Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szuzii

24 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha szereted a különleges és hasznos kiegészítőket, akkor szeretném Neked bemutatni, az Anna és István által, kézzel készített Postbook-okat! A naplód, nemcsak a személyi menedzsered lesz, hanem egy szuper kreatív társad is, melyben minden napra jut néhány befejezetlen mondat,…..
szuzii 2013.09.24 23:55:35
A gyümölcsös crostata-kat mindig csodálom, hogy mennyire szépek. Általában eper-kivi-banán-narancs variációkban készítik Olaszországban, azokra kevés zselatin is kerül, mivel a szeletelés után gyorsabban csökken a gyümölcs minősége. És tényleg  csak fantázia, illetve…..
Bakupest Kinder Bueno Cupcake 2013.07.09 12:32:35
Az egyik legjobb barátnőm hónapokig azzal rágta a fülemet, hogy állítólag Olaszországban létezik olyan croissant, ami a Kinder Buenohoz hasonló mogyorókrémmel van töltve. Hiába mondtam neki, hogy ott millió féle croissant töltelék létezik, és amúgy is az csak sima mogyorókrém…..
szuzii 2013.07.09 22:28:07
@Mariann Nagy: Marcsi!!! elhatároztam, h meglátogatlak és majd együtt darálunk magokat :) a macadamia mogyorót imádom, de krémben csak a mandula, törökmogyoró, pisztácia és szezámmag krémet kóstoltam :)
Még szeptemberben volt szerencsém részt venni a TV2 Borkultusz c. műsor, Bor és gasztro rovatának forgatásán, ahol Herczeg Ági és Mautner Zsófi lisztmentes csokoládétortát készítettek el. Én személy szerint nem is szeretem a csokitortát, ám ez az egy kivétel. Belül…..
Bakupest Kuszkusz saláta 2012.12.07 11:00:00
A kuszkusz saláta ideje nálam általában akkor következik be, amikor nagyon gyorsan kell ebédet készítenem azonnal, vagy akár másnapra előre. Amíg pihen a kuszkusz és megszívja magát folyadékkal, addig a saláta többi hozzávalója is elkészül. A legjobb dolog benne pedig, hogy a…..
Bakupest Lazac, menta, pisztácia 2012.12.05 22:37:45
A pisztácia őrület még mindig tart nálam, és a fűszernövényeket továbbra is előszeretettel használom a konyhámban. Igazából bármilyen olajos magvat, és fűszernövényt nagyon szívesen használok, bármilyen étkezésről is legyen szó. Na meg gyümölcsöket, például hússal…..
Bakupest Töltött birsalma 2012.10.31 20:37:19
Ayva dolmasi, vagyis töltött birsalma. Ez egy olyan recept, ami ízvilágában több közel keleti országban is megállja a helyét, legyen az Törökország, Irán, Grúzia vagy Azerbajdzsán. Mindig irirgykedve hallgatom, amikor anyukám meséli, hogy a nagymamája vidéki kertjében a…..
Október elején Azerbajdzsánban járt az RTL Klub Törzsutas c. műsorának stábja. Szuper videót készítettek az országról és a fővárosról. Ahogy észrevetttem a forgatócsoport remekül érezte magát, le van nyűgözve az országtól és az azeriek kedvességétől és…..
Bakupest Dushbara 2012.10.26 23:15:25
A dushbara az egyik legtradicionálisabb azeri leves. Szárított mentával és fokhagymás ecettel ízesítjük közvetlenül tálalás előtt. A receptje kivételesen NoSalty vendégpost-ként jelent meg itt...
Bár ez a saláta nem tartozik a hagyományos azeri ételek közé, mégis a hozzávalói miatt akár az is lehetne. Padlizsán, gránátalma, fahéj, koriander, ezek az ízek teszik autentikussá. Melegen vagy akár hidegen is fogyasztható saláta, aminek a gránátalmaszemek és a koriander ad…..
Nem olyan régen jöttem haza Szicíliáról, pontosabban Taorminában töltöttem el egy hetet. Lenyűgözött, hogy mennyire gazdag Szícilia természeti adottságokban, melyek rendkívűl kedveznek a mandulának, pisztáciának, mogyorónak és különböző citrus féléknek. Szicília keleti…..
Bakupest Tahinis csiga 2012.09.02 23:01:38
Itt van az ősz, itt van újra, jönnek a hűvös, esős napok. Kíváló alkalom ez az otthoni sütésre is. Ennek a receptnek az elkészítése jó gyakorlat azoknak, akik kezdők a keltészta készítésében. Tahinivel, vagyis szezámkrémmel van töltve ez péksütemény, kívűl ropogós,…..
Bakupest Görögdinnye gazpacho 2012.08.26 13:25:19
  Amíg még jó idő van és tart a görögdinnye szezon érdemes kipróbálni ezt a pár perc alatt összedobható könnyű, nyári, ízletes levest. A paradicsomtól és a dinnyétől leveses lesz, nem kell hozzá alaplé, a hagymától, kaportól, ecettől és feta sajttól pedig…..
Az azeri ünnepi asztalok legfontosabb "kelléke" a rizs. A török pilaf-hoz hasonlóan, mi plov-nak hívjuk. Vendégek fogadásakor is elmaradhatatlan a plov, ezzel fejezzük ki tiszteletünket a vendégek iránt. A rizs az egyik legfőbb hasonlóság az azeri és perzsa konyha között. Az…..
  Na ez egy igazán hagyományos azeri étel, készülhet sok zölddel, hússal vagy sütőtökkel.  A húsos változatának receptje már megíródott Mautner Zsófi által az Így főzünk mi - messziről jött budapestiek c. multikulturális szakácskönyben és a BBC GoodFood magazin…..
Ez a recept azért kerül fel a blogra, mert nagyon könnyen nagyon nagy sikert lehet elérni vele. Tavaly májusban a szülinapomra készítettem a családomnak, akik imádták. Azóta több vendégség alkalmával is lazactatár volt az előétel, és hiába nyers benne a lazac, mindenkinek nagyon…..
Ezután a saláta után úgy érzem, hogy ez az idei nyár eddigi legcsodálatosabb fogása. A brit Good Food-ból van a recept, már régóta kinéztem magamnak és tudtam is, hogy ilyen alapanyagokból csak jó dolog lehet. Mézédes görögdinnye, érett avokádó, friss koriander, tigrisrák.…..
Ezt a friss paradicsomból készülő szószt egy kedves barátnőm mutatta meg nekem, aki sokáig élt Olaszországban. Egy dolog fontos benne, hogy lucullus paradicsomból készüljön, mert az tartalmazza a paradicsom fajták között a legkevesebb vizet. Akár a paradicsom magját is ki lehet…..
Tegnap az egyik zöldségesnél sikerült friss spenótba belefutnom, egyből arra gondoltam, hogy milyen régen ettem már egy jó küküt. A kükü magyarul nagyon viccesen hangzik, valójában egy spenótos-újhagymás-zöldfűszeres zöldségfelfújtat takar , vagy úgy is mondhatnám, hogy…..
Bakupest A főváros, Baku 2012.07.30 19:54:11
Néhány kép, amik önmagukért beszélnek Azerbajdzsán fővárosáról, Bakuról. További képek a blog Facebook oldalán (folyamatosan frissítem a képeket ott).                           ..
                            Bevallom ezt a salátát ma készítettem és ettem először, de most már biztos, hogy nem utoljára! Akartam hagyni belőle kóstolót másoknak is, de nem sikerült. Az 1990-ben kiadott "Azerbaijan cookery" c. régi családi szakácskönyvünkben…..
Nem terveztem, hogy bejegyzést fogok írni az éttermi látogatásaimról, ám erről muszáj említést tenni. Csütörtök este ellátogattunk anyukámmal a New York Palotában (Boscolo Hotel) található Salon étterembe. Azóta terveztem ezt a látogatást, amióta szerencsém volt megkóstolni…..
Bakupest Grúz babsaláta - Lobio 2012.07.19 23:56:00
Na ez se azeri recept, hanem grúz, viszont szerte a közel keleten fogyasztják, mert annyira finom. Erőteljes benne a fokhagyma, koriander és dió íze, ami így együtt egy kellemes kis kooperáció. Nálunk is családi eseményeken a megterített ünnepi asztalon biztosan mindig találni egy…..
Bakupest "Karkötő" saláta 2012.07.16 21:51:00
Ez a saláta nem igazán tartozik a hagyományos népi azeri ételek közé, inkább egy újszerű találmány. Valamennyire az orosz suba salátához lehetne hasonlítani, de nincs benne füstölt hal, helyette van főtt csirke. Rakott is,mint a suba, de van a közepén egy lyuk, ezért karkötő.…..
Ez az a leves, amit először készítünk, ha a hőmérő 25 C° felé emelkedik és gyakorlatilag mindennap fogyasztjuk, amíg jó idő van. Az elkészítése rendkívűl egyszerű, mivel nem kell főzni, kánikulában pedig a legjobb hűsítő és előétel ebédre. Mondhatjuk úgy is, hogy az…..