Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomek Tamás

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Őrtorony társulat szerint Jézus és Jehova ugyan az a személy!!!KI mondja azt, hogy 'hamar eljövök'?Idézetek a Jelenések nagyszerű csúcspontja közel! című (piros) könyvből, kiemelésekkel tőlem:44. fejezet 15. bekezdés: 15 Jézus most egy utolsó buzdítást ad:…..
Tomek Tamás 2011.03.25 11:11:14
@metanoia: ne keverd a két dolgot:

Alfa és az Omega - Jehovára vonatkozik, előtte nem volt mindenható Isten, és utána sem lesz. Ő „a kezdet és a vég”

első és az utolsó - Jézusra vonatkozik, az első olyan ember, aki halhatatlan szellemi életre támadt fel, és az utolsó, akit Jehova személyesen támasztott fel ("Ő a kezdet, a halottak közül az elsőszülött, hogy azzá legyen, aki mindenben az első" - Kol 1:18)
Köszönet a fordításért és a felirat létrehozásáért! ..
Tomek Tamás 2011.03.25 10:38:33
@infaustus: korábban te is elismerted (fentebb), hogy a legrégebbi septuaginta tartalmazza a tetragrammát, mert a héber fordítása. Akkor miért olvasott volna mást Jézus? Az olvasásától függetlenül is meg akarták kövezni nem? Ezt jelentette ki: "megismertettem velük a nevedet" (János17:26) Nyilván nem változott a régi neve csak azért, mert esetleg az emberek most más szokásokat vettek fel.

Egyébként való igaz, nem válaszoltam felvetéseidre, de korábban leírtam miért nem. Csapongtok a témákban, nem lehet így egy konkrét dolgot sem megbeszélni, és másképp meg nem látom értelmét a szószaporításnak.

A Jahve nevet te helyesebbnek tartod, nincs ezzel semmi gond. Jehova tanúi nem azért viselik ezt a nevet, mert nekik meg ez "tetszik". Minden országban az adott nyelven már régóta meghonosodott leggyakoribb kiejtését használják a teragrammának. Ettől még a Jahve, sőt a Jah formát is hallhatod tőlük használni.
Tomek Tamás 2011.03.25 10:55:16
@karalabe4: Kedves karalabe, úgy lehet sértett előítélet nélkül olvasni, hogy a szöveg minél jobb megértésére és alkalmazhatóságára koncentrálsz. Igyekszel megkeresni az olvasottak értelmét, és nem az befolyásol hogy egy lehetséges értelmezést olyan helyről kaptál, ahol valaki megsértett. Nem találsz olyan gyülekezetet, ahol mindenki kedvedre valóan viselkedik. Ráadásul nem is az a fontos hogy a te kedvedre, hanem Isten kedvére való legyen. (Persze amit tapasztaltál, az se biztos hogy kedvére van.)
Egy családban se mindig úgy viselkedik mindenki ahogy jólesne vagy elvárható. Ez nem jelenti azt hogy a családod eldobandó, és azt sem jelenti hogy már ilyenek maradnak végleg. Ha megvan a megfelelő értékrend ami követésre méltó, és megvan a szándék az alkalmazásra, akkor csak idő kérdése. Ha egyik sincs, na az már baj.