk egy jó kis írással lepett meg minket e-mailben, melyet - előzetes hozzájárulását követően - változtatás nélkül közlünk. Köszönjük zerosugar6564-nek az alábbi kis szösszenetet: "Értelmiségi, bár szinte kékgalléros, jól fizető szakmában keresek állást és elegem van a rossz…..
Michel Djerzinski 2020.09.03 15:02:59
@hami: Te a kor embere vagy, vagyis: érzéketlen, cinikus, embertelen. Nem lennék sem a barátod, sem a rokonod. (Egy kiábrándító tapasztalat is több, mint elég. Az 50 hozzászólás is nagyon sok. A negatív élményeket pedig - ahogyan a pozitívakat is - nem a számok minősítik. Hanem a tények maguk. Szégyellheted magad, te lelketlen senki.
Michel Djerzinski 2020.09.04 23:15:49
@ArriMédesz: hagyd a fenébe, ez a seggfej nemcsak troll, de kibic is.
  Ha tetszett a video vagy a cikk és még szeretnél hasonlókat látni, akkor támogasd munkásságomat egy feliratkozással!     Eredeti szöveg (kisebb módosításokkal):   Mélyen tisztelt lányok és srácok, üdvözöllek titeket!   Bizonyára ti is láttatok már nem is egy olyan filmet, ami felkavaró…..
Michel Djerzinski 2020.05.27 21:45:22
@Lorrh: Álságos és prűd vagy, ráadásul még korlátolt és tájékozatlan is. Ilyen esetek milliószámra történtek az emberi történelem során. A Salo filmje csak az egyik, ami az emberi természet sötét és gonosz oldalával szembesíti a nézőt, a Kés filozófiája vagy a Men behind the sun szintén ilyenek.
Michel Djerzinski 2020.05.27 21:45:27
@egyinges: IGAZAD VAN!
A Kés filozófiája kimaradt. Úristen... (...és főleg, hogy megtörtént.)
Vagy értékesítő, ügyfélkapcsolati menedzser, sales … sokféle néven fut ez a munka, de a lényege tömören összefoglalható: el kell adni valamit valakinek. Az, hogy a munkát keresők közösségi oldalakon megjelenő posztjaik végén szinte rendszeres, hogy „eladni semmit nem akarok”, és a tény, hogy a…..
Kezdjük a sor elejét néhány hashtaggel. #kocsogaudis, #parasztbéjemvés #hülyeszuzukis. Ha kidühöngtük magunkat, kezdjünk el a saját házunk táján is sepregetni. Senkivel sem fordult már elő, hogy véletlen tovább maradt fent a távolsági fényszóró vagy az irányjelző ugye? Mindenki pontosan tudja és…..
Michel Djerzinski 2020.03.06 10:44:42
@Tronolok: ha értetlen vagy, az a te bajod és kizárólag rólad szól. Én mindig, mindenkit elengedek. Nem vagyok önkéntes rendőr, ha valakinek sietős, menjen, akár 200-zal. Lehet ilyen élethelyzet simán, nem az én dolgom, mindenki felnőtt.
DE.
Ha én sem tudok menni, igen, a belsőben, mert a külsőben végig kamionok és mazsolák vannak, akkor engem ne toljon le senki közveszélyes módon, mert annak következménye lesz. Jelzem, a rendőrségnek minden feljelentést kötelessége kivizsgálni. Én pedig MINDEN esetben meg fogom tenni ismeretlen tettes ellen a feljelentést. Pláne akkor, ha - mint ahogyan az többször előfordult velem - nem egyszerűen rám mászik az ilyen geci, hanem még index nélkül kivág elém és hirtelen fékezésre kényszerítve elém akar vágni. Ami persze fizikailag lehetetlen, lévén előttem is autó van normális követési távolságra...

Remélem, érthető voltam és felfogtad.
Michel Djerzinski 2020.03.06 10:44:47
@Elsőszámú Közellenség: ez így van, én is ezt szoktam tenni, de ez nem mindig elég sajnos. Néha olaj a tűzre. Főleg, ha nem tud eléggé lemaradni. Kicsit unom már.
Michel Djerzinski 2020.03.06 11:27:39
@Kivlov: engem az bosszant, ami minősített eset, amikor a következőt látom:

Thököly útról a Hungária körútról
- balra
- nagy ívben
- index, és
- megkülönböztető jelzés nélkül kanyarodik ki
EGY RENDŐRAUTÓ.

Hogy baszódna meg az ilyen!
Szolgálnak és védenek, ja.
„Szilárdan hiszem és vallom, hogy a reklámipar nemcsak fogyasztóellenes, hanem alapvetően kapitalizmusellenes, a marketingkampányok hullámverésében ugyanis nem a termékek és a szolgáltatások ár-érték arányai, hanem azok marketing-költségvetései, a hozzájuk rendelt logók és szlogenek megjelenésének…..
Dániával folytatjuk a tagállamok filmművészetét bemutató sorozatunkat – a teljesség igénye nélkül. A lista alapjául különböző netes sikerlisták, illetve filmes eredményeket, díjakat összegző rangsorok szolgáltak. Az összeállítás, mint mindig, szubjektív – vitassátok, egészítsétek ki saját…..
Michel Djerzinski 2019.06.08 22:07:19
Michel Djerzinski 2019.06.09 12:01:05
@Csikkszereda: Mármint ki? A poszt írója? Vagy te?
Archiregnum Puzsér-jelenség 2019.06.03 22:29:35
Amíg a kormány éppen einstandolja az Akadémiát, a közélet ennél jóval érdekfeszítőbb témákon polarizálódik. Például, hogy Puzsér indul-e az előválasztáson, és hogy ki támogatja, ki nem?  A cinikus felütés ellenére elmagyarázom, miért is gondolom valóban fontos ügynek a kísérletet, és hogyan is…..
Michel Djerzinski 2019.06.04 13:12:47
@ulpius66: sajnos nagyon kevesen... a számok ezt mutatják.
Michel Djerzinski 2019.06.04 14:07:13
@MAXVAL bircaman közíró: Puzsér egy komplex jelenség. Mindenki a saját ízlésének, értékíteletének megfelelően szedi ki azt az elemet, amit ő fontosnak talál a puzséri gondolatkörből. És ez baj. Csak kevesen értik őt és még kevesebben képesek mindannak a totális megértésére, amit Puzsér Róbert a politikától a globalizáció- és marketingkritikán át a spirituális gondolatokig bezárólag vall és képvisel.
Michel Djerzinski 2019.06.04 18:05:07
@elvis56: mondta egy bohóc...
A világ film- és mozirajongó közössége (több millió ember) szereti maga eldönteni, hogy mi tetszik neki és mi nem. Ugyanakkor létezik olyan, hogy közönségsiker, közízlés, jegyeladási rekord, szavazatszám illetve nézettségi csúcs, melyek számokban meghatározható módon jelzik nekünk, hogy a többség…..
Michel Djerzinski 2019.03.10 18:22:17
@Ches Desmond: Hát még nekem! És - jééé - nem listás az IMDb-n. ;-)
Michel Djerzinski 2019.03.13 01:32:05
@különvélemény: NEM. Az értékelés a lusta plebszet érdekli legfeljebb, veled együtt ezek szerint, akik időt és szellemi energiát akarnak spórolni maguknak, pont azt, amit lehetetlen és szükségtelen, már akkor, amikor a film műfajnak nevezett műalkotások megítéléséről van, lenne szó. A tömeg inkább ismeretlen, idegen személyiségek ismeretlen és idegen értékítéleteire hagyatkozik. Lelkük - az a maradék, ami még megmaradt a 21. századra - rajta.
Michel Djerzinski 2019.03.13 01:35:17
@Equalizer.: "Egy film sikerét NEM az IMDb pontszám dönti el, hanem a benne lévő sztátok, a promotálás a marketing ... stb."

Sajnos igen, de legfeljebb az ÜZLETI sikerét. A kifinomultabb ízlésű közönségnek ez persze sokadlagos, mellékes, nem jelent semmit. Ami számít, az az MŰVÉSZI minőség. És így lehet az, hogy egy Cirko-Gejzírben vetített mozi, amire mondjuk tucatnyian kíváncsiak, fényévekkel értékesebb művészi-szellemi értelemben, mint egy agyonpromotált, igénytelen, látványos-hangos-színes, szemétdombra való tömegmoslék.
Tavaly több posztban is megemlítettem, hogy nem véletlenül írok ennyi retró kütyüről (például a széteső Jedi-bábukról, a kamu G.I. Joe-król, a George Michael-bicskáról, az Executor csipogóról és a trafikos csontvázról): idén mindenképp szeretnék összehozni egy tematikus retrólexikont, a…..
Olvastam tavaly év végén egy cikket, ami arról szólt, hogy mi az a 14 gasztro trend, amelynek távoznia kell most már az életünkből 2019-ben. A cikk úgy kezdődik, hogy "ő ugyan a szeretet és a kedvesség nagykövete" - mondjuk itt engem elvesztett, és kritikai szemlélettel folytattam tovább az olvasást…..
Michel Djerzinski 2019.01.06 12:05:36
@bontottcsirke: Ennek köze sincs semmiféle coming-outhoz. Itt egy frusztrált, veszteslelkű, külvárosi proli próbálja megideologizálni azt, miért jobb az, ha a kevesebb az alternatíva. Ami egy rosszabb világot eredményezne. Veled együtt, aki védi azt, ami rosszabb.
Michel Djerzinski 2019.01.06 19:07:19
@m.t.: Köszönöm, abszolút egyetértek. Abszolút így gondolom én is. De a sok kekeckedő-okoskodó majom itt ezt nem akarja megérteni (tisztelet a kivételnek).
Michel Djerzinski 2019.01.06 21:57:49
@Leooo: szemlátomást habzik a szád és hiperventillálsz.
Nos, nyugodj meg, és kapj be egy Seduxent.
Nem vágyom rá, hogy felfordulj, de annak örülök, nagyon is, hogy minden jel szerint hónapokat vettem le nyomorult kis életedből.

Kapd be a szifiliszes farkam!
Lopott, hazudott, lebukott, és ezért ki a hibás? ..
Michel Djerzinski 2018.12.11 15:04:03
"Egykori sorozatunkban kihalt autómárkákat mutattam be, DDQ most néhány régebbi, kisebb, de mindenképpen kevésbé ismert gyártókat vett sorra a mai összeállításban" - Jtom Az autógyártás története rendkívül változatos, tele van különlegességekkel, s szinte lehetetlen felsorolni, hány autótípus…..
Járjuk a világot (többnyire csak képzeletben) és a budapesti éttermeket (azokat tényleg), és elég sok helyen megpróbálkoznak, hogy a hamburgert "helyi" ételként adják el, vagy legalábbis az adott országra jellemző sajátosságokkal tegyék izgalmasabbá. Kézenfekvőnek tűnik a dolog, hiszen a hambi eleve…..
Több európai autógyártóhoz hasonlóan a Volvo is próbál évtizedek óta megfelelni a sokszor merőben eltérő, tengerentúli piaci igényeknek, helyi előírásoknak. Ez sokszor nemcsak az első-hátsó szélességjelzőkben, a nagyobb motorokban, vagy éppen a vastagabb lökhárítókban mutatkozott…..
Michel Djerzinski 2017.05.15 14:47:15
@Csubi8: Szép az nem cabrio kivitelben is! :-) És szerintem különlegesebb, mint mondjuk egy konkurens Porsche 924-es...
Most hogy a marketingesek nyugodtan hátradőlhettek a XC60 bemutató után, szerintem beugrott most nekik hogy éppen 90 évesek, és ennek örömére feltöltöttek egy szülinapi videót. Nekik ez a ráeszmélés kicsit tovább tartott, mint nekem, de cserébe elég hangulatos videót produkáltak, amely végigszalad a…..
Michel Djerzinski 2017.04.06 22:34:03
@uluk4i: köszi.. tényleg érdemes beruházni egy szép példányra, bár egyre kevesebb az elérhető belőle (már Németországban is, bár ott akad még). Itthon gyakorlatilag alig akad egy tucat, ami szép és jó is. A 480-as már évtizedek óta kult autó (annyira egészen biztosan, mint a CRX, Prelude, Scirocco vagy Corrado), de épp a különlegessége és különcsége miatt nem adnak érte annyit a használtautók piacán, mint a korabeli - sokszor gyengébb vagy kényelmetlenebb vagy kevésbé különleges, sokszor indokolatlanul agyonsztárolt - konkurens modellekért... De ez alighanem idővel változni fog.
Michel Djerzinski 2017.04.07 13:28:01
@Michel Djerzinski: Még valami. Sokan nem tekintenek a Volvo 480-ra sportkupéként. Tegyük ezt egyszer és mindenkorra tisztába: a Volvo 480 sportautó, különösen a Turbo. Mind gyorsulásban, mind a futóművet illetően (Lotus tervezés!) abszolút sportkocsi. Ha a 480 nem sportautó, akkor a Porsche 924 és 944 sem az (amiknek közvetlen konkurense).
Ha a szocialisták a progresszív adórendszerrel kapcsolatos gondolataikat próbálnák meg plakátkampány keretében megismertetni az emberekkel, Puzsér László Róbert azon borulna ki. Mert Puzsér most a Magyar Nemzetben borult ki arra, hogy a szocik gazdagok fizessenek című plakátkampánya túl populistára…..
Michel Djerzinski 2017.03.24 14:07:11
@Skankhunt42: rezignáltan megjegyeztem.
Michel Djerzinski 2017.03.24 14:14:57
@Skankhunt42: ja igen. Alkoholista fasszopó a riherongy, féldegenerált anyukád, akin már példaképe, a VHS-ről százszor is lejátszott Anettka delejező mosolya sem segíthet.
Michel Djerzinski 2017.03.24 14:23:46
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: kedves vagy, köszi, tényleg jólesik, de elhiheted, rutin ügyében én sem állok rosszul. Sőt. ;)
Aki azt mondja, hogy volt már egyszer a Spirit Food a blog hasábjain az nem téved, azonban most egy másik helyen, ámde azonos ízekkel támadnak a burgerek és bagettek - én pedig erre az új lokációra látogattam el...
Immár tíz éve, hogy a zuglói önkormányzat eladta a Bosnyák téri sportpályákat és a tanuszoda telkeit. A vevő, az ECHO Investment azóta sem épített semmit. A cég most továbbadná a telket és vele a projektet,  - melyre érvényes építési engedélye is van az év közepéig - a  Bayer-CFE Zrt.-nek. A…..
Michel Djerzinski 2016.12.07 08:41:05
@zenitó: tudtommal Zuglóban él. A tanárnő felesége itt élt korábban, és K.G. is ide költözött pár éve. Ettől függetlenül egy finomlelkű, de fantaszta polgármesterrel van dolgunk, akinek sajnos nincsenek meg a tökei ahhoz, hogy érzékelhető változás történhessen. (Félreértés ne essék: én ugyanilyen lennék egy hasonló pozícióban, de nekem - mindenkinek a legnagyobb üdvére - nincsenek is politikai-közéleti ambícióim.)
Michel Djerzinski 2016.12.09 07:28:28
@OkoskaTo:rp: Oké, de ha ez így van, és a legjobb esetben is csak lobbiereje lehet egy polgármesternek, akkor voltaképp mit tesz egy polgármester? Díszmajom csak? A kérdés költői.. :(
Ha manapság nosztalgiáról és vendéglátásról esik szó, elsőként jut eszünkbe Óbuda. Ide nagyon érdemes volt „kijönni” és jócskán lehetett válogatni a különböző kisvendéglők között. Többségük a család lakóházának egyik szobájából kialakított étkezde volt, és ha az udvart rendbe tették, kiraktak néhány…..
Nem volt csodagyerek, de érdekelte a csoda, mondta egy vele készült interjúban. Jó mondat. Az esztergomi ferences gimnázium fotószakkörét vezető Lőrinc atya akarva-akaratlan, elindította egy úton, ahonnan mostanáig, egyetlen pillanatig sem lépett félre. De Stalter nemcsak ezért…..