Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fake Plastic Girl

56 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jaume Plensa Barcelonában született 1955-ben. Az első kiállítása is itt volt 25 év múlva, azonban ebben az időszakban járt Berlinben, Brüsszelben, Angliában Franciaországban és még az Egyesült Államokban is. Jelenleg vagy Párizsban vagy Barcelonában található meg…..
Kicsit kutakodtam megint, és találtam néhány említésre méltó zenekart Spanyolországból, spanyol ajkú országokból. Tudom, hogy jó párat már bemutattam nektek, de mivel kevés visszajelzést kapo, ezért nem tudom, hogy milyen zenéket szerettek... Így csak magamra tudok hagyatkozni.…..
Agyhiány Elgondolkodtató 2011.05.24 15:45:00
Fake Plastic Girl 2011.05.26 14:38:27
haerdekel.blog.hu/2011/03/27/az_igazsag_faj_2
Ebben a sorozatban rengetegb ehhez hasonlót találhattok!
Luis Caldevilla Spanyolország egyik legjelentősebb alakja a timelapse fotózás terén. Igen kísérletező alaktról van szó. A testvérével együtt kifejlesztette a motion timer nevű szerkezetet is, ami a kamerát különböző pályákon képes egyenletesen mozgatni. Így készül rengeteg…..
Pár hónapja rábukkantam egy igen érdekes társaságra, és szerettem volna veletek is megosztani az élményt. Azonban az internet végtelen tengerében nagyon kevés információt találtam róluk. Mivel alapelvem a részletes információ szolgáltatás, ezért felkerestem őket, feltettem…..
Federico Uribe 1962-ben született Bogotában, Kolumbiában. Itt is járt egyetemre, majd 1988-ban elköltözött New Yorkba, hogy tökéletesítse a tudását a képzőművészetet illetően. Itt kezdődött el a sok éves kalandtúra, mely során bejárta Kubát, Mexikót, Oroszországot,…..
Május 5. van, ami egy nagyon fontos ünnepnap Mexikóban, hiszen ezen a napon 1862-ben a mexikói sereg először tudott legyőzni egy külföldi sereget, a franciák hadát. A csata a mai Puebla de Zaragoza helyén volt. A harc hőse egy tábornok volt, akit Ignacio Zaragoza Seguínnek…..
 Ha érdekel, Jean-Francois Rauzier francia művész 1952-ben született. Gyermekkora óta készít fényképeket, és azonnal magával ragadta a numerikus fotózás. 15 évvel ezelőtt robbant be a profik közé. 2002-ben ő alkotta meg a "Hyperphoto" fogalmát ami lehetővé teszi…..
Fake Plastic Girl 2011.05.04 19:12:40
@terasz9: Én örülnék, ha ennyire kreatív lehetnék, bár ez ízlés kérdése...
Én úgy látom, hogy sok képében megbújik az igazság. Gondolok itt például a tengerpartos képre, vagy a szinte csak reklámokból álló városképre...
Ismét találtam egy igen érdekes fiatalembert. :D Diego Miguel Rojasról van szó, aki 31 éves és Kolumbiában, Bogotában alkot és él. A blogjából kiderül, hogy aminek köze van a rajzoláshoz, azzal ő természetesen foglalkozik. Többek között 2D-s animációkat festményeket…..
  Ha érdekel, az ambient média, a bennünket körülvevő, összes nem hagyományos reklámfelületet jelenti, melyek a fogyasztót a saját környezetében befolyásolják nem várt módon és formában. Alapvetően ez egy új lehetőség arra, hogy újraértelmezzük a média fogalmát.A…..
Jamie Beck fotográfus főként divatfotós körökben ismert. Alkot viszont egy igazán érdekes műfajban is: blogján közzétett képei új értelmet adnak az élő kép szópárosnak. A new york-i fotós alkotásait az teszi különlegessé, hogy egyrészről a kép legnagyobb része a…..
Fake Plastic Girl 2011.04.28 08:08:27
Ha a sorozatokra gondolunk, és kifejezetten a spanyol vagy latin amerikai sorozatokra gondolok, akkor valljuk be, hogy mindenkinek feláll a hátán a szőr. A sok szerelmi bonyodalommal megtűzdelt, hányadtatott sorsú főszereplőkkel megspékelt telenovelláktól sokszor kiborultam én is. De…..
Ismét csak a szegedieknek kedvezek, s az ő gyomruknak, de ígérem, más városokban is szétnézek majd! :DVan ugyanis Szegeden egy étterem, mely a Senorita nevet viseli, s alapvetően magyaros, olasz, spanyol és japán ételeket kóstolhatunk meg. A vasútállomáshoz közel, a Szent Ferenc…..
Jerico Santander egy, a huszas éveiben járó fiatal festő és illusztrátor. A spanyolországi Lanzarotéban született, s itt már kiskorában a legtöbb idejét a rajzolással töltötte. A photoshoppal unokatestvére ismertette meg, s innentől kezdve többnyire autodidakta módon…..
Guillermo Vega egy nagyon kreatív argentín férfi, aki a reklámszakmában dolgozik. Olyannnyira elismert, hogy rengeteg neves eseményen a bíráló bizottság tagjai között van. (pl: Cannes)Találtam a munkái között egy igen érdekes sorozatot. A Tulipán óvszerek reklámanyagát…..
A rossz színház csinálásának nehéz misszióját felvállaló társulat pénteken este a Szikrában tartotta zombiestjét. Hosszú volt és kíméletlen. Fél 10-kor kezdődött az Alatta felette - Zombie című darab gomolygó füsttel, síri hangulattal, thrillereket idéző zenével. Zöld…..
Világutazó Don Quijote nyomában 2011.04.14 08:07:00
  Az alábbi videó Spanyolország szívébe kalauzolja el a nézőket, melynek mai látnivalóit már a gótok, rómaiak és mórok is alakították. Ez az a hely, ahol Don Quijote a szélmalmok ellen harcolt és mely otthont adott a világhírű spanyol festőknek, mint El Greco, Velazquez de…..
Fake Plastic Girl 2011.04.16 12:14:09
@Syolos: El Greco görög származású volt, de Spanyolországban alkotott. :)

Egyébként nagyon jó a videó!
A folyó, ahova nem kellenek fejlesztések... A kolumbiai Caño Cristales folyó (100 km hosszú) - melyet az öt szín folyójának is neveznek - az év nagyobb részében olyan, mint más folyók, de van egy rövid időszak, amikor semmihez sem hasonlítható, vibráló színkavalkádban…..
Fernando Vicente Madridban született, s igen érdekes illusztrációkat készít. A 80-as években indult be a karrierje, most pedig az El País napilap állandó munkatársa. Ezen kívül vannak egyéni kiállítasi, munkái is. De dolgozik a Gentleman, Letras Libres, Cosmopolitan magazinoknak is.…..
Fake Plastic Girl 2011.04.12 15:25:20
A spanyol kulturális minisztérium idén is kiosztotta a Szépművészeti Aranyérmet azon művészek között, akik 2010 folyamán sokat tettek a spanyol kultura ügyében. Ezek az emberek, esetleg társaságok nemzetközi sikereket is elértek, s így öregbítették Spanyolország hírnevét. Ha…..
A La oreja de Van Gogh (Van Gogh füle) nevet viselő zenekar San Sebastián-ból származik és 1996-ban alakult meg. Az eredeti felállás a következő volt: Amaia Montero(énekesnő), Xabi San Martin(billentyűs, vokál), Pablo Benegas(gitár), Alvaro Fuentes(basszusgitár), Haritz Garde(dob).…..
Antonio Lopez García 1936-ban látta meg a napvilágot Tomelloso városában, Castilla-La Mancha tartományban. Ma már híres festő és szobrász. Korán elkezdett érdeklődni a rajzok iránt, nem véletlenül, hiszen nagybácsikája, Antonio López Torres egy elismert spanyol festő. 1949-ben…..
  Ha érdekel, hogyan dobd fel a hétköznapokat, unod a melót vagy csak az egyik kolléga már az agyadra megy és egész nap csak arra tudsz gondolni, hogyan tudnál visszavágni. Jó hírrel szolgálhatok sikerült összegyűjteni egy két tuti biztos megoldást amivel nem csak, hogy vissza…..