Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sámán kajac

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
frissítve, ismét a 2012.05.23-as poszt Ezt is elviszem magammal... viszem a régen kihízott nacim viszem a kelet-német származású macim ezernyi véglet közül a köztest viszem a Csokonai Vitéz Mihály Összest ott lesz az ágyam ahova fekszem elviszem alvókának egy-két régi ex-em…..
A hazai készítésű Top-Map térképadatbázis legújabb verziója a www.naviextras.com oldalon keresztül már elérhető az iGO Navigáció felhasználói számára. Magyarország digitális térképe összesen 982 km hosszú úthálózattal bővült, amelyben…..
Margó Lapozz bele a nőbe! 2011.04.17 12:04:00
A szülés az egyik legtitokzatosabb, legborzongatóbb élmény, amit anyaként megélni egészen mást jelent, mint mondjuk apaként vagy egyszerűen csak nem nőként. De vajon hogyan játszódik be ez az élmény az irodalmi szövegekbe? A Bölcsőd az című beszélgetés papírforma szerint…..
sámán kajac 2011.04.17 22:06:48
@Burden:

És? Nem így van? Végre valaki ír is erről.

Amúgy ennek legfeljebb a Junghoz van köze, ha már egyáltalán. És semmi vulgáris nincs benne. Nem véletlen, hogy Jung egyformán tisztelte a nőket és a művészeket. De azért kiírhattad volna a neved a cikked elejére vagy végére.

Nem tudom, hogy miért gondolja valaki, hogyha összejön négy kiváló szerző, aki nő, akkor azonnal fikázni lehet és kell is őket, és még nyilván pénzt is felnyal a fikázásáért. Ezt a fajta fikázást csak nőkkel szemben szokták elkövetni, mert velük szemben ez megengedhető. Ez a minta.

Ilyen elavult kultúrában élünk, sőt, visszafejlődött kultúrában, ahol ez a menő: fikázni az írókat, akik nők, és a mondanivalójukat, mert a nyugatosok, Ady és társai jóval fejlettebbek, felvilágosultabbak és érettebbek voltak, mint a mai ficsúrok.

Persze, ha férfi ír naplót, vagy memoárt, levelet, az automatikusan nagybetűs irodalom, ha meg nő, akkor az nem irodalom és nem fikció, hanem vulgárizé, és különben is szégyellje magát, hogy azt hiszi irodalmat ír.

És még ez:

"a női szerepfelfogások offenzív demonstrációjához" (van köze a szövegeknek, amiket felolvastak, a cikk szerzője szerint.)

Az offenzív egyébként magyarul támadót jelent. A szerző tehát árulkodó módon rögtön megtámadva érzi magát, mert a nők írtak személyes dolgokról, és nem férfiak, ami ismétlem, automatikusan irodalom, mert férfi írta..

(sorolhatnám a jobbnál jobb férfi szerzőket, akik személyes irodalmat írtak, írnak, de hagyjunk egy kis fejtörést a cikk szerzőjének is.)

Remélem rendesen megfizettek a minden mélységet nélkülöző lufi cikkedért.
sámán kajac 2011.04.17 23:02:49
@Burden:

"Megszólított valaki. Egy fiatal lány volt: leheveredhet-e mellém a matracra, kényelmes-e ott, a párnák között? Igen, kényelmes. És mit keresek egy nőknek szóló rendezvényen, kérdezte. Amire azt mondtam, azért vagyok itt, mert úgy hiszem, ez a rendezvény nem nőknek szól, meg, azért is, mert érdekel."

Elnézést, ebből arra következtettem, hogy a szöveget férfi írta, kénytelen voltam spekulálni, mivel a szerző nem írta ki a nevét, amiből következtethettem volna.

"Primer tapasztalatokról volt szó, nem pedig arról, hogy az irodalom miként játssza be ezeket a tapasztalatokat, és hogyan lesz a női tapasztalatból műalkotás."

Akkor ezt a "hiányosságot" nem a szerzőkön kell leverni, hanem a műsorvezetőn.

Attól mert egy mű személyes élményeken alapszik még nem jelenti azt, hogy nincs magas szintű, nagybetűs irodalomként megírva.
hogyvolt VV4 - 4X72 2011.02.27 18:00:00
Nem ez volt az a párbaj, mikor a doboz cigi, öngyújtó, hamutartó, acc kombó mellé kikészítettem a szilikon fogsoremelőmet – itthoni becenevén a szopóálarcom – hogy megakadályozzam az izgalmak ill. kín következtében rám törő kényszeres fogcsikorgatást, Alekosz…..
sámán kajac 2011.03.01 13:51:34
idézet innen: www.valovilag.hu/cikk/357367

"Szandika, borzasztó durva dolgokat mondasz Évának és Alekosznak, szembe is, meg a hátuk mögött is, mocskos szájú lettél és bántóan pimasz, az elején bírtalak, még esélyesnek is láttalak a fődíjra, de sajnos elvesztetted a realitásérzékedet, megértem, hogy rettenetesen nehéz a bezártság, de ezt a csatát már elvesztetted, sok néző, aki eleinte szeretett, már csalódott benned, úgyhogy nyugodtan pakolj össze, már eljátszottad az esélyeidet, a csiki-csuki játékaiddal és átpártolásaiddal, amit sajnálok, de ez van. Alekosz, Béci, Anikó és Éva esélyes az első 4 helyre, a többi azon múlik kinek az idege bírja tovább...
2011-02-28 12:34:10"