Regisztráció Blogot indítok
Adatok
futballistafeleség

61 bejegyzést írt és 174 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyik kollégám küldte át nekem annak az appnak a linkjét, ami MEGVÁLTOZTATTA AZ ÉLETEM.Alapvetés: ha egy bizonyos bevételi szint fölött nem dokumentáljuk a költéseinket, a pénz észrevétlenül kifolyik a kezünkből. Amint többet keresünk a létminimumnál, hó végén keserűen…..
HUGIPAKK A Hugipakk vége 2010.09.12 14:21:37
Kedves Látogatók, úgy alakult, hogy nem fogok mégsem tovább írni ebbe a blogba.Aki érdeklődik további tevékenységem iránt, megtalál a Mamami Boltos blogon, vagy a Re-Baba blogon.Aki meg kitartóan mégis itt szeretne olvasgatni, annak kellemes időtöltést…..
A babajátékoktól egy könnyed ugrással térjünk át a nagyobb gyerekek szórakoztatására. Belátom, talán nem túl időszerű ezt az ajánlót idehelyezni, hiszen Karácsony már elmúlt. De lesz jövőre is! Illetve még idén, és ha jóindulatúan állunk hozzá a szerzőhöz, akkor…..
futballistafeleség 2010.01.14 20:52:54
nagyon szívesen:)
most találtam egy oldalt, ahonnan elvileg rendelhető:
www.abruzzo2000.com/shop/tombola/tombola_stagioni.htm
elvileg nem ördöngősség gyártani ilyen kártyákat, akár kézzel beírogatva is lehet, de egy informatikus még többet tudna segíteni:)
Jó játékot!
orsi
HUGIPAKK Mindennapi kenyerünket 2008.07.14 12:59:00
Egy korábbi posztom végén már volt egy kis kedvcsináló az otthoni kenyérsütéshez, de addig azért nem akartam prezentálni a saját kenyerünkről egy egész bejegyzést, míg csak írni tudok róla szépen, kézzel fogható, -élvezettel fogyasztható- eredményt meg nem tudok felmutatni.…..
HUGIPAKK A nagy hallgatás vége 2009.12.20 15:12:28
Látom, azért van forgalom így is, hogy nem írok, köszönöm mindenkinek, hogy megtisztelt figyelmével. Talán még egy ideig hanyagolni fogom ezt a blogot, és a Nagy Hallgatás végével újra írni fogok ide, mégpedig most már kizárólag családi jellegű, elmélázgatós…..
Critical Mass New Generation Budapest 2009. április 19. vasárnap Idén a Föld Napja alkalmából Április 19-én a kritikus tömeg vonulás kibővül a városban gyalogosan közlekedő kisgyermekes családokkal, mivel a kerékpárosok évek óta szeretnének partnereket találni a belváros…..
futballistafeleség 2009.07.29 22:09:23
@Crear_alien:

fú, tényleg nagyon ciki már... De ahogy írtam nemrég egy kedves érdeklődőnek: döntenem kell: vagy folytatom a kisesszéket, vagy átveszem az aktuális trendet (nagyon jó kis trend amúgy), hogy 1 bejegyzés=1 fotó+1 kurta gondolat:)
Összeszedem magam, na...
Azt már nem kell mondanom, hogy a babahordozás mire jó, szerintem az eddigiekből kiderült. Arról viszont még nem esett szó (még RENGETEG dologról nem esett szó…), hogy a babahordozók nem egy elvakult banda, hanem egy meglehetősen jó fej társaság. Ezt nem onnan tudom, hogy én…..
futballistafeleség 2009.08.11 23:57:58
Szia Ita!
Örülök, hogy itt vagy:) Rögtön tovább is küldenélek nagyszerű fórumunkra, a
mamami.hu-ra, ahol kimeríthetetlen tárháza van olyan témáknak, amik a jelek szerint Téged is érdekelnek/érintenek.
Egy mellékhatással viszont sajnos számolnod kell: ha egyre több mindent meg fogsz tudni a hordozókendők anyagáról ,szövéséről, a Nandu nem biztos, hogy ki fogja elégíteni a továbbiakban is az igényeidet. Bár természetesesen sokaknak van, de már annyiféle kiváló minőségű, gyönyörű kendő (és sok másfajta hordozóeszköz) létezik, és itthon is beszerezhető, hogy nehéz lesz megállni ennél:)
Klub egyébként továbbr ais van, most volt augusztus 8-án Budaörsön:) 250 fő volt kb...
A konkrét kérdésedre pedig meleg szívvel tudom ajánlani kedves barátnőm, Celesztina Viki blogját, aki rendszerezve ír a hordozókról: celesztina.blogspot.com
Írhatsz is neki, a blogon keresztül, vagy a Mamamin:)
HA van kérdésed még, jelentkezz:)
orsi
futballistafeleség 2009.09.04 21:56:25
A fórumon árulnak: Ildi, ez a topikja eleje: www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=1598&highlight=babylegs
Ha rsz neki privát üzenetet a fórumon kersztül, úgy is jó
Vagy a már említett tunderlatta.hu oldal is!
Meg vannak a fórumon olyan mamik, akik kötnek ilyesmit, fantasztikus fonalakból. Ha érdekel, linkelek!
Mi az a Lotti? Bocsánat, a fantázianeveket nem annyira ismerem:)
A MEI TAI (kiejtése: méjtáj) kínai eredetű babahordozó eszköz. Említettem már a hordozófajtáknál, milyen részekből áll, nézzük most részletesebben: 1. A Mei Tai-nak van egy jellemzően négyszögletes body-ja – persze ez a része sokféle alakot ölthet, csak a kiindulás egy…..
Ha ennél is tovább gondolkodom rajta, hogy miként is öltsön megfelelő formát a kedvenc babahordozó eszközömről, a Mei Tai-ról szóló poszt, abból semmi jó nem fog kisülni. Csapjunk hát bele, mert végül senki nem hiszi el, hogy szeretem. Kifejtettem már a babahordozásról…..
futballistafeleség 2009.06.27 17:54:47
SZia Luyn!
Belinkelek Neked eg ycikket is erről ( a Mamamiról), és a hozzá kapcsolódó topikot is a Mamami fórumáról:
www.mamami.hu/blog/46-kifele-ne-a-babakocsiban-se/
www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=472&highlight=kifel%E9

Persze több kérdés is felmerül, először is: mekkora a babád? Ugyanis ez a probléma a háton hordozással megoldható, hiszen ha elég magasra kötjük, kilát. Új távlatokat nyit ez a dolog a hordozásban, a hordozva közlekedésben.
"akarata ellenére": hát, nem kínozzuk a gyereket, az fix:)Ki kéne deríteni, mi az, ami zavarja: sok minden lehet, még a Te bizonytalanságod is kihathat rá. Vagy rosszul kötöd. Vagy tényleg hátra kéne tenni:)
AZt sem tudom, hogy mivel hordozol. Meg hogy van-e segítséged ebben.
Amit hirtelen ajánlani tudnék: ha Budaörshöz közel laksz, most július 4-én Babahordozó Klub van, ahol meg tudjuk ezt beszélni élőben, és sokan értenek mindenféle hordozóhoz. meg tudunk tanítani pl. háton hordozni. Vagy van egy "hordozós térkép " is (www.mamami.hu/terkep/), amin láthatod, hogy ki ajánlotta fel a segítségét hordozásban az ország területén, és kiválaszthatod, ki lakik hozzád közel, és felveheted vele a kapcsolatot.
Írj, ah van még kérdésed!
orsi
Aki idáig eljut, annak talán már nem azt kell magyarázni, miért is jó a babahordozás (BH), hanem hogy mivel jó. Na, ez még mindig várat magára, mert idekívánkozik még egy téma. Hogy miért és hogyan is jutottam el én a BH-ig. Remélem a BH fogalma senkiben nem kelti azt a…..
Verőfényes tavaszi nap köszöntött ránk a budaörsi Textilpelenkázó- és Babahordozó klub (egyes javaslatok szerint "kendőklub") 4. találkozójának reggelén. Most azt hiszitek, hogy barokkos túlzásba estem, pedig tényleg így volt. Vagy legalábbis 10 után, amikor…..
futballistafeleség 2009.06.16 22:10:21
szia Borzlány! Mi sem egyszerűbb ennél: egyenesen odairányítalak a fórumunk (mamami.hu fórumán belül az aktuális klubos topikra, csak regisztrálnod kell, és máris látod a topikot:)
AMúgy most szombaton lesz Budaörsön!
A topik itt található: www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=3063
Én meg ott kamcsatka néven futok:)
szeretettel várunk: orsi
A következő részlet James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén (ez korábbi kiadás címe, az 1996-os kiadás címe: Apraja-nagyja megbabonázott)/It shouldn't happen to a vet című könyvéből való. Említettem már a kavarodást a magyar és angol kiadásokkal, nos, lehetetlen…..
Adtam magamnak egy ötletet ezzel az előző babahordozós posztban tréfásan elejtett megjegyzésemmel, miszerint ha vége a boldog békeidőknek (tudniillik GYED), szívesen beszámolok az autófinanszírozás érdekfeszítő témájáról, ha már unjátok a bébis dolgozatokat. Nos, a…..
HUGIPAKK Húsvéti pihentagy 2008.03.20 17:34:00
Az időjárás csúnyán keresztülhúzta a számításainkat, ami a szabadidő hasznos eltöltését illet. Már régóta vártuk, hogy felugorhassunk Szentdomira 2-3 napra egy kis dolgozás és egy kis henyélés céljából. Már láttuk a lelki szemeink előtt, ahogy Barnus a maga 9 évével…..
Ez nem egy képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, hanem egy valóságos beszélgetés a barátnőmmel. Ő segítette világra a lánykát. Sokat beszélgetünk amúgy is a szakmájáról, meg persze sok egyébről is. Annak idején magam is meglepődtem, hogy ezt a szakmát választotta,…..
Ez a poszt egy új kommentelőnek, Duracellnyuszának írt válaszomból kerekedett ki. A 3., babahordozásról szóló bejegyzésemhez írt hozzászólást. Én el is kezdtem írni a választ, de túlnőtte magát a dolog, és saját életetre kelt. Ebből is látszik, milyen nagyszerű dolog az…..
futballistafeleség 2008.06.19 10:01:40
Isten ments, hogy egy kendős hordozót lebeszéljek a kendőről, csak nem tudtam, hogy abban hordozod!
Azt a porontyos vitát olvastam, és sajnos nem csak a szerzők hülyék, hanem a kommentelők többsége is. Nem az a gáz, hogy nem ismerik és nem értik, hanem hogy aggresszívan és mocskolódva kommentelnek. Egy kismamás blogon, hihetetlen. Én a Poronyot pocakosan kezdtem olvasni, és nagyon jó volt. Aztán az Indexet elárasztották a hatásvadász és bulváros témák, és ez a stílus bejutott a Porontyra is. Pedig végre lett volna egy hely, ahol nem minden rózsaszín és tündibündi, de elrontották.
Már nem olvasom, de néha belepillantok a címekbe, és leesik az állam. A múltkorit muszáj volt elolvasnom, amiben a Velvet főszerkesztője tökmindegy hogy milyen célból (akár vitagerjesztés céljából, nem menti) azt írta le, hogy az anyák húzzanak vissza dolgozni, mert otthon csak kócos depressziós hájpacnik lesznek, akik antiszociális kisköcsögöket nevelnek (sic!). A vicc az, hogy kivételesen ehhez a minősíthetetlen cikkhez jónéhány nagyon is értelmes és értékelhető hozzászólás érkezett.
Röviden visszatérve a textilezéshez: a személyes térítés fáradtságos és kis sikerrel kecsegtet. Nem vagyok én jehova tanúja, hogy üdvözült arccal hirdessem az igét... És frusztráló is... Mit lehet arra mondani, hogy jobb a gyereknek az eldobhatós? Azt, hogy: nem jobb??? Nehéz...
HUGIPAKK Óh szív! Nyugodj! 2008.12.30 22:30:00
 Óh szív! Nyugodj!Fegyverben réved fönn a téli ég,kemény a menny és vándor a vidék,halkul a hó, megáll az elmenő,lehellete a lobbant keszkenő.Hol is vagyok? Egy szalmaszál nagyonhelyezkedik a csontozott uton;kis, száraz nemzet; izgágán szuszog,zuzódik, zizzen, izzad és…..
Ahogy én is sértetten veszem tudomásul, ha valaki egy általam buzgón olvasott blogot elhanyagol (Mi az, hogy nincs hetene két új bejegyzés????), úgy nekem is számolnom kell az olvasók elkopásával, hja kérem, alkotói- meg világválság, egyik hihetőbb, mint a másik. De hagyjuk ezt.…..
A Kozy MT-ról az előző 2 bejegyzésben olvashattatok. Az egyikben a Kozy-ról általában a legfontosabb tudnivalókat foglaltam össze, a másikban pedig a lehetséges printekről láthattok képeket, használat közben, illetve videokat a Kozy MT használatáról.Ez az aktuális raktárkészlet…..
Fannntasztikus hírem van a magam és az esetleges érdeklődők számára: immár hátradőlhetek a karosszékemben és mostantól hagyhatom az ismeretterjesztést egy eddig ismeretlen kolléganőra, akinek tőlem függetlenül az a kiváló ötlete támadt, hogy blogot indít a mosható pelenka…..
futballistafeleség 2008.11.04 22:30:00
Szia Neusiedler/Mirwen!:-)
Ez a pelus az etsy-ről származik, vagyis dolgos kezű amerikai anyuka készítette, mint mindent, amit itt felsoroltam. (
etsy.com) Beírod a keresőjébe, hogy cloth diaper, és ámulsz oldalakon keresztül, mik vannak...
VAn egyébként már magyar etsy is, meska.hu néven, de még kevés termék van.
HUGIPAKK Pici, óccó Grínpísz 2008.02.28 22:45:00
Előre is bocsánatot kérek hazánk kínai populációjától, tudom, hogy a cím politikailag nem teljesen korrekt, de logikailag talán ott van. Azt hivatott közvetíteni, hogy nem feltétlenül kell öko-terroristát sejteni amögött, ha az ember próbál kicsit ésszerűbben bánni…..