Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Edit Piláf

28 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan már egy hónap is eltelt az olasz kiruccanásunk óta. Annyi minden történt azóta. Például Fibivel levizsgáztunk a szakácssuliban (elméletből szín 5-re, gyakorlatból 4-esre). Egyelőre ez az évzáró vizsgánk volt, a szakácsvizsga majd októberben lesz. Ez is az oka annak, hogy…..
Tour de Velencei tó, május 12-13. Fibivel Bologában jól teleettük magunkat olasz finomságokkal, és jártunk múzeumban is. (bővebb beszámoló hamarosan érkezik!) Miután elkényeztettük a gyomrunkat és az elménket, béreltünk biciklit, és a kellemes, tavaszi szélben (és néha…..
Én, a chef Egy újabb francia film, egy újabb főzős film. A bemutató alapján jónak ígérkezik, és Jean Reno is garancia a minőségre. Egy negatívuma van: még egy kicsit messze van a magyarországi bemutató (június 21.) Már alig várom!   19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál,…..
Egészen a mai napig azt hittem, hogy szeretem a francia filmeket. Rájöttem, hogy ez általánosságban nem jelentjető ki. Ahogy az sem, hogy szeretem a magyar filmeket, vagy a hollywood-i produkciókat. És megszületett a végső megállapítás: nem vagyok filmrasszista, vagyis mindegy, milyen…..
Étteremhét, március 27 – április 1. Ezen a héten közel 50 felső- és középkategóriás étteremben tudtok egy 3 fogásos menüt kipróbálni 3.000 Ft-ért. És ebben a szervízdíj is benne van! Foglalok! Pekka a városban…, február 9 – március 23. kArton Galéria…..
Kulturkoszt Ki az a Dumpf Endre? 2012.03.07 08:00:00
Idén egy színházi produkcióra és egy egészséges csokipudingra habarodtam be először. Nem akármilyen volt a kulturális élmény, és a desszert sem olyan ’tizenkettő-egy-tucat’ volt. Egy fárasztó keddi nap kora délutánján ezredjére is felcsendült az amúgy kedvelt…..
Skandináv irodalmi esték, október 11-től minden hónap 2. keddjén, 18.30., Massolit Books and Café, VII. Nagy Diófa utca 30-32. A vendégposztolónk, Babiczky Tibor mától minden hónap 2. keddjén a skandináv irodalmi élményeiről beszélget fordítókkal, tanárokkal, szerzőkkel.…..
A Provance-i fűszeres, 2011. szeptember 29. 21.00, Duna TV Úgy alakult, hogy ezen a héten spontán francia napokat tartunk itt a Kulturkoszton. Ma egy rendhagyó programajánlót olvashattok: munka után fussatok el egy francia pékségbe (Fibi Büfé a napokban egy nagyon jót ajánlott!),…..
Kutatók éjszakája, országos program, szeptember 23. Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi! - mondta magáról Einstein Soha nem rajongtam a fizika órákért, nem az én világom volt. Épp ezért a fizika tanárnő sem rajongott értem. Nem értette, hogy…..
Az erényöv legendája, Szeged, Móra Ferenc Múzeum Az erényöv a férfiúi dominancia egyik jelképe. De vajon mitől alakult ki ez a társítás? Megtudhatjuk, ha elautózunk/elvonatozunk/elstoppolunk, vagy - bevállalósak kedvéért - elgyalogolunk Szegedre legkésőbb jövőhét…..
Kulturkoszt A fröccs születése 2011.08.18 13:57:00
Fáy András író, ügyvéd fóti présháza egykor a nemzet nagyjainak szolgált pihenőhelyéül. Vörösmarty Mihály, Jedlik Ányos, Bajza József, Deák Ferenc gyakorta vendégeskedett itt, és töltekezett fel egy tál jó étel és egy pohár jó bor mellett. A hely szelleme mindenkit…..
Kulturkoszt Fájni fog! 2011.05.30 07:30:00
Nem szeretem a fogfájást. Bár ki az, aki szereti? A múlt héten mindkét oldalon felül mély beavatkozásokat végzett a fogorvosom. Azt mondta, hogy most egy darabig érzékenyek lesznek a fogaim. De azt nem mondta, hogy nem tudok majd enni. Pedig nem tudok. Így a mai posztom esetében…..
Nyereményjáték Elindult a Medwe Events és a Kulturkoszt közös nyereményjáték sorozata. Első körben a Budai Gourmet-ra nyerhetsz belépőt. Lájkold a facebookon a Medwe Events és a Kulturkoszt oldalait május 30-ig, aztán már minden a szerencsén múlik! Nyomd meg a gombot……..
Kulturkoszt Felhorzsolt illatok 2011.05.02 07:30:00
Kongnak a harangok, kezdődik a húsvéti istentisztelet. Amikor belépek a templomba, elkap egy édes-bús hangulat: a gyerekkoromat idézi. Képzeletben újra Olaszliszkán járok. Nagypapám itt volt református lelkész, sok időt töltöttem el a Bodrog partján. Sajnos az elmúlt időben ez a…..
Edit Piláf 2011.05.29 12:45:10
@Old Boy: Hajrá, csak bátran! :)
Budai Gourmet, június 3-5. Ha szeretnél találkozni az ország legjobb chefjeivel, borászaival, a legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek készítőivel, akkor a Budai Gourmet fesztiválon a helyed! De hiszen az még egy héttel később lesz! Hogy miért szólunk előre? Mert…..
A szoc-rocktól a street-artig május 20-22-ig minden belefér a MODEM-be A hétvégét Debrecenben töltöm. Egy különleges esemény a hazautazás apropója, de azt nem tudom nektek, olvasóknak ajánlani, mert zártkörű. Ezúton is kívánok Áginak és Endrének sok-sok boldogságot! :) De…..
Last minute: Sajtófotó kiállítás Még vasárnapig megnézheted a Nemzeti Múzeumban! Fotó: Huszti István, index Jókai napok Május 6-án és 7-én Balatonfüreden minden Jókairól szól felolvasással, kamarazenével és bableves főző versennyel. Igazi Jókai bablevesre vágyom!  …..
Kulturkoszt Szabad-e locsolni? 2011.04.22 14:00:00
A Föld napján megtisztítják a Gellért hegyet. 1970. április 22-én egy amerikai egyetemi hallgató, Denis Hayes indította el a Föld Napja mozgalmat a Föld védelmében. Azóta több, mint 125 ország kapcsolódott be a programba. Budapesten a Föld Napja tiszteletére megtisztítják a…..
Kulturkoszt Több tál lencse 2011.04.09 01:00:00
Új perverzióm, hogy a vasárnapi ebéd után a kanapén elhenteredve megnézek egy-egy régi, fekete-fehér magyar filmet. Nem magasröptű, mély mondanivalójú alkotásokról van szó, épp ezért néha, 5-5 percekre el is szundíthat közben az ember. A mostani vasárnap ’Egy tál…..
  Egyik nap jön a másik után, és csak azt vesszük észre, hogy megint eltelt egy hét. Összeszedtem néhány programot, így maradhat egy pár tartalmas emlékünk is 2011. április közepéről. Léni néni az Ad Hoc színház előadásában Minden szentnek maga felé hajlik a…..
Kulturkoszt Hogy mik vannak? 2011.04.05 07:30:00
Becsületkasszás kávéház Prágában - a vendég döntheti el, hogy mennyit fizet a fogyasztásáért. Megnézem Egy alkotóművéz élete - megjelent magyarul is Robert Smith és a The Cure életrajzi könyve Megszerzem  Barátunk, a medvehagyma! Indulhat a tavaszi nagytakarítás!…..
Kulturkoszt Rügyezés 2011.03.24 07:30:00
  Végre itt a tavasz! A téli bezárkózás után az idő is arra ösztönöz minket, hogy mozduljunk ki! Én is erre szólítok fel mindenkit, és ehhez ajánlok néhány számomra érdekes lehetőséget. Kávé kiállítás és barista bajnokság A reggel második eszköze - az…..
Ha a különböző nyelveket egy-egy fogalomhoz kötnénk, akkor nálam ez lenne a felosztás: a német a filozófiáé, az orosz az ivásé, a spanyol a bulizásé, a francia az evésé, az angol – a focirajongáson kívül – a franciák szapulásáé, míg az olasz egyértelműen a…..
Kulturkoszt Ébresztő! 2011.03.13 07:30:00
Last Minute Siess! Már csak vasárnapig (marc. 20.) nézheted meg! ERNST Múzeum, Ed Templeton fotókiállítás Az Ernst Múzeum nyitva tartása:
naponta 11.00-19.00, 
hétfőn zárva jegyár: 700 Ft Szaladok...     További ajánlatok Budapesti Tavaszi Fesztivál március…..
Kulturkoszt Mai morzsák 2011.03.11 16:15:00
Akarom én ezt tudni? - Tíz étel, amit soha ne rendelj magyar étteremben Elolvasom...   Az édesszájú variációk bármelyikét elfogadnám! - Miniatűr kajagyűrűk Elolvasom...   A boroknál is fontos a körítés - Kell egy sztori! Elolvasom...   Leginkább magunknak…..